- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
всичко зависи от т.н Полова Конституция. тя е строго индивидуална за вс човек и е генетично предопределена.Първоначално написано от AsWaS
в наше време при акцелерацията(acceleratio) на 15 сте си полово зрели индивиди и вероятността за спонтанно "поправяне" намалява.
каквито и експерименти да правиш по темата с пишока - прави ги с много смазка под ръка, за да не се стигне наистина до неприятната парафимоза!
виж, заети или не - родителите ти (вярвай ми) ще зарежат всичко само за да ти съдействат за евентуалният "ремонт" ако се налага. така де, нали след тоя ремонт ще чакат и да ги възпроизведеш чрез внуци, иначе за какво да правят тия пари .....![]()
правим лесното: ОПЛ -> талон -> ХИРУРГ. талона важи 30 дни. хирурга на който ще го дадеш избираш ти. стига да е на територията на БГ и работещ с НЗОКПървоначално написано от AsWaS
![]()
na 18 godini sam i sega se 4uda dali nqmam fimoza.moga da si zagolvam glavi4kata v nadarveno sastoqnie no ostava ne6to kato prasten sled neq i ne vseki pat e lesno,i koronkata na glavi4kata mi sqka6 e posinqla nqkaksi ili ne6to takova tova normalno li e,da ne bi da e nqkakfo vazpalenie ili drug vid bolest.
Еми отиди на 1 Уролог да ти каже.Според мен и ти с в нашия клон...
Айде момчета стискайте палци.На 02. в 14:00 ме оперират.Е,малко шубе ама сега съм в Лондон и с лондонски дух си казвам ,,A new life is now approaching" ...ще пиша после как е минало..Късмет на тия преди мен![]()
Мерси на батко Доки,че е създал темата.Преди изобщо не подозирах за фимозата,но като прочетох тази тема разбрах,че я имам.Веднага споделих на родителите си.После всичко мина като по вода.Само един съвет - след операцията,ако не са ви направили пълно обрязване,оставяйте кожичката спусната и правете редовно процедури със смрадлика може леко да подръпвате кожата нагоре,но после пак я връщайте.Защото мен ме беше страх да не зарастне и да трябва да се прави операцията на ново.Затова оставих главичката заголена и после се получи парафимоза.Отидох веднага в хирургиите и там дежурния лекар за мое щастие успя да поправи грешката без операция.Така че трябва да сте много внимателни и след операцията.Благодаря на Батко Доки отново , тъй като в момента мога да водя по-пълноценен сексуален живот.
Абе хора има ли разлика толквоа осезаема в сексуалния живот?
Д-р Апостол Златанов GSM 0898665885
Практикува в Транспортна болница Пловдив и много голям специалист.
Знам го от опит!!!!
Така, нека и аз да кажа при мен до сега как се оформят нещата.
Отидох на личния лекар и му казах че имам фимоза, без даже да ме прегледа ме прати на урулог. Прегледа ми го уролога, каза че късо гемче имам, искаше да направим пълно обрязване, аз обаче не искам да се хвърлям веднага под ножа като не съм опитал нищо, та затова отидох пак при личния и той ми предписа един стереоиден крем или както се нарича да се мажа. Крема помогна, започнах да се упражнявам да го забелвам и за 2 седмици успяхам да го забеля дори във възудено състояние, макар че като забеля главичката, повече назад не иска да се дръпне и предполагам че е заради късото гемче. Четох някъде че може леко да се цепне там гемчето че да се удължи и да не е вече толкова късо, защото не искам да прибързвам да го режа цялото. Ще продължавам с крема и с разтягането, но ако не се получи нищо повече пак на хирург ще ходя.
По-добре иди да те резнат!!!!
После забравяш за всичко. Ама пълно обрязване ти препоръчвам!
СЪВСЕМ СЕРИОЗНО
И аз съм така от 4 месеца и нямам проблеми!
Начи аз имам такава операция за късо хемче,както си прочел на 2-ри отиам за ПЪЛНО ОБРЯЗВАНЕ..понеже какво става.Те го режат и го зашиват малко по-надолу и остава съвсем леко.Да заголваш я.Но пръстена,който се образува след гвачиката си остава...Ако сложиш презерватив той я набира после тая кожа и или остава въздъх,от който просто по 1 време презерватива ти хлопа,или изтръпваш,защото по време на акта тая кожа се натиска надолу и ти дърпа и главичката.Няма ти казвам ако жената ти се качи и се дръпне назад-тогава оная ти работа се 1 се накланя напред и кожата почва да ти опъва и вместо секс,има болки и то гадни.Такива,че като го махнеш тоя презерватив ти се иска това да не се е случвало,защото оная ти работа все 1 не е твоя.Така не съм се чувстал и след тренировки..толкова размазан.Да не говорим,че ако кожата ти е тясна..дори да забелва главата тая кръв дето прониква и ти пълни пениса..което е целта..не може да го направи понеже кожата яко стяга и ти реално,според мен,не можеш да си в пълна ерекция...Така ли?Който вече е минал от там да каже,защото и на мен ми супер интетесно,дали това,което съм чел е факт..
Обърни се към batkodoki!
Той е специалиста в тази тема. Питай го на лично!!!
Писах на батдоки, не ми отговори. Момчета, обрязването е нужно само в 1 процент от случаите, към него трябва да се прибягва последно, не си разваляйте сексуалния живот.
Че как го изчисли тоя 1%?Всеки казва,че сексуалния му живот се подобрява значително....Теб да не те е страх?А баткодоки ще ти отговори,спокойно
Как ще ти се подобрява като тая кожа съдържа 50% от нервни окончания, които практически ти доставят удоволствие при докосване, търкане и пр. 50% от удоволствието ти се отрязва завинаги. Ами самата кожичка за какво мислиш че е? Главата на пениса ти е супер чуствителна и тая кожичка я предпазва от докосвания, да не се дразни. Като ти я отрежат главата на пениса ще ти е изцяло открита ще стане хиляди път по-безчуствена. Ако на това му викаш подобряване на сексуалния живот...
Не мен ме е страх. Вас ви е страх да го забелите, да го разтегнете, да се помъчите малко от малко преди да отидите на някой "компетентен" доктор и да си развалите сексуалния живот завинаги.
А аз батдоки няма какво да го чакам, за тия неща не се ходи по форуми ами на доктор. Не слушайте винаги доктора, консултирайте се поне с 2 доктора и нищо няма да ви навреди да потърсите информация по проблема в интернет. Умната.
ще стискаме палциПървоначално написано от p_doichinov
много се надявам да си направил избор на добър оператор и всичко да мине бързо лесно и безпроблемно \/
благодаря за добрите думи, но с нищо не съм ги заслужилПървоначално написано от PeturPopov
добре би било да благодариш на родителите си за незабавната реакция на проблема.
а аз имам надежда, че като човек вече минал през "това" ще запазиш този спомен и един ден когато ти самият станеш щастлив Татко на момче/та ще имаш верен подход към тях ако и те имат този проблем!
привет!Първоначално написано от upsurt
очевидно си борбено момче със сложен характер, което е хубаво разбира се! очарователното дръзновение е така присъщо на младостта..
по същество:
разбира се, че Е ТОВЕ ПРАВО сам да вземаш отговорните решения, които те касаят!
дали ще се обрязваш или не - е нещо, което само Ти решаваш. лекарят (който и да е той!) може само да изказва мнение и препоръка на базата на професионалните си познания и опит.
когато създавах тази тема тук - правих я с оглед таргентната група потребители: биологически полово зрели индивиди и съзряващи такива. точно затова в нишката на темата, нееднократно съм изразявал скептичното си отношение към резултата от опитите за лечение на фимоза при посочената група чрез стероидни мазила. искам д бъда добре разбран:
декадролите имат своето място при лечението на някои форми на фимозата, но в далеч по-малката възрастова група пациенти. при 17-18-и повече годишни такива опита показва, че след поемане на излишно висок риск - процента на радикално решаване на проблема фимоза е статистически незначителен.
за сметка на това процента на проявление на страничните ефекти на стероидите и процента на последвалата оперативна интервенция клони към максимум. това е пряко следствие от два аксиоматични факта:
- възрастовите особености на тъканите, различни в ранната и предучилищната възраст спрямо тези в биологически зрялата такава;
и
- специфичните особености на ползваните синтетични аналози на кортикостероидите в коментираните мазила. без да се впускам в професионален коментар накратко ще отбележа два факта:
1/ страничните явления при лечение с кортикостероиди не могат да се разглеждат както тези при другите лекарства като вероятни; те трябва да се очакват като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА проява на действието на самите кортикостероидни хормони!
2/ НЯМА орган или система в човешкото тяло, които да не се повлияват от дейстието на този тип лекарствени средства!
откриването и изучаването на хормоните на надбъбречните жлези е едно от най-великите достижения на човешкият гений през ХХ век, но през изтеклите осемдесеттина години от това откриване медицината се е научила да прецизира съотношението "полза-риск" в полза на пациента и в случая който коментираме сигурната вреда е несъразмерна спрямо хипотетичната полза.
за да приключа с коментара на ползвания тип средство за лечение ще вметна само, че винаги когато се използват кортикостероидни препарати начлния ефект от тях е драматично добър. точно поради отбелязаните по-горе два факта
въпроса е какво се случва след това?!
аз лично - а вярвам и всички споделящи тук, се радваме на постигнатия от теб успех и сега въпросът е дали и как ще задържиш дългосрочно този ефект като паралелно се опиташ да избегнеш неизбежните безбройни странични нежелани ефекти.
тук му е мястото ДА ПОМОЛЯ ВСИЧКИ ЧЕТЯЩИ ТАЗИ ТЕМА:
МОЛЯ ВЪРНЕТЕ СЕ НА СТРАНИЦА 1 И В ОСНОВНАТА ТЕМА МНОГО ДОБРЕ РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИТЕ ПУБЛИКУВАНИ В РАЗДЕЛ "КЪСО ГЕМЧЕ"!!!
там е изобразена хипотезата на "чисто късо гемче" т.е. без да има и намек за комбинация "късо гемче+някаква степен на фимоза".
виждате ли някъде тесен фиброзен прустен впиващ се в корпуса на пениса? - не, нали?! е това е....
а ако имате И такъв тесен фиброзен пръстен - е ли възможно той да се "разтегне" без операция? - зависи от много неща: възраст, анатомия, генетични предпоставки....
за "леко да се цепне там гемчето" и всичко да е ОК. може разбира се. хирурга ще направи каквото искаш. но след 2-3-5 години вероятно отново ще търсиш хирург за поправка. справка: виж какво са писали в темата преживелите вече този опит. p_doichinov го е описал стряскащо добре.
много ми се иска да си от малцината щастливци, при които интелекта, хъса и упорството моделират света в който живеят според волята си. точно за това настоятелно ще те помоля да продължиш да споделяш текущия си опит с търсещите инфо от първа ръка тук!![]()
Първоначално написано от p_doichinov
съжалявам, че и при теб се е получило така!
това е едно, макар и крайно - но сувсем реалистично описание на това какво се случва след полвинчати мерки за лечение чрез "цепване", "надрязване" и всякакви новоизмислени от хирурзи с малка или никаква практика опити за щадящо лечение, когато дефинитивно е била налична фимоза преди началото на казаното квази-лечение.
бих искал да помоля правоимащите да не изтриват този пост, въпреки елементите на натурализъм в него. той много образно и пластично описва едно реално преживяемо състояние - резултанта на иначе добри, но ирационални по същност намерения на родителско и лекарско тяло.
а автора ще помоля за съгласие да бъде дословно цитиран с посочване на източника в една готвена за MEDLINE публикация!
възниква генералният въпрос:
" винаги ли, и при всеки проблем със забелването на пениса ли е задължително да се направи пълно обрязване?"
- тук отговорът е еднозначен: категорично НЕ е задължително винаги!
многократно съм отбелязвал, че всичко е много индивидуално, че както няма две еднакви човешки лица и както няма два еднакви човешки палеца - така няма и два еднакви човешки пениса! затова и всеки проблемен случай изисква творчески подход в рамките на медицинското изкуство.
в страните на Запад от нашата, когато започнете да избирате хирург за решаване на подобен проблем - всеки от тях ще ви предостави албум с фотоси на множество сходни оперирани от него случаи "преди", "по време" и "след ремонта" с които ще ви се легитимира като способен майстор за да ви привлече като пациент. почти както при пластичната хирургия, ако че тук иде реч по-скоро за функционален проблем но и естетиката при него е от особена важност!
у нас подобен подход тепърва ще се развива и то само ако вие - пациентите започнете да изисквате това като гаранция за качество, за да се избегнат тези безумни две-три-четири и повече оперативни интервенции в/у пениса на млади, невъзпроизвели се още мъже!
Първоначално написано от upsurt
sic!
съгласен! точно така е, обрязването би било нужно само в 1% от случаите КОГАТО НАЛИЧИЕТО НА ФИМОЗНО СЪСТОЯНИЕ Е БИЛО ЗАБЕЛЯЗАНО, ХВАНАТО, ОТЧЕТЕНО, УСТАНОВЕНО ОТ РОДИТЕЛИТЕ В МОМЕНТА НА ПЪРВОНАЧАЛНАТА МУ ИЗЯВА ПРИ МОМЧЕТО, ПРЕДИ ИЛИ В САМОТО НАЧАЛО НА СЪЗРЯВАНЕТО НА ПОСЛЕДНОТО! и е било приложено адекватно по вид и продължителност лечение!
на 17-18-19-etc...год , при силно изразена полова конституция, при акцелерацията на днешните младежи твърдението за 1% наложителни интервенции осигуряващи половият комфорт и възпроизводителна способност на мъжкополовото население е абсурден.
цитираният от теб 1% може да се приеме само като индикиращ витални индикации + тези обструктуриращи възпроизводителната вузможност на мъжа. т.е към първите спадат спешните&неотложни състояния от типа на травмите и парафимозата застрашаващи пряко живота на индивида, а към вторите - някои специфични заболявания и усложненията им.
Първоначално написано от upsurt
в този гневен пост има неща с които съм категорично съгласен, но също и такива, които ще отдам на младежкото дръзновение и ще ми позволиш да не приема.
да започнем с лошите новини:
- не е вярно, че препуциума:
" съдържа 50% от нервни окончания, които практически ти доставят удоволствие при докосване, търкане и пр."
- че има тактилни рецептори, има - както всяка част от човешката кожа. но това, което твърдиш рязко противоречи на следващото ти твърдение:
"Главата на пениса ти е супер чуствителна и тая кожичка я предпазва от докосвания, да не се дразни. Като ти я отрежат главата на пениса ще ти е изцяло открита ще стане хиляди път по-безчуствена."
- нали си даваш сметка, че ако би било така както казваш ти - или би умрял от болка - понеже винаги и всякога педесетте% нервни окончания върху главичката биха се непрекъснато трили/докосвали/дразнили с хипотетичните други 50% нервни окончания по кожичката, или от точно това непрестанно триене/докосване/дразнене - би се намирал имплицитно в перманентен оргазъм и не би имал никакъв интерес от другия пол и размножаването на хората щеше да става по закон и по график с крайно отвращение.
но и двете хипотези - за щастие - не са верни, нали?
" Ами самата кожичка за какво мислиш че е?" - това е хубав въпрос, нямащ еднозначен отговор!
мнозинството от научната общност гравитира около теорията, че препуциумът/кожичката е остатък от животинското ни минало (понеже човекът като вид все пак е вид висш гръбначен бозайник) служещ за разпръскване на копулативностимулиращи женските индивиди ароматни съединения и маркиране на територия на обитаване. разбира се вече като Човеци много отдавна сме надживели социално такъв тип комуникация, но в този ред на мисли ти като момче защо не се запиташ: а за какво мислиш, че имаш гръдни зърна (е, по-малки от женските но ги имаш!) те за какво ти служат всъщност?
"Главата на пениса ти е супер чуствителна и тая кожичка я предпазва от докосвания, да не се дразни."
- със сигурност при теб е така! но точно това не е нормалното. при огромната част от момчетата главичката има нормална чувствителност. ако при всчки и винаги тя би била "супер чувствителна" - нали си даваш сметка, че никой от нас не би се родил. просто защото половият акт би бил невъзможен, понеже вместо удоволствое би бил болка.
"супер чувствителна" на едно полово вече съзряло момче е главичката на пениса в три случая:
- след синехии;
- при/след фимоза;
- по-специални и мн редки не предмет на този коментар.
за тази хиперсензитивност все се каня да направя една нова тема...очевидно е неглижиран от нас проблем....но тук само да маркирам някой неща:
-глансът е свръхчувствителен на тактилни/на допир дразнения само и единствено понеже ЦНС разрешава тези разнения като болкови, което пък е следствие на факта, че през времето на съзряване на ЦНС и изграждане на стериотипите на реакция - казаните рецепторни полета са били зад кожуха на препуциума непрекъснато. бидейки зад този щит ЦНС е повишила нормалния праг на сетивност адаптирайки се кум условията. това е все едно да говорите с някого през стъкло: за да се чувате ще трябва да крещите. но ако сте на същото разстояние и стъклото го няма, а си говорите със същия интензитет на звука - ще изпитвате неприятни усещания или болка.
дотук вече трябва да са ти пламнали ушетата, да се е надигнала тъмна ярост и желание да разгромиш тоя някойси "баткодоки" - така де, в интернет какви писания имаа....ооооо...ще види той сега......
а ти не бързай
"Не мен ме е страх" - много хубаво! аз бих добавил една дума и би звучало така : " С разум и без страх!"
С разум и без страх не само фимозата - всичко може да се пребори!
прав си и за това, че "компетентния доктор" е само външен атрибут, съветник, чието мнение можете да приемете или не, понеже все пак историята касае вашия пишок и вас, а не друг!
да се консултирате "поне с 2 доктора" ? - в никакъв случай!
не с 2, с 20 се консултирайте! но не забравяйте, че основното е "С разум и без страх!" - всеки от вас е достатъчно интелигентен да прецени сам след като е чул специалистите от какво има нужда и тогава да отиде и да каже " искам това и това и не искам еди какво си!"
p.s "А аз батдоки няма какво да го чакам..." - и правилно, понеже изпускам нишката на ЛС и там цари хаос и неяснота, понеже мнозина правят регистрации само за да питат нещо си и после ...абе хаос...а пук и поща май бях дал някъде ноо.....но теб лично настоятелно те съветвам, ако все пак се наложи каквато и да е оперативна интервенция тя да НЕ става ПО-РАНО от 6 или даже 8 месеца след последната апликация на нещо с бетаметазон! Без значение кой с какви доводи ще те убеждава в противно становище!!!
p.s.
здравеите на 21г. съм.Имам проблем от малък с пениса.Оказа се че е ФИМОЗА.не можех да си оголвам главата и когато я пипна изпитвам адски болки.направиха ми обрязване и вече 1 месец не се е оправило.даваха ми реванол в кислородна вода не минава, дефламол за мазане .. пак не минава .МОЛЯ ако има някои компетентен в този случаи да пише на Е-Майл dido.o@abv.bg . Благодаря предварително
iskam da popitam za po sigyrno dali sym razbral:Fimoza e sustoqnie pri koeto ne mojesh da ogolish glawi4kata na 4lena si napulno ,ako e taka zna4i trqbwa da ida na urnolog zashtoto se opitwam da q pridyrpam nazad v erektiralo sustoqnie i sled malko zapo4wa da me boli .Ima li nqkakyf problem ako ida naprimer esenta vmesto vednaga prosto mi trqbwa vreme da swikna s misulta i da subera кураж-na 14 god sym. Kolko strywa operaciqta ili raznoskite se poemat ot zdrawnata kasa .I sled operaciqta neshto bi li mi pre4ilo da imam normalen sexualen jiwot.Blagodarq predwaritelno,nadqwam se da udostote zapitwaneto mi s otgowor .
Щв ти кажа след сряда,когато ще ме оперират.Ще питам от какво може да не ти минава.А ти по-добре кажи как е миналата цялата операция и как се възтановяваш,за да може някой с опит да ти каже какво правил при подобен проблем.Първоначално написано от comics4e
Ами 1 е сигурно-трябва да отидеш,защото не е нормално.А как ще го лекуват,ще решат лекарите.За разноските:На мен ще ми струва 400лв,защото съм от Пловдив,живея от 8 месеца в София и нямам време да ходя да вземам направления и т.н.До колкото знам,някой каза,че тази интервенция /ако е наложителна/ се покрива от здравната каса.Или прочети назад темата,или изчакай да ти кажат.Относно есента-малък си да,но когато отидеш на лекар и той ти обясни как ще се оправят нещата,съм 100% сигурен ще коражът сам ще те посети.Късмет.Първоначално написано от FlipY