.
Отговор в тема
Страница 36 от 233 ПървиПърви ... 263233343536373839404686136 ... ПоследнаПърви
Резултати от 876 до 900 от общо 5802
    Цитирай Първоначално написано от bixxxel
    Ми здравейте.

Значи на 13 съм, момче и останових, че имам фимоза... Не мога да забеля главичката нито при ерекция нито в отпуснато състояние. Не винаги е дразнещо, но понякога... Така да от известно време събирам смелост да отида на лекар... още не съм събрал.

Та въпроса ми е как проведохте разговора с родителите. Имам предвид как им поднесохте новината, че трябва да отидете на уролог защото така и така...

И вторият ми въпрос е кво правите преди да отидете на уролог и може ли да се иска пълна упойка щото с местна няма да го преживея...

Благодаря!

i az bqh taka kato tebe pi4 napravih si operacqta v voena bolnica samo 4e na 17 godini ne mnogo ot odavna... mi i az bqh s strah ot upoika v... ta vdignah bolnicata na kraka da mi biqt venozna i mi napraviha takava slagaha mi nqkuf gaz za da mi se zamagli glavata 6toto upikata neme hvana na pulno use6ah si bolka dori izbih 1 ot jelezata koito me darjaha no sled gaza vsi4ko mina dobre qvno venoznata upoika e po slaba ot mesnata i taka mina da ti kaja nai golqmata mi bolka be6e sled operacqta smenqneto na marlqta na sledva6tq den zna4i trqbva6e da mahne marlqta(koqto be6e zalepnala stra6no vurho 4ustvitelnata mi glavi4ka ) i taka

a moq v1pros e zna4i sled operacqta izleznaha to4no tam deto mi e reznata koji4kata nqkakvi takiva kato poduti v i ve4e polovin godina si gi ima nqkoi ima li predvit za kakvo stava v1pros ?

БАТКО ДОКИ ХЕЛПППП!!!!!! НАПРАВО СЪМ В ПАНИКА!!!! Имам някви червени пъпчици по главичката от горната страна ХЕЛП ХЕЛП ХЕЛП Не ме сърбят, нито болят нищо не ми праят освен че е все едно съм с шарка на оная работа и е грозно....и се шашнах тотално писна ми не ми се ходи повече при Уролог ;( май..са повече вече...нз ;( плс ХЕЛППП!!!!! Може ли да е от сапуна...? или от тва бебешко олио? ПЛС ХЕЛП БАТКОДОКИ!!!

БАТКО ДОКИ ХЕЛПППП!!!!!! НАПРАВО СЪМ В ПАНИКА!!!! Имам някви червени пъпчици по главичката от горната страна ХЕЛП ХЕЛП ХЕЛП Не ме сърбят, нито болят нищо не ми праят освен че е все едно съм с шарка на оная работа и е грозно....и се шашнах тотално писна ми не ми се ходи повече при Уролог ;( май..са повече вече...нз ;( плс ХЕЛППП!!!!! Може ли да е от сапуна...? или от тва бебешко олио? ПЛС ХЕЛП БАТКОДОКИ!!!

batkodoki az otidoh na urolog i se razbrahme za operaciqta . do tuk vsi4ko e ok . men samo edno me pritesnqva ot cqlata rabota a to e kude 6te mi q biqt mesnata upoika za6toto ot cqlata rabota samo neq 6te usetq ?

местната опойка се бие на мястото което ще режат, затова се нарича и местна(място) опойка не се притеснявай не е толкова гадно все пак става много бързо докато осетиш че боде и вече е свършил с вкарването и

Град
    Перник
    Аз като малък имах такъв проблем ако мога така да го нарека.Трудно забелвах кожичката,но прочетох в едно списание,че трябва да го масажираш нагоре и надолу,за да се разтегне малко и сега нямам проблеми.А мисля,че обрязването е един вид премахване на почти всичката кожа отгоре на пениса.
    Never let the fear of striking out keep you from playing the game

/

Да бе всичката,до ушите ..
    П.С.Не мисли-чети

Град
    Перник
    Имах в предвид,само горната част на пениса!И като казвам разтягане нямам в предвид да разтягаш дъвка!Чел съм го в списание.Явно някои хора не четат както трябва.Трябва да се изказвам по разбираемо за някои хора..
    Never let the fear of striking out keep you from playing the game

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Здравейте.
    Аз съм момиче и се поинтересувах от тази тема и мисля,че открих проблем Значи прителят ми не може докрай да го заголи.А при това положение,до което успява отзад (от страната на тялото му) остава кожа,която сякаш се е насъбрала.Той каза,че юздичките били къси или нещо от сорта => има проблем.Аз му казах,че това не е нормално и може би е проблем,но той смята,че е нормално.Как да го накарм да осъзнае,че е проблем или да иде на лекар и да разбере сам?Според мен родителите му е трябвало да забележат това още като е бил малък.
    Може ли да получа някакъв коментар по въпроса от batkodoki?

шом е на 19 и изпитва болка дори при "заголване с ръка" вероятно е налице някакъв проблем.
    но докато сам не осъзнане и дефинира проблема никой лекар не би му бил полезен

Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от RunTheRisk
    Здравейте на всички!
    Значи аз имах фимоза и вчера ме оперираха. Всичко си се развива нормално и даже се възстановявам много бързо Единствената по-голяма болка изпитах веднага след операцията (докато не подейства Аналгина ,който са ми били преди да се събудя), докато ме превързваха и през нощта ест. От написаното именно в тази тема разбрах че има фармацевтични средства против тези "нощни болки". Проблема ми е ,че когато питах хирурга за такива хапчета(с този препоръчителен тон на пациент) ,той се изхили и каза "Другите искат хапчета да им щръква ,а ти искаш хапчета да не ти щръква.". С това ни приключи разговора по тази тема На 14 съм и съм момче. МОЛЯ те, batkodoki, ще съм ти много признателен ,ако ми препоръчаш нещо ,защото болката е наистина голяма. Благодаря предварително!
    хм...минало е достаъчно много време и това, което искаш едва ли още ти е необходимо.
    но не би било зле да споделиш как се развиват при теб нещата

Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от Drako89
    Ами на 19 съм, ако някои все още го интересува, вече е говорено с специалист единственото което мога да попитам е какво се препоръчва повече частично обрязване(пластика) или пълно, и каква е разликата тъи като с лекаря нямаше голям обсъждане решихме смао че ще има операция и ще се реши непосредствено преди нея!!!

Мерси!
    в нишката на темата е коментирано каква е разликата м/у частично и пълно обрязване, предимствата и недостатъците на всяко от тях. писали са хора минали и през двата варианта.

Град
    между Риман§Рахманинов

Re: въпросче

Цитирай Първоначално написано от jafar81
    Здравейте,

Аз съм на 26 години вече и до сега винаги, когато съм правил секс е било болезнено и често пъти много съм се сдухвал... Добре, че ги има презервативите, че иначе щеше да е още по-болезнено... Искам да ида на уролог и да ме прегледа и след това да се обрежа (въпреки, че имам проблем само с по-късо гемче). Та въпросът ми е: Къде бихте ми препоръчали да отида и при кого? Знам, че такава операция може да се направи и с лазер. Моля, ако някой знае къде и има подобен опит да сподели Просто искам да ида при човек, който има опит в обрязването а не в най-близката болница и да ме "резнат". Все пак съм дърт вече и очаквам при мен операцията да мине по-сложно

Предварително благодаря и най-вече на гуруто batkodoki

п.с. Баткодоки, какво ти е приемното време?
    здр
    щом наличното състояние на пишока ти съдава сериозни проблеми при секс - не виждам смисъл и логика да отлагаш решението на проблема!
    още повече, че идва криза, цените растат, започват трудни времена....

че си на 26 означава само, че много си чакал, за радост обаче на НЗОК, която щастливо поема пълното здравно обслужване само на "деца"

къде точно да отидеш - не бих могъл аз кажа. мнозина пишещи и четящи тук са минали през "това" и всеки има мнение, което би могъл да сподели без да е непременно реклама.

да, тази операция може да бъде извършена с всякакви технологични средства: от класическото метално скалпелче, през електроскалпела и лазерният такъв до високочестотните скалпели.
    но разберете, че най-важното е ръката и опита държаща инструмента, а не самият инструмент.

благодаря за високия статус на "гуру" но със сигурност такъв не съм
    опитвам се само да убедя Момчетата, че няма нищо срамно в това да споделят с родителите си за наличието на проблем с пишока.

приемно време: 24/7 в тази тема, тук
    не съм тук да "ловя пациенти" и от повече от 80000 влизания само двама - плюс още един на път - мисля съм ги "резнал" аз и то защото наистина се е налагало, но и те не свързват хирурга си с batkodoki

нека пак да напомня: тази тема е създадена с идеята да бъде място за споделяне на проблеми и личен опит между момчетата по коментираната тема! но пък живият живот я превърна в нещо като он-лайн консултация, което разбира се е лошо защото по-важно е едно момче да осъзнае проблема /ако го има/ и да усети, че той е решим чрез подкрепата, споделеността, съпричастието и солидарното отношение на мнозина други момчета, нужни при комуникацията с родители и лекари.

Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от bixxxel
    Ми здравейте.

Значи на 13 съм, момче и останових, че имам фимоза... Не мога да забеля главичката нито при ерекция нито в отпуснато състояние. Не винаги е дразнещо, но понякога... Така да от известно време събирам смелост да отида на лекар... още не съм събрал.

Та въпроса ми е как проведохте разговора с родителите. Имам предвид как им поднесохте новината, че трябва да отидете на уролог защото така и така...

И вторият ми въпрос е кво правите преди да отидете на уролог и може ли да се иска пълна упойка щото с местна няма да го преживея...

Благодаря!
    здр на 13 си аха-аха на границата. но днес при акцелерацията съзрявате толкова бързо...
    това, че пишока в ПОКОЙ не позволява да се заголи главичката е лош признак но дали наистина е такъв зависи от индивидуалното ти развитие.

за комуникацията с родителите - нека споделят момчетата с опит в нея, но не виждам проблем да споделеш с по-близкия от родителите си точно това, което си и написал тук. звучи много меко и възпитано. но бъди убеден, че ще ги хвърли в стрес и паника

разбира се, че ако се наложи операция винаги можеш да искаш пълна упойка, това не е проблем.

btv пиши на ЛС да обсъдим ситуацията

Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от TheRealisT
    предполагам вече е отшумяло.

пиши на ЛС

Колко горе - долу е възстановителния период от операция за фимоза

Град
    Roma, Italia
    ....
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    Roma, Italia
    ...
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Автор Доц.д-р Огнян Бранков, Детски хирург "Н.И.Пирогов"
    08. 11. 2005

Проблемът с тъй наречената фимоза (от старогръцки – намордник или захлупник) е обект на хирургични спорове, свързани с масово прилаганата циркумцизия (обрязване) не само в мюсюлманските страни, но и в много развити държави. Всъщност става дума за хипердиагностика на едно нормално състояние или свръхактивност при поставяне показанията за хирургична манипулация. Няма да е грешка, ако се каже, че обрязването в тези страни е рутинна и доходоносна практика.

Физиологична фимоза
    Кожичката на главичката на пениса или т.н. препуциум (the foreskin) не е просто кожен израстък – неговата вътрешна повърхност е подобно на лигавица с плосък епител и е населена с нервни клетки, наречени Майснерови. Те играят роля на финни сензорни елементи, важни за чувствителността при половия акт и за сексуалната наслада. Казано иначе, природата се е погрижила за стабилното продължение на човешкия род.

Анатомичните познания по въпроса почти не са се променили след изследванията на Николо Маса през 15 век. Кожата на препуциума не е свързана с подлежащата тъкан, както е при кожата на тялото. Тя е подвижна и изглежда като самостоятелен орган, като продължение на собствената кожа на пениса, която служи не само за защита на главичката.

Това което наричаме фимоза, всъщност е физиологично слепване (синехии) на кожичката към главичката (гланса). Кожичката изглежда като хоботче на слон и има нормален вид и в никакъв случай не пречи на уринирането.

При раждането си около 90 % от децата имат такива синехии. До към 3 - 5 година слепналата кожичка спонтанно се отлепва в голямата част от децата. При останалите това става през пуберитета. За постепенното отлепване допринася и заиграването на момченцата със своя мъжки символ.

По време на естествената сепарация се отделя секрет подобен на белезникави перли, които не са вследствие възпалителен процес. Ако при уриниране препуциумът се издува като балонче, това е нормално и допринася за постепенното разделяне.

Вродена фимоза

При 2 – 4 % от момчетата се наблюдава вродена фимоза. Това е патологично състояние, което се дели на хипертрофична или атрофична. Именно при нея има показания за хирургично лечение.

Патологична фимоза

Освен вродена, различаваме и патологична фимоза. Насилственото забелване в бебешка възраст води до травма на кожата, нарушение на нормалното клетъчно срастване, увреждане на сетивните нерви на гланса, гъбично или бактериално възпаление (баланит) и деформация на кожата (склерозит). При това възниква нарушаване на нормалната лигавица и настъпват склеротични деформации и хронично възпаление, което води до вторични рецидивиращи слепвания. Подобна процеси се наблюдават и при проходили деца, които все още стоят с памперси (амониев дерматит).

Именно това състояние, което води до проблеми с уринирането и локални инфекции, се приписва на всяка физиологична фимоза. Вследствие неумелите и повторни опити за забелване кожичката стои като купол, с характерния релеф на дървесна кора, с нарушен цвят и възпалително променена. В центъра на грубия препуциум има много малък отвор на върха, през който урината минава трудно и болезнено дни наред. Всяка манипулация на мястото е болезнена. Децата се стресират и развиват негативни емоции при всеки опит да се извърши преглед.

В развитите страни вече е възприета позицията, че физиологичната фимоза е нещо нормално и не трябва насилствено да се извършва забелване (аблация).
    Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация се счита за грешка в медицинското изкуство.
    Напълно е достатъчно да се поддържа хигиена на пениса, така както и на цялото тяло, или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото.

Кожичката може да се издърпва леко до степен, до която позволява в момента и да се изплаква нежно с бебешки сапун или шампоан. Към края на първата или средата на втората година препуциумът при повечето момченца след такива процедури прехвърля главичката на пениса. Важно е тя да се върне бързо в изходно положение, тъй като все още не до там разширения препуциум може да доведе до болезнен оток на главичката на пениса. Това се нарича парафимоза и е възможно да се наложи болезнено хирургическо репониране.

При вродената фимоза, съществува фимозен кожен пръстен. Честа практика е този пръстен да се надсича и да се зашива напречно, с което се освобождава стегнатата кожа (т.н. частична пластика). Това обаче трябва задължително да става в болнична обстановка под обща упойка, за да се избегне психическата травма.

Напоследък все повече се препоръчва втриване на кортизонов крем (bethamethasone 0,05 %) 2 - 3 пъти дневно в течение на 4 -5 седмици.

В случай, че поради насилствена аблация възникне вторична инфекция и възникне патологична фимоза, тогава трябва първоначално да се опитат консервативни методи (антибиотични, противогъбични или кортикостероидни кремове). Нуждата от оперативна корекция трябва стриктно да се уточнява, което се прави от детски хирург или детски уролог, а обрязването да се извършва единствено по религиозни показания.

Моят проблем е същият като на приятелят на gia_sena_momo само, че аз си признавам БОЛИ като се опитвам да го заголя.... и незнам какво да правя да ходя ли на уролог или....
    Всеки вижда как изглеждаш, но много малко разбират какво представляваш !!!

Цитирай Първоначално написано от Sal3n
    Колко горе - долу е възстановителния период от операция за фимоза
    Трае от 7 до 10 дни, днес се консултирах с хирурга

Вие по какъв начин съобщихте на родителите си?
    Не се срамувам от тях, просто ми е леко неудобно...

ако може докторът така наричам човека който е написал 1вия коментар да ми отговори значи на 15 съм и имам следния проблем.. когато пишока ми е в нормално състояние мога да си забелвам кожичката след главичката и дори повече , а когато съм в ерекция само до половината в смисъл едно такова гадно ми става като опитам докрай .. проблем ли е това (в смисъл дали е фимоза) ?

Цитирай Първоначално написано от batkodoki
    Цитирай Първоначално написано от TheRealisT
    предполагам вече е отшумяло.

пиши на ЛС
    отшумя да

Как да го кажеш на ваще ли.. Отиваш при тях, когато са двамата, сядаш и започваш да говориш. Ако те не те разберат, няма кой друг и най - малко от тях трябва да се притесняваш.

Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от UFOs
    Аз като малък имах такъв проблем ако мога така да го нарека.Трудно забелвах кожичката,но прочетох в едно списание,че трябва да го масажираш нагоре и надолу,за да се разтегне малко и сега нямам проблеми.А мисля,че обрязването е един вид премахване на почти всичката кожа отгоре на пениса.

точно тази "игра" с пишока е много важно нещо за подрастващато момче и затова не бива да се претупва срамежливо за две минути под душа. нищо срамно, лощо , ненормално или вредно няма в това. напротив - точно при тези игри окончателно се разлепват евентуални синехии и се разширява ако е възможно пръстенчето на кожичката за да пропуска главичката.

няъде трябва да е писано, че момчета възпитавани е пуританска атмосфера - "аууу гнусно е да се пипаш ТАМ...." - в съзряваща/зряла възраст имат сериозни проблеми.

Град
    между Риман§Рахманинов
    шом е на 19 и изпитва болка дори при "заголване с ръка" вероятно е налице някакъв проблем.
    но докато сам не осъзнане и дефинира проблема никой лекар не би му бил полезен
    Как да го осъзнае като смята,че всичко си е наред,дори и да му кажа, че не е нормално,той пак същото
    Казва,че при секс не го боли и твърди,че е било нормално като се изпъне кожичката и да боли.Боже,боже! Как ще е нормално да те боли нещо?И аз го попитах щом като се изпъне кожичката и го боли,значи ли това че и като се възбуди много и пак го боли,а той каза,че не го боли.[/quote]

е има и хора, които се кефят на умерената болка - мазохисти се казват, но съм убеден, че твоето Момче не това го движи в отказа му, а само и единствено срама&страха.
    тъпия Момчешки срам да признае, че има проблем.
    +
    тъпия Момчешки страх да реши този проблем.

не се учудвай - мнозина Мъже са точно така и точно поради този си им "дефект" с който са наясно са или диво ревниви или просто пребиват жените си "доказвайки" своята мъжественост.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си