- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
С един приятел преди няколко дена поспорихме за не лекуваната фимоза в пубертета дали възпира растежа на пениса. Аз съм на мнение ,че не пречи ,но е опасно ,а той е на мнение ,че хем си оставаш с малък пенис ,а и може да ти го отрежат от възникнала инфекция от бактерийте.
Йога и мъдрост
значи на мен в пирогов ми правиха нещо когато бях на 6 някъде не помня много добре(не съм обрязън)помня обаче че болеше доста![]()
някъде за около 3 минути.само помня че когато бях на 4 ина 5 неможех да си забеля она работа нито мойте родители.след като ми го направиха това когато бях на 7 вече можех да си забелвам иная работа.а забравих да кажа след операцията много болеше като уринирам или си забелвам оная работа,та оная от пирогов ми каза на наще родители да ми мият оная работа с ревванол а след 1 година с вода.та някой има ли идея да кажа какво са ми правели ония там.100% е било за добро ама какво?
а и др проблем мисля че имам късо гемче,значи когато го забеля докато е в ерекция,гемчето не ми увисва,ама когато опъна до край кожичката,гемчето увисва,та сега се колебая дали имам тоя проблем или ми няма нищо?
ако се наложи ще дам снимка.
надявам се да ми помогнете![]()
Мисля, че си имал синехии като малък и са ти разлепвали кожата от главичката. А за късото гемче - как така "увисва" ? В началото на темата има снимки на късото гемче, така ли изглежда? А боли ли те при мастурбация или секс? Пречи ли ти по някакъв начин? В крайна сметка това е проблемът - пречи ли ти и има ли болка, в противен случай предполагам всичко е наред![]()
е аз съм на 14 какъв сексПървоначално написано от haidutin1
![]()
ама не ме боли при мастурбация.
все пак много мерси че се заинтерасува да ми помогнеш![]()
а за синехиите и аз мисля че е това
малко не разбрах какво е фимоза,ако може да ми кажеш с две думи.аз четох четох ама...![]()
Фимозата е състояние, при което главичката ти или не може да се оголи съвсем или само донякъде, или може, но с много трудно, с болка и напрежение. Пенисът трябва да може да се заголва без никакъв проблем както в нормално, така и в еректирало състояние. Ако имаш проблем със забелването най-вероятно имаш стеснен кожен пръстен и главичката ти трудно преминава през него - това е фимозата![]()
А тази бяла тъкан, която се е появила на места след заздравяването, каква е всъщност? Само по местата, където е имало френулум, има от нея.
Много народ с тоя проблем бре... аз като бях на 12 се наложи да ме оперират, като лекаря даде вариант за обрязване. В смисъл не е било да не мога да го забелвам, ами нещо друго беше. И сега съм обрязан християнин... не усещам разлика... но поне нямам този проблем!
Това си е някакъв секрет, който се получава при травмиране на тъканта - всички с такава операция са го описали. Не трябва да се пипа и да се маха. Той помага за заздравяването.Първоначално написано от negative
Изобщо не е секрет, а си е някаква кожа. При тръкване не се маха.
мерси много сега разбрах,за щастие това го нямамПървоначално написано от haidutin1
![]()
![]()
![]()
Не мога да ти помогна тогава, отиди на лекар да каже какво е, но си мисля, че всичко е в реда на нещата и след време ще мине. Ти все пак не го махай.Първоначално написано от negative
Дийде и моят ред.вчера си направих операция на фимозата.Аз сьм на 40 години,моята фимоза е придобита.Отидох на уролог,на дригия ден в болницата,иследвания снимки.На втория ден ме рязнаха,беше ме страх.Упойката ме рязна изведньж,и не помня нищо.От подготовката до като ме вьрнаха на леглото мина около час.Днес ми е пьрви ден,не ме боли,много леко прокьрвява.Казаха ми да се мажа с Йодасепт,и бани сьс Смрадлика.От Габрово сьм,ако нямой иска нещо да пита,няма проблем.
Ъм, да, ако може. Аз сега заради множество инфекции след операция от къс гем, придобих нещо като фимоза. Това няма да се махне, така ли?
здр преди 3 месеца ме оперираха късо гем4е преди операцият беше невазможно да го заголя когато е в ерекция а сега мога когато е в ерекция пак нестава лесно но няма никаква болка и кожи4ката ми се обръща когато правя секс се заголва сам но не целия а понякога и целия но несе връщаобрато налага се аз даго оправям но няма никаква болка нищто фимоза ????
Може ли някой да ми каже след колко време ще ми спадне отока.
Здравейте приятели!Значи аз също страдам от фимоза и днес отидох на уролог който ми каза да си купя 2 крема за мазане.Каза че ако няма ефект ще се наложи операция(премахване на кожичката)Малко съм скиптично настроен към тях.Вече се реших за операция(пълно обрязване) която ми е нарочена за около 11 август при доктор Райков.От Варна съм 20 годишен.Ако има хора които познават д-р Райков нека споделят мнението си за него.Благодаря !
Здравейте приятели!Значи аз също страдам от фимоза и днес отидох на уролог който ми каза да си купя 2 крема за мазане.Каза че ако няма ефект ще се наложи операция(премахване на кожичката)Малко съм скиптично настроен към тях.Вече се реших за операция(пълно обрязване) която ми е нарочена за около 11 август при доктор Райков.От Варна съм 20 годишен.
За съжаление на твоята възраст няма да стане по друг начин освен с операция.Първоначално написано от negative
Първоначално написано от dakatabg
Щом не става лесно - възможно е да имаш фимоза. Освен това казваш, че не се връща самa, трябва да се консултираш с лекар, макар да има голяма вероятност да ти каже, че ти няма нищо, а да не е така. Все пак трябва.
За отока - различно е при всеки, но най-вероятно ще спадне след месец.
Dеаrdevil, и аз мисля така за кремовете - на 20 години едва ли ще имат ефект, решението е обрязване. Успех!
Alexsandro, би ли обяснил как придоби фимозата си? Ще бъде полезно за форума![]()
фимозата не я придобих изведньж.До преди около две години нямах никакьв проблем,всичко си беше наред. Постепенно отдолу до гемчето кожата ми започна да става една по бяла и гладка,отначало не ми пречеше,но с времето се стесни и гемчето.Започна да се появява един прьстен който ми ограничаваше забелването.По време на секс няколко пьти ми се е сцепвала кожичката,тази бялата,и след всяко зарастване се стесняваше още повече.Докато накрая в ерекция не можех да го забелвам,иначе в спаднало положение може,но си личеше прьстена как стеснява кожата.нямам обяснение как се появи,спазвам хигиена,не сьм се контузвал там.
Преди някоко месеца не сьм мислел за обрязване,даже може да се каже че сьм бил против това.Работя с много мьже,и в банята виждам всеки ден много пищови.Мога да ви кажа че много хора са така,а от малцинствата който са обрязани като малки всички са ОК.Вече сьм на мнение че като мальк е по добре да си обрязан,защото много е вьзможно с годините да си имаш проблем с кожичката.Така че по добре да прежалиш един месец,но в бьдеще ще си по добре.Тенейджьрите който имат проблем да не се колебаят.Само трябва да преодолееш страха.
Добър вечер!
Постоянно следя тази тема, макар и да не пиша в нея.До скоро и аз имах проблем с забелването на главичката, поради което неможех да поддържам добра лична хигиена. На 16 съм и проблема ми е от доста време, та на скоро реших по-сериозно да се обърна с този проблем, за да не съжелявам след време...Та започнах постепенно, постепенно и ето сега успявам без проблеми да забелвам главичката. Но другия ми проблем е, че тя е свръхчувствителна и при най-лекото докосване ме боли. Въпросът ми е следния:
Има ли възможност да намаля чувствителноста?
Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!
Напълно си прав - ако няма друг начин трябва момчето да се реши на обрязване, това е решението на проблема. За придобиването - възможно ли е в даден период да си попрекалявал с хигиената, примерно да си го измивал няколко пъти на ден със сапун (особено с антибактериален) ? Такава рязка промяна на бактериалната среда също може да доведе до стесняване на пръстена. Иначе не знам защо ще се е получило така, лекарите не ти ли казаха нещо?
Първоначално написано от BeatIt
Сега след като можеш да го забелваш без проблем и да спазваш добра хигиена при самото миене ще е добре да търкаш добре главичката със сапуна, за да свиква с допир. В началото може да не ти е приятно, но постепенно трябва да свикнеш. Освен това при мастурбация и секс ползвай много смазка за да няма такова триене и да не те боли. Georgi12 беше писал как преди обрязването си е ходил с открита главичка за да свиква с чувствителността, може и ти да пробваш ако прецениш за добре, но ползвай и бебешко олио за да не те боли при търкането в бельото. В началото ще ти е много гадно, но трябва да помогне. Все пак на теб обаче няма да ти правят операция и няма за къде да бързаш със свикването, и без да ходиш с оголена главичка бавно ще се приспособи и след време няма да е болезнено![]()