- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Да , на мен ми се случи .Първоначално написано от formula 1
Вземи си от хомеопатичната аптека на Чаталджа тинктура от КАЛЕНДУЛА (Невен) След като си го измил и подсушил капни една -две капки . Сложи тънки ивички лепенка . След ден -два ще се затвори напълно . На мен ми се отвори отгоре , зад главичката , някъде около 1-2 см. после много бързо зарастна.
Може би е време да поспреш със Смрадликата . Оставяй го голичък докато спиш . Нека диша .Първоначално написано от haidutin1
При мен , както вече май споменах отдолу шевовете се разхлабиха , потвори се отново раничка , след което бавно и славно се затвори .
Мога да ти пратя снимка на имейл , да видиш , че има много по-тежки случаи от твоя.
Здравейте! Аз имам малко по-различен въпрос, не зная това ли е правилната тема, но ми се струва подходяща.
Първо - Имам леко син цвят на главичката, чувал съм, че това е нормално и било хубаво, защото било по-добро кръвоснабдяването, но бих желал да чуя по компетентен отговор и има ли причина за притеснение.
Другото което е, че имам "пилешка кожа" на места по пениса. Така ми е от както се помня и не ми пречи. Също така е по-тъмен цвета на кожата. Искам да попитам дали трябва да му обърна внимание?
Иначе инструмента си функционира ОК, благодаря ви за отделеното внимание.
пилешка кожа?кво е тва бе братле????????
Настръхнала, но постоянно си седи така. Всякаш поддръпваш космите и кожата отдолу изпъква.
Не виждам защо мислиш , че имаш проблем . Пилешка кожа - не случайно презервативите са релефни - за повече удоволствие .
За главичката - същото съм чувал като теб - че е по-добре кръвоснабдена . Няма нищо по-добре от това даденият орган да е добре кръвоснабден.
Очаквай тези дни и отговор от БаткоДоки , но за да го получиш трябва да отговаряш на условието - възраст да посочиш .
Ами фимозата и късото гемче не се добиват - те са си заложени още при развитието ти в утробата .Първоначално написано от y4itos
Аз не виждам какъв е проблемът да кажеш на вашите , че имаш проблем с инструмента си , който освен за уриниране ти трябва и ще ти трябва дълго време и за друга работа .
Един съвет - не отлагай процедурата .
За разлика от всички останали аз съм в групата по собствено желание (за което съм малко огорчен , защото батко ми xname не ме е поздавил..."поздрави на сите с отстранени фимози"...).
Както вече назад в темата съм споменал дълго време търсех информация за тази процедура и единствено тук намерих повече житейска информация , отколкото където и да било .
Отразявайки моята манипулация и дните след нея запомчнах и редовно да коментирам и правя изказвания по темата .Може и на някой да съм досадил ,но ще го преживея![]()
Благодаря ти за отговора. На 18 съм.Първоначално написано от georgi12
На места четох, че някои хора не могат да го обелят в спокойно положение. Спомян си, че като бях малък баща ми ми казваше, че от време на време трябва да стискам края на кожичката и да пикая по-малко вътре, след което да отпускам, така че да се почисти от боклуци под кожичката и да започнеш да го белиш по-леко.
georgi12 ти си пич бе братленце не искам нокой в този форум да обиждам точно тук нема сми разбираш ли ме!!!тук идеята е да си помагаме не да се хейтваме....както и да е ...каква грешка днес направих не е истина....нема си го простя не че стана проблем ама малко остана....та да ви разкажа...понеже снощи имах болки при ерекцията и днес реших да си правя превръзка по моя преценка....но....набарах аз един бинт и направих дебел слой от него сложих малко йод и превързах....немах и на идея с какво да го залепя и да не повярва човек ми дойде най-тъпата идея на света......тиксо бате!!!ужас след няколко часа има по бинта малко кръв и викам да го свалям да гледам кво става......задушено всичко и нещо като гной но не е де....свалям и казвам че такива експерименти нема да права....сега от 4-5 часа е на вън(без дрехи никви) и мисля че е ок........братлета не пробвайте такива неща у вас съвет е това!!!
И още веднъж Жоре нема про бате не ми се сърди както и аз на теб
оздравявай бързо и всички пичове от тукааааааа!
бичкам си ви!!!!
Не съм съгласен с Георги12 относно фимозата и късото гемче. При травми може да се получат, когато раните не зарастнат правилно и ако са се получили при по-груб секс или нещо такова![]()
Специално за фимозата съм 100% сигурен, защото много хора са писали за фимоза, която са нямали по-рано, но в последствие се е появила някак и се е наложила операция.
В началото на темата фимозата е разграничена в 2 вида - вродена и придобита, като придобиването може да стане и ако се прекалява с хигиената и pH-то на кожичката рязко се промени и отворът се стесни.
Сигурно може да се придобие и по други начини, за които дори и не подозираме.
Аз марля слагам като си лягам заради дефламола. Като съм навън също, защото не съм свикнал още на 100% с чувствителността. През цялото останало време вкъщи си стоя без марля. Все пак от понеделник спирам марлите и почвам олиото. Досега не го ползвах заради мястото отдолу, където още не е възстановено напълно и сметнах, че не е добре да задържа много влага на този етап.
Смрадликата я ползвам само за няколко бързи топвания на баня, съвсем колкото да изтреби малко вредители натрапници по пениса, няма с какво да ми навреди, пък и хирурга ми каза да я продължа повечко.
Днес е ден 22 след операцията и тук смятам да спра този корабен дневник, и без това сигурно съм станал вече банален![]()
Ще спомена, че още имам малък оток отдолу, шевовете още са изпъкнали, на мястото на горната част на гемчето има само 1 малка коричка, която очаквам всеки момент да падне. Секретът сякаш вече се изгуби.
От тук нататък няма да има никакви резки промени и бавно ще си придобие новата форма. Ще ви държа в течение при по-забележими промени.
Като човек, който е изминал по-голямата част от пътя на възстановяването и вече има някакъв опит пак повтарям:
Ще отговоря на вашите въпроси, било то открито или на ЛС, никого няма да пренебрегна![]()
А иначе на свой ред да запитам - колко време да ползвам Дефламола?
Днес ще ми е 5-тата вечер, през която го слагам (само по веднъж). Действа бавничко, а на листовката не пише колко дни да се слага![]()
Просто се чудя да не ми навреди с нещо ако продължа повече.
Благодаря предварително!
haidutin1 - Добрият самарянин!Добре, че има още останали хора като теб.
Иначе за дефламола ти препоръчвам да не прекалавяш с ползването му, а най-добре ти сам ще прецениш според време и място кога да спреш. Да не забравяме, че с всяко нещо, с което прекаляваме, си вредим.
абе аз пак да кажа понеже си мисля друго........вие сте и по-малки и имате по-голяма чувствителност и моето обяснение е че са ви казали да си слагате превръзки и такива препарати за предотвратяването на това усещане..........поне аз така си мисля.........аз немам този проблем и мисля за това ми каза доки-то да не слагам нищо по него....моето е болка от самото рязане...главата ми като се опира по боксерките не ме боли или нещо гадно усещане да имам....имах преди години това усещане....
Haidutin1 как банален бе Ти описа всеки ден за 20 дена промени и подробности - тва ще е полезно за много хора които са притеснени .... така че много добре направи даже\
/
Здравейте!Първоначално написано от georgi12
![]()
Искам да споделя нещичко за придобитата фимоза- такава каквато имам или по-точно имах аз, защото както вече знаете ме оперираха от нея!
До преди година и половина - две аз нямах никаква представа какво е фимоза, защото просто нямах такава! Направих си я сам и от глупост- за съжаление така става понякога, когато човек не е запознат с някой неща. Никога не бях имал проблем с пениса си и неговата кожичка- всичко си беше О.К. Та преди повече от половин година ми щукна да засиля много хигиената на пишока си и това беше голямата ми грешка. Започнах да мия със сапун по 4-5 пъти на ден главичката и кожата около нея и това в продължение на дни и в резултат на това PH-то на кожата се промени както и бактериалната среда на това място, получиха се рагади (ранички), които боляха много. Отидах на лекар и се разбра, че проблема е в следствие на прекомерната употреба на сапун на това финно място. След като раничката се затвори с това и препуциума се посви малко- не много , но достатъчно, за да ми пречи при ерекция и при уриниране! Сигурно се чудите, защо след заздравяването, на местото съм получил малка фимоза-нали? Има съвсем просто обяснение: вторичната кожа, която се образува върху зарастналата раничка не е еластична както е била първичната и това води до придобиването на фимоза!
Лекарите ме посъветваха да мия пениса си само с вода или ако е със сапун само по веднъж на ден и то не със антибактериален!
Момчета, хигиената е нещо много важно, но понякога тя е и нож с две остриета- всичко с което се прекалява може да навреди!
Днес съм по-спокоен!Първоначално написано от georgi12
Разбрах каква е причината за лекото кървене което получих в четвъртък отдолу вляво на мястото където е било гемчето и където сега е оттока.
Вчера бях на хирург и той погледна мястото от където беше взело да кърви. Каза ми да се успокоя и че всичко е наред. Всъщност раните отдолу не са се отворили, а кървенето е следствие на започналите да падат кончета. Мястото се е поразхлабило и явно при някоя ерекция се е пораздразнило.Хирурга ми обясни, че това е нормално и се случва и че това кървене е съвсем повърхностно. Каза ми ако имам болка да мажа с едно обезболяващо мазило. Бях се притеснил, но сега вече съм по-спокоен. Просто трябва да имам търпение всичко да се оправи!
![]()
Е ти пък не се връзвай толкова на приказките ми .Първоначално написано от xname
Ако проблемът е , че ти е много чувствителен и за това слагаш превръзка , вземи си стерилни марлички от аптеката - има размери 5на 5 см.увий го тънко и залепи с тънка лентичка цитопласт.А за болката има други неща като Аулин например.
Вече 2 седмици след операцията не мога да оголя главичката.Тия дни сигурно ще отида до хирурга и си мисля, че ще се стига до пълно обрязване..Какво да се прави.. налага се.Как ще се крия от приятелката ми, как ще й отказвам секс не знам...Тя още не знае, че имам такъв проблем, още не сме го правили, но и двамата искаме, нооооо.... проблемът е тъпата фимоза
![]()
![]()
Ако имаш оток е нормално да не можеш да го оголиш . ако отокът е спаднал - тогава не е нормално , но обикновено отоците продължават от 20 до 30 дни.
Знаеш ли? Ако приятелката ти държи на теб и те обича истински ще разбере и даже ще те подкрепи! Говори с нея- няма нищо неудобно в това, което ти се е случило и което евентуално може да ти направят! А и нали ще е за добро! Така, че давай смело!Първоначално написано от action4k
![]()
Специални поздравлниа и благодарности за Хайдутин 1!Първоначално написано от haidutin1
![]()
Това момче помогна на всички ни тук в този форум! Ето доказателство, че все още има истински хора- такива на които им пука за другите и такива, които са готови винаги да помогнат на всеки в труден момент!
БЛАГОДАРЯ ТИ!
![]()
Благодаря на всички ви за милите думи![]()
Старая се да помогна чрез споделяне на опита си, като по този начин изказвам благодарностите си към момчетата, писали по-рано, и без чиито коментари щях да съм в задънена улица.
Благодаря също и на хората, които отговаряха на понякога тъпите ми въпроси![]()
Призивът ми към вас е: След като оздравеете и забравите за операцията не забравяйте за този сайт и тази тема, следете активно коментарите и помагайте на следващите, нека заедно облекчим работата на БаткоДоки, без когото щяхме да си стоим и да си хленчим без да знаем какво да правим![]()
Днес отокът е като че ли още по-малък, а шевовете са още изпъкнали. От утре ще се разхождаме на свобода без никаква превръзка![]()
Тоесто дали от време на време ми тече кръв ли?Защото понякой път ми се случва.И днеска съвсем малко имаше.Както и вчера.Първоначално написано от georgi12
formula1 като цяло си прав, това е много деликатна тема и засега ще пе пробвам да го запазя в тайна ако мога.Ако не се пооправи пишока ще се наложи да се стига до пълно обрязване, тогава ще трябва да й кажа искам или не искам.Много се обичаме ама тази тема е малко срамна за дискутиране. Дано да успея да го забеля, ако не се получи - пълно обрязване и това е! Ще правя каквото се налага, не е болка за умиране
Иначе и аз много благодаря на всички, които помагат и продължават да помагат на затруднилите се като мен момчета![]()
![]()
action4k при мене случая е следния.. начи вече 12-13 ден след операция от късо гемче аз също немога да забеля главичката до края но доктора каза че с повече бани с смрадлика и мазане с бебешко олио щяло да има резултат ... така че мисля че и при теб не трябва да има проблем и че ще се оправи .. аиде успех с лекуването![]()
значи аз съм на 15 и немога да го забеля само чрез операция ли става или има и друг начин а мисля че нямам фимоза
Че защо са те обрязали напълно като е само късо гемче?Първоначално написано от GD
Мен ме оперираха с местна упойка Лидокайн и след като ми я би доктора ме маза с йод или някакво друго ,а и нямаше чершав покривало та наблюдавах всичко.Абсолютно никаква болка не съм усещал по време и след операцията,на втория ден сутринта махнах бинта и марлята от любопитство да видя как изглежда?
![]()
Вече съм на 11ден от операцията и видимо е добре.Правя промивки
всяка вечер по 10 минути киснене в Смрадлика,надявам се до 5 дни вече да е напълно зарастнало