- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Кървенето спряЯвно съм закачил конеца при сваляне на превръзката.
Нямам търпение да минат още 15 дни.
Здравейте на всички!Следя темата от доста време и има много полезна информация в нея.На 27 години съм.Преди 4 дни бях опериран от Фимоза(пълно обрязване)!Тъй като в момента живея в Щатите се наложи тук да направя тази манипулация...Все още пениса ми прилича на чудовище!На първият ден след операцията си махнах т.нар.dressing(превръзка)-така ме инструктираха и започнах аз да си правя превръзки.В момента правя по 2 пъти на ден-сутрин и вечер.Като преди превръзката си намазвам пениса с мазилото,което ми е предписал доктора.За съжаление това мазило мога да го ползвам само една седмица..Тук в Щатите инструкциите бяха-още на следващият ден след операцията може да се вземе душ и след това всеки ден,като не е нужно да си покриваш пениса с нищо-водата трябва да тече по него(само вода-без никакъв сапун).При мене болки почти няма,но главичката все още е доста чувствителна...През нощта се случват ерекции,които аз за съжаление не мога да контролирам.Поставих въпроса пред доктора,защото по време на ерекция не е като да няма болка..Той каза да се постарая да ги огранича,че това може да остави белези.Казаха ми,че трябва да слагам превръзки само 4-5 дена и след това да ходя без,което си е малко стряскащо...Всеки път като сменям превръзката винаги има по малко кръв-незнам дали е нормално или не...Въпроса с пикаенето-все още пикая навсякъде...Това нормално ли е..дори и след 4-тият ден.Доктора ми каза,че ако това продължи дълго(повече от седмица)трябвало да отида на преглед.В самото начало пениса ми беше доста подут.Сега с всеки изминал ден отока намалява.Обаче забелязвам,че има засъхнала кръв около главичката и кожата също е набрана(както прочетох тук).Предполагам,че кръвта е от тези ерекции,които понякога получавам.Казаха ми,че ако искам мога да продължа да си правя сухи превръзки,ако чувствам дискомфорт,докато това чувство отмине...Та проблема ми тук,че аз не мога да правя бани със Смрадлика,защото тук не се продава.А доставката от България ще отнеме 3 седмици,а аз след толкова съм на контролен преглед.Та някой,ако има идея какво мога да правя за да ускоря възстановителният процес ще съм много благодарен.
и аз минах под ножа вече... най-неприятното(поне за мен) е гледката...Болката е съвсем лека , сутринта имах 3 ерекции една след друга... болеше си ама не е за умиране, стреса е голям преди операцията и преди смяната на превръзката. Даже след операцията ми оставиха неква система, после ми я махнаха обаче оставиха иглата да си ми седи.. 2 4аса стоях с тая малоумна игла е така да им е забавно сигурно и като почна вече да ме боли цялата ръка от тая малоумна игла която просто си седеше в ръката ми реших да викна сестрата... Дойде каза ми когато прецени лекаря ще се махне и аз викам ок. След още 2 4аса ми изтръпна ръката и болката просто беше непоносима, извиках тъптата лекарка и ми го махна... Защо трябваше да седя 4 часа с игла в ръката без да имам система? Пазете се от такива малоумщини просто тва ми е съвета!
Здравей Фимозко!
Щом живееш в САЩ трябва да ти е ясно , че 90 % от американците са обрязани . Съмнявам се лекарят , който те е оперирал да е некадърен .Кръвене е нормално да има .От ерекциите е .Белези остават , защото при опъване от ерекция раната се отваря , после пак се затваря и остават белези , които с времето изчезват. Потърси тинктура от Календула/невен/ И капвай по няколко капки.Хубаво ти е казал да го къпеш и него , но не го мокри много.
Не споменаваш - лазерно ли е обрязването? В Америка стила на обрязване е ВИСОКО И СТЕГНАТО , което ще рече , че среза е на около 3 см от главичката и няма свободна кожа. Слагай превръзки , щом ти е чувствителна главичката .Ако залепне - поливай с риванол или каквото има там подобно.
Много ти Благодаря за отговора Георги!Да знам,че Американците се обрязват още като бебета.Иначе обрязването беше със скалпел...Иначе прави си...няма свободна кожа...Всичко си е резнато!Днес е 7-ми ден от операцията.Започва лека-полека да изглежда по-добре и по-добре...Ама през нощта с тея ерекции още имам болки.А и тая чувствителност ме побърква.Иначе не цялата главичка е с повишена чувствителност...Само на места.Предполагам че след още седмица ще отшуми.А за банята гледам да е 5-10 мин. и да тече само вода по него..Сега ще се заема да търся тинктура от невен.За СЕКС-доктора каза-1 месец без Мастурбация и без Секс.След това може...
Нормално ли е на 13 годишна възраст, надървен да ти се показва само леко главичката? Ще се промени ли с времето?
1 месец без мастурбация или секс и ше почне да ми излиза през ушитеАз на 10-ия ден го мъчих, ама мнооого внимателно, а и то не трябваха много усилия да постигна желания ефект
Не е полезно толкова голямо въздържание и за физиката и за психиката. Сега имам белези от конците, ама предполагам са от нощните ерекции, не от мастурбацията. Секс на 30-ия ден ме огря и нямаше проблеми, само ще ти трябва малко време да свикнеш с новите усещания. При мен трябваха 2-3 месеца.
9-ти ден след операцията.Отока значително намаля,но точно отдолу където е гемчето,има раничка,която май трудничко ще зарастне-от там понякога капе кръв...До днес носих превръзки,ама вече спирам..Все пак пишока трябва да свикне без дрехи....Гадно е,некомфортно...ама няма начин...все пак сме Мъже,ако не друго-ще се търпи..Предполагам,че като се трие в боксерките няколко дена вече няма да се усеща!Искам да попитам Георги-купих си Тинктура от Невен и като капвам започва да ме сърби..за около 1 мин. и след това минава...Въпросът ми е дали мога да сложа капки във определено количество вода и да си топя пишока за някакво определено време(ти ще кажеш да го топя с превръзка или без) или просто да капвам по няколко капки върху него...Всичко друго протича нормално..освен тази раничка отдолу...Гледам,че и някои от конците са паднали..някои още са там..И главичката ми е чувствителна не цялата..а където е гемчето...и по ръба.Сигурно е нормално...нека кажат тези с опит..Мерси много и успех на всички...Между другото дори и на 9-тият ден аз още съм на първият етап от Седмиците...Иска ми се и да си ударя една Чикия,ама страх лозе пази дето се казва...ще се търпи,че не искам да рискувам!
Kaпвай директно. Отдолу също.Не го мокри много. Изчакай да заздравее всичко и тогава прави ала-бала.Носи сравнително прилепнали слипове.
При мен също е значително по-добре. Да не кажа, че почвам да съм доволен. Днес ми е 17-ти ден.
Конците почнаха да падат преди няколко дни, като останаха още няколко. Където падне конец интересното е, че се отваря малко раната, но за 1-2 дни си прилепва отново. Гадния, стряскащ оток вече го няма. Ходя си без превръзка и почти нямам разлика в усещането от преди манипулацията, т.е. не ме дразни.
Единствено остава още дискомфорта от няколкото конеца, но надявам се до няколко дни да паднат и те и да стане време да задействам новия инструмент.
Здравейте форумници, на 20 години съм и във вторник ми направиха манипулация "пълно обрязване" (имах фимоза), шока преди операцията е наистина голям въпреки, че след всички процедури и най-вече след операцията се биеш в главата и си викаш "защо се притеснявах за нищо" (поне при мен беше така де), операцията протече напълно безболезнено с местна упойка, неприятното е само докато ти поставят въпросната упойка, но не е болка за умиране търпи се.По време на операцията не усещах абсолютно нищо, тя протече за около 1 час.Вече е 4-ти ден след манипулацията.Ден след ден се чувствам все по добре, сменям си сам превръзките с йодасепт и стерилни марлички 2 пъти на ден, сутрин и вечер преди лягане.Отток си има въпреки постепенно да спада (хирурга ми каза че от 7 до 10 дена отток може да има и това да не ме стресира напълно нормално е). Вчера бях на преглед и каза, че върви много добре възстановяването което ме успокои доста, щото притеснението за някакви нежелани инфекции и проблеми след манипулацията при мен си остават (малко съм си шубе на тая тема).В понеделник пак съм на преглед.Гледката не е особено приятна като сваля превръзката, но няма начин ще мине. При мен дискомфорта от търкането на все още чувствителната ми глава в боксерките е по-неприятен от дискомфорта на шевовете. Нощни ерекции има не е като да няма опитвам се да ги контролирам и успявам до колкото мога, доста неприятна работа
. Надявам се всичко да отшумява възможно най-скоро и да вкарам боец в битка. :P
Здравейте, и аз преди 2 дена минах "под ножа".![]()
Правиха ми непълно обрязване и най-голямата болка беше при поставянето на упойката, през останалото време не усещах нищо и дори се чувствах доста спокоен.
От вчера правя баните с тетра, но имам един сериозен проблем и ще съм много благодарен ако някой ми помогне по някакъв начин. Проблемът ми е, че никога не съм си забелвал главичката докрай и сега продължавам да се страхувам, и я забелвам само до половината, след това спирам от страх да не се случи "нещо лошо"..
Поздрави!
Ясно, еми щом те е уверил на 100% хубаво, аз имах по гадна фимоза при която в ерекция главата на хуясе виждаше малко, не можех да го забеля а и късо гемче имах, и моя хирург вика, че при частичното обрязване не е изключено появата пак на фимоза след време. Ама може би в моя случай е било така, иначе аз си исках пълно обрязване де... няма какво да си крива душата
Иначе къде си прави операцията?
Ами има си всичко общо взето - конци, отоци, ранички..![]()
Разликата с пълното обрязване е, че външно изглежда както преди и все едно не са ти правили нищо.
Иначе все още събирам смелост да забеля главичката докрай, стигам до 2/3 примерно и спирам..
При теб как върви възстановяването?
Няма проблеми братле, ей преди 2 часа се върнах от преглед, доктора вика, че възстановяването върви много добре днес е 6-тия ден, ии... общо взето всичко е на ред, почти свикнах с главата и боксеркитетя е станала една по-грубовата, абе филм на ужасите
теб дразни ли те, или тя е на топло
![]()
Моята я държа на топло, така че не ми създава проблеми.
Не знам дали да продължавам да слагам превръзки, макар че съм още на 3-тия ден.
Дори и като ми се размести и падне превръзката, не усещам някакви болки, само едно леко дразнене от време на време.
Между другото и аз съм на 20г., макар че ги навърших преди 1 седмица.![]()
ааа слагай слагай, как не, още е прясна раната, слагай си превръзки! Поне 8-9 дена трябва да минат. Поне на мен ся ще ми загрубее главата и ще ги поря кат риби, ше ги пълна кат агнитааахаха, иначе шока преди операцията е супер ужасен, после си викаш "да се баш в идиота"
![]()
То май при всеки е така. Преди операцията супер голям страх и като мине, само се чудиш що не си го направил по-рано..![]()
А бе аз като съм с непълно, мога ли да се къпя спокойно или да продължавам да го пазя?