- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
а тая отварата от смардлика , доктора ми каза че трябва да е бледо кафява , като бирата да е на цвят.. майка ми я правече някво лайняно зелено и дирекно от хладилника , щото нали трябва да е изстудена ме боли като го топна...От студенината ли е или не е варена както тряба... сега направи една дето е като бира цвета обаче не е изстудена в хладилник а е със стайна температура..има ли някакъв шанс да си изгоря пишока ... в смисъл може ли да е стайна темп или трябва да е студена
хубава работа!Първоначално написано от obnoxious
разбира се, че трябва да е нито гореща нито студена, а ПРИЯТНО ТОПЛА, с температурата на тялото!
и защо Мама трябва да се занимава с това?!
ти си голямо момче, а и на кутията трябва да има упътване.
ако пък сам си брал билката или няма упътване - питай![]()
точно така, поздравления! =D>Първоначално написано от yarrr
това е пътят при синехии - сами, бавно и внимателно, без бързане по малко да разлепвате!
но за да има смисъл от поста е важно да посочиш ВЪЗРАСТ?!
много добро начало =D>Първоначално написано от AsWaS
това си е нормалният, физиологичен начин и само когато и след него остава "тясно място" идва мястото на хирурга.
дано при теб вс се развие добре и да не се стига до там!
но за да си полезен на четящите в темата е редно да посочваш ВЪЗРАСТ?!
Абсолютно същото е и при мен а да ви попитам лсед като съм на 18 здравната каса дали ще ми помогне ?Първоначално написано от iamsad
Мен преди по-малко от месец ме оперираха от късо гемче в Александровска. Всичко си мина наред, бързо зарастна, даже единият конец падна, но другите два седят. Утре ще ходя при докторчето, но се чудя да го карам ли той да ми ги махне. Още си правя бани със смрадлика, че ме е страх да го сапунисвам целия.
Ясно.
Имам още един проблем...когато пикая понякога ми е запушен пишока или и аз незнам точно...Винаги не тръгвам да пикая веднага защото ме е страх да не стане нещо , а пускам 5-6 капки само да видя дали ще излязат... в смисъл тръгвам да пикая и като усетя че урината слиза надолу по пениса и веднага се стискам за да видя дали всичко е ок (дали потича)...
Проблема е че понякога пускам и то не излиза ами отгоре на цепчицата ми става едно черно и усещам как урината все едно ми стои там точно в главичката и няма откъде да излезе...като пусна още малко почва една малка струичка..(точно както ако направите дупчица с игла на капачката на някое пълно шише и почнете да го стискате - ето такава струя точно...) след това малко по малко се разширява и се доизпикавам нормално.Уролога каза че имам стеснени пътища , което не го разбрах .. ще се оправи ли , кога и какво точно представляват.
---
Може би тези стеснени пътища са заради марлята която този уролог от русе я махна преди около 4 дена.Ето я и историята :
Оперирах се успешно в Авис Медика - Плевен ... казват че била много добра и хубава болница , нова - на 1 година.Всичко мина и доиде време да се прибираме към Русе ( там живея ) ... Отново всичко бе добре докато не пробвах да пикая...Там прилагах същия метод като днес но просто такава болка тогава просто не стига че не излезе пикнята че и крещях 1 минута от болка...Майка ми и баща ми ми казваха че хирурга от клиниката казал че може да боли малко от оттока , но аз им казвах не може да боли толкова...такава болка не е възможно да е приемлива...има нещо нередно , те казаха че понякога трябвада стиснеш зъби и да го направиш обаче не можах ... часа бе вече 22:00 на първия ден от операцията , която бе в 13:30 а аз не се бях изпикал още - дяволски болки. На следващия ден отидох на уролог в 13:00 (вечерта не пожелавам на никого да я изпитва , нестига заради нощните ерекции , дори че пих бром - не помогна , а просто под пъпа , в пикучния ми мехур имах сигурно 1 литър пикня и едвам издържах...) отидох на уролог , едвам се движех , той ме прегледаи каза че съм си препрепълнил мехура... вика имам поне литър и половина пикня...тогава изпитах най-гадната болка през живота си...Уролога ми махна превръзката без дори да го натопя в нещо , а тя беше залепена и по половината ми главичка...Незнам как претърпях ... крещях толкова че ми преграхна гласа - оказа се че още от плевен някой изрод ми затегнал зверскки превръзката и ми затиснал почти всички пътчета вътре и просто е нямало начин...сложи ми упойка и отидх да се изпикая в съседния кабинет..не уцелих чинията щото бях на 3 струи и наводних тоалетната тъй като пиках на земята - около 1 минута изпиках сигурно 2л и половина ... и така...
а сега @batkodoki може ли да дадеш някакво мнение по тревогата ми , която остана още в началото на поста...благодаря
Здравейте на всички.Имам странен проблем и малко ме е срам да го споделям , но няма начин.Значи на 15 години съм и проблемът ми е следния-немога да го оголвам до край , защото кожичката ми се е слепила за главичката.Кажете ми дали ще ми трябва операция или нещо такова(дано НЕ)..Другия проблем ми е защо като като докосвам главичката ми през кожата не усещам болка , а когато я докосвам направо така усещам гадна болка , нещо като паренеее...Дайте съвети , моля!Срам ме е да говора с наще и ...Мерси предварително! ! !![]()
![]()
![]()
А след операцията имаше ли проблеми с оринирането и изобщо някакви затруднения.. ? И аз май го имам тоя проблем и мисляда хода ама ме е бъзе малкоПървоначално написано от odiseio
![]()
Първоначално написано от obnoxious
какво "мнение" очакваш да ти дам?
естествено, че навсякъде има некадърници жадуващи лесна печалба!
но със сигурност не си прочел цялата тема иначе би разпознал тези именуващи се "хирурзи" на които би трябвало да им счупят палците заради качеството на работата им....
.....и понеже в цяло Русе не намери грамотен хирург - отиде на 200 км подведен от авторекламата.
резултата си изпитал на гърба си.
много пъти в тази тема съм казвал, че трябва да се направи ЧЕРЕН СПИСЪК - т.е къде да НЕ се ходи като лечебни заведения, отколкото да допусна да се превърне в автореклама под измислени никове на медицински центрове със съмнително качество на услугите
еми незнам за русе ... то хирурга не е слагал превръзката а сестра май... иначе да те питам : май нито 1 конец не е паднал... точно там където са конците има засъхнала кръв и по главичката имам някакви жълти сухи корички ... възможно ли е от засъхналата кръв да не падат конците ако не са паднали някой де , защото немога да я махна ..
Здрасти.На 19 съм.Направих си операция от фимоза преди 15 дена и все още имам доста конци.Правя баня със смрадлика но имам една рана в която се намират няколко конеца и не може да зарастне.Също така на едно място ми се струва че така е зашито, че кожичката се е срастнала с главичката.Искам да попитам дали е нормално все още да имам конци и и срастване а също така дали е лошо ако мастурбирам при положение, че имам незарастнала рана?
продължавай със смрадликата - ще зарастне!Първоначално написано от borislav3012
щом не ти е проблем - мастурбирай, това ще свали напрежението и ще разреди спонтанните ерекции
Здравейте.Тъй, аз съм на 17 год и от бая време се притеснявах, че имам фимоза..Защото доколкото знам или поне доколкото помня, като малък нямх проблем с оголването на главичката, а сега го имам този проблем.Нито при ерекция, нито в покой мога да оголя главичката докрай и се вижда тази да я наречем ципа, която всякаш е свързана с главичката.Допреди време мислех, че с течение на времето това ще се премахне от само себе си, като мастурбирам и т.н., амаа вече станах на 17 и проблема все още си го има, което ме навежда на мисълта, че трябва да потърся специалист и намесата му.И основния ми въпрос е, това че съм на 17 не е късна възраст и нали не е опасно..В смисъл не съм закъснял с решението си да попитам специалист и да се оперирам.Виждам, че пича над мене е писал, че на 19 си е направил операцията, така че явно няма проблем с възраста но все пак въпроса си е въпрос?
И съм твърдо решен да потърся специалист, защото пак не съм напълно убеден дали имам или нямам фимоза и дали още утре проблема няма да отшуми след поредната мастурбация!!! Така че мисля, че е по-добре да се допитам и човек , който разбира да ми каже, а не да си правя самостоятелни изводи с четене на един куп материали и само да се филмирам напразно!!!
И само да спомена, че поне не се страхувам от този тип операция.Ще си легна пдо ножа дори с желание, защото все пак искам нормален полов живот,а годините ми са такива, че вече започвам да навлизам с пълна сила в него.Ако ставаше дума за друг тип операция, щях да умря от притеснение, но за тази дори съм доброволец и ще се моля този , който ще оперира да е поне малко кадърен!!!
Надявам се, че ще срещна разбиране и малко помощ при вас, защото виждам, че много хора се обръщаъ към вас!!!Благодаря ви предварително!!!![]()
Значи: 1:Хубаво е да четете темата от начало,а не да отивате на последната страница и просто да пишете.В противен случай тая тема ще стане и 1000 страници.2:По проблема:Няма операция,за която да е късно.Аз съм на 21-ако си чел,ще видиш,че моята операция мина без проблем даже я забравих.И 3-то-Ако не те беше страх до сега да си забравил.
П.С. Сексът е уникален така...свършва се по-бавно и по-качествено.![]()
здрПървоначално написано от ntsk
щом в покой не успяваш да оголиш главиката - това е симптом на фимоза, но при теб има една страна фраза: " и се вижда тази да я наречем ципа, която всякаш е свързана с главичката". ако иде реч за препуциумът е нормално, но ако иде реч за нещо от типа на слепване е съвсем друго нещо.
имам навика да казвам, че: след като си на 17 - "ръчната работа" си е свършила своето и повече от нея не можеш да очакваш. и ако има проблем той няма да изчезне от само себе си...
колкото и да не ви се вярва на 14 години и 7 месеца средностатистически за белия европейски мъж пениса добива онзи вид, който с малки вариации ше запази до края на живота си.
това разбира се са статистически данни, а всичко по отношение на конкретната личност е строго индивидуално.
зависи от половата конституция на индивида, генетични предиспозиции, аберации...etc..
мисълта ми е, че на 17 с нищо не си закъснял ,освен ако нямаш класическа фимоза.
а такава се оказаха че имат много пишещти тук Момчета и всеки път се удивлявам как са търпели да се мъчат така....
вижте: операцията, колкото и елементарна да е - е крайна мярка! след нея няма връщане назад! затова преди това когато е възможно се пробват всякакви методи но в много малък % се избягва оперативната интервенция.
btw p_doichinov е прав само че трябва да се чете.
иначе Павка - не се карай на децата, та нали темата е отворена точно за това: да споделят страховете и съмненията си, да търсят съпричастие и споделеност. Опора и подкрепа в онова анонимно но топло Ние, което замества отчуждението в родното Семейство....
Добра тема (повтарям другите) !
Здравейте! Преди няколко дена бях на уролог- имам проблем с ерекцията (не мога да я задържам много дълго) и се оказа, че това е в следствие на лека фимоза- докторът е написал в амбулаторния лист: "При издърпване на препуциума се образува фимозна бразда, която в спокойно състояние не е голям проблем."Тази фимоза си я направих сам от незнание и глупст- ще ви споделя как се случи: преди повече от година и половина реших да мия главичката и кожичката на пениса си със сапун и правех това по няколко пъти на ден- уж за по-голяма хигиена. В следствие на това получих дребни рагади(раничка). След като отидох на кожен лекар и разбрах от къде е дошъл проблема го отстраних, но след оздравяването кожичката на пениса ми се сви- достатъчно, за да ми пречи и създава проблеми.Та преди няколко дена лекарят ми даде направление за хоспитализация и след около 20-ина дена ще ми правят операция, за да се отстрани проблема. Според уролога трябва да се направи пластика на пениса, която представлявала 3 среза и зашиване след това на кожата на пениса. Хирурга, който ще ме оперира вече ме е оперирал веднъж- преди една година ми се наложи операция на Варикоцеле и този същият хирург ме оперира и останах много доволен. И тогава имах този проблем с пениса, но той отказа да го оперира и да ми направи пластика - каза, че според него ако ще се прави нещо, то трябва да е пълно обрязване, защото след пластиката след време кожичката можела отново да се свие. А иначе след като ме погледна реши, че фимозата ми е по- лека и ми изписа един мехлем с който да мажа кожичката с идеята, че това мазило ще я разшири- за съжаление нямаше никакъв резултат! Какво да правя- дайте ми съвет моля ви! Някой от вас попадал ли е в същата ситуация? А може ли някой да ми даде повече информация за тази пластика(има ли някъде снимки на такава операция?)- как би изглеждал пениса ми след нея с тези срезове? Честно казано идеята за обрязване никак не ми допада, но ако това е решението на проблема ми в крайна сметка имам ли избор? Аз съм на 28 години -знам, че това е форум за тинейджъри, но никаде другаде не намерих информация и се надявам тук да науча повече и получа съвет за проблема, който имам и за най-подходящото лечение! Благодаря ви предварително!
Усмивка!
Айде и аз сам в списака с чакащите отговор (нищо ти няма)Моя член в спокойно састояние се забелва без проблем, а ерекция кожичката сезабелва свободно до 0,5 -1 см след края на главичката след което като продължа още да опъвам гемчето се обтяга, когато опъна до краен предел гема леко навежда главичката ако продължа да дърпам още усещам лека болка. При мастурбация и нормално а не силово забелване не испитван болка нито дискомфорт само дето гема се обтяга леко. Това до сега не ми е създавало проблеми но като прочетох тая тема почнах да се притеснявам. На 17 сам и искам някой да ми отговори компетентно до колкото това е възмоно от тези описания дали е нужна операция или само се притеснявам много. Един приятел ми каза че ако го забеван до край и напъвам леко всеки ден кожата щяла да се разтегли за няколко месеца но се чудя дали това е истина и дали въобще е нужно, или се притеснявам излищно.
Надявам се че като нямам проблем с мастурбацията да няма и със секса щото още не сам пробвал![]()
Айде и аз минах под ножа.Мойто беше вродена фимоза. Вчера ми беше операцията в Каспела в Пловдив.Сичко мина ок, хирургът каза че дори съм закъснял малко и бая изрязъл и бая кръв текло..целия бях блед после
ама здраве да е.С пълна упойка бях и след кат се събудих бяха адските болки ама след час някъде понамаляха.Нищо не ми изписаха за нощните ерекции и снощи бая се будих и не беше много приятно.Кървя малко но мина.Бая отток имам,надявам се скоро да спадне.И та въпроса ми е откога трябва да почна с баните с калиев перманганат?И как точно се правят?Топиш си пишока за 5-10 мин ли?Че при тоя хирург мн мн не разбрах и се надявам вие да ми помогнете...О и той ми каза да съм си го мажел със дефламол
![]()
че да бил винаги мазен и влажен
малко странно ми се струва ама от утре почвам
btw na 15 съм
![]()
Boobies make me smile! So...make me happy :P
Такааа по симптомите описани на 1вата страница наи-сетне разбрах какво ми има на пениса и това е вродена фимоза. Аз съм на 14 години тоест след 1 месец права 15 и искам да попитам нормално ли е при вродената фимоза да не ти расте пениса и също ако може кажете ми херурзи които да ми направят операциата за която става вапрос при фимозата и също след тази операция след колко време всичко ще се нормализира и ще имам нормален член бес проблеми.Моля ви помогнете ми шот напрао се чувствам като изрод пред приятелите и саочениците ми![]()
.И също да питам дали не съм закаснял.Мерси предварително
ААА И също да кажа че пенисът ми не е пораснал откакто се помна и тва на фимозата ли се дължи или ако не на какво се далжи?Мерси предварително
а при късото гемче после кожата която покрива главичката си остава нали..смисл пак може да се забелва и покрива с кожичката главичката????И ако са ти цепнали гемчето това може ли да ти е проблем с жените?
Ми начи като е надървен не мога да го забеля и не се показва главичката,но като не е в надървено састояни мога да го забеля и също не виждам прилики с късото гемче но маи наистина кожичката ми не може да се дръпне исцяло. И също каква е причината да не расте? И ако можете да ми кажете някакви херурзи които да ми помогнат?![]()
Всеки от нас се ражда с различен пенис както сигурно ви е известно.Фимозата,обаче пречи,тъй като тя ограничава пениса когато еректира.Като влезе много кръв ни боли и съответно отговора на организма е да ограничи притока,за да спре болката.Та,че не е пораснал-той не може да расте със сантиметри,защото няма на къде.Ще има промяна след операцията,но тя е лека.Имайте го предвид и не очаквайте чудеса.