- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
батко какво имаш в предвид с "оператора рядко знае поведениео на пениса в ерекция"и какво точно трябва да знае за да не се стига до такива случай за който говорите(повторна операция)
xxxxx
Какво трябва да знае хирурга едва ли ще научи от Форума, щом не сме успели да го научим в Университета!Първоначално написано от misimisi
Ако беше прочел цялата Тема щеше да си разбрал, че прегледа за поставяне на диагноза се извършва и то твърде свенливо, когато пенисът е в ПОКОЙ. В това положение когато е налице класическа форма на фимоза, когато глансът не позволява оголване, когато са налице вс други симптоми – диагностицирането НЕ представлява никакъв проблем!
Не така стоят нещата обаче, когато иде реч за някаква форма на релативна фимоза (каквито са повечето случаи) при която глансът се оголва безпроблемно в покой, но само в ерекция се проявява тесният фимозен пръстен възпрепятствуващ забелването.
Когато се стигне до обрязване и се реши то да бъде “частично” или пластика при самата операция се ползват стандартни метамери, ефекта често е добър при много малки момчета, но при полово вече зрели или съзряващи без отчитане на строго индивидуалната форма и размер на пениса, форма и размер на главичката и най-вече на точното позициониране върху нея на “тясното място” в ерекция – очакваният ефект е предварително компрометиран. (Въпрос на случайност или “интуиция” на колеги с много опит е това да не се случи.)
Когато освен това се забрави, че по среза тъканта няма да има същите характеристики с интактната съседна ней и този прост факт отново не е съобразен с формата и размера на пениса, с формата и главичката в ерекция – отново очакваният резултат не се случва.
Неуспехът се корени най-често в нежеланието, срама, тъпотията и глупостта и на двете страни: лекар-пациент!
Съвсем просто е: в добрите задгранични практики краят на препуциума се очертава с маркер преди операция в покой, с друг цвят маркер се очертава фимозният пръстен в максимална ерекция. Така оператора има пълна визуална представа какво и докъде да прави съобразно конкретните индивидуални анатомични особености на пациента!
Риторичен въпрос:
От повече от 1600 поста тук на някой да са му рисували по пишока в покой и в ерекция?
Еми на мен не ми го драскаха ама се надявам да не се наложи повторна операция. А аз да се похваля още 1 или 2 конеца паднаха не мгоа да преценя точно.Ама оттока си стой за жалост - отвратителна гледка
![]()
Значи от Пловдив съм.Можете ли да ми препоръчате някой хирург, при когото да отида за фимоза.И да ми кажете колко струва.
ПС:Не ми казвайте да ида при личния, защото тя е 50-60 годишна жена.
ПС2:Има ли начин нашите да не разбират за това.Тоест да направя операцията самостоятелно?
Значи от Пловдив съм.Можете ли да ми препоръчате някой хирург, при когото да отида за фимоза.И да ми кажете колко струва.
ПС:Не ми казвайте да ида при личния, защото тя е 50-60 годишна жена.
ПС2:Има ли начин нашите да не разбират за това.Тоест да направя операцията самостояте
Няма от какво да се притесняваш, мойта лична също е около 50 .. знаеш ли колко пишки е прегледала, няма да си и първият който се оплаква от фимоза. И ако си под 18 нямаш начин да го запазиш в тайна от вашите. Лекарите искат подпис за съгласие от родителите. По добре сподели с тях... аз го пазех доста дълго време в тайна и сега съжалявам... Успех!![]()
a колко горе долу струва операцията ?
Здравейте! Така да започна първо с това, че съм на 19 год. Имах следните проблеми: В нормално сътояние кожичката се забелваше някаде на 1/3.В ерекция още по-малко.Казаха ми,че няма фимоза, ами френулум бреве(късо гемче). Преди около 6-7 месеца ме оперираха от късо гемче.Месната упойка не ме хвана, тъй като имам голяма свръхчувствителност(сиг. съм, че просто няма такава друга като моята).Възстанових се, но след като започнах да забелвам постепенно, установих, че в покой се забелва докрай, но в ерекция може да се забели, но има нещо като кожен пръстен по широк такъв, който пречи на нормалното забелване на кожата.Свъхчувствителност а ми не изчезна.При забелване на кожата в ерекция има напрежение, дори болка.Ходих на хирург, та той установи, че имам фимоза.На 4-ти ще мие операцията - пълно обрязване. Но с тази свръхчувствителност просто не мога да се преборя и нз как ще бъде след обрязването, дано се оправи! Искам да попитам: колко време след операцията трябва да се започнат баните със смрадлика,За дозировката,По колко пъти на ден трябва да се прави, Със или без превръзка да се потапя пишока в нея,Колко време трябва да продължат тези бани,Колко време трябва да нося тази превръзка и последно дали ще мога до 30-ти юни да се възстановя и да си ходя нормално? Извинявам се за многото въпроси,и ако съм повторил някои, но съм нов във форума
Благодаря ви предварително!
Както ти сам отбеляза, повечето от нещата, свързани с тетрата/смрадликата, са описани в темата и няма смисъл да ги повтаряме. Прочети всички постове от началото и ще откриеш много ценни съвети от първо лице, проблеми, ситуации, случаи и т.н. Това ще ти даде богата информация за положението. Относно чувствителността - нормално е да чувстваш дискомфорт при забелване и със сигурност ще се чувстваш гадно през първите дни след рязането, но съм сигурен, че ще свикнеш. Ако имаш други въпроси, можеш на лична да питаш. Ще отговоря с удоволствие.Първоначално написано от xavi
Минаха 5 дни от операцията... няколко конеца са паднали, но оттока ми се струва че не спадаПрава си 1 бана сутрин със смрадлика или 1 вечер с калиев пермангантал.. по 20 минутки.. това достатъчно ли е?
![]()
Пич , кисни го и в калиев перманганат и в Смрадлика , топи си го и в белина даже . Хората ти обясняват , че Смрадликата е напълно достатъчна , но ти явно си от вироглавите козли .![]()
Сега се сещам , че може и в сярна киселина или сода каустик да го потопиш . (Ако все пак имаш малко здрав разум използвай само Смрадлика - две лъжици на 1 литър вода , вари 5 минути , остави да изстине и го попи не повече от 10 минути .)
Хубаво е и да попрочетеш кой какво е написал в задните 111 страници.
Не се радвай , че на 5-ят ден ти падат конците . Там където ми паднаха на 10-ия ден зарастна трудно и сега е малко грозно и твърдо . Отокът ти естествено , че няма да спадне за 5 днеи , по скоро за 20-30 .
mom4eta 20 den mi e vsi4o e super dori go probvax ve4e mn sam dovolen raboti bez otkat sno6ti go potopix v ne6to drugo osven v smradlikatano naistina e mn lo6o 4e nqkolko koneca pi padnaxa rano rano i sq imam leka bolka tam i e dosta po tvrudo savet? kak da go opravq?
Значи прочетох цялата тема(112 стр.) и разбрах, че баните със смрадлика се правят: 2 с.л. на 1 литър течност и се вари 5 мин.Доколкото разбрах, пишока заедно с превръзката се потапя в тетрата за около 5-6 мин. 1-2 пъти дневно, оставя се течността да изстине до стайна температрура и не трябва да се прекалява , за да не се изгори лигавицата.Обаче не мога да разбера колко точно след операцията трябва да се почнат и колко време да продължат тези бани....Темата е мн хубава, обаче то всеки пише различно и сам мн объркан кога да ги почна и колко време да продължат тея бани.Първоначално написано от Alex_89
az gi po4nax o6te na drugiq den sled operaciqta i misq 4e zatova se vuztanovix tolkova burzo a za spiraneto ti sam 6te yseti6 kogatao nqma rani kori4ki i ili vuzpaleniq
съжалявам за линка...
Тоя пич уж бил добър в тая област ...
Едно време една моя бивша настояваше да се обрязвам ама нещо скъсахме ... тъкмо почти ме беше навила .... е са съм си кабрио с гюрук... когато трябва свалям кожуха през останалото време си стои на закрито ... въпреки че моята кожа е малко по къса от обикновено може би ....![]()
![]()
![]()
MY NEW LOVE S55 AMG + чипче++=600+hp!
мгхммм....Първоначално написано от ubuntureload
разбрали сме се: БЕЗ РЕКЛАМИ в тази Тема!!!
отрицателни мнения - може, но само от доказуемо преживели и споделили личен опит!
в противен случай много скоро тя ще се превърне в благодатна за "лов на клиенти" територия, измествайки и подменяйки нейната същностна цел с меркантилни такива в стил кой е по- и най - и затова "елате да ви вземем парите"!
добрият продукт няма нужда от реклама - негова реклама са не санзационни статии по вестниците, а самите пациенти.
с оглед на това, много моля атора да заличи даденият линк от темата!
И ти си с пълно нали?Първоначално написано от CzRider
къде изчезнахте всички.Никакви ви няма да пишете,а и батко доки не ми отговаря на личнот осъобщение ...Какво става ?!?!
xxxxx
Така, вчера ми беше операцията от фимоза.Направиха ми я в Авис Медика, Плевен при д-р Рабчев.Бях с пълна упойка, защото когато преди време ми махаха гемчето месната не ме хвана.Значи аз имам убийствена СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНОСТ, просто умирам от болка.Докато уринирам(правя го седнал, защото съм като пожарникар иначе..) имам болки, а също и парене.Доктора ми изписа COXTRAL(в аптеката ми казаха, че това е фактически аулин на таблетки) 1-2 пъти дневно.Каза ми да стоя с превръзката 3-4 дни и после да я сваля и да почвам да ходя без нея.Каза , че може да се къпя свободно след това. Нз просто това как ще стане, мн ме притеснява тази чувстителност.По нея сега има малко кръв.Ох, през нощта съм се будил от АДСКИ болки заради ерекцията, ужасно беше.Питах го за смрадликата и той каза, че не необходимо да я ползвам, но след като имам желание няма да ми навредяла.Значи аз мисля в неделя да сваля превръзката като топя пишока в нея, та имам въпрос, нали не е късно тогава да почвам баните?
Искам дда кажа също, и че преди операцията доктора очерта с маркер къде точно ще бъде среза!
П.С. Абе къде отидоха всички оперирани бе, баткодоки и той никакъв го няма?
Tук сме и следим всичко
Според мен е по-добре да почнеш тетрата по-рано, но все пак е важно и какво ти казва лекарят. Ти сам си прецени![]()
Ами мисля утре да започна с баните 2 пъти дневно/сутрин и вечер/.Обаче доктора ми каза след като сваля превръзката от него, да почвам да ходя без нея.Обаче нз как ще става, ужано мн ме боли от тази свръхчувствителност, като пикая ме боли, дори ми пари. При теб как стояха нещата с превръзката и колко време я носи, а и освен от марля, от какво друго се състоеше?Първоначално написано от haidutin1
ден 4 след операцията,мажа го с гентамицин,топа го в калиев перманганат и тетра .... всеки пат като ходя по нужда до тоалетната си сменям превръзката и правя нова,напоявайки я с гентамицин.та въпроса ми е бъркам ли някаде и след колко време ще си ходя без да ме боли![]()
Щом имаш свръхчувствителност , слагай суха превръзка .носи я колкото е необходимо . При възможност лежи или седи без бельо. На Теодосий 13 бях препоръчал да пробва с бебешка пудра . Жалко , че не е влизал скоро и не е споделял има ли ефект. Прати му ЛС , може и да има ефект.Първоначално написано от xavi
Първоначално написано от xavi
Недей да ходиш без превръзка, сменяй ги често, състоят се само от марля и нещо за придържане - аз лично слагах друга марля, която разпъвах и завързвах върху долната.
Превръзка носих около 18 дни, за по-сигурно ми провери дневника във този форум - описал съм всичко подробно в коментарите си.