- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
При мен това с обелването на главата и трудността при връщане се получи след като ми премахнаха гемчето.И аз като теб имах повече кожичка(дълъг препуциум).Нямаше особен ефект след премахването на френулума и се наложи пълно обрязване.Сега нямам проблеми, мисля, че ще ти се наложи повторна интервенция...Но най-добре върви се консултирай с този доктор, който те е оперирал!Първоначално написано от vasosbg
П.С. На колко си години?
Здравейте момчета мойта операция мина преди месец и половина. Искам да попитам дали някой знае след колко време ще ми се оправи кожата от това набръчкване. Паднаха ми всичките конци, поне тези които стърчаха, в кожата не знам. По ръба точно на кожичката е едно такова набръчкано и изглежда ужасно.
Пълно е с такива като тебе , където си го познават перфектно и в следващият момент се чудят за какво става дума и как да си решат проблема .Първоначално написано от BeAsT
Отиди във първата частна клиника , попитай и си плати и си реши проблема .
Осакатяванията не стават от пълно обрязване .
Разбира се както всяка операция може да възникнат усложнения.
И вземи попрочети кой какво е написал .
Не се притеснявай . Ще се оправи .При някои става по-бавно , при някои по-бързо .С течение на времето срезът ще омекне и т.н.Първоначално написано от casio
Обрязването пълно или частично е ?
Частично.Първоначално написано от georgi12
При всички случаи срезът остава отдолу и няма никаква причина да се притесняваш .Първоначално написано от casio
Няколко фундаментални въпроса:
1) Според вас някой от лекарите ще се навие ли да ми го обреже докато имам гъби по главата и препуциума? Не е много зле кожата, гъбите са в "овладяно" положение, но просто не мога да ги избия докрай.
2) Според вас някой от лекарите ще се навие ли да ми го обреже, при положение, че ми е правена операция от къс гем и там, където е бил един от шевовете има топчесто обазувание? Повърхностно е и има по-червен цвят от останалата кожа. Дерматолозите казват, че това било насъбиране на епителна тъкан и ме карат да го мажа с Бионект и Madecassol, но без ефект. Могат да го отрежат с ножката, нали?
3) Като ме обрежат, дали ще се отърва веднъж завинаги от манатарките, или винаги ще ми е "леко зачервен"?
По принцип обмислям обрязването, заради лека фимоза, а не заради горните въпроси.
И ти като мен си станал за съжаление жертва на някои некадърността на бълг.доктори!Първоначално написано от negative
1.Как са ти се появили тези гъби и защо не си се консултирал с лекар?
2.След като те прегледат тогава ще стане ясно дали могат да те обрежат.Аз си мисля, че не би трябвало тези гъби и образуванието да са пречка(лично мнение)!
3.По принцип след обрязването няма повече бактерии,гъби,сиренца,кожи ки и всякакви други мизерийки, става мн по-хигиенично и естетично!Най-добре върви веднага на някой лекар да прецени за какво става дума!
Потърси в нета д-р Милен Кацаров .Той ще може да ти помогне за гъбичките , както и за обрязването .
След обрязване горните проблеми отпадат - това е само единият плюс.
Ако не го намериш пиши ми на ЛС за да ти дам координатите .
а операцията при "късо гемче" боли ли? и винаги ли остава онова там нещо малкото като топче на пениса?
Упойките са направени зада притъпяват чувствителността на мястото. Това , че на някой му е останало някакво топче не значи , че и на теб ще ти остане.
Вземи прочети темата от началото до края...Първоначално написано от Lyricon
Ето я тази пъпка, 'дето ви говорех, че е на мястото на единия от шевовете. Батко Доки, как мислиш?
Здравейте отново.Преди 1 2 седмици писах че ще ми правят операция но тя ще се осъществи в тази сряда(пълно обрязване). .На мен доктора ми каза че съм имал бели петънца(това май са гъбички?) и главичката ми е била зачервена.Поради тази причина ми исписа-Триклобактер(разтворче в което се топи пениса)нямаше голям ефект и ми предложи Ломексин-със него ефекта е поразителен след първото мазане.Струва около 8 лв.Така че дано съм помогнал на тези които имат такива бактериики.На мен доктора също ми каза да измеря дължината на пениса си,а на вас?Иначе относно операцията-най-много за чувствителността се притеснявам след нея защото главичката ми е много чувствителна ... за 2ри път казвам![]()
Интересно . Червената точка не е свързана с френулума. Боло ло те ? Възможно е точно на това място да има киста - косъмче да се опитва да излезе . Отиди до уролога , който те е оперирал да те посъветва .Първоначално написано от negative
Преди 10 години ме оперираха от херния и точно на шева се беше появила такава точка , болеше , сърбеше , събираше и гной .С Йодасепт се повлия . Разбира се не предприемай самолечение .
Иначе - поздравление за обрязването .Оставена ти е и вътрешна кожа , което е добре.
Ми не, нито сърби, нито боли, просто си е няк'ъв белег. Аз затова питах преди няколко поста дали ще се навият да ми го обрежат над тая точка, 'щото ми писна да я гледам. Щяла да се разнесе... да бе, повече от 4 месеца вече не се е разнесла. И това е след операция от къс гем, която за нещастие се оказва недостатъчна.Първоначално написано от georgi12
Според мен би трябвало да се навият, но най-добре върви на лекар и те там ще ти кажат със сигурност...А иначе за операциите от късо гемче преди мисля, че баткодоки беше писал, че в 80-90% от случаите се налага повторна интервенция(пълно обрязване), тъй като мн често то е в комбинация с някаква форма на фимоза(аз съм от тези случаи)!Първоначално написано от negative
И аз, определено, съм от тези случаи. Ти имаше ли белег като моя, обаче? В смисъл, след 1-вата операция.
Само да можех да си излекувам гъбите и сухата кожа.................
Нямах такова нещо като при теб.Те тези гъби се появяват,защото кожата е подходяща за образуването на всякави бактерии,микроорганизми и разни такива.След обрязване няма опасност за такива истории.Постоянно си задавам въпроса: защо мъжът е създаден с тази кожа, файда никаква от нея , след като тя създава толкова мн проблеми и неприятности !?!?Първоначално написано от negative
Хм!Интересно .На снимката изглежда като облязан . Все пак снимката е малкаи не много ясна . Бях решил , че си минал вече под ножа . Явно съм се объркал.
Потърси ли Милен Кацаров ? Ако това образувание е нещо , което не е проблемно , ще си замине след операцията заедно с останалата кожа.
Първоначално написано от deardevil
Значи утре е големият денУспех!
Мен докторът не ме е карал да меря пениса си, по принцип е добре да се направи такова нещо, но от него, точно преди операцията.
А за главичката не се притеснявай - в началото ще ти е гадно, но като свикнеш всичко ще е наред.
Здравейте първо!
Значи преди около месец ходих на доктор(проблема беше че при ерекция немога да го забеля,а в покой мога...) Та той ми каза,че всичко е наред просто да правя малко упражнения..и след месец да дойда пак... Опериран съм като малък от фимоза сега съм на 14... таа искам да попитам дали трябва да се притиснявам... ,че ме е шубе малко
![]()
След като си опериран от фимоза, какъв вид обрязване имаш частично пълно?Мисля, че би трябвало да си с частично и да е станал рецидив, при пълното това няма как да стане...Съветвам те да отидеш при друг доктор, по възможност родителите да са с теб...Първоначално написано от Blowmyhead
а да попитам,аз в покой и аз мога да го забеля,но в ерекция ми е трудно,но успявам (за главичката става дума),а когато го направя при връщане на кожичката не става лесно и трябва или да натисна малко или с 2 ръце,а се образува пръстен от кожа там дето се е набрала под самата главичка,но не е като тея снимки от парафимозата пък и не ме боли при уриниране,нямам проблеми такива като издуване и не прилича на мехур а е просто тази кожа... някакви идеиаз писах на баткодоки дали мога да пратя снимки да види,понеже сега ще ходя на концерта на Мадона и да знам след като се върна дали да ходя на уролог понеже малко ме е срам
хах,но той нещо не отговаря,сигурно го няма,така че питам вас,според вас има ли проблем и какъв
Здр!Образуването на кожен пръстен означава, че имаш вродена фимоза, а най-вероятно и дълъг препуциум(мн кожа).затова ти се набира така кожата и трудно се забелва. Върви на лекар в най-близко време!Първоначално написано от Lyricon