- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Строго индивидуално е, но ако че леееко си преминал средностатистически-значимата възраст първо пробвай с ИНТЕНЗИВНА но много внимателно-ЩАДЯЩА игра с пишока ЗАДЪЛЖИТЕЛНО добре обмазан с подходяща смазка (!!!) бебешко олио-гел например. Ако до два-три месеца няма положителен ефект - пак се обади, според конкретният случай И С РОДИТЕЛСКО СЪГЛАСИЕ могат да се пробват по-специфични мазила. ПОследното решение е хирургичното.
Но докато пробваш поне първото - имаш време да положиш малко усилие и да попрочетеш поне 100% от тази Тема. За твое добро е, понеже същестува вероятност да се получи поправка и без хирургична интервенция.
Алтернативата: ще се реже.
А, ето за това говоря - ето ти споделен опит от първа ръка, при това медицински верен. Моята корекция е само, че ти е необходима добра и качествена смазка при "играта", точно за да не "създадеш сам" "фимоза/парафимоза" късайки цилиарните влакна при играта. А дали гемчето е късо или не е е И генетична предиспозиция, колкото И резултантна на средата/вектора/употребата/практиката/тренинга/......
здравей
по 1/ стига вече "стерилни" превръзки. нека имунитета се адаптира към океана от микробиологична среда в който живеем. топи пишока в отвара от смрадлика. целият. заедно с марлите/превръзките по него. сами ще паднат.
по 2/ за нощните спонтанни ерекции си има целеви средства подтискащи ги. но в 80% е нецелесъобразно тяхното ползване. споко, ще ги преживееш, полезни са ти. преди да е оконателно задравяла кожната покривка по линията на СРЕЗА тези ерекции нагаждат, калиброват, напасват новата униформа на пишока според индивидуалната му големина, форма и кривина, така щото после в ерекция "той" да се усеща в негов по мярка костюм.
полезно е за Теб, иначе лесно могат да бъдат поддтиснати.
по 3/ главичката ТРЯБВА да се обели/люпи (ако беше чел цялата Тема внимателно щеше да си наясно!) - случва се при 70% Момчета чието оперативно поле (пишок) е обработвано с xxxxx -производни антисептици. с последващо предписани средства от този клас се постига ефект на драматично оточно хало около сензибилизираните тъкани. на базата на този негативен ефект съм изградил своя методика на лечение на т.н. "свръхчувствителност на главичката" /гланса като се избягват деструктивните промени в него, но това е отделна тема.
по 4/ не мога да кажа категорично, понеже не сум аз оператора - но в общият случай, да.
по 5/ - поразгледай тази Тема!!!
ЦЕЛИЯТ ПИШОК СЪС ВСИЧКО ПО НЕГО СЕ ТОПИ И КИСНЕ В ПОДХОДЯЩО СЪДЧЕ С ОТВАРА ОТ СМРАДЛИКА! а тя се приготвя по рецептата "за лигавици"!
Толкова.
Пиши! ТУК винаги ще има някой готов да те посъветва.
дали си струва или не да приемеш на сериозно съветите на даден никк - решаваш само ТИ!
Поздрав!![]()
Но защо не четете цялата Тема, там всичо вече е описано!
А да акаш вече може ли?
А да пикаеш може ли?
А да си избършеш и измиеш дупето може ли?
Е, поне шест дни ТЕЗИ неща ги правиш - без да питаш дали може или не! Няма как, нали?
Но пък къпането, миенето на зъбките, миенето на пишока - са неща без които можем и да минем. Трудно ми е да си представя Момче не къпано седмица.....за Момиче дори не ми се мисли....
Ако би чел би и узнал, че общата идея на това "не мокри!" идва от страхът от инвазия от микроорганизми враждебни на Системата. Но колкото и среза, шева, превръзки да имаш - няма как да не пикаеш, а това е 99% вода, която мокри.
Урината по правило е СТЕРИЛНА, но водата в нея мокри превръзките - а влажното, топлото и тъмното в комбо са идеалният терен за развитие на вражеските микроорганизми. Следователно трябва да направим терена сух, студен и светъл за да елиминираме тази древна заплаха. Как става това ли, ами просто е: къпеш се с ластиче и полиетиленова торбичка в/у пишока (ефекта е чисто психологичен, пишока все таки се микри), после със сушуар или духалка ВЕДНАГА след къпането подсушаваш пишока, зоната м/у краката и дупето до сухо.
И това е.
А дали ще ходиш на училище или не - сам решаваш!
Това не е медицински проблем. Ако там ти е гадно, тъпо и скучно...
искам да Те помоля за дребна услуга, която вярвам човек с твоята дълбока душевност не би ми отказал: моля Те да се опиташ да задъжиш чисто емоционалните си оценки за себе си и кръга от прятели, които без друго имаш, а не да ги експонираш като човек имащ монопол върху Истината. Вярно е, че всеки случай е строго индивидуален, когато се касае са Фимоза и свъразни състояния, и затова екстаполацията на хипотетично протекли при Теб събития и състояния по никакъв начин не е нормоопределящ за целият мъжкополов клон на вида Homo sapiens sapiens!
Оставяйки настрана простичкият факт, че с описаните състояния с претенция за компетентност върху тях не сме имали възможност да се запознаем в рамките на тази Тема, понеже никога не са били споделени за публично обсъждане и ползване под формата на обективни ситуиращи свидетелства от апробиран тип "преди-по-след"- Ти благодаря за очакваната добра воля и съдействие!
Още веднъж благодаря за разбирането!
А? Не виждам какво толкова съм направил! Не съм казал кое е правилно и кое не е! Просто описах при мен как стоят работите, това е! Казах, че при всеки си е строго индивидуално! Пича поиска съвет, аз му отговорих БЕЗ да му се правя на много комптентен и вещт в тази област! Просто описах моето състояние, това е! Той сам може да си прави изводите! Нищо не съм го карал на сила!
Извинявай ти не правиш нищо друго, освен да обясняваш колко си велик и да ни впечатляваш с това колко добре владееш българския език и терминологията! Ние не сме доктори, като теб! Повечето сме ученици! Така че пробвай да показваш величието си пред твоите колеги и хората от твоите категории!
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Конците си падат абсолютно сами! Кисненето в смрадлика им помага... ако вече считаш, че "им е време" да падат, кисни по-дълго в смрадлика и това е! Аз лично не съм ги дърпал или насилвал, сами си паднаха! Иначе лекичко сарбеше деня преди да започнат да падат. Остри, но кратки болежки НЕ (поне при мен)!Като паднат конците на мястото кадето са били остават "дупчици", които с времето се надявам да изчезнат! Лякаря ми, ми обясни че е нормално да започнат да падат след 20-тия ден! (при мен започнаха много по-рано) ... Спокойно! Ще паднат! В никакъв случай не ги дърпай или насилвай! Прави си кисненията в Смрадлика (дори аз бих ти препоръчал и калиев перманганат, в началото не исках да го използвам тъй, като е "химия", но накрая си купих, направих си разтвор, киснах 5 минутки и на другия ден половината кинци бяха паднали... не знам може да е чисто съвпадение!)
(между другото не отговори от къде си си купил дънките)
Последно редактирано от dimi93 : 04-03-2012 на 20:27
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
От едно специализирано магазинче в Пловдив! Скъпи са им дънките но са качесвени и дори ти ги скъсяват безплатно ако са ти по дълги! Но вече не помя магазина трябва да питам майка ми.
Искам да попитам следното: Фимозата влияе ли на растежа на пениса? И до коя година растежът му приключва? Благодаря предварително!![]()
вероятно офтопик.
Сериозно ли съществуват хора, които се режат от чисто естетически съображения, а после се сещат да проверят за негативните последствия.
Добър вечер и от мен!
Идвам тук с моят проблем!
Така...стига толкова с римите..На 15 години съм , момче , мастурбирам си от време на време-кога повече , кога по-малко.
Нямах никакви проблеми до преди 1-2 седмици.
Историята е , че докато си мастурбирах най-нормално усетих , че не мога да си смъкна кожата докрай. Реших , че не е нещо кой знай к'во и си го оголих на сила.Кеф ми беше,свърших си нормално , но след това видях много малко кръв по кожичката и после ме болеше..Явно бях сцепил кожичката.Казах си...Кофти! От тогава ме сърби и една седмица не съм го барал,но тази пъпка нещо не изчезва. (Тя е на мястото на гемчето[не че имам такова]) Появи се по едно време и някаква раничка на самата главичка , но тя мина за ден-два.
Чудя се какво да правя? Вече около седмица тва си ме сърби и не мога да си оголя достойнството!
На доктор...много-много не ми се ходи и не бързам да го споделя това с родителите ми , макар че няма да е чак такъв проблем..Искам да знам дали ще мине тази пъпка , дали тя е причината дали не мога да го оголвам , дали всичко ще си е нормално както преди. Не искам да ходя на разни операции , защото май не е от най - приятните неща.
Мерси предварително!
Ами като си го разкъсал, вероятно се е инфектирало нещо сега и за това се е получило така. Мога да ти кажа да пробваш с мехлем или да го киснеш със смрадлика. Мехлем няма да споменавам, защото всичко е строго индивидуално и трябва да го погледне лекар за да каже. Така че моята препоръка е да се консултираш с лекар и той да ти изпише въпросните мехлеми/отвари
Последно редактирано от dimi93 : 04-07-2012 на 09:05
боже, колко мъка има по тоя свят, боже.
Преди няколко дена бях на солариум и изгорях много гадно, но най-много си изпати главичката! Много ме боли, цялата е червена и кожичката около нея също! Отвратително е! Почти не се търпи... моля ви дайте някакви идеиМного ме боли и отново стана доста чувствителна! Май пак ще се бели
Моля ви, кажете с какво мога да се намажа за да успокоя кожата!? Пробвах с Дефламол, но не помага! Опитах и с крем за след изгаряне, но и той не помага! Имам чувството че пулсира направо
Честно така не ме е боляло до ссега, дори след операцията... пфф направо не знам! Освен това остана само едно конче, от долната страна под гемчето, което много ме дразни и не пада....
23-ти ден ми е днес
....
А ти с кой акъл отиде да си печеш пишлето в солариума ? Там кожата е много нежна, защото слънце не я огрява. Има един мехлем Пантенол за изгаряния, но не знам дали може да се прилага по главичката.
И друг път съм изгарял, но никога не съм имал проблеми с пишката! Ще опитам с крема.
Добър вечер!
Знаех, че имам фимоза от доста дълго време, но не се осмелих да кажа на родителите си. Както и да е, този ден дойде и отидох на уролог. Извърши ми операция и вече мина една седмица. В продължение на 4-5 дена правих бани със смрадлика и след това слагах марли с йодасепт (по 2 пъти на ден-сутрин и вечер). Притеснява ме, че отокът все още не е спаднал, а все пак е изминала цяла седмица. Също така днес забелязах, че имам кръв. Чудно защо, но досега нямах (мисля си да не би кръвта да се е сливала с йодасепта и затова да не съм забелязал). Та това са двата въпроса, на които ще се радвам да получа отговор :
Нормално ли е все още да е подуто, една седмица след операцията и това има ли някаква връзка с конците?
Защо досега нямах кръв, а сега започнах да кървя. Или и това има връзка с конците?
ПП. На 16 съм.
Здравей! Не съм лекар, да подчертая и никой не те кара да изпълняваш и да слушаш съветите ми! (подчертавам СПЕЦИАЛНО ЗА batkodoki) ... аз съм човек който е минал през това (и все още минава) ! Така, че ще ти споделя това което мисля аз!
При мен оттока спадна към средата на 2рата седмица! Кръв имаше, почти непрекъснато по белъото ми! Тя идваше от нощните ерекции, когато конците се опъваха! Кръвта (поне според мен) няма от каде от друго място да дойде, освен от конците (тъй като самото рязане е безкръвно, т.е. не остава рана)
Извод: според мен и двете неща, които те плашат са си напълно нормални и с времето ще се оправят! (поне при мен беше така), но ако толкова много се шашкаш отиди на контролен преглед при уролога, извършил интервенцията....
Започнах да слагам риванол и отокът започна да спада, но все още има малко. Искам да попитам някои неща:
-Мога ли да се мия без проблем и мястото да има досег до САПУН?
-Нормално ли е главичката да е набръчкана?
-Ти кога започна да мастурбираш и колко време е препоръчително?
-Не виждам никакви конци. Как ще разбера, че ще опадат?
Милото ми ТО!
Ако с нещо сум те засегнал или обидил лично - било е неволно, ИЗВИНЯВАЙ и ПРОСТИ !!!
Важен Си!
Важен Си за Темата!
Харесвам хлапашката ти импулсивност и непринуидена емоционалност, но нали се сам осъзнаваш, че след пост примерно такъв "Мале пич... не искам да те плаша ама... доста страшно изглеждат тези снимки! " - ЧОВЕКЪТ отсреща, колкото и да е корав - ще се срине!- ако, че в снимките страшно нищо няма към момента....!!!
Кефиш с енергията си. И вироглавото си упорство.
По отношение на гневният ти последен абзац - с нищо в него няма как да бъда съгласен: никому нищо НЕ обяснявам с цел манипулация! А по отношение това да се "пробвам пред колеги" = .....бях почнал да пиша стойности на Индекси безпредметни за Теб и Темата...За мен си остава База индикса на цитируемост...
P.S. трябва да съм го отразил, ако ли не повтарям: приемам гей-хората за НОРМА, но нямам правно основание да им делегирам извъредни права.