- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Здравейте,
Преди 2 месеца ми направиха операция поради фимоза. Притеснява ме това, че 2 месеца по-късно все още има оток? Нормално ли е?
Ако е оток - да , ако е повече кожа , която ти прилича на оток - нормално е за отпуснато обрязване.
Ето един полезен блог:
http://adultcirc20.blogspot.com/
http://gccirc.blogspot.com/
ОЩЕ ЕДИН ПОЛЕЗЕН БЛОГ - ОТ ДЕНЯ ПРЕДИ , ТА ДО 114 ДЕН.
Аз мога ли да ви попитам, дали съм сгафил: Като си сменях марличките на едно място ми се беше закачила/залепнала за кожата около шева, та при премахването ѝ си откъснах малко кожа - 2-3мм. Трябва ли да взема някакви по специални мерки или се случват и тези работи? А и друг въпрос имам - нормално ли е да имам нещо жълто по марлята в областта около гемчето - като гной нещо нз, аз при всяка смяна си дезинфекцирам с кислородна вода... Благодаря предварително
Tова , което е около гемчето , с белезникав цвят , не го махай - това е един вид секрет , който като изсъхне се превръща в кожа . За отлепяне на марлята използвай реванол. Ходи до аптеката и поискай тинктура от Невен / Цалендула . Капвай по няколко пъти на ден по капка -две на раната .Ако си софиянец - Хомеопатичната аптека на Чаталджа 28 - там има със сигурност тинктура.
Искам само да спомена за ползите от смрадликата - аз лично ги започнах на 5 ден след операцията и ги правя 2 пъти на ден (сутрин и вечер) като използвам първата рецепта от опаковката, топя го за около 5-6-7 мин (броя бавно до 420) Лично при мен ефектът е от всяка баня, просто в рамките на 2 дни походката ми, от "каубойски" разкрачена, стана на 90% нормална (просто малко по-предпазливо стъпвам). Искам да попитам едно - какъв е цветът на хирургическите конци? Питам, тъй като си свалям марлите ( с които съм постоянно) с помощта на смрадликата, за да паднат без усилия, но на два пъти видях бели кончета около 2см и се чудя дали не съм провокирал преждевременно падане с тези бани или е просто нишка от марличките? Поздрави
![]()
Aбе някой ще ми каже ли кога ше паднат тези конци, днес правя 13 ден откакто ме обрязаха и още нещо нали няма да има проблеми ако отида на море също така съм опериран и от varikocele ,наведнъж ми ги правиха и двете.
днес бях на преглед (точно 1 седмица мина от операцията) доктора каза, че съм готов за море, но с това варикоцеле не знам как стоят нещата, моят съвет е преглед при уролога![]()
хора, отидох на уролог - късо гемче, не фимоза, както и да е, каза ми там за един крем или нещо и аз почнах да се лекувам, ефектът е много добър, почти не се опъва, ама повече не може и ще ми правят операция......
Тази вечер след като си свалях марлята за вечерната промивка със смрадлика падна първият ми конец (долната част на главичката). Дали не е твърде рано, за да започват да падат? Да допълня само, че ме оперираха на 06.08.2013
Последно редактирано от cunkipomucki : 08-15-2013 на 21:46
Ами рано е .Отдолу винаги е влажно .Бягай за Тинктура от Календула и слагай и бебешка пудра .Марля вече не ти е нужна.
Прави промивка един път на ден - за по 1 до 2 минути . Рецептата за вагинална промивка . И пази отдолу да не се отвори , че първо трудно зараства и второ - остава грозно .След баните със смрадлика недей да чистиш белезникавият секрет който прилича на слуз , гной . Оставяй го да си стои.
Може би беше по-добре да го напиша тук : Аз марлите ги слагам, точно заради конците, тъй като имат едни издадени части, приличат на възли, които са доста неприятни при допир. Има ли алтернативен метод? А функциите на Календулата и Смрадликата не се ли припокриват ?
Последно редактирано от cunkipomucki : 08-16-2013 на 10:24
Календулата освен , че действа антисептично , помага и за бързото заздравяване на раната . Щом е паднал отдолу конец и раната ако не е заздравяла е възможно при ерекция да се разтвори .Календулата ще помогне бързо да се затвори раната и да се избегне разлепянето на кожата.
Аз съм на 15 години и ситуацията ми е следната: Мога да забелвам кожичката на члена си и в състояние на покой, и ерекция без проблем и без никаква болка или напрежение, но в състояние на ерекция главичката ми не се открива изцяло, а само до половината. Просто сякаш кожичката ми е по- дълга от колкото трябва. Та въпросът ми е имам ли фимоза или не трябва да се притеснявам?
Благодаря ви предварително!!!
А чисто хипотетично. Ако не водя полов живот, фимозата представлява ли някаква опасност за здравето ми?
Здравейте, момчета.
На 15 съм. Проблемът при мен е, че когато пишока не е в ерекция, забелвам нормално и с никаква болка, но ако го оставя така и се надървя, кожата опира зад главичката и се образува пръстен. Същото е и когато забеля в еректирало състояние. Фимоза ли е при мен?
ПП: Имам къс гем, не знам дали може да е от него.
Последно редактирано от shtsksm : 08-20-2013 на 08:31
Ако няма болка, стягане и напрежение, не прилича да е фимоза.Доколкото разбирам, когато е в ерекция, спонтанно, без да му помагаш се открива само до половината?Дотук добре, а когато се опиташ да му помогнеш с ръка какво става?Ако просто се оголва напълно без някакви проблеми и дори може да опънеш кожичката по ствола на пениса си, без това да предизвиква някаква болка, тогава най вероятно всичко е наред.И също така, погледни началото на темата, дали няма признаците на късото гемче...
От значение е също така, когато мастурбираш, при всяко движение ли оголваш напълно главичката или предпочиташ кожичката да покрива постоянно главичката и само да стимулираш?
Доколкото фимозата създава благоприятна среда за развитие на баланопостит и/или други инфекции, които могат да се задълбочат... да, представлява.Помня че съм чел и за вероятна връзка на вътрешни инфекции като цистита.От друга страна, възможно ли е отказа от полов живот да е поради фимозата при теб?Идеята ми е че ако няма други обективни причини за такова решение, тази пречка не е сериозно основание.
Въпросът е не толкова как изглежда, а какво чувстваш.Ако е стягане и силно опъване, съчетано с лека или по силна болка, тогава е по вероятно наистина да имаш фимоза.Също така, може и да е само от късото гемче, но по често тези две неща са в съчетание, отколкото да имаш само едното.В твоя случай, най точен отговор може да даде медицинско лице.
И при теб може би известна яснота ще внесе начина по който мастурбираш-с напълно оголване на главичката или не?
Някой знае ли след колко време ще изчезне свръхчувствителността, защото ме обрязаха, а сега дори не мога да си сложа боксерките понеже главичката ме дразни много като се допира, чак подскачам като я допра някъде без да искам.
Това фимозата било много шибана болест ве не я пожелавам на никой Слава Богу не съм имал.
Не е тъпо.Просто постепенно чувствителноста се изравнява с тази на останалата кожа по тялото ти.При "Жълто" е още рано и дразни повече, а при тебе е минало време и повече прилича на гъдел.Накрая няма да е по чувствително от това на останалата кожа по тялото.
Tова обаче не значи , че при секс и стимулация няма да е чувствителна . Използвайте лубриканти.