- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Преди броени минути ме оперираха от къс френолум.
Операцията беше напълно безболезнена. Предложиха ми два вида упойки- единият е концентриран Лидокаин, който се бие в гемчето с инсулинова игличка, другият е пълно заспиване. Избрах Лидокаин, за да не тр да се будя после... Боцкането почти не се усети, съвсем леко. След 4-5 минути вече нищо не се усеща. Когато ми кълцаха френолума усещах само допир, но не и болка. След това ми сложиха два конеца, не много дебели, които след 5 дни не падат, а се абсорбират и изчезват.
Много доволен съм!!! Направих си я в МБАЛ "Пловдив" при д-р Артур... забравих фамилията. Напълно безплатно е.
ами аз наи вероятно ще се режа щото имам фимоза но искам да питам компетентно лице ако отложа за лятото ( днешна дата:15.05.2008 ) дали ще има проблеми и другото което е колко време е възтановителният процес защото спортувам и искам да знам? Благодаря
ми зажиси при мен бесхе 3 седмици ако имасх някои жъпрос питай или ето ми skypa акто ресхисх
Специално за спортуването можеш и на втората седмица да почнеш. Ама ще ти е годен за употреба минимум след месецПървоначално написано от Viperbg
![]()
Ами мисля че и аз имам такъв проблем...като не е в ерекция може да се забели, но като е в пълна ерекция само до половината...не искам да ходя на операция...тва ще ми пречи ли да правя секс, за сега ?!
Ми незнам на мене не ми пречи обаче го правя без презерватив когато е с презерватив се едно си го топвам в лигенПървоначално написано от Transporter
![]()
За няма и три дни ми падна първият конец) остана още един :P
аз съм на 14. мен ме оперираха от фимоза и късо гемче преди няколко месеца.. ама при мене нещо не стана като хората... вместо 2 ампули ми биха 4 ампули лидокаин и пак изпитвах ужасна болка... лекаря се стресира - човека има 25 годишна практика и не е виждал такова нещо (с толкова вадили апандисит)
след операцията ми беше много труден самоконтрола (както го наричах аз)... ерекцията е ужасна може би около една седмица след това и после не боли толкова. на мен не ми даваха никакви лекарства само да се промива с калиев перманганат и да се маже с йодасепт. а доколкото подразбрах това е доста разпространено най-редовно има такива случаи.
ами това е от мен![]()
ок хора, на 5-ти съм на операция. при мен проблема е при еректирало състояние кожичката, този обръч отпред дето се заформя е прекалено малък и не мога да го забеля назад напълно. Хирурга ми препоръча обрязване, а пък от тук прочетох че и цепване на кожичката нещо се правило. Обрязването какво представлява - направо един кръг да ти отрежат ли? Това не ми звучи добре, дали да му кажа на хирурга да ми направи една цепка че да стане по-голям кръга че да може да се забелва? Какво мислите?
Да ти махнат кожата, която покрива главичката. По-лошо е от колкото си си мислел.Първоначално написано от upsurt
Предстои ми операция, но се чудя къде да отида. От София съм, но видях че едно момче е писал за клиника в Пловдив, която работа със здравната каса, но тъй като съм на 19 трябва ли ми направление или директно си отивам там и те си проверяват. Парите не са проблем, просто искам всичко да стане перфектно, че това си ни е слабо място. За сега съм се спрял на болница Вита - какво ви е мнението за нея. Държа операцията да стане с лазер. Мерси много
Без направление ще ти излезе повечко операцията. На мен без щеше да ми излезе към 140, а с ми взе 40 лв. Направлението ти го дават за 5 мин при личния лекър. Ма къде ще ходиш чак в Пловдив след като с и от София, тук във форума прочетох доста, които в София са си си направили операцията... Манипулацията не е чак толкова сложна че да търсиш най-големите специалисти в държавата.
човече няма от какво да се страхуваш,аз съм от Плевен и ходих в Авис-Медик и съм много доволен,ако се налага не отлагай товаб е моето мнение
Забелязах че имам не само фимоза(или поне нещо от сорта) но и къс гемче!
Ако се направят операции една след друга това ще е проблем нали?
Мисля да направя снимка на оная си работа и да ви покажа да видите дали е фимоза или след "трениране" ще се оправи!?
операция от фимоза= обрязване?![]()
и що на всички болни от фимоза са им толкова малки пишките и след операцията стават ли им по-големи![]()
След по-малко от седмица от операция за къс френулум ми паднаха и двата конеца![]()
Добре де, на доктора кво да му кажа - да ми цепне кожичката отпред колкото да се разшири кръга и да може за се забелва ли или..? Повечето хора тука какво им направи доктора - обрязване или?
Здравейте..Аз имам фимоза днес 19.05.08 имам операция от Варна съм.8 часа постъпвам в военна болница.Като се върна ще ви пиша.Та да обясня проблема ми ако има някой такъв да ходи на лекар веднага!!Значи в ерекция мога да си го заколя на половина като продалжа след половината ме боли и гемчето ми е късо..Хайде вечерта като се прибера ще пиша как е протекла операцията
![]()
Браво Smok^ , точно като моя случай.С не търпение чакам да пишеш пак , за да видя какво ми предстоиПървоначално написано от Smok^
И успешна операция ти пожелавам
Извинявам се , но ако някой знае какво стана с Баткодоки ( аз нещо съм пропуснал ) нека да каже пак
Както обещах направих си снимка на оная работа(не е с добро качество)
И забелязах че май са ме цепвали преди много много време(даже помня че майка ми говореше за такоз нещо)
Ето я снимката i.data.bg/08/05/19/961140_orig.jpg както виждате до там я забелвам ако съм яко надървен а и виждате пъпчиците по кожичката и главичката
![]()
Едит:Копирайте линка че иначе не ми дава да го постна
Добре де, някой сега ще ми обясни ли дали с едно цепване на кожичката отпред ще се оправи проблема, защото не искам да се обрязвам. Колко хора тука са си оправили проблема не със обрязване а със леко рязване на кожичката че да се разшири и да може да се забели напълно?
Предния ми пост има картинка на оная ми работа и да ти кажа май са ме цепвали ама е зарастнало и сега не мога да го свалям
Браво Smok^ , точно като моя случай.С не търпение чакам да пишеш пак , за да видя какво ми предстоиИ успешна операция ти пожелавам
Извинявам се , но ако някой знае какво стана с Баткодоки ( аз нещо съм пропуснал ) нека да каже пак[/quote]
Еми значи отидох там нали седях в една стая с майка ми чакахме ходих да пикая и да ми взимат кръв от пръста.После се върнах чакахме и дойде един и ми каза хаиде на разходка.Влизам аз сабух си джапанките сложих найлонови торби на краката и на главата шапка и отидох легнах на операционното легло.Сложих си лявата рака на на нещо там да ми я подпира и анестезиолога и оше една ми напраиха там система в вените ли какво е незнам.Дойде една друга ме саблече голпред всичките там покри ми смока с нещо сложи ми раката в нещо като ракав което продължава и тя ме помоли да си надигна дупето и го сложи под гъза ми продалжението и седях така.И ми сложиха упоикйата и понеже много ми се спеше дори не усетих кога е станало.Занесали са ме на носилка и аз помня когато ме оставиха започнах да говоря глупости..тоест пях химна на България казвах кого обичах и така нататака..После се оправих и ме болеше малко..целия беше увит в марли..И чакахме сигурно 3 часа да си трагнем докато разберем че трябва да се изпикая ..пък аз се стисках от 1-2 часа.. и отивам аз в тоалетната махам си марлите прилошава ми някво гадно такова остана една малка марля .но като я дръпнех ме болеше.Отидох при сестрата показах и и тя я дръпна силно заболя ме малко но се оправих..Отидох пиках сичко нормално освен че се опиках защото ми прилоша много лошо..Отидах да ми махат онова от вената за системата и там ми прилоша..Махнаха го де и си тръгнахме..Вечерта го видях много гаден с някакви конци отзад много гадно..Трябва да го мажа с ДЕФЛАМОЛ така и правя .. това е всичко
![]()
Това беше частично обрязване(само това което пречи на върха на кожичката) + късо гемче , нали така каза преди , има ли някаква промяна в смисъл да са ти направили цялостно обрязване ?Първоначално написано от Smok^
Ми незнам какво е частично пълно незнам.. просто отзаде на гема имам конци другаде нямамнезнам но за сега виждам една положителна промяна..преди когато го заголвах и кожата когато не се обръщаше трябваше да го насилвам да го дърпам и така нататака а сега просто оголвам до края и се обръща кожата намазвам го и всичко е точно много съм радостен че се реших и че ми я направиха
![]()