- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Здравейте! При мен днес стават 21 дена от пълно обрязване заради фимоза. Ще се опитам накратко да опиша как мина при мен операцията и възстановяването. Та операцията, бях с местна упойка, съвсем леко бодване имаше като слагаха упойката и към края като ме шиха явно ме отпусна упойката и казах на доктора да сложат още.. и си ме закърпиха безболезнено..След операцията си имаше бая гадна болка ама с един Аулин всичко отшумя.. и тва беше единствената болка, която съм изпитвал до сега (да чукна на дърво). Първите 3-4 дена вярно са си тежички.. кофти гледка, тече си по малко кръв, секрети някакви.. ама бързо се оправят нещата. Болки при ерекциите не съм имал.. може би защото спях гол не знам и аз. Превръзка съм носил един ден само, на следващия ден след операцията доктора ми я махна, а след тва съм слагал няколко пъти марли когато излизам. Чувствителността беше доста кофти в начатлото, ходех без боксерки и бях като няква патица.. ама вече не е проблем и си ходя нормално. При мен с конците беше малко по-особено. Бяха резорбиращи ама до 15-тия ден беше паднал само един (тоя под уретрата) и доктора каза, че ще ми ги махат.. сестрата я извърши тая манипулация, нищо особено не беше махането, само на 1 ме заболя така повечко ама се търпеше..
Оп, за смрадликата забравих да кажа. Почнах я на втория ден и я спрях около десетия. Така ми каза доктора, малко ми се стори рано първоначално, ама едва ли съм по-учен от доктора, че да знам кое е правилно..За първи път се изкъпах пак около десетия ден. Не съм го увивал в никакви найлони, къпах се с интимен гел, аз и до сега си се къпя с него де. Не мисля скоро да опитвам с обикновен сапун или душ гел. Отока все още си го има, вярно значително е намалял в сравнение с първите дни, ама отдолу около гемчето все още е доста грозно и се чудя въобще ще спадне ли някога..
На места все още имам няколко корички, скоро ще паднат и те. Тия дни ще си купя бебешко олио да се мажа, защото след къпане главичката побелява временно някак си, но после се оправя.. Все още не съм мастурбирал, обаче 1-2 ден да изтърпя още най-много.. понеже не се търпи вече да се възбуждам от най-малкото нещо, а и е време вече да освободя напражението..
Единственото нещо, което ме притеснява е, че отляво на главичката сякаш раната се е отворила леко, където е бил конеца.. обаче не мога да преценя точно отворена ли е, така ли си беше или си внушавам нещо..
За това добра идея е да си снимате пишока всеки ден, така по-лесно ще отчитате промените. Иначе от тоя евентуален отвор не е текло кръв, не ме е боляло. Снощи като се изкъпах видях, че на мястото има от този бял секрет, който имаше и при останалите места когато ми махнаха конците.. та се чудя вече има ли нещо или не.. а ще ходя при доктора чак след 15-ти септември. Заради тва нещо почнах баните със смрадлика отново.. вчера направих една, днес още една. За по 5-6 минути 1 път на ден, колкото да предотвратя евентуален гаф. Четох из темата, че на някои момчета им се е отваряла рана, но не мога да преценя дали и при мен стана така. Някой ако може да каже нещо ще съм благодарен.
![]()
А защо пиете антибиотици?
Обикновено антибиотици се предписват , когато има инфекция . За превенция се използва отвара от Смрадлика .
Или щм лекарят е казал , че трябва да се друсаме с какви ли не химикали - ми да го правим .Важното е да се продават лекарствата а не хората да са здрави .
Искам и аз да питам - забелвам напълно главичката , нямам проблем със мастурбирането , нямам и болки , но като е забелена нацяло , зад кожичката стои струпана.Като го гледам така , си мисля , че след като порастне още малко ще се оправи , но не искам да гадаяСпоред вас нормално ли е ?
Нормално е .Това е отговор на написаното от теб .
Не става ясно кое стои струпано , но ако става въпрос за кожичката зад главичката - нормално е .
Някой от вас бил ли е в Александровска болница, да каже доволен ли е от лекарите там?
Добре мерси , а само да вметна - като е нацяло надървен немога да го забеля , но горе-долу като е на половина мога...Първоначално написано от georgi12
Спомням си , че като бях малък ме водиха на някакъв доктор и още имам белег от тогава - като шев е и започва от началото на главичката (кожичката) и продължава 2-3см. незнам от какво е.А ме е срам да питам наще![]()
Втори ден след пълно обрязване. Никакви болки по-време на операцията, освен неприятното чувство че околко теб обикалят 10 човека и ти мачкат макарона. Съвсем леки боцкания след пускане на упойката и до тук. Никакви аулини, никакви антибиотици, само спрей ЦиКатридина. Проблемът с бельото и допира на главичката до каквото и да било обаче стой на дневен ред. Ходя като насрана патица и е доста неприятно. У дома само гол от кръста надолу. Картинката долу е поносима, подул се е все едно е минал валяк през него, но явно без оток не може. Ще видим по-натам как се развиват нещата. Съветът ми е да не отлагате, колкото по-бързо ви се махне от главата толкова по-добре. Внимателно избирайте лекаря, че четох за доста касапи. Препоръчвам д-р Милен Кацаров, оперира в болница Доверие, София.
ВЪЗРАСТ, Момко, ВЪЗРАСТ?!Първоначално написано от Anonimen123456
без този ключов елемент - всякакви "съвети" са безпредметни!!!
17Първоначално написано от batkodoki
![]()
Щом НЯМАШ проблем нито в покой нито в ерекция с пишока = значи всичко е СЪВСЕМ НОРМАЛНО, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАК "ИЗГЛЕЖДА" !Първоначално написано от Anonimen123456
![]()
А ако тая кожичка остане така натрупана на едно място , може ли да се води нормален полов живот ?![]()
ПП: доколкото знам развитието на члена е до 21-22 години.. нали така ?
ПП2: аз съм "anonimen123456" тва е другия ми ник .
актуализирай си "знанията"!Първоначално написано от PaLMaL
грубо: на 12-16 пенисът се сдобива с максималният си обем и форма! последващите телесни проблеми НЯМАТ връзка с пениса
Не знам за вас, но аз явно ще почакам. Още не съм психически готов за операция, а и струва пари, които нямам.
Пък и без приятелка, джуниър спокойно не ми трябва в изправност.
Еми щом неможеш в ерекция , значи имаш проблем.Ако белегът ти е отдолу - явно са ти махнали гемчето .Първоначално написано от Anonimen123456
И занапред се изразявай по -обстойно,защото се гадае какво ти е дереджето.
Да , шева е отдоло.Интересното е , че понякога мога да го забеля в макс размер , а понякога неПървоначално написано от georgi12
![]()
Най добре отивай на доктор. Които ще ти каже че трябва да го клъцнеш![]()
![]()
А бе , то не ми пречи.Нямам болки нито нищоИнтересува ме , проблем ли ще е в половия живот тая въпросна кожичка ?
Както писах по нагоре махнали са ми гемчето и предполагам , че няма за какво повече да ме "режат"
ПП: Доколкото прочетох назад във темата , това се нарича "обилен препуциум"
Щом от време на време не иска да се забелва ще ти е проблем, но ти си преценяваш.
По-нататък ще ида.А трябва ли направление от личния или направо при специалиста ?
Обилният препуциум се прумахва с обрязване .
Щом не ти пречи - няма проблем , но сам казваш , че понякога не можеш да го забелиш .Интересно е как варира проблема .Забележи и пиши пак .
Еми така като го гледам и все си мисля , че като порастне още 1-2см и ще може както трябваПървоначално написано от georgi12
Сякаш не му достига място да се "разстели"
![]()
Ако може да ми препоръчате специалисти с които мога да се консултирам ще съм ви благодарен . От прочетеното тук установих , че фимозата ми е комбинирана с още едно от другите две описани състояния , ама не съм сигурен с кое .
Малко късно се запознах с тези заболявания , явно родителите ми не са си свършили работата , когато му е било времето . На 22 години съм студент по фармация трети курс . С фимозата се запознах като бях първи курс в лекциите по анатомия , ама не съм взимал драстични мерки , защото никога не съм изпитвал болка при уриниране или мастурбиране и до сега не бях намерил подходящата партньорка , с която да започна половия си живот . В близко бъдеще обаче това ще се промени и не искам да занимавам партньорката си с този мой проблем , аи от запознаването си с болестта останових , че не трябва да го отлагам вече . Ще си направа операцията , ама искам да се консултирам с човек специалист , който разбира от това ,защото е много лесно и да попадна на човек , който само си мисли , че разбира ...
Знанието е сила .
Преди 2 дни правих операция при Д-р Кацаров /МБАЛ Доверие/.Препоръчаха ми го тук във форума.Операцията мина перфектно и сега се възтановявам.
Това е от мен.
Здравейтe
Минаха 2 дни от операцията и за сега всичко е ок.Искам да попитам в момента главичката ми е постоянно забелена което е адски неконфортно за сега ... казаха ми че и това ще отмине.Искам да попитам така ли ще остане ... постоянно забелена цялата или след падането на конците ще може да се скрива поне част от главичката.
Благодаря!