- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Имам въпрос аз съм на 23 години. И не мога да си забеля главичката нацяло имам ципа която предържа главичката. Като тръгна да дърпам нали ми опъва едно такова. Иначе нали с приятелката правя секс нито ме боли нито нищо. И не знам някои имали същия проблем ме интересува дали това късо гемче му пречи докато прави секс. И проблем ли ще е ако не се оперира?
Здравейте, аз съм на 25 и имам частична фимоза. Проблемът е че от няколко месеца имам проблем с кожичката, явно я разтегнах много и тя взе да се възпалява. Дразни ме когато вървя и се търка в боксерките, част от вените по кожичката потъмняха. Ходих при уролог преди няколко дни, той не обърна кой знае какво внимание на това. А само предлагаше обрязване заради фимозата. Но каза че няма проблем да се обрежа и след няколко месеца. Защото в следващите няколко месеца нямам възможност. Но дразненето остава. Какво да правя?
Здравейте , аз съм на 16 , и като члена ми е в нормално състояние , се забелва без никакви проблеми , а като е в ерекция се забелва доста по - трудно ! Някакви идеи ?
Привет на всички
Виждам, че се справяте добре![]()
Здравейте, на 18 години съм. Мисля си че имам фимоза, но не в пълния смисъл на определението дадено тук и на други места. От около 2 месеца съм наясно със състоянието ми. Когато не съм в ерекция ми е лесно да го заголя, но преди просто не съм го правил. Като имам ерекция ми е по-трудно да го заголя, но все пак успявам докрай. Има ли нужда от някакво лечение? Четох в интернет да се маже с бетаметазон и да се правят "упражнения" (редовно да си заголваш главичката), но на крема пише да не се прилага на половите органи.
Друго нещо. Като си заголя главичката ми става доста чувствителна и ме боли като я докосвам.
Моля за съвети.
Благодаря!
Някой? Ако нямате време за по-обстоен отговор поне можете ли да ми кажете дали това състояние пак е фимоза?
Ами щом си на 18 и никога не си го правил упражнението до сега - нормално е и да ти стяга и да ти е чувствителна и да понамирисва дори . Личната хигиена изисква измиване и на вътрешната кожа и главичката .
Вместо да използваш химикали / само като се прочете , че е кортикостероид и трябва да се бяга далеч / , като посоченият от теб продукт си купи бебешко олио - гел и си играй.
Здравейте,
Имам фимоза и ще се наложи намесата на уролог. Искам да попитам, колко ще струва цялата процедура покрай операцията (става въпрос за лице със спрени здравни осигуровки) ?
И можете ли да ме насочите към кой уролог в Русе да се обърна ?
Благодаря предварително!
Ами ако си над 18 - не ти трябва здравна осигуровка , касата не ти поема операцията . Във второ ДКЦ във Здравец преди 2 години имаше залепена обява за обрязване - 100 лева , но те съветвам да си потърсиш Уролог . В бившия Стоматологичен има Уролог .
НИЩО ТИ НЯМА освен "мързеливите ръце"!
Шом пишока позволява оголване в пълна ерекция - никаква фимоза ти нямаш! И НИКАКВИ операции не се налагат! Няма за какво! Просто си бил небрежен и "мързелив" - не си оголвал главичката при игра, при секс - също си я пазил. Така тя е останала неадаптирана към новите условия - здраво покрита от многото кожичка (а се обзалагам, че си си Момче с дълъг препуциум...пишока е покрит с много кожичка, която трябва да разгъваш за да уринираш....)...скриваща гланса - резултата е ясен: чувствителна лигавица на гланса.
Хубаво бебешко олио-ГЕЛ + игра с пишока е решението! Даже е приятно но иска постоянство![]()
Здравейте, искам да попитам момче сам на 16 и тази седмица ще бъда опериран от фимоза искам да попитам колко време трае операцията и дали боли? също така имам и пъпки по лицето и мисля че те са се появили именно от фимозата?![]()
20 минути трае и не боли - не усещаш нищо .Пъпките нямат нищо общо със състоянието на пениса. Използвай лусион за почистване на лице и ще се оттървеш от тях.
здравейте правех много секс и кожичката около главата започна да се нацепва ,докато след 6-7год.стана толкова дебела и не еластична че от 1год.едвам си забелвам главата и става все по трудно.Дайте ми съвет какво даправя.
Здравеите,поне си знам че имам фимоза и се реших да отида тия дни на уролог да ви попитам,нормално ли е при фимозата когато си пипна главичката тя да ме боли и дали е нормално да ми е зачервен самата дупчица?
Здравейте, вече изминаха около 3 месеца от операцията ми /частична/. Преди това много трудно успявах да го забеля дори и в нормално състояние. Сега всичко изглежда наред, но има един малък проблем. В ерекция забелването отнема малко повече усилия, кожичката остава събрана точно под главичката и има леко стягане. Този проблем дали ще се оправи с времето и ще се изисква ли нещо от мен за да забързам процеса. На 19 години съм.
Играй си внимателно , както по-горе е написал батко Доки , след време ако не се оправиш - още един път под ножа и нямаш проблем.
Здравейте!
Майка съм на 15 годишно момче и му е трудно да заголва ..... си винаги го правел само когато е в нормално състояние ....знам това защото го сподели с мен наскоро ...какво да правя,как да му помогна,баща му ни напусна отдавна и аз съм човекът отговорен за всеки появил се...проблем....моля дайте поне съвет???