- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Гогич , как очакваш каквато ида е словестна помощ , като няколко пъти ти се казва да си по-обстоен а ти пак на две на три . Впреден пост пишеш , че нямаш проблем с оголването , сега пък имаш . Абе най-добре иди на лекар , пък каквото сабя покаже.
3 седмици и 1 ден от операцията - частично обрязване. Днес ходих да ми махат конците че много се задърваха а нещо. Казаха ми да правя компреси с реванол понеже ми се поду от нещо и ако не спадне до 1 седмица трябва да хода пак.. Стискайте палци да няма нищо сериозно щот не ми се минава през всичко наново. И да питам колко време ще ми се задържи коричката на гемчето?![]()
![]()
![]()
Не знам да има ограничения при ходене на преглед . От 7-годишна възраст ходя сам на училище , на прегледи и на каквото и да било .Първоначално написано от xtomb
Ако има нужда от операция - тогава с майка или татко .
Извинявай за това , което ще ти кажа , но за 17 годишен словоредът ти е доста объркан.
В началото пишеш , че като си с момиче нямаш проблем , преди това - прочел си и си решил , че имаш фимоза .Уточни с няколко думи какъв е аджеба проблемът и тогава очаквай отговор .
Стискаме палци !Първоначално написано от y4itos
Ами коричките може да ти паднат още утре , може и след 10 дни - Божа работа .
За сега не еизмислено някакво средство за мигновено оздравяване на рани .
При едни заздравяват за няколко дни , при други - за няколко месеца.
Единствената причина , поради която пиша тук и ще продължавам да го правя е , че това е единственото място в българското уеб пространство в което са описани проблеми , тяхните решения и т.н.Първоначално написано от batkodoki
Просто някак си се чувствам задължен да отговоря на питане на някой (разбира се , когато имам отговор),който виждайки проблемът си е на друг свят и отчаяно търси помощ , макар и словестна.
Здравейте 10 ден от разширяването на кожния пръстен няколко конеца паднаха.Та въпроса ми е защо в едната страна на пишока се получи нещо твърдо в самата кожадали нетрябва пак да ходя до болницата
![]()
спомням си че някой беше питал какво това кафявото или черното незнам какво точно беше това е след топенето в смрадлика и аз го имам същото споко пичвсичко ще се оправи аз чакам да хване коричка защото ми се е разделила кожата /\/\/\ нещо такова се е получило та ако може някой да каже ще е добре
как изглежда частичното обрязване някои можели да даде снимка оперирах се от кусо гемче но в ерекция немога даго заголя
Ако има оток е естествено да не може.Първоначално написано от dakatabg
Пуснал 9ъм ти на ЛС линк със снимки.
16ти ден.Малко почнах да свиквам с ерекциите, но все още усещането не е кой знае колко приятно,свръхчувствително тта си остава.Правя баните 2 пъти дневно,правя сухите превръзки,когато махам не ме боли, а има малко кръв.Засега само 2-3 конеца са ми паднали, при положение, че доктора ми каза че за 14 дни ще паднат.(Това нормално ли е?).Също забелязах, че по главичката на члена има някакви бели пъпчици, допреди операцията такова нещо никога не съм имал, това нормално ли е?Има и малко кафеникаво покритие (Какво е?)но не по цялата глава, а повече по кожата , дето е останало.Искам да попитам(той хайдутин1 ми отговори за това, ма ако има и някой друг нека каже)колко време да продължавам с баните и кога да почвам да се мажа с бебешкото олио-гел?
Нормално е, скоро ще паднат и останалите конци.
Според мен пъпчиците не трябва да те притесняват, ще минат и те. Смятам, че покритието също е нормално, след време то само ще падне. При всеки е различно, аз правих баните 3 седмици и после спрях, те не ти вредят с нищо. А за олиото - не бързай, не го почвай по-рано от 1 месец след операцията, нека всичко е зарастнало, защото олиото държи пениса влажен и така раните ще заздравеят по-бавно.
Скоро ще мине месец а коричката на гемчето още си седи и не иска да падне... също така и оттока или каквото е там и то не иска да изчезва направо полудявам...![]()
![]()
.....
17ти ден...Снощи реших да си махна превръзката.Махнах я след банята със смрадликата.Обух си боксерките.Стоях, не е най-приятното нещо на света, и по едно време ми се допика, когато почнах да си свалям гащите главичката беше залепнала за боксерките и мн болеше, освен това, както преди писах имам отток все още и в долната част има някакво грапаво покритие мрежесто такова и то беше залепнало и имаше мн кръв там и където преди е било гемчето.И преди като бях с превръзка така ми е залепвала частта, която не е покрита с нея, когато си свалям гащите.и реших да спя гол,обаче пак мн гадно беше, боли и при ерекция, ужас...Искам да попитам:от лявата страна оттока ми е по малък от тази от дясната, но имам чувството, че тази (лявата) част е залепнала за главичката, докато дясната не е.Възможно ли е това? Вчера си купих "Johnson's baby oil", но пише, че е бебешко олио, това същото ли е като бебешкото оли-гел, дето баткодоки го препоръчва?
Учитос, коричката ще падне скоро, имай търпение
Отокът също ще ти мине.
Xavi, затова ходи още с превръзка, има още какво да заздравява, а ти не трябва да пипаш нищо и да сваляш марлята възможно най-леко и търпеливо. Има си разлики между олиото и олио-гела, по принцип Баткодоки препоръчва гела, но за всеки е различно - пробвай и двете и прецени кое ти върши по-добра работа, но все още ти е много рано за тях.
3 седмици от операция на гемчрто нямам никаква коричка и конците паднаха защо нямам такава коричка
Днес си зададох някои въпроси , на които се надявам БаткоДоки да има възможност да отговори .
Оставам с впечатлението , че в България , а и не само в България при пълно обрязване се премахва максимално вътрешната кожа на пениса . Така нареченото ниско обрязване . Каква е целта ? Вътрешната кожа е много по-чувствителна от външната - защо не се оставая ?
Лягайки на масата изрично поставих условие , ,наред с това обрязването да е пълно и също да бъде оставена около 3 см вътрешна кожа .Операторът ми каза , че не е възможно да бъде оставена . Питам се защо . Както се знае и мястото около гемчето също е доста чувствително . При срез от 5 мм под главичката това място също бива прерязано , като се прекъсват някои връзки (аз нямах френулум преди операцията ) . Трудното заздндравяване около френулумът би могло да се избегне , като срезът е на 2-3 см под главичката . Също така съм убеден , че при диагноза късо гемче и фимоза би могло да се предотврати премахването на гемчето (френулумът).
Ще чакам коментар от БаткоДоки , както и от оперираните - кажете къде ви е среза .
искам по възможност снимки в ПОКОЙ и в ЕРЕКЦИЯ(ако не е проблем) като и маркер на кой точно ден след операцията е.Първоначално написано от y4itos
Здравейте!
Имам късо гемче,но ме е страх да се подложа на операция.
Искам да попитам,ако случайно се скъса какви са последиците след това(за кръвта и болката знам,ама питам после какво лечение се прилага)?
вероятно си наясно, че всички Момчета имащи проблем със заголването - винаги и категорично твърдят, че се касае за "късо гемче" САМО, докато в действителност е налице ТЕСЕН ФИМОЗЕН ПРЪСТЕН в ерекция! т.е Фимоза.....Първоначално написано от AlMiNaToRa
последиците са описани в основната тема.
"лечението" е симптоматично!
т.е "скъсан гем" не се зашива, а се изсича освен ако няма масивни разскъсвания в съседни тъкани и не се налага високоспециализирана помощ
Аз бях опериран от фимоза нали (19ти ден) и когато бях на опреционната доктора ми каза, че среза под главичката ще бъде около 2 см, дори ми очерта с маркера как ще стане точно.А за зарастването на френулума, аз преди 7-8 месеца ме оперираха от него и да ти кажа сравнително бързо ми зарастна.Аз както имам тая свръхчувствителност, преставям си как ще е на тази върешна кожа...Първоначално написано от georgi12
Бтв плс кажи ми до кога да продължавам със смрадликата и кога по-точно да почвам да се мажа след всяко измиване с бебешкото олио(хайдутин1 ми каза, че ми е още твърде рано)? А и има ли според теб разлика м/у бебешко олио и бебшко олио-гел,което баткодоки препоръчва?
Мисля , че вече ти е време да спираш смрадликата .Ако още имаш отдолу кървене - налагай с Йодасепт , като не го ползваш повече от 3 дни , слагаш на марлята МИНИМАЛНО количество от Йодасепта и не -повече от два пъти на ден . Пробва ли с бебешка пудра .
Олиото - след като ти се затворят раните .
Нямам кръвотечение, то беше, докато си правех превръзките.Махнах ги на 16тия ден, днес ми е 21ви.Смрадликата я почнах на 4тия(хайдутин1 казаче 3 седмици я е ползвал, ти какво мислиш?)Не съм пробвал с бебешката пудра, защото чесно казано ме е страх, да не стане прекалено безчувствено.Лека-полека почвам да свиквам с търкането в бельото, но при сядане/ставане ми е дискомфортно.А и още: когато ми е в по-сухо състояние нямам чак такава чувствителност, но когато се къпя, тя се засилва, дори е мн неприятно от пръските.Преди операцията при забелване и пръскане от страна на водата, също беше така.Отток още имам, както преди казах има нещо като кожен пръстен, в долната част е най-голям оттока.От страни главичката ми има леко лилав оттенък, там е доста чувствително.Искам да попитам:струва ми се, че когато съм в ерекция, тя не е напълно как да кажа изразена. Дали е възможно да от конците и те да опъват и затова да е така?Преди операцията беше по-голяма, струва ми се, че размeрът май е намалял(по принцип май е невъзможно), но аз все пак да попитам. И най-накрая: има ли разлика м/у бебешко олио и олио-гел?Първоначално написано от georgi12
Още една история и от моя милост.
Седмица от операцията, обрязване в следствие от фимоза. Имах възпаления преди това (баланит) и след известно ровене в нета установих, че трябва да се подложа на операция. Разказах на родителите ми какво ми има и какво трябва да се направи абсолютно спокойно и научно-популярно, за да не ги шокирам особено. Обикалях по лични лекари и доктори за направления, изследвания и миналата сряда ме обрязаха.
Операция: около 40-45 минути. Местната упойка ме пусна към края и последните шевове бяха по-тежки, но не е болка за умиране. Първият ден карах на аулини и бях превързан изцяло (малка дупка на превръзката, за да мога да уринирам). Петък: смяна на марлята с по-малка, която свалих в неделя вечер. Тогава взех и душ (след 4 дни), преди това бях ползвал пликче и ластик за по-леко премиване.
Първите дни (особено без марлята) - широки боксерки и панталон и внимателно накуцване. С времето главата свиква с търканията и става по-малко чувствителна. Нощните ерекции, особено преди свалянето на марлята, са див ужас, но спя внимателно или с присвити колене.
Имам 7-8 шева, които не са паднали, имам и корички на кожичката. Промивки не си правя - не са ми препоръчали, надявам се и да не се налага. Карам си колата, макар и по-внимателно. Взимах антибиотик няколко дни, сега се пръскам с външен дезинфектант "Неомицинум".
Оперираха ме в Александровска - по направление, единствените пари, с които съм се разделил, са за изследвания и за почерпка на доктора накрая![]()
Идеята за обработка на мъжкия инструмент не е никак весела, но ако се налага - shootАз не се колебах и се чувствам далеч по-добре, отколкото преди. На първо място и преди всичко е здравето - останалото са бели кахъри.
The true man wants two things: danger and play. For that reason he wants woman, as the most dangerous plaything.
Прекалено безчувствено няма да стане . Понеже каза ,че имаш свръхчувствителност затова ти го препоръчах това .Първоначално написано от xavi
След обрязване главичката обикновено става малко по-голяма , защото притокът на кръв се улеснява . Кожата я няма .Все още имаш конци и мястоот е подуто .След месец ,когато всичко вече ще е заздравяло ще видиш , че дори е малко по-голяма.
Не се притеснявай за отока .Може още поне 10 дни да го има .
При къпане - нормално е - все пак главичката е била покрита и там е нежно .След още месец няма да са ти неприятни пръските - няма да ги усещаш като болка а като вода .
Дори и да има разлика мужду олиото и олио-гела то тя е във вискозитета .
georgi12, мн ти благодаря за отговора!Първоначално написано от georgi12
Искам само да кажа, че не ства въпрос за размера на главичката, а на пениса като цяло...просто ми се струва, че не е еректирал докрай и така е по-малък, дано да е от конците това...
Здр, похвално е това, че споделят историята си с нас.да ти кажа никак не е зле да правиш баните със смрадликата, така зараства по-бързо.Обаче би било мн полезно за всички да споменеш на колко си години!Първоначално написано от seductionfreak