- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Дима , вместо тиксо , използвай ластик. И един съвет -ако не си спрял да мажеш с Йодасепт - спри , защото той изгаря .Йодасепт се използва ,когато има инфекция - гной а не превантивно.
Здравейте на всички. На 20 години съм. Имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете. Сигурен съм, че имам късо гемче, макар и да успявам да оголя главичката с леки болки. Но ме притеснява и нещо друго когато пенисът ми е в ерекция и оголя главичката кожичката отгоре не ми се изпъва докрай, а остава събрана зад главичката. Иначе както казах главичката ми се оголва нацяло.
Здравейте пак, искам да попитам за добър специалист в София, който се занимава с обрязване, защото не съм много доволен от резултата в Пловдив в хирургията на Пещерско шосе.
Здравейте, от около 6-7 години имам един проблем... със забелването на главичката. Проблема се състои предимно в т'ва, че мога да я забеля само до 1/3 може би и то в нормално състояние, в ерекция много трудно, болки до сега не съм изпитвал... Та възможно ли е това да е фимоза и какво ще трябва да направя за да поправя проблема / с кой трябва да се посъветвам и така нататък... / Също така имам и друг въпрос - ще мога ли да правя секс в сегашното ми състояние или да изчакам до решаването на проблема ?
На 18 години съм.
@dimata92
Изкъпах се директно без да го пазя и мисля, че нямам проблеми откъм болка или дразнене.
Единствено ми се струва, че кожата ми стана по-суха за известно време, но може само така да ми се е сторило.
@gluestick
Ако в нормално състояние можеш да забелваш само до 1/3, а в ерекция не можеш въобще, то това е точно фимоза.
Трябва да се консултираш с уролог или хирург, за да те прегледат и да ти дадат точна информация за състоянието ти.
И при мен се набира кожата зад главичката, това проблем ли е?
PR0,
Милен Кацаров
А какво не си доволен?
Сподели.
Последно редактирано от georgi12 : 11-08-2012 на 21:17
Приеха ме с диагноза фимоза и къс френулум. Оперираха ме, махнали са ми френулума и са ме обрязали, но по такъв начин, че имам кожа около 2/3 в спокойно състояние и в ерекция до половината някъде се открива и след това с ръка придърпвам назад да се оголи и кожата малко се нагъва и сбръчква отгоре. Оголването е съпроводено с лека болка и стягане. По - добре е от преди, защото тогава изобщо не можех, но не е достатъчно, за да се чувствам комфортно. Лекарят нарочно не искаше да ме обрязва изцяло, да не съм като мюсюлманин. Сега май варианта е да се обрежа изцяло, но съм чувал, че се губи чувствителността, само това малко ме спира. Та затова си търся добър специалист в София.
Аз се оперирах във вторник (30.10.2012) в Медицински Институт към МВР гр.София, имах познат който познава Д-р Петър Лозев доктор в отделение урология на същата болница, много точен млад доктор изключително внимание нямам никакви забележки, именно той ми прави операцията и докато ме шиеха го базикаше другия хирург "прословутото шиене на Д-р Лозев, прочуто в цяла София" не беше казано с никаква ирония напротив супер прецизни шевове имам. Та мисълта ми е ако познаваш някой който има достъп до МИ на МВР бих ти препоръчал Д-р Лозев.![]()
Мисля, че състоянието ти е "фимоза" да. Трябва да се посъветваш с някой уролог. Пълното решаване на проблема е "пълно обрязване" (премахване на препорциума), би ти помогнало и "частичното обрязване", но крие риск за в бъдеще да се появи пак "фимоза", аз лично съм се оперирал от "фимоза" с пълно обрязване и ти го препоръчвам. Можеш да правиш секс, но ще имаш дискомфорт от стягането на кожата на пениса. Бих те посъветвал да се консултираш с уролог първо.![]()
Хвала на такива лекари - да не съм като мюсюлманин!? Ми Американците са християни , пък са обрязани. По света има много религии , при които се практикува обрязване ,включително и Християни. Не разбирам защо трябва да си насаждате омраза към тези , които изповядват различна религия.
Обрязването ти е частично .Добре , че споменаваш , че не ти е приятно , защото според батко Доки пациента няма право да си избира какво да е обрязването .За батко Доки не съществуват стилове , маккар да са много и аз сега ще ги изброя:
Частично и високо,
Отпуснато и високо ,
Отпуснато и ниско ,
Свободно и високо,
Свободно и ниско,
Стегнато и ниско ,
Високо и ниско,
Моето е Стегнато и ниско , макар ,че изрично исках стегнато и високо.
Ето и аз самият съм пример как българският лекар си налага своето мнение.
Последно редактирано от georgi12 : 11-09-2012 на 07:22
Ако нямаш стеснение на края на препуциума, и кожата си минава свободно, да ще ти реши проблема. Ако си сигурен че е от френулума (гемчето) разбира се. На мен ми махнаха и френулума заедно с операцията от фимоза, не е страшно, възстановяването е бързо и си 6 за няколко дена. Съветвам те да говориш с уролог. Но гледай да попаднеш на добър!!!
Е бате, не е точно за няколко дена.Ще се съглася ако имаш предвид свикването с дискомфорта, иначе пълното възстановяване си е около 30 дни +/- няколко дена, според зависи. Аз преди 12 дена се оперирах (бях в състояние на фимоза) и правих пълно обрязване, та мисълта ми е, че още имам конци минимална подутина дето са шевовете, при сутрешна ерекция си стягат конците, вижда му се края де вече всичко е много добре ама изобщо не е "няколко дена" извън играта си поне 30 дена.![]()
Щом при ерекция забелваш главата обаче пред главата кожата не може да се издърпа до край, почти 100% съм сигурен, че имаш късо гемче, обаче се замислям как така те оголваш главичката и имаш леки болки? Болките отпред дето ти е гема ли ги усещаш, щото при някои хора се усеща по-скоро придърпване ако е малко по рязко и лека болка.
Брато, той ако има само късо гемче изобщо няма да го обрязват и няма с какво да свиква. Пак ще си има кожа, въпроса е че ще му махнат френулума и ще го зашият малко и нищо повече.
Dimata92,хайде прочети Митко какво е написал - казва човека - над главичката - сиреч зад нея .
Митко - няма как да ти се изпъне като тапет , след като не си обрязан.
Искам да ви питам нещо... Наистина ли при "кабриолетите" издръжливостта в секса е по-голяма?![]()
Мисля, че се намалява чувствителността и не усещаш почти нищо, затова издържат повече. Само това малко ме разколебава, иначе да съм се обрязал напълно досега. Кажете още добри специалисти от София, които се занимават с това нещо.
Значи това е решението на моят проблем - операция от късо гемче, в следващите няколко дни ще трябва да събера малко кураж и да отида на доктор. Не искам да ме обрязват, но явно имам малко по-дълъг препуциум. В първият коментар има снимки как изглежда късото гемче, и там кожичката е опъната, а на мен ми се събира, затова питах.
А самата операция от късо гемче как протича? В първият коментар не е обяснено подробно, а не ми се четата 200 страници..
Вече ми е 30 ден, и честно да ви кажа, вече се чувствам все едно нищо не ми е правено. Конците паднаха и си прилича вече на нормален чеп.
Като цяло болката не е по-голяма от някоя ожулена рана, и само при ерекция е малко по-неприятно, защото се стягаха конците. Откакто паднаха заздравяването значително се ускори.
Вече съм доволен от крайния резултат, като мисля Събота и Неделя да пробвам как ще е и секса.
П.С. Получавате ли известия на е-мейла при нов пост, че при мен нещо не идват такива?
Здравейте от мен!
Днес си направих операция от фимоза със пълно обрязване и във момента чувствам адски парене и незнам до кога ще съм така...ако може някой от тук който е имал фимоза и са му правели операция да ми пише на лс, моля!Да го попитам някой работи как е било при него, туй- онуй.Благодаря предварително!
Здрасти, нормално е, всяка прясна рана пари в началото. Ще ти мине още утре. Съветвам те преди да питаш за всяко нещо, което те вълнува да почетеш темата. Най-малкото, което можеш да направиш е да намериш откъде започват моите мнения (рязах се на 15-и декември миналата година) и да ги прочетеш. Дал съм доста насоки под надзора на баткодоки, и ако след това имаш въпроси заповядай. Всичко ще е наред, споко.