- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Пичове, 18 дни след обрязването конците ми започнаха да падат, но ми се струва, че има доста гаден белег на мястото където са били, на самия срез където е заздравяло.Кажете някой крем или някакво мазило ако има такова, да се заличи тоя грозен белег или с времето ще се оправи?
На 18-тия ден, няма как белега да е малък.Мазила много, но кой от тях върши работа, зависи от много неща.Най добре попитай лекаря си.Мога единствено да те посъветвам, да имаш търпение, организма си знае работата, но му е необходимо време да се справи.
Моят проблем е,че не мога да си забеля пениса когато е в ерекция.Повтарям САМО когато е в ерекция не мога да го забеля повече от половината на главичката,но когато не е в ерекция го забелвам целия до край без никакви болки и проблеми.Когато е в ерекция и се опитам да го забеля повече от половината на главичката започва да ме боли(имам чувството че кожата ще се пръсне-много ме стяга) и затова спирам защото ме е страх да продължа нататък за да не се получи някакво усложнение.Въпросът ми е проблем ли е че когато не е в ерекция забелвам целия пенис до край,а когато е в ерекция не мога повече от половината на главичката?
П.С На 14 години съм(Август месец навършвам 15)
Здравейте,така и аз се оперирах преди 4-5 дена от фимоза и съм леко притеснен за чуствителността при допир с дрехи и въпросът ми е до колко време това ще отшуми.При намокряне болката същата като с дрехите ли е защото ме е страх да го мокря и ако не го мажа с изписания ми крем ще мине ли оттока
Здравейте имам един въпрос. Не съм сигурен дали имам фимоза. Мога да го забеля напълно, обаче само ако си дърпам кожичката. Иначе сам при ерекция се забелва само донякъде. На 15 съм.
Някой може ли да препоръча уролог в София?
Да споделя и аз. Последния път като ходих на преглед (15.07) при хирурга които ме оперира. Питах го да ли може да ми предпише нещо за белезите които не можаха да се скрият. Предписа ми Dermatix Ultra. Днес ми е първия ден от както го мажа ще видим да ли ще има полза от това мазило.Първоначално написано от Unabomber
След дълго време страх и срам, най-накрая отидох на уролог, както и очаквах имам фимоза. В петък съм пак при него да уточним нещата, трябва и да избера с пълна или местна упойка да бъде операцията. Кажете с коя е по-добре, с пълна да си призная малко ме е страх, а с местната усеща ли се нещо, защото мисля нея да избера ? Моля някой на който вече са му правили обрязване да каже..![]()
По добре местна, нищо страшно няма усеща се само леко бодване.
Болката се съвсем лека и кратка , защото иглата е много тънка .При вземане на кръв от пръст или вена болката е значително по-голяма.
Локална упойка , разбира се .
Избери си също дали обрязването да е пълно или не .
В сряда ще ме оперират с местна упойка. Само забравих да питам доктора трябва ли да бъда обръснат навсякъде около пениса..![]()
Всяко едно място , където се прави хирургическа интервенция се почиства от косми - сиреч - бръснат се .
Не знам кой ви е излъгал, че хирургическата интервенция била задължителна. И аз имам същия проблем и след доста ровене из нета, се оказва, че може и в къщи да се излекува това. Да, става по-бавно, но повече го препоръчват.
Тъй като разбирам английски и немски, търсих в такива форуми и хората твърдят, че в 95% от случаите, това се лекува чрез прости разтягания на кожичката, от 15 до 30 минути дневни в периода 1-3 месеца.
Въпреки това, съм си уговорил час за уролог и ще се консултирам с него. Ако каже, че може с или без хирургическа намеса, ще избера без и не защото ме е страх, а защото явно е по-препоръчителното.
Sorry, 4e pi6a na kirilica, no BG ezika mi sa preeba...Imam problem s penisa, zna4i kato ne e nadyrven, moga da go zabelq, no kato se nadyrvi...ne moga da go zabelq.Zabelva se syvsem malko ot nego i syvsem malka 4ast mi se vijda ot glavi4kata.Ne znam kakyv e problema, no molq nqkoi da mi kaje kakvo e i kak moje da se izlekuva.Blagodarq predvaritelno!
Първоначално написано от hak3r4
Пробвай ама ме съмнява малко дали ще стане само с това.85 % от форумците тук са с хирургическа намеса,защото тези прости разтягания не вършат работа![]()
Значи незнам какво имам аз :Д:Д еба ли го всякак го забелвам без да ме боли без нищо но като съм в ерекция и го удара до макса главичката се накланя на пред и отдоло има нещо където го дърпа и като пусна кожичката се връща до пръстена но скрива пръстена съвсем малко и кожичката която покрива пръстена и зад нея се е нагънала. Дали е от това че съм с малко повече кожичка или съм с малко пишле ? Като малък съм имал фимоза и помня че лекар идваше и ми опъваше кожичката и после ми мина.
Най - вероятно имаш късо гемче и малко повечко кожа и затова така се получава. Ако те дразни най добре го махни. Има лесно отиваш на уролог и той ще ти каже същото и ще те посъветва че трябва да се махне.
Здравейте колеги, на 19 години съм и вчера ми правиха операция от фимоза - пълно обрязване. Пипаха нещо и по гемчето, защото доктора ми каза по време на операцията, че ще го разширят нещо си.. Веднага след като се прибрах след операцията видях, че е текло кръв отдолу под гемчето (въобще там мястото изглежда доста страшно черно, червено..) по-късно на същия ден след уриниране пак ми тече кръв от същото място. Нощта я прекарах сравнително леко, нямах големи болки при ерекциите. Днес сутринта ходих доктора да ми махне превръзката, сложиха ми една марля и ми каза вкъщи да я сваля и да почвам баните със смрадлика. Като я махнах пак ми тече кръв от същото място за около 20-30 сек. Направих и банята със смрадлика, ама сега като си го загледам и видях, че има доста голям оток отдолу където са конците и по кожата там доста е надуто. Лошото е, че не мога да си спомня сутринта дали беше така..
Доктора като ми превръзката каза, че отока е нормален и е бил заради стягането от превръзката. Днес ми предписа още един антибиотик някакви капсули. Вчера след операцията също ми предписа един. Та въпроса ми е дали и другите са имали такъв голям оток (бая почва да ме плаши тоя оток).
Болки не усещам, зад главичката където е шито, кожата също се е подула малко и е с някакъв бледорозов цвят.Направо на торбичка е заприличало отдолу от тоя оток. Ще изпратя и снимка ако трябва. Моля ви някой да отговори, защото почнах да се панирам много лошо..![]()
нормално е аз вече 20 дена след частично обрязване от фимоза имам оток и не ми е спаднал напълно и незнам дали е нормалноПървоначално написано от qwerty160
![]()
Първоначално написано от qwerty160
Спокойно,не се травмирай човек всичко е нормално.И при мен беше така.Няма страшно,всичко ще се оправи.Все пак е много рано още,дай му време на пишока да се съвземе.![]()
Оттока си е все същия, обаче като че ли нощем спада, а през деня пак се увеличава или поне така ми се струва.. А на някой случвало ли му се е да му побелее на някой места главичката и кожата отдолу под гемчето. Тва се получи след сутрешната баня със смрадлика.. явно съм прекалил с топенето.. държах го около 10 мин. А вчера правих 3 пъти бани за по около 10 минути и нямаше нищо, а днес това побеляване..И сега се чудя да правя ли днес пак или марли с риванол да сложа. Главичката също ми се струва по-суха някак си и с намалена чувствителност..
Ами до като се "чудиш" не би било зле да се опиташ да прочетеш ЦЯЛАТА нишка на Темата "Фимоза или защо..." .....там поне от първа ръка на Момчета вече минали "през това" щеше да си наясно поне защо, кога и за какво служи тази бяла пелена след тетрата! А също би разбрал кога и как пишока би се "обелил" от къмто тази кожна покривка и защо.Първоначално написано от qwerty160
Но що ли човек да чете, като може просто да реве по форумите?!
Темата я съм я чел от началото до към 50-60 стр. а по нататък съм прехвъргал през няколко страници, прочетох и последните 15-20 стр. ама не видях писано за тва, нямаше да питам иначе. Проста темата е много голяма и трябва с дни да се чете, не всеки може да чете толкова време на компютъра. Иначе снощи и днес правих бани за по 3-4 мин. и не съм имал пак такова побеляване.Първоначално написано от batkodoki
искам да попитам хората които са оперирани от късо гемче.
Там където е било гепчето преди операзията имали някакъв белег или нещо различно... защото при мене има една такава тъкан: бяла и твърда... стои малко грозно.. дали е нормално?
при вас как е ?
Това е нормално един приятел се оперира точно от това и ми сподели,че стои като наподобяващо пьпка.Грозничко предполагам но нормално.Няма на какво да се плашиш.Аз сега в петък имам час цялостно обрязване,не искам но ми се налага чесно казано.Но преди да взема това решение се косултирах и с урлог в Токуда които бе супер голям идиот, и след това при хирург.След петък мога да споделя менение как е минало .Първоначално написано от admin12