- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Първоначално написано от MyFamguy
Първоначално написано от MyFamguy
Здр MyFamguyПървоначално написано от georgi12
![]()
Ти не се сърди плс на батко си georgi12, явно и на него безкрайно повтарящите се въпроси без да е прочетена цялата нишка на Темата му действуват изнервящо![]()
А ти georgi12 не им се дразни толкова и приеми, че са това което всъщност са повечето питащи тук – деца! Често уплашени, понякога агресивни, винаги несигурни и терзани от съмнения, но детски хора…
(Btw, ако ми беше студент, още след първата ликвидация щеше да се научиш да “чуваш” какво казват пациентите)
нека сега да направим бегъл разбор каква инфо ни дава пациента и на базата на нея да се опитаме да определим за какво всъщност иде реч.
- момчето коректно споделя ВЪЗРАСТ (което е много важно!) почти 13, разбирай 12 навършени!
- Ключовото твърдение, което подвежда се съдържа във фразата : “когато органът ми е в покой, го забелвам почти до половината, но когато е в ерекция едвам малко зад главата”.
Това твърдение е много важно и съдържа един неясен и един категоричен елемент: неясният за който следва да попитаме респондента е : “..в покой, го забелвам почти до половината” – какво означава - 1/до половината на главичката в покой или 2/ до половината на пишока в покой?!
Тъй като обаче следва фразата “но когато е в ерекция едвам малко зад главата” по подразбиране би следвало че е в сила вариант 2 описващ действителното състояние в покой.
Ако горният анализ е верен и отговаря на действителното състояние, то тогава точно би кореспондирал със следващото твърдение: “допитвал съм се с съученици, та що годе и те са така (малко гейско прозвуча)” т.е. би следвало да се очаква, че мнозинството от пенисите на 12годишните биха имали сходно поведение. И тук нищо “гейско” няма! Напротив, обмена на инфо и сравняването са повече от желателни, доколкото частично изпълняват ролята, която Семейството би трябвало да има, но по важното е че така се рушат закостенелите ужасни модели на сбъркано пуританство и псевдоморал, на конвенционалното лицемерие внушаващо, че всичко Там е срамно, грешно, лошо и порочно!
НИЩО нито срамно нито лошо нито грешно има в Човешкото тяло! И точно сравняването в свобода от скрупули на това “Там” и при момчетата и при момичетата им дава увереност, че всичко при тях е наред, а ако има драстични разлики ги стимулират да търсят родителска и квалифицирана медицинска помощ.
Обратното на това – внушавано мноооого дълги години под формата на “срам”, “свян”, “благоприличие”, зле разбирани религиозно норми води до това днес на ЛПоща и на ЛС да ми пишат хора на 30+ и на 40+ години хора с лайтмотив “сега разбрах, че имам проблем” …..
И за да приключим с анализа:
- ако в ПОКОЙ пишока се оголва “до половината”,
- ако в ЕРЕКЦИЯ пишока се оголва “..малко ЗАД главата”
- ако си на 12 (почти 13)
- и ако в ерекция не се оголва сам, но няма голям проблем при принудително такова
=> ти класическа фимоза, която да налага незабавна хирургична интервенция нямаш!![]()
В момента си в период в който пишока тепърва и бързо ще нараства интензивно, от теб зависи дали от мързел ще се оставиш да се образува по тясно, нетренирано, неразтеглено пръстенче в кожичката, което когато главичката нарастне значително вече ще бъде фимоза и рано или късно ще се наложи да се реже, или по съвсем нормалният и естествен начин при всяка игра ще калиброваш кожичката по нарастващият обем на главичката в ерекция!
Хубаво е при всяка “игра” да ползваш някакъв лубрикант за смазка, а най-вече да не те домързява да разгъваш цялата кожичка в/у пениса колкото той ти позволява, ДО границата на болката, без никакво насилие!
Прочети прочие цялата нишка на Темата, в развитие там
тези неща са описани.
Всичко това е само синтез от анализа на две написани от теб изречения!
То НЕ ОТМЕНЯ ПРЕГЛЕДА “на живо” при спец!
Толкова за сега!
p.s. пиши pls какво все пак значи “..в покой, го забелвам почти до половината” – какво означава - 1/до половината на главичката в покой или 2/ до половината на пишока в покой?!
почти до половината на целия орган!
ergo сyм прав,Първоначално написано от MyFamguy
=> към момента ти фимоза нямаш!
но дългата кожичка и естествената сконност към мързел те правят предразположен към подобен проблем в бъдеще.
само от теб и твоите "сръчни ръце" зависи да не се налага да попадаш в ръцете на "чичко-хирург" за ремонт в бъдеще![]()
Мда , извинявам се на момчето .Прочетох отново неговият пост и се уверих , че няма абсолютно никакъв проблем.Уловката е , че споменава орган .
Не се изнервям от това , че някой пак е попитал , изнервям се от това , че в това отношение неграмотността е огромна . Само за пример - откакто се помня съм научен да си го мия ,забелен , при уриниране също забелен и задължително подсушен .
У мног осемейства това е табу , както вече си споменал.
Надявам се тези , които са имали проблем , които имат и които ще имат да не постъпват така с децата си , както техните родители с тях.Разбира се не бива и да се обвиняват родителите . По-скоро за обвинение е обществото.
Ето - момчето споменава , че е приказвало със съучениците си и разбира се инстинктивно казва - малко гейско се получи. Да , въобще не е гейско а нормално да се водят такива разговори и колкото по-рано , толкова по-добре..
Добре ами ако имаш това късо гемче, когато члена започне да нараства може ли да се махне ?
На 18 съм и имам фимоза. Ходих при двама лекари и двамата ми казаха различно - единия, че трябва да се прави операция, а другия, че фимозата не била толкова изразена и можело да пробвам първо две седмици бани с лайка и тогава да отида... По принцип се бях подготвил да си я правя тия дни операцията, ма гледам, че на някои им трябва доста време да се възстановят, а аз през август съм на море с приятелката ми и искам всичко да е наред. Ясно е, че ако си я направя след две седмици като направя баните и при положние, че те нямат ефект то няма да мога да се възстановя за морето, а и доколкото разбрах то цялото възстановяване не са само да минат шевовете и да паднат конците, а и след това има период на свръхчувствителност, а искам на морето всичко да е наред за да си правим секс с приятелката ми. В началото имах проблеми със секса, но според мен те бяха чисто психологически, защото вече го направихме и нямах никакви проблеми. Има ли някаква причина, поради която пак могат да се появят проблеми със секса ако не си направя операция преди морето? Посъветвайте ме какво да правя, защото трябва да решавам, а нямам много време да го мисля и не знам какво да правя сега. Мерси предварително![]()
По принцип щом си на 18 години лечението е само оперативно, но все пак е строго индивидуално. Но не знам как ще ти помогнат баните с лайка, не виждам просто смисъл - все пак само за бани ли става въпрос или те кара и интензивно да забелваш главичката при тях? Така може, но все пак мисля, че си голям за такива методи и най-вероятно няма да се получи. Не знам.
Какъв е точно проблемът, щом казваш, че при секс няма проблеми? Забелва се със съвсем малко напрежение, така ли?
Ми и аз не виждам смисъл в тея бани, ама човекът е професор няма да му споря :/ Eми то точно това е - няма проблем, просто не се забелва. Когато не е еректирал мога да го забеля като има малко напрежение и се усеща стягане и напрежение, което обаче не бих казал, че е болка. Когато е еректирал не мога да го забеля, пробвал съм един два пъти и съм го правил, но си е болезнено и ако го оставя за малко започва леко да посинява, което доколкото четох тука е много лошо затова не съм го пробвал пак. Иначе при секс това не беше проблем, но доколкото знам е нормално сексът да е със забелена главичка? А и ме притеснява, че може да се появят проблеми при секса.
а кое трябва да използвам за смазка, откъде да го намеря и как да мажа?![]()
Aми точно това, че не се забелва при секс и че е много трудно и посинява си е наистина проблем. Мисля, че ще ти се наложи операция, като по-скоро е по-добре. Просто не се знае кога може да се получи парафимоза, което не е никак приятноСамото забелване трябва да става без никакво напрежение, да не говорим за болка. Според мен този, който ти е казал да правиш само бани, не си разбира от работата (като много лекари в България, всички сме попадали на такива некомпетентни личности).
Решавай си кога ще е операцията, като за препоръчване е пълното обрязване. Частичното също може да свърши работа, но ако е в чужбина (това последното си го заключих сам, тъй като в България май никой не си дава много зор при изчисляването на самото рязане и може да се наложи пак да ти правят обрязване, този път пълно).
Успех!
е какво е пълно обрязване и частично някой да обесни че не ми става ясно махат изцяло кожата ли????
goingunder, според мен най-добре да се обрежеш. И аз имах същия проблем и бях скептично настроен към обрязването, но сега се чувствам много добре и нямам никакви проблеми. Професор или не, това с лайката ми звучи супер глупаво и безмислено.Точно заради такива "народни лечения" и приказки от типа "проблема ще се оправи до пубертета" се наложи вече в доста напреднала възраст да се занимавам с глупости. Ако си преодолял всички предразсъдаци от типа "обрязват се само амуджите", "не ще да съм папурджия" и прочее, най-добре си я направи. Аз си спомням, че също бях на 18 като ми предложиха операция, беше понеделник, наследващия ден влязах в болницата, в четвъртак ме изписаха. Някъде след около 2 седмици вече се чувствах нормално, като през това време правих някакви промивки с някакъв разтвор и мазах шевовете с дефламол. След като минаха двете седмици, направих консултация, лекаря ми каза,че вече мога да си боцкам без проблем. Има известна чувствителност в началото при допир с дрехи, но не нищо тревожно или болезнено, а по-скоро странно като усещане. Най-добре говори с вашите, направи си операцийката и си изкарай едно нормално лято, без да се притесняваш за глупости.
We the veterans that'll be sendin' y'all slugs But we gentlemen, so tell 'em it's all love
Ами то аз честно казано си знам, че трябва да я правя операцията и нямам никакви проблеми с това, просто не знам дали сега или по-нататък. Просто доколкото забелязвам някои хора дълго време имат проблеми, а ще ми е наистина гадно ако си имам проблеми през лятото и нямам нормално море с приятелката ми, затова си мисля, че ако вече мога да правя секс няма нужда да я правя преди морето, като съм склонен да бъда внимателен и то много. А инцидент не мисля, че ще стане защото той пенисът когато вече е в презерватива как може да тръгне да се оголва и да се получи парафимоза? Или може?
Утре правя 1 месец от операцията от фимоза(пълно обрязване).26 дни правих баните със смрадликата.Почнах ги на 4тия ден.С бельото вече почти см свикнал, само малко е гадно при сядане/ставане и лягане/ставане.Свърхчувствително тта не е изчезнала все още.Доктора ми беше казал, че някъде за 2 седмици ще ми паднат конците.Обаче и досега не са ми паднали,повечето си стоят.(Това нормално ли е!?!?)Преди 7-8 месеца ми правиха и операция за премахване на късото гемче.Сега там където е било то, имам чувството, че още си стои...Има някакво бяло покритие, нз как точно да се изразя.При допир имам неприятно усешане, дори болка.И при ерекция, когато забеля останалата кожа, главичкатами се накланя.Възможно ли е след 2 операции това гемче да си е останало!?!?!?!?!?
значи 7 клас ми правиха операция от фимоза и нали всичко мина добре ,но с годините забелязах ,че след операцията спря да ми расте ... смисъл на дебелина порасна ,но на дължина си остана същияа вече съм на 18 и тази година завърших .. та въпроса ми е от какво може да се е породил този проблем дали е генетично или в следвствие на операцията .. ходих при лекър преди година и той каза ,че неможе да е от нея и размера ми е нормален ,но за мен 13 сантиметра са си малко ;с смисъл кофти си е някво
![]()
Имам няколко кратки въпроса към тези, които са минали целия етап на обрязването и са се възстановили напълно. В момента съм на 17-ти ден от операцията. Чувствителността си отиде, излизам спокойно дори и с по-неудобно бельо. Интересуват ме следните неща, породени от дискусии в предните коментари:
1. Наложително ли е да ползвам интимен сапун или друга козметика за къпане? И изобщо каква следва да е хигиената на члена след обрязване?
2. Нужна ли е употребата на 'смазки' при мастурбация? Технически не е проблем и без, но може ли да доведе проблеми и, ако да, какви 'смазки' да се ползват?
3. Конците не са паднали - показали са се до някаква степен и са в това състояние от 3-5 дни насам. Докторът спомена, че до 15 дни трябва да са паднали, в темата попаднах на информация за 3 седмици. Да изчакам ли още някой ден?
П.С. Не правя бани или някакви други манипулации със смрадлики или нещо друго.
The true man wants two things: danger and play. For that reason he wants woman, as the most dangerous plaything.
Първоначално написано от seductionfreak
Мисля, че интимният сапун не е толкова наложителен. Аз лично не ползвам - ползвам шампоан, с него ми е най-удобно, освен това бебешкият такъв се понася изключително добре от организма дори и по такива чувствителни места. Все пак не го мий със сапун или шампоан по-често от 1 път на ден, а ако ползваш и антибарктериален - от него не ползвай повече от веднъж седмично, защото последиците може да не са приятни.
Да, нужно е да ползваш смазки - бебешко олио или олио-гел, но не и ако ползваш презерватив, защото казват, че един вид го "разяжда" . Тогава ползвай лубрикант на водна основа.
За конците изчакай още, ако до 20тия ден не паднат отиди при лекар.
Благодаря, ще се огледам за разни лубриканти и ще почакам още няколко дни за конците.
The true man wants two things: danger and play. For that reason he wants woman, as the most dangerous plaything.
Ползвай някакъв хидратиращ сапун или душ гел поне в първите 2-3 месеца. И не се притеснявайте за конците- лекарите казват 3 седмици, но това е условно, при някой падат и по-рано при други по-късно. При мен паднаха сравнително скоро. Рано или късно тялото само ще ги изхвърли, няма повод за притеснение. И носете слипове или тесни боксерки в първите месеци, така по-лесно ще свикнете с допира. Ако се вее свободно из крачола, няма да ви е никак комфортно![]()
We the veterans that'll be sendin' y'all slugs But we gentlemen, so tell 'em it's all love
Първоначално написано от conko
![]()
ZuNinjah, тесните боксерки ми убиват на тестисите и затова избягвам да ги ползвам. Иначе чувствителността си замина още след 10-тия ден, вече обиколих 2 пъти страната и шофирам редовно, нямам проблем долу. Единствено чакам падането на конците и се интересувам при секс и самозадоволяване какви материали ми трябват.
conko, тея 13 санта са предостатъчни, ако знаеш как да ги оползотвориш![]()
е да ама не е нормално точно в най - активните години да не порасне нито см.. :С цели 5 години нищо![]()
Здравейте всички,не искам да разтягам локуми направо си казвам проблема:на 15 години съм(обрязан),понякога усещам болки точно в отвора на половия ми член,остри болки,не мога да ви обясня точно,но горе-долу е като че ли ми вкарват игла вътре в половия ми член.Не продължава повече от 10 сек но....Може ли да ми кажете какво може да е проблема (извинявам се от сега за смешното обяснение..Благодаря на всичко от сега)![]()
OtNeMa MiNuTkI dA HaReSvA6 NqKoGo,4aS zA dA oSiZnAe6 4e Si VlYuBeN, DeN zA dA oBiKnE6 i PoSlE tCqL jIvOt Ne Ti StIgA zA dA gO ZABRAVI6!!!...
не даваш достатъчно инфо: в покой, в ерекция или и при двете се явявят, при уриниране или секс.....Първоначално написано от Slipknoter4eto
след правилно медицинско обрязване само по крайно рядко изключение са описани стриктури на уретрата.
във всички случаи трябва да те види хирурга-оператора + ЗАДЪЛЖИТЕЛНО второ мнение на хирург несвързан с първият.
но при дори ЕДНОКРАТНА полова активност с партньор следва да започне изследване за контаминация с полово предаваните болестотворни агенти, на първо място - хламидия (chlamydia trachomatis) това е рядко уникална гад, лесна за сдобиване но крайно трудна за диагностициране и лечение.