- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Хора аз съм на 16 от Дупница.Мисля да се оперирам от фимоза,но незнам кога.Дали да изчакам да мине ллятото или да се оперирам на 17-20 юни,та да мога на 4-ти август да съм готов за морето...Или да изчакам да мине лятото и септеммври или октомври месец да се оперирам.Вие как мислите ? И някои ако знае болницата Лефтеров или Левтеров(частна),незнам как е точно,да ми препоръча дали да я предпочета или да ходя до София,която е на около 50 минути път...чакам да ми отговорите на въпросите![]()
![]()
Благодаря предварително.мен за сега само ме притеснява това,как ще кажа на баща ми и как ще се навия да отида на уролог.Когато почне всичко съм сигурен,че няма да имам проблем,но докато почне ...
xxxxx
ден 5 след операцията,като гледам ми е паднал конец и сефте от 5 дена днес сутринта не ме болеше при ерекция
п.с. някой ще може ли да отговори на това което написах на предната страница ?
Няма какво да чакаш!Смело, казваш на баща ти, той няма как да не ти съдейства и да те разбере, все пак си му син...Пък и ако се оперираш м/у 17-20 юни до 4 август би трябвало да си патрон и да топнеш чушката даже!Айде успех и смело напред!Първоначално написано от misimisi
Днес ми беше 4ти ден след операцията...Вече с пикаенето почвам да свиквам.Обаче таз вечер направих 1вата си баня със смрадликата,топих го 5-6 мин. някъде.Превръзката дето беше от доктора едвам съм я махнал, адска болка от тая свръхчувствителност и то като едно гадно залепнало и в кръв ужас....В долната задна част видях нещо като бяло петно, колкото нокет голямо, нз какво е (гной ли...?)Сложих му суха превръзка от марля само.Обаче надеждата ми е в смрадликата, да ме оправи за тая чувствителност, ужасна е просто...Все едно си бъркам директно в окото без клепачите...Ако някой знае какво да правя с нея ще съм му мн благодарен...
Пуснато на: Нед Юни 07, 2009 11:10 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Днес ми беше 4ти ден след операцията...Вече с пикаенето почвам да свиквам.Обаче таз вечер направих 1вата си баня със смрадликата,топих го 5-6 мин. някъде.Превръзката дето беше от доктора едвам съм я махнал, адска болка от тая свръхчувствителност и то като едно гадно залепнало и в кръв ужас....В долната задна част видях нещо като бяло петно, колкото нокет голямо, нз какво е (гной ли...?)Сложих му суха превръзка от марля само.Обаче надеждата ми е в смрадликата, да ме оправи за тая чувствителност, ужасна е просто...Все едно си бъркам директно в окото без клепачите...Ако някой знае какво да правя с нея ще съм му мн благодарен...
Значи,грешката ти е че слагаш директно марлята ... затова те боли толкова мнг.След промивките я мажи с гентамицин,а през останалото време когато ходиш до тоалетна и сменяш марлята я мажи с вазелин,така няма да те боли !![]()
здравеите на 17 год. сам и преди 4 дена ми направиха операция за късо гемче и сега сам в процес на въстановяване та вапроса ми е дали след като ми паднт конците ще мога да си заголам главичката нормално защтото преди в ерекция неможех можех но с доста труд а когато си спи малкия мога без проблем даси я заголвам
Между другото,ден 6 след операцията,болката поутихна и днес сутринта намерих паднало конче в превръзката си.През тази нощ не сам се сабъдил нито 1 пат за разлика от предишните дни,когато ставах по 3-4 пъти на нощ![]()
zabravih da kaja mnoogo 4esto mi se pripikava tova normalno li e
Утре е 14ят ден от операцията... имам още 3-4 конеца които са готови да паднат.. Имам само 1 въпрос - нормално ли е около гемчето да ми е подуто (там имам 1-2 конеца)![]()
Нормално е .Първоначално написано от y4itos
Едва ли Смрадликата ще ти помогне за това .Първоначално написано от xavi
Пробвай да поръсваш главичката с бебешка пудра .Прати ЛС на Теодосий 13 и го попитай дали и тойе пробвал и дали има ефект.
Ще можеш за си я заголваш въобще след като ти спадне отока ,ако сега не можеш . Ако по принцип нямаш фимоза би трябвало да можеш нормално . Нали точно това е идеята на тази операция.Първоначално написано от dakatabg
Уринирането няма нищо общо с операцията.Първоначално написано от dakatabg
някои да ми каже,след операция от фимоза колко време беше в болнични![]()
Може би малко по по-друг начин трябваше да зададеш въпроса , защото не се разбира дали питаш колко дни да си вземеш или колко дни не бива да се ходи на работа /училище .Първоначално написано от noname2
колко време трябва да си взема отпуска ...
ami az sega nemoga zashtoto e podutПървоначално написано от georgi12
a nali trqbva dago zagolvam da promivam ranite a az nemoga
![]()
ден 7 от операцията "пълно обрязване" изненадващо,но вече при ерекция нямам болки,дори вече си ходя нормално,днес падна още 1 конче,проблема само е че от вчера нещо ми кърви от долната част на главичката.Проблем ли е ?
Кърви когато сменяш превръзката ли? Ако е така внимавай много, прави го леко и винаги по време на баня с тетра, марлята трябва да е добре накисната. Ако не е по време на смяната явно раните не ти зарастват добре, консултирай се с лекаря.Първоначално написано от noname2
аз марлята е мажа с гентамицин или вазелин когато си сменял превръзката.Сменям ги след всяко ходене до тоалетната и след всяка баня
Колкото ти душа иска . Максимумът е 30 дни и аз се възползвах от това.Първоначално написано от noname2
ЗдрПървоначално написано от xavi
Ето това е още един типичен случай, когато е можело да се мине само с една операция без да се налага нова интервенция!
При теб очевидно се касае за форма на класическа фимоза щом на 19 год в ПОКОЙ пенисът е позволявал макс оголване до 1/3 от гланса! Само склерозирал пълен идиот може да не предположи каква ще е функционалната годност на подобен пенис в ерекция и да предложи френулотомия като радикално решение на проблема!
Това, което се е получило следва нормалният ход на нещата: гемче няма, но тесният фимозен пръстен си е жив и здрав – налице и не позволява нормалното функциониране на органа в битността му на полов такъв; свръхчувствителността се изявява остро и това е нормално понеже тя е продуцирана от два взаимнообусловени елемента:
- 19 години нервните рецептори в лигавицата на главичката са възприемали дразненията през “буфер”, “заглушител” – кожичката/препуциума и ЦНС е “настроила” прага на възприемане на дразненията съобразно това.
В общият случай още с разлепването на гланса постепенно започва пренастройката и адаптацията на чувствителността на главичката към външната среда: и чрез спонтанните ерекции, и чрез съзнателната “игра”.
- от друга страна самото наличие на истинска фимоза при полово зряло момче рано или късно води до развиване на един подостър но хроничен възпалителен процес поради създаването на идеални за размножаването на болестотворна флора възможности в неоткриваемите части на гланса. Това е много интересно от чисто теоретична гледна точка…в крайна сметка толерансът на локалният имунитет се повишава, налице е хронично подостро възпаление, но екзацербациите са редки.
Че това е механиката сработила и при теб свидетелствува факта, че “Месната упойка не ме хвана” – в нишката на темата е коментирано и обяснено, че когато има налично възпаление то променя клетъчният метаболизъм по специфичен начин, pH на средата става силно кисела, а в нея локалните, местните “упойки” са силно нестабилни, разграждат се много бързо и не постигат очакваният анестезиращ ефект. (и това е ТРЯБВАЛО да бъде предвидено и да се ползва НЕ обща, а друг тип “упойка”).
На другите въпроси – виждам, че активно пишеш – ще отговарям в нишката![]()
С общата упойка не съм съвсем съгласен!Първоначално написано от xavi
Защо при теб локалната не е била ефикасна е обяснено по-горе.
Има и много други начини за обезболяване преди да се стигне до крайната – обща упойка.
Със свръхчувствителността някак си с общи усилия трябва да се справим, спокойно
p.s. ще бъда истински удовлетворен когато чуя/прочета, че някой колега маркира и в ерекция “тясното място” върху пениса, който ще оперира! Тогава шансовете на т.н. “частично” биха нарастнали
Здр първо...
Значи първо съм нов във форума,но видях темата за Фимозата и реших,че имам,приказвах с родител(маика ми ест) та тя ми каза,че като съм бил малък са ме водили в София за операция от Фимоза всичко било нормално и помня че ми казаха като се къпя да си оголвам пишока таа правех го,но след 1 2 години незнайно защо спрях тогава бях на 8-9год.,а сега съм на 14 таа възможно ли е да ми е зарастнало това на ново "ФИМОЗАТА" при положение,че при ерекция го забелвам на 1/3 от главичката мога и още,но усещам някакъв дискомфорт и леко наболяване и не искам да експириментирам. А при нормално положение го забелвам малко повече от половината на главичката,но пак усещам някъф дискомфорт....та Възможно ли е да е зарастнала на ново тази кожичка и какво трябва да правя (не съм ходил на доктор,но реших да попитам тук първо)
Благодаря предварително за обърнатото внимание!
това решение за съжаление трябва отговорно да вземеш САМПървоначално написано от misimisi
в идеалният случай това време е достатъчно за едно нормално възстановяване, но ако смяташ да се отдаваш на някакви полови ексцесии и див промискуитет на морето - възможно е и да не се случи.
ако ще летуваш с постоянен полов партньор, който е в течение - няма никакъв проблем.
а за родителите: случва се по-лесно отколкото изобщо можеш да си представиш. обикновено Таткото е по-изплашен и загрижен отколкото сина, когато разбере за проблема![]()