- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Лечението е едно - обрязване .Колкото и да не ти се иска , това ще те спаси .
При фимоза и често възпаление на препуциума само това е спасението.
Здрасти!
На 18г. съм и преди 6 дни ме оперираха от хидроцеле,фимоза и късо гемче.Докторът каза да си правя бани със смрадлика,та правих си аз, но почна да ме сърби много от смрадликата цялата глава и забелязах,че се образува нещо като бели люспички.Спрях да си правя бани със смрадлика и когато ходих на лекар да ми сменя превръзката от хидроцеле ( който,не е същия,защото се оперирах в София,а аз съм от Бургас) и му казах за смрадликата и дой ми предписа да се мажа с "Mustela Stelatria".
Проблемът ми е следния: имам жестоки ерекции по 10-15 пъти,при което се появяват силни болки там където са конците.Не мога да спя от този проблем и съм доста "филмиран".Как бих могъл да се справя с този проблем?
Другият ми въпрос е да се мажа ли с този гел или да правя някакви други бани?
Благодаря предварително![]()
Адаш, предполагах го. Ако имаш опит, те моля да го споделишПървоначално написано от georgi12
![]()
Обрязването ми се върти в главата като опция последните дни..., просто защото не искам това да ми стане хроничен проблем, а искам да го реша веднъж завинаги. Винаги съм пазел нужната хигиена, идея си нямам откъде идва всичко.
Още една молба : Някой, който е бил обрязан, ако не го притеснява, да сподели как се чувства сега - как го усеща, сексуалния му живот как е в сравнение с преди. Виждам че обрязването има своите плюсове, просто искам да го чуя от някого с опит и той да каже дали наистина е така.)
Благодаря предварително.
За гела не знам дали трябва да се мажеш, по-добре се консултирай с доктор!
За ерекциите съвсем нормални са, и да трудно се спи, като започнат да се отпускат и да падат няма да има чак такъв проблем(предполагам при тен още няколко дни) даже ще започнат лекичко да те сърбят!
Споко всичко ти е наред!![]()
Еми имаш още един вариант частично обрязване, обаче при него не е сигурно дали след време няма пак да се появи същият проблем!Първоначално написано от Maschine
Аз също имах фимоза и съм частичо обрязан и нямам проблеми, секса си е супер, всичко е нормално!
Естествено , че ще ти каже да си купиш нещо , което е произведено от фармацевтична компания .Може също да ти предпише Йодасепт , калиев перманганат , гентамицин , защо не и антибиотик - ей така -просто за профилактика .Първоначално написано от DStoilovv
Важното е да се купуват лекарства а не да се лекуват хората , защото лекарствата НЕ лекуват - те подтискат симптомите .
Ами ако мислиш , че този букет от химикали ,алкохоли и всякакви други творения на съвременната химия е по-добър от това , което е дала майката природа и най-вече е изпитано и доказано като перфектно средство за тази а и още много други цели - мажи се , дори си вземай вана с този гел.
След като се появяват люспички и има леко сърбене то какво показва това - че раната заздравява .
Относно ерекциите - всеки е имал такъв проблем и за него решение няма .
Така... преди няколко месеца писах тук. От малкото съм, които се навиват първо да пробват с пластика. Оперираха ми едновременно препуциума и гемчето. Това ми е втора операция, първата беше като бях на 11. Сега вече съм на 19.
Знаех си, че няма да стане перфектно, но има едно нещо което ме притеснява: Мисля, че като ми правеше доктора нещо на гемчето (бях с местна упойка и се усеща нещо все пак) нз какво стана и усетих болка в каналчето. И досега това странно усещане не спира да се появява от време на време, особено по време на мастурбация.
99% сигурен съм, че е нещо от гемчето и ме притеснява. При слагане на презерватив направо си боли като минава през гемчето( или каквото е останало от него)
Ходил съм на преглед 2-3 седмици след операцията и хирургът каза, че всичко е наред.
Сега се чудя дали да не отида на уролог. Ще заминавам за Германия в края на лятото и там ако се наложи нещо... ще ми излезе колкото цялото обучение![]()
Та, ако някой има идея какво се случва... да пише. С думи не мога да го обясня по-добре, а картинки не ми се публикуват из нета![]()
Пускам второ мнение, за да се оправи проблемът с "няма мнения в тази тема". Прочетете горното мнение.
Може каналът ти да е с доста чувствителен връх и леко да е изпъкнал навън.
Не знам твоята пластика колко е открила главичката , но ако се показва каналчето навън , то това може би е проблема .
Относно проблемът с "няма мнения в тази тема" - по-скоро няма мнения на тази страница- 277 .Иначе всички мнения излизат .
Здравейте,
преди 6 дни си направих операция. Вчера започнах с баните със смрадлика и при махането на превръзката потече кръв, също имаше оток в долната част. Дезинфекцирах я и всичко уж беше ок. Днес също повторих, само че отока беше станал по-голям и прокървя на друго място. Нормално ли е това, при положение, че мина почти седмица. Нямам вече проблеми с чувствителността, но отока ме притеснява...станал е с размерите на главата. Надявам се да получа коректен отговор. А да ии на 16 съм! Мерси предварително
Коректен отговор няма как да ти се даде , защото доколкото знам никой от тук пишещите няма ясновидски способности .
Всяка рана е нормално да прокърви , особено ако е на такова място .Зависи обаче колко кърви , как кърви , шевовете разкъсали ли са се , раната отворила ли се е и т.н.
Пишеш , че отока ти е станал колкото главичката .
Ами ни е откъде да знаем колко ти е е голяма главичката , та да предположим и съответно и отока колко е .Има пениси с малки главички , има пениси с големи глави ...
Да , нормално е на всяко едно място , където е имало травма да има и оток , колко ще е голям и колко време ще стои - зависи от организмът.
Здравейте. Мисля че имам проблема с т.нар. "късо гемче", тъй като преди седмица правих секс и получих рана на гемчето (юздичка, френулум или както там се нарича). Искам да попитам хората, имали подобен проблем, къде са се оперирали, доволни ни са от лекаря, трябва ли направление от личния, защото нямам желание да споделям с него за този проблем. Колко струва операцията, тъй като ако не е скъпа предпочитам да не казвам и на нашите. Благодаря за отговорите!
приветПървоначално написано от bumboklaat
да, нормално е!
спокойно. просто имаш добре напрегната и реагираща имунна система. тя е тази, която прави огромните отоци, реагирайки адекватно на "смачкани" и "срязани" тъкани.
не се впрягай, не се тревожи - въпрос на време е Имунитета да си свърши работата. понякога е много плашещо. виждал съм хало голямо колкото дъното на двулитрова бирена бутилка около пенис, която с времето отшумявя...
има средства с които можем да прекъснем имунната активност (и това се прави в крайно бурните случай) но по принцип не бива да го правим, понеже това е част от естественият процес на адаптация на "част" към "цялото" и на "цялото" към "средата".
резюмирам: отока винаги изглежда драматично ужасяващо - но правилно обгрижван е само козметичен дефект, който ще си иде с времето.
и тук съм съм длъжен да отбележа, че са налице технологични способи и фармакологични средства чрез които този тип проблеми са елиминирани.
ВЪЗРАСТ?!Първоначално написано от drakon
с малко твои усилия в минало време, може би нещата биха се наместили според мен.Първоначално написано от thunderstruckz
но очевидно си бил небрежен кум това което ти е било предписано (ако изобщо е имало такова),
от какво всъщност те е срам?
пишока е порастнал и се е променил и това е довело до днешният проблем.
давай да го видим и да решим проблема - кое му е срамното?!
ПРЕПОРЪКИТЕ са описани в нишката на цялата Тема:Първоначално написано от Scourge
- ВСЯКА игра с пишока да става със СМАЗКА (лубрикант)!
- при всяка игра с пишока - МАКСИМАЛНО заголвай главичката, БЕЗ насилие, напъване и натягане , колкото позволи - толкова!
19 години. Иначе днес се оперирах. Докторът ми каза да не го мажа с нищо, но каза "дано не ти се възпали". Някой ако е запознат да каже мога ли да взимам антибиотик или нещо такова превантивно, че да съм спокоен. Благодаря.Първоначално написано от batkodoki
Здравейте отново!
Преди месеци писах за съмнения за фимоза,оказа се,че съм имал късо гемче,и понеже разбрах,че не е нужно обрязване си отидох на уролог и той ми обясни всичко и съм много спокоен.До седмица предстои операцията,каза ми,че ако отида в болницата и си избера хирург за операцията ще ми излезе 200 лв а ако е при него 80 лв,освен това каза,че трябва да се направи кръвна проба,за да се разбере дали не си болен от нещо(което според него не пречи на операцията).Освен това каза,че е 15 минутна операцията и до 10 дни ще мога да правя секс.Според вас това за 10те дни вярно ли е ?
И да попитам още нещо,понеже след 10те дни след операцията (живот и здраве надявам се без странични проблеми) да правя секс,според вас главата ми дали ще е чувствителна и как и за колко време мога да намаля чувствителността![]()
минаха вече 3 месеца от пълното ми обрязване и отока още си стоиима дни в които леко спада а днес като се сабудих е по голям.... отокът е по целия срез няма ранички и нищо такова.вече ми е кофти да ходя при доктора и само да ми преписва някви мазила и даже да не ме поглежда...
А възраста ти е...?
на 22 години съм.
Не се занимавай с глупусти а най добре му прави баните със смрадлика и много бързо ще заздравеее.
Здравейте.Имам късо гемче,което никога не ми е пречело особено.И от доста други форуми ми казаха да не го пипам,щом нямам проблеми с него.Та въпроса ми е има ли доста от този форум с въппросното гемче и да споделят впечатленията си в половият живот с него.