- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Здравейте на 27 год.Не спадам много към тинейджърите вече.Но и аз имам проблем със забелването.Въобще не мога да забеля главичката.Получава се само малко отвор и след това,ако искам да я забеля изпитвам болка!А и главичката на пениса ми е доста големичка.Предполагам,че това е някаква форма на фимоза,защото пенисът ми е така от училищна възраст.Кажете мнение-27год. прекалено късно ли е за оперативно лечение и въобще да правя ли нещо или да си стои както е.Тук се споменава за някакви консервативни упражнения-в смисъм всеки ден да мастурбирам по някакъв специален начин ли трябва.Ще се радвам да чуя мнение по моят проблем!
Повече по темата намерете тук
По колко време да правя баните с смардика , и докаде да си го "вкарвам" в смардиката?
Сама ли , ще се прибере главичката когато отока спадне , или с моя намеса?
Чуствителноста на главичката ми ще се изгуби ли сега?
И малко е странно но...след колко време да започна да го.... сещате се ;д.
Колко време – индивидуално е. Започваш с минимум 5-7-8 минути на сеанс и ги довеждаш до 15-20. Ако ти „пари“, „бражди“, „боцка“ - намаляваш КОНЦЕНТРАЦИЯТА на разтвора, НЕ времето в него!
Колко да го пъхам: колкото можеш! Със сигурност в началото Го пъхаш със ВСЕ МАРЛИ И БИНТОВЕ! СЪС ВСЯКА ОПКОВКА! Разтвора прави залепналият превързочен материал да пада почти сам, БЕЗ болка, БЕЗ да нарушава тъкани! Всяко сваляне „на сухо“, освен моментната болка влече и белези неизгладими до живот.
На последният въпрос ...“кога“ - щеше да е добре да си прочел ПОНЕ последната страница в която си писал, там май е репликирана Теорията за Светите Седмици отново.
За мен при положение, че си с „чстично“ критичен е въпросът: „Сама ли , ще се прибере главичката когато отока спадне , или с моя намеса?“ - който и да е „резача“ е рискувал много, но най-вече Ти, понеже пишока си е твой! Гарантирали са ти постоперативна ПАРАФИМОЗА с надеждата, че ще отшуми навреме....и ще има запазен остатъчен минимален кръвен ток изключващ некротични промени.
А какво го гарантира?
Ако оточното хало продължи над определеното от „майсторите“, които са рязали време, ако към 7-14ден халото не позволява редиспозиция въру гланса– сигнализирай веднага!
ВЪЗРАСТ?!
Зависи колко време е минало от неудачната в естетическо отношение интервенция.
Ранните „белези“ и неблагополучия са сравнимо контрулируеми, отчасти обаче. Ако некадърник не е виждал пишока Ви в ерекция и е рязал по „кръг“ а пишока има силен уклон на „ляво“ в ерекция примерно – винаги ще има зона на „висяща“ тъкан. За тези ситуации няма да говорим.
Приемаме, че всичко е минало по правилата на Медицинското Изкуство: и все пак остават келоидни белези и груби следи.
Решението: истински РАБОТЕЩИТЕ са мазила/пластири полагани веднага след падане на „конеца“. Цената им започва от около 100лв и няма горна граница. По правило това са специфични медицински силиконови бази + много и разнообразни вещества активиращи и спомагащи на възстановителният процес...
За „късни“ белези по пишока – има няколко търговски продукта подходящи – успеваемостта им е правопропорционална на усилията за обгрижване на пениса като цяло.
Иска се УСИЛИЕ и ПОСТОЯНСТВО!
Ако някой живее с химерата, че с „пари“ може да си купи най-свидната Мъжка играчка, не знае за какво говори!
Здр
Виж, по описаното от Теб се касае за Истинска Фимоза и се удивлявам КАКВО си чакал до сега?!
Та ти си млад човек в разцвета на силите се, хлапак пълен с енергия и желание да бъде в помощ на всеки....
НЕ, НЕ Е КЪСНО!
Търси ГРАМОТЕН Майстор-оператор, но задължително, ако моето мнение има някаква тежест за Теб – ИЗВЪН споменаваните тук, и скрито рекламирани „печалбари“, които няма как да нарека „колеги“, ако че под Дипломите на някой от тях стои и моят подпис.
На 27 е много късно за консервативни опити, но при желание и амбиция – нищо не пречи да опиташ, в крайна сметка скалпелът все ще те чака.
Много си умен човече, евала. В момента съм на 19. Аз още тогава се притесних и отидохме при друг доктор, който каза, че няма смисъл да се прави нищо. За да ме успокои дори ми говореше че жените харесват белези ;Д. Но както и да е мен като си ме дразни ... Явно отиваме на късни белези... А до колкото си спомням мисля, че метода е на триъгълник, а ако няма такъв значи е това което казвате.
Последно редактирано от infrared : 07-31-2012 на 01:00
На 20 Юни бях опериран , на 4 април ще ходя на море , може ли да се къпя в морето или по-добре да се пазя още ?
Щом на 20 Юни си опериран – на 4 АПРИЛ можеш дори спокойно да се ожениш
Ако обаче на 4 АВГУСТ ще ходиш на море – няма никакъв проблем да се наслаждаваш на почивката си пълноценно при положение, че нямаш някакъв дълготраен драматично изразен оток. По правило силно минерализираната морска вода дори способства за бързото заздравяване, освен в случаите на индивидуална свръхдразнимост на лигавиците. Пишока сам ще ти покаже как се адаптира към морската вода, това става за ден-два и после му е много добре (95%) или много зле (5%).
Хора на 16 съм и преди 2 дена ме оперираха от фимоза. Резнаха ме нацяло (кат турчин , ама ще го преживея) и сега пенисът ми е напълно оголен , има шевове които ми казаха че ще се разложат.Казаха ми да правя бани с тетра. Правя всичко както казаха но ми е много чувствителен на допир .. какво да правя ... някакво решение .. немога да вървя немога да го барна дори даже гащи немога да си сложа ...
Значи са минали 4-5 години. Но пък си само на 19 следователно системата има съхранен пълният ресурс за „компенсиране на грешките“ . Виж, ако се касае за големи дефекти, решението лежи в ръцете на пластичните хирурзи. Ако иде реч за дребни „белези“ за келоидни фиброзни образувания с годините степента им на изразеност ще намалява, но ще станат крайно незабележими по времето, когато на теб вече няма да ти е интересно да показваш пениса си на другият пол. В този ред на мисли има смисъл – при възможност – да отделиш по двадесетина лева на месец и за 3-4 месеца да помогнеш на системата, да зададеш вярната посока един вид. Не очаквай незабавен ефект, няма да има такъв (случва се, но рядко) но пък след година нещата трябва да изглеждат по-различно.
На сленг „3Ъ“техника има, това е висш пилотаж, прави се с ножица и всяко отклонение с милиметър следва естественият рисунък на пениса в ерекция. У нас качествено го могат трима-четирима. Но е абсурдно такъв Майстор да опропасти произведението си при съшиване. Или един е рязал, а друг е шил или са ти казали нещо в рамките на „рекламата“ или е необяснима генетична даденост. Ние е до днес нямаме ясна теоретична база обясняваща защо при еднаква интервенция при еднаква техника и технология при еднакъв оператор – един пациент прави келоиди, друг не.
Аре дайте някъв савет че много ме боли
Хммм...
А ЗАЩО "кат турчин, ама ще го преживеея", а не примерно : "..като Иисус Христос и съм горд с това" ?!
Смяташ себе Си за нещо по-висше от "турците", делейки ХОРАТА по това колко кожичка имат по пишока си?!
Е в такъв случай и праотеца патриарх Авраам и свети пророк и боговидец Моисей, и Господ Иисус Христос + всички Апостоли и пророк Мохамед са сбирщина простаци над които се извисяваш ТИ снизходително свел се до тяхното физическо състояние с отвращение!
Не с тоя тон, никой не е длъжен да ти повтаря неща писани по 32847308 пъти, понеже те мързи да четеш темата.
Добре бате боки кат исус и се радвам горд съм че съм обрязан българин християнин , какъвто и да съм по народност и религия не променя факта че ме боли ... не искам лекции кой къв е и кой е по висш от друг ... искам помощ щото ме боли пишока за това пиша тука
Точно така никави глупави предразсъдъци не променят факта, че Човекът е едно и когато го БОЛИ, болката няма разделение на будист,евреин, християнин, мюсулманин, комунист, агностик, безбожник, светец, гей или кафявоок...
А ти освен незрял простак си и изкусен манипулатор, знаеш че поискаш ли помощ - и Майка си да си убил - тук ще я получиш.
Стига рева! Сега ще ти пиша ЛС.
Съгласен!
Но си е Дете.
Кой може да остави плачещо дете без да се опита поне да му помогне....
За 5 години видях ТУК какво ли не: от свръхителигентни хлапета с невериятно съвършен стил и слог на изказ абсолютно неподхождащ за 14-15 годишни деца, през самодоволни маниашки надценяващи значимостта си 16-17 годишни юноши, до 20-48+ мъже фиксирали съществуванието си в/у хипотетичен проблем.
Никой от тях, решил проблема си – НЕ СЕ ВЪРНА да помогне поне със слово на следващият го в нещастието негов събрат.
А виж – цялата НИШКА на Темата е изградена от Момчета, които не знаят кой е Малер, но знаят кой е Азис, не знаят кой е Хефестион но знаят кой е „Бойко“....и това знаят/и не – край няма! Мога да докажа с архив, че дори дислектици са са стремяли да „помагат“ на следващите. А най-глемите „простаци“ са били най-раздаващи се човеколюбци.
Дали това е частен парадокс или закономерност отразяващ социума в който живеем?
Здравейте,
Мисля, че имам проблем и се надявам, че ще може да помогнете.
В спокойно състояние мога да забеля без проблеми (без болка или някакъв дискомфорт), но главичката се накланя надолу и наляво. При ерекция също мога да дръпна кожичката под главичката (когато е напълно сух усещам много леко опъване на гемчето, но не ме боли), но трябва да го държа с ръка. Ако не го държа при ерекция кожичката покрива края на главичката. Също така понякога гемчето се измества леко вляво.
В момента не мога да дам снимки, дано да е ясно от описанието. Дали има голяма опасност от скъсване?
П.П.: Какво представлява този Синдром на мързеливите ръце?
1/ погледни какво пише на Аватара ми!
2/ положи усилия да прочеше ЦЯЛАТА нишка на Темата. За Теб ще е по-добре.
Здравейте,
На 21 години съм (след една седмица 22) и се притеснявам, че имам частична фимоза (даже съм почти сигурен). Може и да е някоя от другите две споменати болести/състояния в темата, не знам.
Като малък са ми правили операция точно заради проблеми със забелването (бил съм на 5-6 години), но не знам каква операция точно, нито за кое от състоянията. След това ми бяха казали май да си забелвам пишката редовно, но това беше отдавна и спомените ми са дотук.
Така, нямам май проблеми при забелването, когато не съм еректиран и се къпя под душа. Даже така си мия пениса редовно, като го забеля май докрай (може ли снимки за крайно забелен пенис, защото не съм сигурен какво значи докрай), но винаги ми е малко некомфортно и ме е страх, че нещо ще стане. Доста пъти май съм получавала тази парафимоза, но винаги след максисум 30 секунди - 1 минута съм успявал да си върна кожата обратно. Най вече ме плаши тази парафимоза, да не се окаже, че някой ден не мога да го върна обратно (повтарям, наистина винаги успявам да си върна кожата и не става толкова често, може би веднъж на 3 месеца)
Проблемът е, че когато мастурбирам и пенисът ми е еректиран, успявам да го забеля само частично и има някакво напрежение, което ми създава дискомфорт. В началото на пубертета се бях научил да мастурбирам по грешен начин, като главно търках главичката о кревата (TMS - Traumatic Masturbatory Syndrome май се нарича), но се отучих от тази практика и се научих да мастурбирам по правилния начин. Да разбирам ли, че всякакви други методи може да засилят фимозата?
Само веднъж случайно успях да си забеля пениса докрай по време на еякулация, при което доста се панирах, защото за мен това е доста странно и се бях уплашил да не стане нещо, но всичко си беше наред. Въпреки това, определено имам много напрежение при забелване, когато пенисът ми е еректиран и успявам само частично повечето пъти. Не знам дали е защото главичката ми е дебела, или защото кожичката е тясна.
Да пробвам ли упражненията за разтягане на кожата? Мисля, че при мен ще стане, защото фимозата е най-вероятно частична и бях прочел, че при натиск на повърхността започва генерирането на нови клетки, които впоследствие водят до разширяване на препуциума. Как точно се правят тези упражнения и за колко време?
Благодаря предварително![]()
Добре, какво точно трябва да направя ?
Здравейте. След месец ставам на 26 години. Преди време имах съмнения за фимоза и след консултация във ВМА при хирург се оказа, че е точно така. Утре пак отивам да ме види уролог и се надявам направо да ми извършат манипулацията - аз съм за пълно обрязване. Имам един въпрос, т.е. дваОт вчера следобяд изпитвам усещане (не знам как точно да го опиша) в областта между слабините и аналната област - изчетох всичко за уретрата, пичкочния мехур и проблемите, свързани с тях, но честно казано не намерих почти нищо общо като симптоми. Мисълта ми е това би ли могло да попречи на операцията? И вторият въпрос - имам някакви бели петна по главичката, поради невъзможността да я забеля докрай, съм забелязал, че ги имам на 2 места, но може и да се повече. Ясно ми е, че от липсата на нормална хигиена се получават подобни неща, т.е. някакви гъбички. И пак питането ми е дали това ще попречи на оперативната намеса. Дали първо ще трябва да ги оправят тези неща (гъбичките специално не знам как, понеже наистина не мога да забелвам главичката), или вследствие на обрязването и баните със смрадлика, и естествено нормалната хигиена, ще отшумят? Пак казвам, аз искам по най - бързия начин да премина през болницата. Благодаря Ви предварително
![]()
Здравей, страннико. Макар да не съм на твоята възраст , проблема ми беше същия ... това което ти наричаш гъбички (то така му се вика) е някакъв вид инфекция (не ми обясниха точно каква) та .. това по никакъв начин няма да попречи на хирургичната намеса , понеже те отстраняват инфектираната кожа.Няма нужда да ги лекуваш предварително ... както моя хирург каза "лечението е ножа...". ОТ скоро ли си с този проблем или откакто се помниш ?
Здрасти и на тебБлагодаря за отговора
А иначе като се замисля винаги съм го имал - проблемите с гемчето. Даже преди години след една "суха" мацка си докарах парафимоза. Оправиха ме там, лидокаини, натъпквания, доста издържана естетически беше гледката, така да се каже. Но след това си беше ок. Досега. Просто ми се иска от един път да го реша това нещо.
![]()
Решавай бързо. Аз се реших и веднага споделих с наще , на следващия ден бях в болницата и ми правеха ЕКГ и кръвни изследвания. Ден по късно ме качиха на операционната и за 30 минути станах по-красив. От гледна точка на хигиената е много по добре да бъдеш обрязан.Също така "красавецът" ти ще изглежда, повярвай ми от личен опит знам, много по масивен , едър , голям или както искаш го разбирай .. "нещото" ще ти хареса повече ! Сега аз съм в въстановителния процес .. вярно е малко е неприятно , понеже е доста чувствителен орган , но с малко пазене и бани с тетра (смарагда) всичко ще се оправи до 2 седмици макс. Така че няма какво да се чудиш , мен ако питаш - утре изследвания , вдруги ден - операцияУСПЕХ !