- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Да, това е от първата страница, вече го прочетох. Благодаря все пак за отговора.
Ами и аз не мога да преценя. Още от 5-6 годишен нашите ми повтаряха да дърпам кожичката на пениса назад. Когато я дърпах изпитвах малко болка и дискомфорт и придобих нещо като страх от това. От 10-11 годишен спрях изобщо да я дърпам назад. Обаче когато пробвах преди няколко дни стана много лесно в нееректирало състояние, но се опасявам да я издърпам докрай заради тази парафимоза, която доста ме наплаши. Та за това единия от въпросите ми е може ли да се получи парафимоза в нееректирало състояние.
Не съм пробвал пак заради тази пуста парафимоза.
брат,опасенията ти са напразни според мен,щом можеш да си го забелиш в нееректирало състояние и еректирало,значи нямаш нито фимоза,нито парафимоза!парафимоза нямаш със сигурност,споко
Тебе защо те рязаха?
Колко дни не си лъскал? Доколкото съм чувал може да се прави след операция но без да се пипат и опъват шевовете - само главичката с лубрикант. Не съм рязан, но може да се наложи да ми оперират леко късия френулум, та проучвам какво ме чака ако се реша.
Здравейте. Днес е четвърти ден откакто съм обрязан. Беше по-лека операция от очакванията ми, почти нищо не усетих. Лекаря ми каза да държа пениса нагоре с помоща на слиповете, за да спада по-бързо утока. Каза ми да си правя бани с калиевперманганат, два пъти дневно, знам как се разтваря. След баните ми каза да си го увивам в марля, за да не си цапам бельото. Проблема е, че когато го увия с марля без изобщо да затягам тя залепва и после за да я отлепя пада яко теглене и имам чувство, че го разкървавява. Днес докато я отлепям видях, че тегли един конец, затова я отрязах с ножица,като остана едно малко парче от нея,върцу кожата и конеца. Сега си сложих направо бельо без марля, това проблем ли е? И има ли риск и то да залепне върху главичката и да стане още по-зле? Страх ме е да не скъсам конците преждевременно.
Другия ми въпрос е дали вече мога да го държа надолу, а не нагоре, за да свикне с допира на белього?
еми мен ме обрязаха , заради фимоза,операцията беше болезнена-колабирах на операционната маса,та беше много забавно...и упойката не иска да ме хване...ама минало заминало...вече всичко е 6.иначе самата процедура е отиваш първо при личния за направление за уролог,оттам уролога те преглежда и преценява дали си за рязане или не .уговаряте ден и в този ден отиваш гладен, жаден и минаваш първо през няколко изследвания(екг,кръв,урина, анестезиолог)и оттам вече отиваш в операционнтата.Бият ми местна упойка в члена и започват.операцията трае не повече от 20-30 минути.след това лежиш 2 часа,ако всичко е наред те изписват след тези 2 часа
nikolaysf- ако питаш мен,така дори е по-добре.Без марля,защото по-бързо се възстановява.може да дишаи не е проблем да ти е надолу,моят си го нося винаги надолу.прави си баните и спокойно ,всичко ще се оправи.един съвет-когато си у вас и си сам-леж,ходи,разхождай се без марли,без бельото ,за да може както казах вече да може по-бързо да се оправиш
![]()
НЕ КАЛИЕВ ПЕРМАНГАНАТ!!!!!
Смрадлика /тетра/, два - три пъти на ден по 5 минути. Смрадликата е БИЛКА, калиевият перманганат е.... химия... А е толкова чувствително мястото, че химията трябва да се отбягва възможно най - много време, дори винаги! Затова дори и сапун не използвам сега за промиването на пениса ми /не, че има нужда, защото няма специфичен мирис, какъвто имах, когато бях необрязан/ - единствено вода за него.
Смрадликата започнах още в деня, след като ме изписаха от болницата. Състоянието беше отвратително на пениса ми, направо не можех да го гледам. През нощите ерекциите бяха уникално болезнени, но открих начин как да спя спокойно - просто свивайте краката си възможно най - близо до главата ви /като ембрион/ и нещата се получават. Разбира се, първите дни, докато се сетя за тази опция, съм се събуждал в 3-4-5 часа сутринта с адски болки и дори съм си взимал разни прахчета от рода на Аулина, без дори да ми дреме, че вредят много. Ревал съм, ДА, мъж съм, представете си, и РЕВА, защото усещането беше ужасно, имаш чувството, че никога няма да се оправиш и че повече никога няма да се усмихваш.
НО преминава. Не се притеснявайте, до месец - два всичко ще е отшумяло. Вече 3 месеца след операцията, болки нямам, единствено чувствителност на главичката все още има, може би защото го държа винаги нагоре, а не надолу. /тук може да коментирате, да помогнете, ако знаете решение/, някакви подутинки под главичката като балони, които не болят, но мисля че не трябва да бъдат там... от месец вече се наемам да ходя на уролог и все излиза нещо друго... като например, бъбреци.Защо просто не ни убият и да приключат с мъките ни... =Д
radoslav132 въпроса ми е кога за първи път след операцията извърши полов акт
След падането на конците и заздравяване на раните можеш да правиш секс . При всеки е индивидуално - някои са готови за 20 дена , други за 30 и т.н.
мен ми отне 6-7 седмици докато бях готов, дори в презерватив, след 3я месец мога да кажа че съм готов без, при всеки е строго индивидуално, но дори след падането на конците е добре да се изчка малко, защото захванатата кожа е в пъти по-слаба от "орогиналната"
при мен минаха вече 13 дена от операцията.възстановявам се вече доста добре,няма отоци,няма рани,вече мога да спя спокойно...е все още ми е трудно ходенето , ама и това ще се оправи скоро...колко още време да продължавам баните със смрадлика и защо тук всички казват да ги правя по 5 минути,а моят лекар ми казва не повече от една минута?
Защото не е нужно повече от 1 минута .Баните се правят докато паднат конците и коричките . Дупчиците от конците докато зарастнат и когато се появи розова кожичка под коричките - на мястото на среза . Тогава вече си готов и за секс и за самозадоволяване .
Можеш да освободиш напрежението и преди това , но не е желателно .
Здравейте. Имам притеснения , че имам фимоза.. При ерекция си забелвам пениса , но трудно и до едно положение , а когато не съм в ерекция без проблеми. Правил съм секс тогава се оголва. Имам ли основания да се притеснявам?
еми според мен имаш основания да се притесняваш-щом си го забелваш трудно,ако изпитваш и някакъв дискомфорт или болка когато се опитваш да го забелиш,то значи има проблем,макар и в начална фаза на фимоза да си
Като не съм в ерекция без проблем става всичко. А когато съм в Ерекция е малко по-трудно но става до едно положение? А ако имам тази начална фаза какво трябва да се направи
Когато правя секс ми е оголен до край, но си издърпвам кожичката и после го голя...
Ако ФУНКЦИЯТА на органа е съхранена в пълнота, като копулативен орган - в никакъв случай дългият препуциум НЕ е индикация за обрязване!
Това а питания на 12 годишен, не на 19
по ред:
1/ да, възможно е, само при "истинска фимоза" - при нея стеснението на циркулярният пръстен е такова, че НЕ ПОЗВОЛЯВА ОГОЛВАНЕ В ПОКОЙ! ако пенисът позволява оголване в ПОКОЙ - ти такава нямаш!
2/ нищо НЕ се къса при Момчето при полов акт. Или поне не би трябвало да се къса.
3/ ДА! за това служат правилното възпитание + смазките/лубрикантите от типа на бебешкото олио-ГЕЛ + умелите ръчички. Правилната игра в 98% при подрастващите развива органа правилно и избягва хирургична намеса.