- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Здравейте от няколко дни имам следния проблем почна да ми побелява главичката на пениса в следствие вчера доста трудно го забелих а днес е почти невъзможно за фимоза ли говорим и как стои въпроса ако не се мине през личен лекар понеже те вечно нямат талони благодаря ви за отделеното време.
сега се връщам от лекар на 19 съм и каза че няма да се мине без операция за обрязване тази вечер ще говоря с родителите си и сигурно скоро ще се подложа на нея кофти че имам доста изпити колко бързо се възстановихте вие благодаря ви
Здравеите на 17 години съм и вчера ме обрязаха поради фимоза.Та въпроса ми е понеже,като главата на пениса ми се докосне до боксерките ме боли или иначе казано много ми е чувствителна главичката,та това ще се оправи ли и ако отговора е да до колко време?
Еми батка по принцип на мен късно започнаха да падат. При всеки е различно ама не се тревожи така или иначе ще паднат като им дойде времето. И имай предвид че всеки конец ада по различно време не мисли че ще паднат всичките изведнъж.
фанта_кола : аз се обрязах преди 34 дена и все още усещам чувствителност ама е значително по малка от тази която беше в началото. В началото беше ужасно но с всеки изминал ден става все по добре. Ако са ти казали да правиш бани със смрадлика ги прави редовно много помагат. На мен доктора ми каза да слагам малко тоалетна хартия между пениса и боксерките и имай предвид че така по малко се усеща триенето в боксерките.
Ами на мен ми каза да не правя никакви бани,също така ми каза след 3 дни да отида да ми смени превръзката и до тогава да не я пипам.Иначе превръзката хваща почти цялата глава само малко от нея е навън.При др Златев съм опериран от окръжна,голям пич.
Аха ама тебе пълно или частично те обрязваха ?. Имам пълно обрязване и превръзката си я свалих сам на втория ден, но ми казаха да правя всеки ден по 2 пъти бани със смрадлика. Аз се оперирах в частна клиника която работи със здравна каса и съм много доволен. Както и да е предполагам ч след като ти свалят превръзката ще ти кажат да правиш бани. Като ходиш да ти я свалят попитай лекаря за баните със смрадлика.![]()
Здравейте. Преди известно време разбрах че имам фимоза и сега проучвам къде и как да си оправя пениса(става дума за София). Интересува ме какви са горе-долу цените за преглед при уролог в Пирогов или Хил Клиник например както и цената за самата процедура(без направление от личен лекар).
Да попитам след пълното обрязване много ли боли защото мен утре ще ме оперират в частна болница в Враца. От какво ще се нуждая след операцията която впрочем ще е с пълна опоика, а не с местна както аз мислех.
Noob-nooby-nOObне се шашкай брат. И аз като теб се бях притеснил ама след операцията разбрах че е нямало за какво да се притеснявам. Особено с пълна упойка няма да усетиш абсолютно нищо. Единствено 2-3 дена след операцията е неприятно но не е кой знае каква болка по скоро е неприятно усещане. Айде успех утре и горе главата. След операцията ще разбереш че си заслужава
![]()
Katamaran благодаря за спокоиствието защото съм доста притиснен.Дано всичко е ок.![]()
Операцията мина болки няма но има дискомфорт, леко е подут докторът ми каза да правя бани с риванол може и с смрадлика която ще си взема в понеделник. Рядко кърви при надурвянето, каза че отокът ще се махне след 3-4 седмица.Сърбеж имам и има леки ранички след операцията, не е много приятно като пикая но пук урината е чиста и няма кръв в нея. Та нормално ли е да имам тези неща след операцията ?
Еми според мен е нормално. Все пак ти е правена операция преди 2 дена така че не смятам че имаш проблем и при мен беше така. При мен баните със смрадлика помогнаха много за бързо заздравяване![]()
при мен мина 1 седмица и съм много доволен.Никаква чувствителност на галвата нямам вече,само там дето са шевовете наболява при допир.Единственото което правя е всяка вечер да увия марля с риванол около шевовете.Също така неприятното е когато тече малко кръв(1,2)капки през нощта и засъхне върху марлята,тогава трябва да я напоя с вода и всичко е 6.
При нормално състояние можех да го забелвам нацяло, но при ерекция 50% долу-горе. След като ме прегледаха лекарите ми обясниха колко крайна мярка е обрязването и че има куп други методи преди да се спрем на него. Лично мен ми оперираха гемчето и ми направиха само разрез (като зарасне се очаква да е по-широко и еластично). Доколкото разбрах имало и мазила които спомагат за еластичността на кожата там. Затова хубаво си говорете с лекаря!
Това което ме посъветваха мен след операцията е просто да го заголвам по-често.
А относно говоренето с родителите... само си помислете какви женчовци ще сте ако не го направите и веднага ще съберете кураж. И на мен ми беше на акъла какво ще кажат, но дори не се замислиха. Винаги е така, защото са родители. Само трябва да им кажетеОт там всичко си отива на мястото. Успех, а аз ще си чакам моята да заздравее и да я тествам.
Здравейте!
Благодаря за отговорът на Георги12. Вече 50ти ден от операцията, конците най-накрая взеха да падат, а оток има. Но възникна нова ситуация. Започнах да мастурбирам преди от няколко седмици. И отворът на каналчето сякаш се възпали. Сякъш гемчето му опъва при пълна ерекция (главичката ми е малко голяма). И това започна с мастурбацията, след това се успокоява малко и след мастурбация отново "набъбва". И то долната част на отвора, която е свързана с гемчето. Въпросът ми е това на какво се дължи на свръхчувствителност и раздразнение на отвора, или остатъкът от гемчето опъва, и особено при пълна ерекция?
Zdraveite!
Vodih sina si na urolog,okaza se che e s fimoza i e nujno operacia a vaprosat mi e -redno li e da mi iska pari za tova sled kato e na 15g.????
vesela70 операцията на фимоза се покрива от здравна каса. Ако болницата където си отишла работи със здравна каса не би трябвало да ти искат пари. Аз например си направих операция в и частна клиника която работи с здравна каса направиха ми изследвания, оперираха ме, стоях един ден и една нощ, вечеря и закуска при страхотни условия и платих 5.80 за престоя.
Здравейте! Писах на batkodoki, но понеже не ми отговори, реших да пиша тук. На 18 години съм и имам проблем с пениса. Знам затова от близо 2-3 години, но все отлагам.
Та ето в какво се състои проблемът ми. От това което изчетох установих, че имам късо гемче, но не съм напълно сигурен дали това е единственият проблем. Значи, в нормално състояние при забелване се оголва почти целия член, обаче гемчето дърпа главичката надолу и тя се накланя. При ерекция успявам да го оголя до края на главичката(не се забелва сам), но по-надолу не може и усещам леко опъване и дискомфорт, а точно зад главичката, кожата ми се насъбира. Също така в нормално състояние когато го забеля, кожичката се връща сама. Почти винаги мастурбирам без да оголвам главичката, тъй като така ми е по-комфортно. Рядко се случва, когато си играя с него да оголвам главичката (напоследък се опитвам да го правя). Друг проблем е, че главичката ми е доста чувствителна и при допир (когато не е навлажнена), да не говорим за търкане, се чувства неприятно усещане и дискомфорт.
Според вас какво е състоянието ми и съответно можете ли да ме насочите към добър специалист, ако се налага оперативна намеса?
napravihme operaciata,no v momenta mu sazdava diskomfort, glavichkata na peniasa mu e gola poneje e s prevrazka, dori mu prichiniava bolka,trevojno li e??? ...utre shte mu mahat prevrazkata.
болката ще я има поне 20 дни.Аз в момента съм на 23 ден и още има дискомфорт при търкане но е много малък.Също така не съм взимал никакви лекарства а само правех 1 седмица всяка вечер компрес с риванол и нищо друго.
...банките които си правят някой от смрадлика след операция какво е съотношението на приготвяне и как правите тези бани,колко пъти и при какъв интервал от време ???....благодаря предварително!!
Мое наблюдение:При повечко чекии кожичката се разлепя.Пък и невиждам защо да се оперираш.В смисал не е проблем при полов акт.(поне за мен)