- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Първоначално написано от assd22
[феШЪн sTАЙL]
Камбаните ще бият за теб, защото ще умреш, ако със assd22 се заядеш![]()
![]()
Разполагам с личен отряд за мокри поръчки/наказателни акции
внимавай с мене манец
Здравеите, имам един въпрос, не съм чел цялата тема(все пак е 56 страници) съжалявам ако има подобен проблем, но все пак моля за малко разбиране и ще съм много благодарен ако някои помогне и обясни...Тааа проблема е че явно имам фомоза, не мога да го забеля в ерекция или поне много трудно и болезнено и затова и не съм се опитвал, само че имам и неприятно чувство при допир на главичката когатое заголена(даже болка бих казал, има я и при орална любов и при нормлаен секс) просто каквото и да докосне главичката тя ме боли(докъдето е заголена) и искам д апопитам това някаква свръх чувствителност ли е и дали е нормално за фимозата, или е някакво друго заболяване, състояние или нещо подобно, и евентуална операция дали ще помогне и да се оправи, защото да си кажа понякога пречи на нормалния полов живот...!!!
вземи погледни първата страница на темата и ще разбереш или първите няколко странициПървоначално написано от assd22
![]()
не ми викай ъеПървоначално написано от Re5peC7
![]()
[феШЪн sTАЙL]
![]()
внимавай с мене манец
ти как разбра че ти викам бе грозен? Сега разбирам защо такива като тебе ги пребиват от бойПървоначално написано от assd22
и ги разбирам ако са всички като тебе значи боя им е малко. Тук я няма мама да те глези и да ти дава биберон когато пожелаеш
върви питай нея дали малката ти пишка има къс гем.В тази тема всичко е написано в началото а и има доста опит натрупан с писалите преди теб момчета. Това, че те мързи и я няма мама да ти отвори и прочете кво пише не е наш проблем. Чудя се защо се и занимавам с теб, след като предизвикваш толкова отрицателни чувства у мен. Не съдя само по външния вид макар, че като гледам разбирам защо си си пуснал коса през лицето..засичал съм те и друг път знам те кво си лайно (с извинение към останалите хора които четат това) и как обичаш да се заяждаш с хората на основата на самочувствие което е смешно да притежаваш след като ти се е случила такава ужасна трагедия с главата ти (на снимката се вижда)
не мисля повече да отделям внимание на твоята дразнеща личност и да занимавам хората от тази тема. Съжалявам за отклонението на останалите и на баткоДоки![]()
Мерси батдоки, помогна смръдликата. Извинявам се за невежоста ми към темата но просто нямам време да прочета 50 страници.Първоначално написано от batkodoki
Vinagi sum bil barman4e
кой ме бие ье, кат те фана ше те откинаПървоначално написано от Re5peC7
я бегау ье![]()
![]()
[феШЪн sTАЙL]
![]()
внимавай с мене манец
Ето я и моята история!Значи един ден докато се ровичках в този форум открих тази тема като търсех съвсем друго.Търсех да видя от какво са тези бели пъпчици по главичката на члена ми и как се лекуват, но докато четях темата с търсене на този проблем всъщност разбрах, че имам и други два. Въобще даже не подозирах, че това е проблем и си мислех че с времето всичко ще се нареди, но явно е нямало да стане така..та открих че имам както късо гемче, така и фимоза макар и не толкова сериозна, понеже мога да заголвам главичката както в покой така и в ерекция, но в ерекция е малко по-трудно и се образува нещо като пръстен. Преди да видя темата бях правил секс вече и изпитвах наистина некомфорт. Даже след половия акт за малко да направя парафимоза, но успях да я избегна
след това намерих темата и разбрах "що е тва животно"
бях прочел повечето мнения и се реших да отида на уролог. Взех си направление от личния лекар и зачаках пред кабинета на въпросния уролог който след известно време ме прие и ме прегледа. Той потвърди че имам фимоза и къс гем, като фимозата е лека и ми предложи за да не ме обрязва да премахне гемчето, а в следствие този пръстен който ми създавал тези леки неудобства щял да се отпусне
и така направих си изследванията които трябваше. Дойде време на операцията сложи ми местната опойка, но не ме хвана май, защото осещах болка и след това осещах като ме шие
но за моя радост болката свърши до там..повече до сега не съм и осетил болка от което съм много доволен
1 ден след операцията започнах баните с тетра, 6 дена по-късно отидох на преглед и ме напръска с един спрей от който умрях от болка
и след 2 дена ми паднаха конците
. Седмица по-късно отидох за преглет отново както беше ми казал и ми предписа "Baneocin" да се мажа 7 дена, баните с тетра ги правих още 2 дена, след което спрях както ми беше казал
каза още че се възстановявам много бързо и много добре, видимо беше доволен, както и аз
Обаче аз се притеснявам от тази фимоза
не съм сигурен дали се е оправила, а не смея да опитам по-сериозно, защото още май не съм готов, все пак са минали 2 седмици само...дали ще трябва да се подлагам пак на корекции?! Имам още един въпрос само. Тея бели точици по коронката на члена ми така и нищо не ми каза за тях, защото май не ги забеляза или.. не знам. Как се лекуват? Много ще съм Благодарен ако БаткоДоки ми помогне. От много време следя тази тема и забелязах че е помогнал на сумати и момчета. Аз съм на 17
да не забравя да спомена. Моля помогнете ми!
![]()
Е ВА ЛА !!!
а иначе белите 'точици' или пъпчици са напълно нормални, щом уролога не ти е казал нищо нямаш проблемофф кога ше се реша и аз.. ще видим
![]()
абе хора имам късо гемче така си мисля де не съм пак 100% сигурен и искам да питам на 15 съм и ддз немога кажа на наще не знам просто така и може ли да изчакам още ? не съм имал полов акт и скоро няма имам па и в моя град питах майка ми дали знае дали има уролог в града ама като чух че няма и се притесних сигурно има ама тя незнае та може ли да се изчака още примерно 1-2 години ? и ако седи дали може ми стане нещо ? без секс ? а при секс знам че може се скъса и да има мн болка и кръв секс за ся не съм тръгнал да правя а ако правя 100% ще е нежно ^^ че ме е страх мерси предварително![]()
![]()
Здравейте на всички.
Имам късо гемче, което не е чак толкова късо, колкото на снимките на 1 страница на темата, но все пак допринася за дискомфорт при полов акт, което е доста дразнещо и немога да се наслаждавам напълно на секса. На 24 години съм. Водя полов живот от 18 годишен. Наскоро се надъхах да си правя операция за премахване или рязане на гемчето, незнам дали е едно и също. От град Пловдив съм. Въпроса ми е към коя болница, или клиника да се обърна. Не ми се иска да попадна на някой некадърник. Виждам, че batkodoki, отдавна призовава за черен списък, но тук такъв не виждам. Така, че моля някой, който се е подлагал на такава процедура за късо гемче в Пловдив да сподели къде си е направил операцията и дали е доволен от резултата. Също така ако batkodoki знае къде е най-добре да се направи такава операция в Пловдив, ще съм му много благодарен да сподели.
най-вероятно ти фимоза нямаш.Първоначално написано от battlemedic
просто наблегни повече на "ръчната работа", като използваш обилно смазка (бебшко олио-гел, бебешко олио или каквото там ти харесва).
не претупвай работата за две минути под душа. и не бива да те домързява при всяка игра да се опитваш да оголваш главичката.
така докато стане време за истински секс - нещата трябва да си дойдат по местата
щом "се забелва без проблем" значи трябва и без проблем да може да се връща кожичката в/у главичката => едва ли те заплашва парафимоза.
то се е видяло, че и тук няма да получа помощПървоначално написано от TheRealisT
![]()
Първоначално написано от MC_Kubbe
Първоначално написано от MC_Kubbe
не ми е известно Собствениците на този сайт да са поставили изрично условие за декларирана пълнолетност за достъп до ресурсите на сайта!
изобщо не е важно на колко ще кажеш, че си!
важно е на колко ДЕЙСТВИТЕЛНО си!
(стилистиката ти е на човек доста над 18, но емоционалните изблици на непровокирана агресия са на 12 годишен хлапак. средното аритметично да го сметне който иска...)
защо ви е толкова трудно да разберете, че когато се касае за "фимоза" декларирана от пациент/родител има принципно различен подход при оценката на етиологията, патогенезата, клиниката, прогнозата и евентуалното лечение според възрастовата група на пациента.
конкретно: вероятно имате дълъг препуциум (което изобщо не е лошо нещо) и от момента в който сте се научили да си доставяте удоволствие сам, чрез игра с пишока ви е домързявало да разгъвате цялата кожичка до зад главичката. така де - защо да го правя като удоволствие може да се постигне и без това усилие.......резултата е това, което описвате.
формално погледнато това не е истинска класическа фимоза, понеже в покой пенисът свободно позволява оголване на гланса. реално обаче е релативна такава смущаваща сексуалната активност и нарушаваща качеството на живот.
какво да се прави за поправка зависи от реалната ви възраст.
-ако сте на 8 най-вероятно ще се реже след като се пробват едно-две консервативни неща за консервативно лечение;
-ако сте на 12-13 - най-вероятно няма да се реже. просто трябва да ви се обясни как да си играете с пишока и за 8-10 месеца проблема ще изчезне.
-ако сте на 18 - зависи от степента на изразеност на фимозния пръстен, от тургура на тъканите, от общото състояние, от волята и желанието....
-ако сте на 28 - ще се реже.
винаги можете да се обърнете за консулт извън пътя на НЗОК (без друго всеки пациент всичко си плаща за съжаление!) към някой грамотен хирург адролог-уролог. или уролог. или хирург.
всеки от тях (прдполагам) с удоволствие би ви взел парите за да ви ремонтира.
но аз смятам, че според изразеността на патологията съобразно възрастта не би било лош избор преди обрязването да се пробват и консервативни методики. това при положение че сте на под 22 години разбира се.
какво ще се реже: зависи каква технология сте избрали и договорили с оператора. зависи и от това къде точно е фимозният пръстен. във вашият случай(вероятно!) на дълъг препуциум често има възможност за пластика или частично обрязване (с всички рискове от това).
погледни в основната тема на стр 1 снимките за парафимоза. след нея е направено пълно обрязване, това се реже.
съдовете са проблем на хирурга, ако трябва ще те консултира със съдов такъв. обикновено е рядкост голям съд да е локализиран в операционното поле, но в човешката анатомия всичко се случва
относително малките съдове се лигират, впоследствие латералното кръвообращение поема кръвния ток.
омръзнало ми е да повтарям: в човешкото тяло НЯМА абсолютна симетрия! точно за това няма две еднакви човешки лица. и както няма две еднакви лица - така няма и два еднакви пениса. всеки е съвсем индивидуален и различен. по отношение на ляво/дясно по статистика 70% от пишоците имат уклон на ляво. 30% на дясно. и двете са нормални, но ти попадаш в по-рядката група, ergo, ще си по-интересен за противния пол
прочети цялата тема "всичко за спермата". пробвай с описаният там елементарен тест.
поздрав!
Първоначално написано от Pfohe
трябва да е времено и да отшуми!
най-често се получава такъв ефект при впечатлителни, свръхчувствителни, изтънчени като манталитет и светоусещане момчета.т.е. при най-добрите представители на мъжкия пол.
няма биологичен субстрат, който да бъде засегнат при елементарно обрязване. центърът на ерекцията "живее" в определено ниво на Гръбначният мозък и в 95% зависи от психиката т.е от нагласата и очакванията генерирани в Съзнанието.
спри да се тревожиш и всичко ще е наред![]()
задължитлно е само, че всички някога ще умрем.Първоначално написано от assd22
всичко друго в въпрос на съзнателен избор!
решаваш сам.
Първоначално написано от Drako89
аз също моля за малко разбиране и ще съм много благодарен на всички които не са ИЗРИЧНО посочили ВЪЗРАСТ, че не очакват отговор поне не и от мен.
благодаря!
batkodoki,
благодаря ти за изчерпателния отговор
Незнам как направи анализа, че не съм точно на 18, но за 12-годишната агресия, какво да ти кажа - виждаш каква е България днес, има чувството че трябва да "бутам хората по нагорнището" за всичко, което едно време е ставало просто с обяснение, пък и понякога ме е мързел (какъв хубав характер съм само), пазя и нещо детско в мен (не детинско)
Незнам как но с доста голяма точност описа проблема и как е възникнал, което ме кара да си мисля, че най-вероятно си мед. лице, и че ще добре в края на началното даскало наистина да има предмет по "полова култура" или някакви листовки с информация, пък дори и да им разгласяват този сайт, защото той може да е по-полезен от книга, каквата е видимата опция за децата от селата, на които не им се казва един ден "мамо, има ми нещо на пишока", или пък няма как да пишат в местния претъпкан интернет клуб за толкова лични работи
Пък иначе за твоите съвети :
1-во, сайта с картинките не бачка, пробвах с 2-3 браузъра, същото..
2-ро, всички разправят, че няма страшно, не боли, а ти сега малко ме стресна с тия пластики, лигиране и др.
3-то, значи отивам на уролог, и той трябва да знае решение на проблема, щото не мисля че всеки хирург "става" за всичко, плюс това не мисля, че ми се разпитва кой в местноста е най-добър в това
TheRealisT , имай търпение ..
BTW - намерих ти два сайта, ако искаш допълнителна информация
http://www.puls.bg/forum/viewforum.php?f=18
е форум на тематика "мъжката полова система"
http://free.hit.bg/doctorgeo/Penzab.html
е страница, където ще намериш всичко, което го има и тук, но все пак винаги имали неразбрали и недочели, а тук всичко е на един екран и половина
И сега една страница, която искам да бъде обявена за "ВАЖНА" в секция секс на форума
http://www.galanto.com/content/view/345/32/lang,bg/
Защото непрекъснато влизат 12годишни лапета и задават безумно прости въпроси, ако може направо я "копирайте" с картинките
Благодаря ще ги погледнаа за търпението..опитвам се да го имам..макар че вече ми писна от тая проблемна пишка
![]()
Благодаря!Първоначално написано от batkodoki
офф хора не знам кво да правя другата събота и неделя ми се очертава яко секс, а моя инстерумент още не е както трябва...проблема продължава да си го имав четвъртък направих 3 седмици от интервенцията..и сега като го забеля отначало се чувства леко скубене, иначе раната си е зараснала всичко 6 просо вътре нещо май ... ддз и кво да правя сега...дано се оправи всичко до събота (другата) дайте нещо съвет
моля ви в адската ситуация съм
баткодоки помагай моля тее!
...
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Правите ли секс, боли ли го ? Ако има болка и се подува - да има проблем, ако ли не, няма за какво да се тревожиш
...
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
значи все пак се открива ръба на главата, но се посъбира кожа примерно на полвин сантиметър вече след нея, така ли? щото тва ми мирише на късо гемче, но щом няма проблем при секс...не знам. Чакай баткодоки![]()