- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
А какво имаш според теб?Първоначално написано от Academic
Ако не можеш да го забелиш в ерекция си е чиста фимоза .Не се опитвай насила да го забелваш , ако изпитваш болка и ти стяга , защото се получава парафимоза - кожата минава зад главичката , не се връща , пръстенът и главичката посиняват и се налага спешна операция , която никак няма да ти е приятна . Не съм сигурен , но разсъждавам , че при такава интервенция едва ли естетиката ще е добра .
Затова отиди на уролог , консултирай се и се подложи на операция. Ако лекарят прецени , че с масажи и кремове ще се оправиш - направи го , но в никакъв случай не експериментирай , защото може и да стане опасно и страшно.
Ако не ти представлява трудност , то продължавай да пишеш .Аз продължавам да пиша тук , защото считам , че макар и малко бих помогнал с приказки на някой .Първоначално написано от haidutin1
Както всички са се уверили тази тема навсякъде е табу , с оскъдни статийки , повтарящи се и т.н.
Едиствено този форум разполага с огромно количество информация по темата , както и разкази за процесът на операция и възстановяване на реални личности .
БаткоДоки е изключително зает човек , както виждате рядко влиза , естествено отговаря на всеки , но не може да огрее навсякъде .Хора като теб са от изключителна полза в тази тема .
За другите теми нямам поглед , защото или не ме интересуват или вече бая съм попреминал възрастта в която биха ме интересували.
Така , че недей да се покриваш , а отговаряй на питания на момчета , които за пръв път се сблъскват с проблема!
Знаеш ли? Мисля си, че няма нищо срамно и неудобно! Повярвай ми- сподели с приятелката си- тя ще те разбере,а и така ще имаш скъп човек до себе си от който ще получиш подкрепа!Първоначално написано от action4k
Днес бях 12 часа навън и нямах особени проблеми с чувствителността, движех се нормално.
Изпъкналите шевове съвсем бавно придобиват форма, днес за 7-ма вечер подред ще намажа с Дефламол.
Отдолу още не е придобило форма - сигурно вече се знае, че мястото на гемчето се възстановява най-бавно.
Братле обясни какво е изпъкнали шевове...какво прави дефламола и колко време стана от твоята операция?Първоначално написано от haidutin1
а и ученик или работещ няма значение ама колко време ти дадоха болнични?
Здравейте на всички!
Оперирах се от фимоза миналия четвъртък и реших да споделя как минават първите дни от моето възстановяване.Операцията като цяло мина добре с пълна упойка,като изкл'чим факта че се събудих докато зашиваха последните 3 конеца![]()
Адски много болеше първите 2 часа,после нещата се пооправиха.Днес е пети ден след операцията и се чувствам добре,но имам някои въпроси.Нормално ли е да има кървене при гемчето вече 5ти ден?То е слабо ,но аз се притеснявам все пак.Днес ще ми е първата баня със смрадлика,защото до сега ходих на 4 превръзки.Искам също да попитам дали след баня със смрадлика да слагам марля с йодасепт?Поздрави и ще пиша натам за моето възстановяване
Честито!
Май малко си закъснял със Смрадликата , но по-добре късно , отколкото никога .
Йодасепта изгаря повърхностно кожата и не е добре да го ползваш , освен ако нямаш голяма инфектирана рана . Ползва се не -повече от три дни . Нормално е да кърви от гемчето - то най-трудно заздравява поради това , че при ерекция там се опъва най-много.ако кървенето е в рамките на няколко капки дневно не мисля , че е проблем .Гледай да избягваш ерекциите , въпреки , че е невъзможно .
Относно упойката - чудя се за какво ти е била пълна . Това е проста операция и с локална упойка нещата минават много добре .
Изпъкнали изглеждат, защото след падането на конците няма какво да ги държи, а все пак там е било рязано и след това шито, нормално е да има някаква по-странна форма. Точно с тази цел ползвам това мазило, в него има парафин и вазелин, травмираната кожа по този начин се отпуска и си връща нормалната форма по-бързо. Няма да се мажа с него повече от 10 дни, няма да прекалявам.Първоначално написано от xname
Оперираха ме на 13 Март (Петък) и имах 1 седмица болнични
![]()
Здравейте отново!Днес направих 2 бани със смрадлика за около 15-20 мин.За сега всичко е наред,като изкл'чим факта че отстрани имам 2 много малки ранички от конците.Днес дори видях че е паднал 1 конец.Обаче има нещо много странно.Да ви питам при вас как изглеждаше гемчето,защото при мен изглежда много странно - едно такова черно и около него някакви много гадни неща![]()
![]()
![]()
![]()
Ако има бял секрет на гемчето не го махай - този секрет се превръща в кожа.Черно - може би коричка или ?Първоначално написано от kleber
Защо само седмица са ти дали?Първоначално написано от haidutin1
Полагат се 30 дни.
Първоначално написано от kleber
Според мен е нормално да изглежда така, в моя случай също беше така.
Съсирената кръв и този прословут секрет, за който всички пишат го карат да изглеж така зле. Ако си слагал и Йодасепт по-рано ефектът се усилва и е още по-тъмно.
Обаче ти недей да ползваш йодасепт, вече е минала почти седмица от операцията, а той се ползва в първите дни. Сега мисля, че няма смисъл.
Продължавай с тетрата![]()
Днес между другото ходих без марляПочти не усещам дискомфорт но да попитам все пак сега ли да го пускам свободно из гащите или като му паднат конците?Извинявам се че ставам нахален и досаден,но се безпокоя.Все пак това ще ми служи дълго време
![]()
![]()
П.п Това ми е 6ти ден и сега като получавам ерекция изобщо не ме боли![]()
![]()
Всеки ще ти каже различно, но според мен е добре да носиш марля по-дълго.
Има още конци и ненапълно зарастнали рани. С марлята се ограничава външното въздействие. Почакай да минат поне 2 седмици от операцията и тогава ходи без.
Здравейте отново![]()
![]()
Днес е 9ти ден от операцията и за сега всичко при мен е наред.Искам да попитам как трябва да изглежда гемчето и дали след възстановяването от операцията има гемче.За сега всичко е наред и вече спя нощно време бе марля,за да мога да свикна със чувствителността
Мисля, че са ти махнали гемчето при операцията.
Не се притеснявай, нормално е да изглежда зле мястото, където е имало юздичка, след време ще свикнеш и много бавно ще се възстанови и тази част, просто гемчето зараства най-бавно.
За повече подробности прочети коментарите ми, където съм писал за него и съм го оприличил с грозна дупка![]()
Първоначално написано от kung_fu_panda
Здравейте на всички!Имам същия проблем като това момче на същата възраст съм и вече не мога да се трая.Мисля(според коментарите) че имам фимоза.Моля ви отговорете ми бързо какво мога да направя по въпроса било то оперативно или не.
възможно ли е ако имаш късо гемче и си разбрал късно за това да е попречило за растежа на пениса ?
мн съм мислил над това и изобщо че като имам фимоза пениса ми просто няма къде да отиде и затова не расте.надявах се някой да ми потвърди думите и да даде съвет.
мм малко ме е срам ама ще си кажа щото се притесних кат чеотх темата тази първата блест с Ф която описахте непомня ка кбеше с часта на кожичката която е по тясна и неще да се драпне ами като бях по малак паднах и леко си цепнах 1 4ас от на4алот оан кожата на пениса не тази дето се оголва а ж самот оначало кадето е сварзана за тялото та ших аго но тогава после ме болеше да си дърпам кожичката тва беше рпеди 4-5 години после година 2 сичко си беше ок но едно лято бях тъпо лапе ко да прая кат отидох на село там небеше удобна банята за капане и пропусанх цяло лято да си чистя оная работа и после като се варнах в кащи след 3 месеца савсем забравих за тази част от капането и така мина година и после като почнах да се занимавам с момичета и таки работи се сетих за оная си раота и тн и ми стана мн тапо свя кат се опитам да си оголя стигам до орпеделен момент и неще чудхе се дали нее от тва че отдавна нее мита и има мн такова беличко като буклучета нз от какво са та горе долу изчистих ги докадето мога да го оголя но нататак осещам мн силна сапротива и ми приличаз точно на такав малак участак кадето кожата е по малка ли нз срам ме е но неискам да си остана така хх та да отида ли на доктор дали е тая болест чрез придобит вариант какво да кажа на наще че да ме закарат заради това че немога да си драпна кожичката мн е мрасна оаня ми работа отдолу осещам с рпаст ка кса се набрали тук там буклучета такива бели и мирише мн зле кат отида в тоалетната и ме лаха брутално е гадно и сега като нещата с приятелката ми се развиват рано или касно ще се стигне до знаете какво а аз несам способен в това састояние да правя такова нещо мн ме е срам иначе се чудех кавко да правя по този вапрос от вече половин и повече година трябва да ида на лекар в сички случеи но дали е тая болест или просто замарсяване мен ме е страх да драпна кожичката да не стане като онова усложнение на парвата болест осещам че мога но треа наистина да я драпна силно и да не стане гаф неискам та какво мислите какво да кажа на наще и дал ие тая болест![]()
![]()
Life is simple we make choices and never look back.
Ами първо на колко си години?Ако си минал 17 годишна възраст мисля че лечението е само оперативно.Аз в момента съм на почти 20 години и аз имах същия проблем като теб,но с тази разлика че аз като бях в банята и можех да го забелвам до край без никакъв проблем.Та се оперирах преди 10 дни и сега нещата се подобряват много бързо(да чукна на дърво).Най-добре иди при личния ти лекар да даде направление за уролог и отивай.
Да отбележа,че вчера ми паднаха конците от дясната страна
Който има някакви притеснения за фимоза или късо гемче да ходи при лекар и да си решава проблема, нищо не губи. Ако пречат по някакъв начин на растежа на пениса това е още една причина необходимото да се направи по-рано.
Утре става 1 месец от операцията ми.
С чувствителността нямам проблеми, бързо свиквам. Продължавам да имам лек оток отдолу, мястото на гемчето още е грозно и незарастнало напълно.
При мен вече минаха 3 седмици след операцията и няма никакво подобрение от страна на забелване (цепване). Колкото можех да го забелвам преди операцията, толкова мога и сега(ако може да се казва забелване - изобщо не мога).Ще ходя при хирурга и сигурно ще се стига до пълно обрязване.Квото е тва е... успех на всички останали
![]()
А да те питам хайдутин1 успя ли вече да топнеш новата чушка или още е рано?
Здравейте всички! Днес и аз се оперирах от фимоза и не съжелявам...![]()
Искам да ви попитам само кога да почна банята със смрадлика и кога горе-долу ще спадне оттока?![]()
` ЪпСуРт....