- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Всичко което си описал, че правиш – без минутното топване в Смрадлика – цели някаква хипотетична тотална защита от постоперативна инфекция.Първоначално написано от noname2
Това е похвално но безпредметно на практика.
За целта си имаш жива&здрава нормално функционираща Имун с/ма, на която може да се помага, но не бива, а и не може да се заменя.
Изключвайки Смрадликата – не видях да ползващ нищо подкрепящо регенеративните/възстановителните възможности на тъканите!
При теб усилието е концентрирано в опазването от инфекция – в това има логика при имунокомпрометирани пациенти, такива с имунен дефицит или престарели хора при който той е угсващ.
При млади, пращящи от здраве, кипящи от енергия хлапетии акцента би следвало да бъде в/у функционалната активност, без да се неглижират правилата за оперативна рана.
p.s. този калиев перманганат по-добре го изключи от програмата
здравейте вчера понеделник си направих опрерация за премхване на гемчето и разширяване на кръга (кожния пръстен).Та въпроса ми е след колко време г/д мога да правя секс,защото в момента изключително много ме боли пишокадоктора каза да го мажа с някаква паста и след уриниране да си топя инструмента в риванол.ПЛС хелп колко време г/д ще се оправя да не ме боли имам на предвид ;( на 16 години
Чудя се дали някога изобщо ще започнете да четете какво се пише!Първоначално написано от xavi
Вманиачихте се тук и започнахте по хронометър да отчитате 2-3-5-6… минути в отвара от Смрадлика!
Мили Деца, поне на 100 места в тази тема е обяснено, че когато се касае за Фимоза всичко е много индивидуално, различно е, и ако нещо работи при един – на друг може да вреди. Има най-общи принципи, но подхода на лечение следва да бъде конкретен.
Точно затова Медицината НЕ е точна наука!
И пак в Темата е обяснено: когато сваляте марли, особено залепнали, първичните – топите пишока със все марли в отвара от Смрадлика приготвена според написаното на опаковката и темперирана до температурата на тялото!
ВРЕМЕТО на това киснене е = на времето нужно за да се разлепи безболезнено почти сама опаковката на пишока ви!
Това може да са и 5 и 10 и 20 и 30 и 40 и 60 и…… минути….истинският критерии е ЕДИН: кога безболезнено и лесно, с леко усилие се отделя превтрзочният материал от пениса!
И тук гледането на хронометъра не помага никому с нищо….
“,топих го 5-6 мин. някъде.Превръзката дето беше от доктора едвам съм я махнал, адска болка от тая свръхчувствителност и то като едно гадно залепнало и в кръв ужас....” - това е кошмар някакъв!!!
КИСНЕШ ДОКАТО САМА НЕ ПАДНЕ ИЛИ С ЛЕКО БЕЗБОЛЕЗНЕНО ДРЪПВАНЕ НЕ Я СВАЛИШ! ВРЕМЕТО НЯМА ЗНАЧНИЕ! ЗНАЧЕНИЕ ИМА РЕЗУЛТАТА!!! – какви са тези дивотии – за 5 минути САМО и теглим, та яко да оголим и без това свръхчувствителни повърхностни рецептори!
на ЛС съм ти писалПървоначално написано от dakatabg
Днес ми беше 6ти ден след операцията.Правя по 2 пъти на ден баните със смрадлика.Правя си и сухи компреси - от марля.Когато правя баните при потапянето на члена чувствам едно смъдене, сиг. е от тетрата.Свръхчувствително тта е все така, имам и отток.На 5тия ден ми падна 1 конец, а най-ми е интересно, че на границата там където са шевовете и главичката и има пръстен някакъв, който е доста подут и нз какво е точно!Ако някой знае нека пише..
П.С.Баткодоки, благодаря ти за отговорите, смятам, че достатъчно време кисна превръзката в тетрата, но въпреки това болката е тая тъпа свръхчувствителност.Напра о мн е ужасна!Помагай!
при теб след седмият ден антибиотика с нищо не ти помага, даже започва да вреди.Първоначално написано от noname2
вазелина е само механичен буфер, също не ти помага с нищо по същество.
пиши на ЛС, ще ти предложа нещо което + Смрадликата има свойството да възстановява и овлажнява тъкани но има непростимият ужасен недостатък да струва 2-3лв само
здрастиПървоначално написано от Me2
започвай бани с отвара от Смрадлика ако искаш да спре да боли.
за другото - времето за възстановяване е различно, но никога не е толкова непостижимо далеч, колкото в началото изглежда![]()
Първоначално написано от Blowmyhead
интересува ме: в ПОКОЙ как се държи пишока, как и доколко позволява да бъде заголена главичката и с какви усещания е съпроводено това?
Еми... в Покой го забелвам на половина от главичката,че дори и по малко и като го забелвам усещам дискомфорт и лека болкаПървоначално написано от batkodoki
опасявам се че имам фимоза и късо гемче в понеделник ще ходя на уролог та да видим какво ще каже той
Батко доки 8 ми ден след операцията(обрязване и гемче) ми е,мисля че всичко върви нормално,въпреки лекото кървене.Искам да попитам ония гадости дет са отдолната страна на пишока(кожи,можи) кога ша се приберат,че като ги видя и ми са гади и кога ще падне отока,че немога да си видя цялата главичка от тоя оток.Паднаха ми 3-4 шева вече.На 18 години съм !
Благодаря предварително !!!![]()
Първоначално написано от Blowmyhead
Напълно е възможно пак да имаш фимоза, като си бил малък явно са ти направили частично обрязване и след време пръстена се е стеснил. Затова се препоръчва горещо обрязването да е пълно, макар да има и индивидуална зависимост, както да зависи и от хирурга до колко частичното ще е успешно.
След като вече си говорил с родител трябва да посетиш лекаря си и той да ти даде направление за уролог или андролог, тъй като вече си установил проблема, а именно - не е нормално да има напрежение при забелването, всичко трябва да става спокойно и без каквато и да е болка или дискомфорт. Имаш фимоза и решението е да ти направят пълно обрязване, в което няма нищо страшно - тук много момчета са го описали, включително и аз, или индивидуално за теб да ти предпишат някакви мазила заедно с указания как точно да подобриш еластичността на кожния пръстен и евентуално да се отървеш от проблема, тъй като възрастта ти още го позволява
Успех!
Оххх дано да се утърва само със мазила,че ме е много шубе...![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от xavi
Според мен този подут пръстен е нормален, той е част от отока
За чувствителността - уви, не мога да ти дам друг съвет освен да се движиш колкото се може по-малко и да стискаш зъби, с времето трябва да отшуми.
7ми ден, през нощта съм се будил 2-3 пъти, ужасно беше заради ерекцията.По превръзката ми има и кръв, засега имам паднал 1 конец.Оттока си стои.По главичката виждам има някакво покритие мрежесто някакво, предполагам,че това би трябвало да е прословутата коагулационна мембрана в резултат на смрадликата.Нз колко време да продължавам с превръзките...
dne 6-ti sled operaciq na kso gem4e nevijdam razlika samo deto gem4eto mi e srqzano a otvor4eto na penisa mi si stoi nad glavi4kata i ne e razshireno mislq 4e imam fimoza
Първоначално написано от xavi
Това покритие сигурно вече си знаеш, че не трябва да го пипаш, след време то само ще си падне.
За превръзките - зависи, но по принцип е по-добре да ги носиш по-дълго.
От една страна за да ограничиш взаимодействието с външната среда, от друга страна - заради все още силната чувствителност на главичката, с която тепърва ще свикваш. До 20 дни с превръзка е добре, после спираш марлите![]()
Възможно е, но не бързай с изводите. Изчакай да ти спадне отока и ако тогава все още не можеш да го забелваш отиди при хирурга си.Първоначално написано от dakatabg
Дали има някой с частични обрязване който би могъл да ми прати снимка, защото мисля че нещо се прецака...
Сега ще се опитам да обясня какъв ми е проблема : Значи след като ме обрязаха (частично) и направиха шевовета, кожата която покриваше главичката беше подгъната и покриваше конците. Но днес при поредната баня дръпнах малко по надолу кожата и конците изскочиха и сега не мога да ги прибера обратно..Вече съжалявам че послушах нашите и се обрязах частично а не пълно...
![]()
![]()
![]()
Ако няма разкъсано там , където е шито и не се е отворила рана - няма проблем . Иначе за избора - той си е бил преди всичко твой и на хирурга ти .
Няма разкъсано... само шевовете си личат и ми е някакси гадно...Първоначално написано от georgi12
9ти ден ми е. Оттока леко е намалял, но го има.Значи при ерекция мн ме боли и ми е дискомфортно от тази свръхчувствителност, особено нощем.Засега май само 1 конец ми е паднал.Когато свалям превръзките(кисна достатъчно време) от долната дясна страна винаги мн по-трудно се маха и наболява, дори щипе.Има малко кръв по марлята.Отдолу на пениса преди писах, но никой не ми отговори, има нещо бяло, голямо колкото нокет, кажете какво е?И още колко време трябва да правя баните със смрадликата?
Ако спиш гол сигурно няма да имаш проблеми със свръхчувствителността, мнозина са го споделяли в нишката на темата. Тогава пенисът ти ще се движи свободно и няма да опира така в бельото, защото такова няма да има. Сега поне е топло, пробвай.Първоначално написано от xavi
Щом от дясната страна трудно се маха, дръж още в отварата - нека се стигне до там марлята сама да падне, както е писал Баткодоки.
А това бяло образувание сигурно е прословутият секрет, който се образува на мястото на гемчето и който спомага заздравяването на травмираната тъкан. Много хора сме писали за него, четете и старите коментари![]()
А за тетрата - аз си правих баните в продължение на 3 седмици, като постепенно намалях времето на топене, все пак по едно време спрях да нося превръзки и нямаше нужда да го кисна дълго за да падат.
Няма да ти навредят, напротив, действат антисептично и затова си ги продължавай.
10ти ден.Цялата нощ съм имал ерекции, които ест. ме боляха заради тъпата свръхчувствителност.През деня нямам почти никакви ерекции, ама дойде ли нощно време...Знам, че те са нормални и преди операцията си ги е имало, само дето не са били болезнени.Сутринта превръзката беше почти сама паднала и имаше доста кръв.