- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
здрПървоначално написано от CS^BoY
много добрата новина е че пишока позволява да го оголваш в покой "след главичката и дори повече"това значи, че истинска класическа фимоза ти нямаш.
а най-добрата новина е че си на 15няма за къде да бързаш и ако си внимателен, настойчив и не мързеланчо до ръцете на чичко-хирург може би няма да стигнеш понеже със собствените си ръце постепенно би могъл да решиш проблема с малко късмет.
просто когато ти се играе с пишока го прави със смазка - бебешко олио-ГЕЛ, бебешко олио, спец гелчета или поне слюнка/шампоан в краен случай.
важно е да не те домързява да се опитваш всеки път сааааааааамо с една идея да изтегляш кожичката назад, БЕЗ НИКАКВО НАСИЛИЕ, РЕЗКИ ДЕЙСТВИЯ И БРУТАЛНОСТ!!! до границата на болката!
няма да стане за ден-два както ти се иска. а и не бива да се "прежалиш и напъваш" - каквито идиотски съвети има по форумите - рискът е да се заклещи и да направиш парафимоза и тогава набързо ще те обрежат в първата дежурна хирургия по спешност..
на 15 имаш достатъчно време и почти съм убеден, че с подходящите ръчни упражнения като рядко съчетание на приятното с полезното нещата могат да получат един добър финал.
това е индивидуално, но следва да очакваш че в следващата година-две, пишока ще променя макар и бавно обема и формата си, което ще внесе допълнителен елемент на напрежение ако си мързелан
искам да бъда добре разбран: можеш веднага да отидеш+родител при хирург, да обясниш ситуацията и в многото частни клиники и центрове с радост ще ти вземат парите за да ти направят частично или пълно обрязване.
алтернативата е да пробваш бавно и полека сам. ако няма истински фимозен пръстен кожичката равномерно би трябвала да се разтегли на твоята възраст. но става бавно. ако до напролет примерно не се получи - ще се мисли за друг опит не непремено оперативен.
ако обаче е налице генетично предиспозиран фимозен пръстен - само скалпела ще го поправи.
каквото и да решиш, важното е да осъзнаеш, че всяко прибързване, НАСИЛИЕ, НАПЪВАНЕ, РЕЗКИ действия с цел незабавен ефект - могат да доведат до парафимоза!
Е моят проблем е подобен, само че аз без проблеми забелвам докрая дори във възбудено състояние, обаче на всяко опъване малко ме боли и се чудя дали може от само себе си (незнам може би с тренировкиПървоначално написано от batkodoki
) да се оправи, че не ми се нрави да ходя на хирург
Е въпроса ми е (на 15 съм) може ли да се оправи със времето ?
Добре е,да го напишете в началото на темата,защото това е един вид предотвратяване на тези болести (ако мога така да ги нарека)Първоначално написано от batkodoki
П.С.Винаги съм се чудел дали да си обрежа пениса.Незнам защо,но просто за по хигиенично,въпреки че не бих искал да изгубя 70-80% от чувствителноста на пениса.(мисля че така беше)
с гелче и НЕЖНО постоянство може би ще се оправи, ако не стане - хирурзите са живи и здрави.Първоначално написано от battlemedic
какво ти пречи да пробваш за половин-една година
НЕ, не е точно така!Първоначално написано от UFOs
там където има истинска класическа форма на фимоза - без обрязване няма да мине!
там където има генетично предпоставен тесен фимозен пръстен - пак така!
там където има придобит вторично фимозен пръстен - пак ще трябва хирург да резне!
това "да изгубя 70-80% от чувствителноста на пениса" е част от фолкора. повече от половината мъжкополов свят на Земята в момента е обрязан. и както виждате не е спрял да прави секс и да се плоди. даже напротив.
наистина се случва и това, но вероятността е 100 000 пъти по-малка от това да ви блъсне кола на някоя улица.
Благодаря,много!
Здравеите, операцията от фимоза мина, беше на 28.11.2008 мина горе доло добре с малко усложнения(болеше, защото упоиката не ме хвана, както трябва, бтв имам възпаление)та искам да попитам нормално ли е да има болка постоянно, защото ме боли непрестанно, а през ноща с тези ерекции е ужас...и също имам оток освен на главичката и на кожата под нея, нормално ли е?Правя бани със смрадлика(тетра) и пия едно прахче(уж болкоуспокояващо) от единия конец протече малко кръв и гнои(защото ми се беше залепила марлята)нормално ли е!?Обадих се на уролога ми и тои ми изписа сега някакъв антибиотик(цифран) та ако може някои да помогне да каже някокло думи че бая се притеснявам...Благодаря предварително(19 години)
От мойта операция мина 1 седмица точно. Незнам какви са тези бани със смрадлика, аз такова не правя, правя само компреси с риванол. На 3-4 ден след операцията хирурга газа да правя упражнения, като дърпам кожичката максимално назад, за да не зарасне пак тясно. Първите пъти нямах проблем, но сега стана много болезно по необясними за мен причини. А отсностно проблема ти с нощната ерекция и мен ми се е случвато да се буда от болка, но с малко самоконтрол всичко се оправя и то доста бързо
Edit: Търся хора прекарали операцията, моля ако има да пишат на лично!
Ами болката още си я има, защото още не са ми паднали всички шевове, но наистина дръстично намаля с времето. Малко ме притеснява това ,че всички конци още не са паднали.Първоначално написано от batkodoki
Поне вече не ме боли докато маструбирам!![]()
баткодоки здравейискам да ми помогнеш.. значи аз съм на 16 години , скоро ги направих .. ии от това което прочетох мисля че имам фимоза , понеже не мога да си забелвам кожичката до края .. само половината част от главичката на пишоната ми се показва.. не зависимо в какво състояние съм
така .. днес говорих с майка ми .. мина добре , успокои ме жената че няма нищо страшно и е един вид козметична операция.. нали? много искъм да се оперирам понеже имам сериозна приятелка .. и мисля че е крайно време да направим нещо.. НЕ ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ БЕ .. Е*Е МИ СЕ
та... би ли ме посъветвал къде прават най-безболезнените "операций" или нещо от тоя сорт.. и да ми дадеш някви гелчета ,, а у .. аа и забравих да ти кажа че главичката ми е много чувствителна
това дали е от фимозата.. защото като я добра до нещо и мн гадно ми става .. дали има някъкав начин да го спра това .. МЕРСИ предварително
![]()
Няма малко болезнена и много болезнена операция. Операцията е много болезнена и затова има упойки, в следствие на които не усещаш нищо
Е това според мен е нормално, това е чувствително място и не е добре да се докосва с по-твърди нещаПървоначално написано от bubblegum9210
![]()
моя проблем е следния : на 14 год съм..преди няколко дена опитах да заголя глави4ката за първи път (преди не бях пробвал мислих 4е ще се заголи с времето) и заголих я като за първи път имаше леко натискане то не натискане ами..побутване на кожата .... и глави4ката се показа до мах..но при ерекция не мога да го обеля..Според мен като за първи път е нормално да има малко натиск от моя страна ии се полу4и но при ерекция не става...и въпроса ми е дали ако провеждам тези бани с бебешко олио може да постигна успех..и ако всеки ден я обелвам по малко ще се оправи ?
Здр на всички!Значи днес ходих на хирург и той установи, че имам късо гемче(френулум/юздичка). Благодарение на тази прекрасна тема установих, че имам проблем! Години наред това ме е притеснявало и ми е създавало дискомфорт, но накрая просто не издържах и така...отидох.Като съм бил малък нашите помня, че ме водиха на доктор заради невъзможността ми да се забели главичката докрай.Та сиг. е било синехии. Към днешна дата в нормално съст. главичката ми се забелва макс. някаде 1/2 от главата, а във възбудено съст. доста по-малко и ми "пристяга" и дори понякога боли...А също и главата ми е свръхчувствителна.Значи за операцията: може с местна(локална) или анстезия(пълна) упойка.Сиг ще съм с местна. И ще се получи частично(непълно) обрязване. Денят "Х" е 22.12!
Стискайте палци, ще Ви пиша за следоперационното ми възстановяване, което по думите на хирурга беше:"За 10-тина дни, всичко ще се оправи!"Изрично го попитах дали след тази интервенция не може пак да стане така, и той каза че няма никаква опастност това да стане.Искам най-сърдечно да благодаря на баткодоки за НЕВЕРОЯТНАТА ТЕМА и на всички момчета, които са споделили своя опит във форума! Вие ми дадохте куража да се реша на тази стъпка! Благодаря Ви от сърце! И накрая един призив към момчетата, които се съмняват, че имат проблеми в "тази област":Момчета колкото по бързо се отстрани проблема(какъвто и да е той), толкова по-добре за Вас и всички останали!
П.С. Забравих да спомена че съм на 18 год.! Успех на всички!![]()
Беар Гриллс не собираеться сдаваться!
И на мен ми казаха, че ще се оправа за 10на дни, но вече 11 ден и е паднал един шев само
Еми то по принцип си е строго индивидуално, но би трябвало в рамките на 10-12 дни макс. да се оправят нещата...спокоПървоначално написано от Sal3n
![]()
Първоначално написано от Teodorbg
Тренировките са важни поне можеш да опиташ, ама НИКАКВИ насилствени неща, никакво дърпане или опъване всичко лека полека и с времето, че да не си докараш по-голям проблем!!!Успех стискам палци![]()
П.С.
няма как да не се похваля днес свърших за първи път...олеееее такова облекчение няма...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
Тренировките са важни поне можеш да опиташ, ама НИКАКВИ насилствени неща, никакво дърпане или опъване всичко лека полека и с времето, че да не си докараш по-голям проблем!!!Успех стискам палци![]()
П.С.
няма как да не се похваля днес свърших за първи път...олеееее такова облекчение няма...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:P
Да те питам ти от късо гемче ли си опрериран и днес кой ден ти е след опeрaцията?![]()
Първоначално написано от strong
Ами аз съм опериран от Фимоза със пълно обрязване, днес ми е 8-я ден след операцията, ако има нещо да питаш казвай няма проблем може и на личен![]()
И аз имам същия проблем, но като теб, скоро вече ще е "мит"Първоначално написано от strong
Искам обаче да те питам за "свръхчувствителната" глава, какво ти казаха, и как така сии бил свършил за първи път![]()
Първоначално написано от MC_Kubbe
Свършването за първи път го написах аз(защото наскоро бях опериран и след операцията за първи път мастурбирах)тои просто ме цитираше, а за чувствителноста е нормално при фимоза и предполагам и при късо гемче, мен ме оперираха и ме обрязаха и сега имам проблем с чувствителноста защото все още не е отминала но все пак намалява, нормално е, след операцията мисля че ще се оправи![]()
а искъм да попитам .. след операцията след колко време може да правиш секс , ако използваш смрадликата за бързо зарастване ... че с приятелката ми нз.. ахаха мн ми се ..
BULGARIAN ---- ANIMALS
Е, то така го написа, сякаш си чакал операцията, за да почнеш да мастурбирашПървоначално написано от Drako89
btw, задължително ли се маха чувствителноста, мен така не ми е много зле![]()
Първоначално написано от bubblegum9210
Ами точен отговор няма, когато се оправиш и когато се почувстваш готов, аз лично вече ми е 11 ден и не мисля че скоро ще мога да правя секс, поне още толкова ше ми трябва, но примерно можеш да си наваксаш преди операцията с приятелката ти, аз поне така направих...![]()
![]()
![]()
![]()