- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
ок,мерси а снимки да му нося ли ? и обрязване ли ще трябва ? пълно или частично?и късно ли ще е ако отида някаде към 1ви?
Няма никакви снимки да носиш, направо сваляш гащите!Фимозата се лекува оперативно.Едно от двете обрязвания, доктора ще каже.Но аз те съветвам, като човек с опит в това да избереш пълното, нямаш никакви грижи, докато с частичното може да стане рецидив и после айде пак на операция, но този път наистина пълно...Не е късно, когато искаш иди, но аз просто го казах така, за да ти се оправи проблема и за да не се притесняваш!Успех!Първоначално написано от Lyricon
Бтв на колко си години?
17,за пръв път ходя и ще ходя на уролог и затова питам за снимките понеже доки беше казал,че лекарят няма как да го види в еректирало състояние и затова е хубаво със снимки да се ходи и мерси за отговора
Няма проблем - винаги съм насреща!Първоначално написано от Lyricon
А да, аз бях забравил, че баткодоки беше казал, че е хубаво така да се процедира, но въпреки това на място ще те прегледа и ще установи!
Здравейте!Излязох от операционната преди 2 3 часа.Малко ще ви очуди но това беше едно от най-болезнените неща в живота ми.Отначало преди да ми бие упойките ми забърса главичката със йод май.Чесно откачих,дори и при биенето на упойка не ме болеше толкова.Пустата ми чувствителност ми е много голяма.Иначе по време на операцията наистина не болеше само накрая започна да ме пуска но се търпеше.Сега ще ви помоля ми да кажете какви работа след операцията може да ми се случат за да не се шашкам ...като подуване и т.н.
Не се тревожи за чувствителността и аз бях уникално зле, до толкова, че местната упойка не ме хвана, та се наложи пълна.Ами сега ще има подуване,оттоци,кръв, смъдене/болка при уриниране, но всичко си идва на мястото.Докторът не ти ли предписа някои болкоуспокояващи(аулин например)?Първоначално написано от deardevil
Ами да аналгин,аулин...аз сега тъкмо уринирах не испитвах болка,но видях че зад главичката яко съм се подул....Каза на мястото на раната като се превързвам да си слагам вазелин на бинта и това.Като четох темата забелязах че доста хора се топят в смрадлика и т.н. но той ми каза само да си ги сменям с вазелинче и ако случайно залепне с реванол да се топя за да се отлепят.
а не става ли направо с пълна? и къде се слага ако е пълна и има ли рискове?
За уринирането просто при мен беше така, при всеки е различно.Значи за смрадликата.Тя спомага за по-бързото възстановяване след операцията,конците по-бързо падат, при смяната на превръзките се правят баните, иначе свалянето им на сухо е мн болезнено,създава и коагулационна мембрана.Препоръчително е да правиш бани с нея.То и на мен доктора не ми беше казвал за нея, но аз го попитах дали може и той каза, че няма проблем...Първоначално написано от deardevil
По принцип става.Рискове ест., че има.Мисля, че може там някои нервни клетки да умират.На мен специално ми я поставиха в ръката.Хубавото при нея, е че си заспал през цялото време и не си свидетел.Но все пак мисля, че всички доктори препоръчват местната, аз бях уникален случай, затова бях с пълна.Първоначално написано от Lyricon
Да ви кажа и аз скоро се оперирах.Преди това го криех от доста години , но знаех какво ме очаква. Наскоро казах на нашите. Преживявах го много зле - не ядях , не можех да спя , бях зле с нервите , не излизах , даже лекарите ми преписаха успокоителни. (Може да е смешно , но мн ме беше страх) , Преди 16 дена беше операцията , упойката беше 2 спринцовки в абоката и после ми дадоха да дишам от маска.Явно съм заспал. После се събудих в стаята. Операцията е траела 50 минути ,като поне 20 минути се събираше целия екип, освен това и самата подготовка отне няколко минути.В дена на операцията ме настаниха в "Урологично отделение" и преди операцията уролога ме попита дали искам турко обрязване или "пластика" (някакъв нов метод който усвоил на обучение в друга държава. Тоест кожата свободно да си слиза без проблем).
Аз ибрах пластиката. До преди няколко дена мн ми беше отекъл пишока но вече поспадна, даже вчера ми паднаха конците. Имах 3 конеца.След операцията не ме боля изобщо, само при уриниране малко. Доктора каза че проблема се лекува само с операция. Така че не се колебайте. В предвид това колко зле го преживях искам да ви кажа, че сега съжелявам , че си съсипах нервите , душата и цялото лято. Толкова е безобидно като манипулация ....
Ако някой има въпроси да пита !
Първоначално написано от cvetomir4o
Тоест не са те обрязали, а са ти направили френулопластика и си имаш препуциума? А какъв ти беше проблема първоначално? Също пълната упойка единственият вариант ли беше, или това се предпочели предвид това, че си се панирал много преди това?
Тц,тц,тц...
Този доктор страхотен термин е използвал - Турско обрязване !
Да си мислиш , че после ще си турчин.
Ами със същият успех може да се нарече и Евреин и Американец и Индус и какво ли още не .
Обрязването навлиза все повече в цивилизованите държави . Противно на доста учени , препуциумът създава повече проблеми , отколкото грижи . Както е написал Хави и Цветомирчо също - има свръх чувствителност .тя освен ,че пречи на половият акт може да пречи и на хигиената - като е чувствителна главичката допирът не нежелателен , водната струя е нежелана , защото има болка , подсушаването е нежелателно , защото също има болка и т.н. да не говорим , че колкото и да се спазва хигиена , дори и след всяко уриниране да се подсушава (нещо , което масово не се прави - сигурен съм(налице са благоприятна среда за започване образуване на бактерии , задържане на дори и капчица урина , което до следващото уриниране вече е започнало да замирисва .
Научен бях още от малък , когато уринирам да оголвам главичката и след това да подсуша с хартия . сигурен съм , че повечето не са го правили .Когато започнах работа нямах възможност да правя тази процедура и естествено слиповете ми всеки ден си бяха жълтички , защото колкото и да се тръска капчицата остава .Не ми се говори и за неприятното чувство за мокрота след заветната последна капка .
Когато избирате стил на обрязване потърсете мнение от миналите вече процедурата . Потърсете снимки и в нета - как изглежда и т.н.
Преди известно време колега ми сподели, че синът му е с частично обрязване и чувства дискомфорт при седене - пенисът му ту се оголвал , ту се прибирал , което го дразнело . Единственото , което можах да кажа е , че с времето ще свикне.
С риск да си навлеча гнева на някой , поради това , че съм привърженик на пълното обрязване побликувам този пост , защото съм сигурен , че след време някой ще съжарлява за неправилният избор .Мисля , че един от вече съжаляващите е Хайдутин(с най-добри чувства към него , защото е един много умен и всеотдаен човек).Ако все пак греша , моля да ме поправи.
Ето и един линк , който съм поствал и преди - Има различни стилове на обрязване http://chazhome.com/halfclip/style/
Първоначално написано от BeAsT
Не знам защо така са предпочели за упойката.Ами като ходих на лекар ми казаха че имам фимоза.Доктора каза че тя била много леко изразена и няма повпд за притеснение, но проблема трабваше да се отстрани оперативно.Тоест в състояние на покой могада забеля малко, а в ерекция изобщо.
Тоази термин не го е използвал доктора , а аз.Нямам нищо против това обрязване , ни мисля че ще се чувствам по добре така.Пък и не мисля че ще ми създава проблеми след тази операция.Вие изкарвате нещата че лекарите не разбират и вместо да ми помогнат те са и навредили. Лекарите щяха сами да кажат спред случея какво ще е по-добре, а по асоциация щом ме пита кое от двете искам значи и двете помагат.Това с пълно обрязване е по хигиенично.. Незнам според мен си е до човека или си мизерник или не си. Това си е до голяма степен до човека.
Относно за упойката не мога да кажа защо е такава.Като ходих на лекар ми казаха че имам фимоза , но тя била леко изразена и нямало повод за притеснение, естествено всички форми на фимоза се лекуват само оперативно и така.Можех да забелвам малко в състояние на покой , а в ерекция изобщо.
georgi12, какво да ти кажа.Напълно си прав за това с уринирането,хигиената,свръ хчувствителността и т. н.! И аз като теб съм привърженик на пълното обрязване, просто нямаш грижи..Тези френулупластики,частични подрязвания и др. такива въобще не съм съгласен с тях.Според мен винаги може да стане рецидив и после рано или късно се стига до пълното обрязване като крайна мярка.Плюс това и от линка, който си дал се вижда за тях, че те са "ни риба,ни рак".Никакъв естетически вид, предполагам дискомфорт и липса на функционалност и практичност.За пореден път казвам, че арабите,евреите,турците,ам риканците и мн др. народи не са глупави да се обрязват!
Това е още един човек , който е решил , като е по-хигиенично ,то значи , че не трябва да се поддържа добра хигиена .Първоначално написано от cvetomir4o
Под по-хигиенично се има впредвид , че няма миризма , няма гъбички , няма чувство за влажност .
Вече споменах , че съм научен още от малък да се подсушавам след уриниране , а когато е възможно и да се измивам (разбира се това не значи да не се къпя ) и въпреки всичко винаги съм изпитвал дискомфорт след уриниране , защото именно тази малка капчица се отделя вече след като съм излязал от тоалетната и веднага се просмуква под кожичката и започва едно неприятно чувство .
Та в този смисъл е по-хигиенично . Но българите поради примитивния си доскоро начин на живот не са свикнали да използват често душа .
в по-старото поколение къпането е веднъж седмично . Има случаи и два пъти в месеца .
Не съм кой знае какъв супер чистоплътник , но гледам поне веднъж да си взема душ , винаги преди хранене - миене или мокра кърпичка . след голяма се измивам -нещо , което също не се прави от болшинството народ .
И въпреки , че се опитвам да спазвам хигиена съм обрязан за да е по-хигиенично.
Георги12, не съм с частично обрязване - с пълно съм и няма за какво да съжалявам. Моят хирург ми беше казал, че освен възможността за рецидив не изглежда естетически добре. И аз по принцип съм за пълното обрязване в сравнение с частичното или другите там пластики - въпрос на мнение, пък и не е задължително всички лекари да са некадърници, ако е направена качествено тази операция също би отстранила проблема. Повечето във форума стряскат момчетата, на които им предстои операция с това, че има 99 % вероятност да се наложи втора операция. Всичко зависи от това доколко хирургът си разбира от работата, ако е некадърен и пълното обрязване може да не направи като хората. Плюсът при частичното е запазването на чувствителността на покритата част от главичката, естествено за сметка на това пълното има редица други плюсове, за които сме писали много в нишката на темата.
Изводът е, че е въпрос на избор каква операция да си направи човек, особено ако е минал определена възраст и може сам да прецени предимствата, недостатъците и съответно рисковете при една манипулация (каквато и да е тя). Разбира се, според мен е в реда на нещата повечето да изберат пълното обрязване като по-ефективно
Цветомирчо, надявам се да продължиш да пишеш подробно във форума за възстановяването си след операцията - досега май други не са писали за такива случаи и това ще бъде много полезно за тези, които решат да си правят пластика![]()
Явно съм те сбъркал с друг форумец , но имаше един юзър , който беше с частично и съжаляваше , че не му е направено пълно , както го е бил посъветвал хирурга .
Хайде и аз да се похваляДнес , преди няколко часа ми направиха операция с местна упойка за частично обрязване .Направо разказвам всичко що кво - Отидох в 9 , както ми бяха казали и изчаках малко пред кабинета , след което излезна доктора и ми каза , че трябва да отида на по-горния етаж ( Бях в Св.Анна ) и ми вземат кръв , урина ии да ми направят ехо .Попълних някакви простотий и отидох нагоре.Всичко мина супер.След това се върнах при доктора и ми каза да отида при някакъв лекар , който ми задаваше въпроси от рода на : Пушиш ли , пиеш ли , наркотици и т.н. , след което ми подписа там документите и бях готов за операция.Качих се пред операционната и в началото не ме беше шубе , ноо после....1 много приятна жена ме накара да си сваля дрехите и ме заведе към операционната .Легнах и се чувствах катоо...нз и аз , но ме беше обвзела яко агонията
Промиха ме там ала-бала и ми сложиха упойка , в началото докато работеха ме болеше адски много , докато ме хване упойката , ноо после нищо не усещах.На края когато почна да ме пуска упойката , докато те ме шиеха болката беше тъпа , но ужасна! Е преживях го , за което се радвам адски много .Съвет на всички , които имат фимоза или някакво друго заболяване - Недейте да чакате , недейте да се срамувате от родителите си , казвайте и отивайте на уролог .Няма нищо срамно в това , всичко е естествено! Таа имам 1 въпрос към batdoki , сега имам гадна болка , а съм с превръзките още , като ги махна предполагам ще УМРА от болка , а доктора ми предписа само 1 спрей , който уж щял да ми успокоява главата , защото съм имал някакво възпаление , но щяло да мине.Та да си взимам ли смрадлика или там каквото беше или да си пробвам със спрейчето(вече го взех) и да видя кво ще стане ??
П.П. на 16 години съм ..![]()
Явно само аз съм мазохист в тоя форум . Пробождането с игла във вената беше много по-болезнено от пробождането с игла за упойката , въпреки , че изпитах минимална болка при вземането на кръв .Упойката ме отпусна чак няколко часа след операцията. Интересно в случая на Амбиент , както и на някои други анестезиологът дали е поставил правилна доза с упойка .Или целта е да вървят повече пълните упойки ?Все нямам време да прочета книгата на хомеопат Атанас Гълъбов .
Определено докато Амбиент го е хванала упойката нищо не е било работено по него , освен ,разбира се самата упойка. Също така съвсем ненормално ми се струва , че след 20 минути (толкова трае едно циркумцизио) упойката вече не е действала .
Смрадликата можеш да започнеш още следващият ден , като спазваш упътването - за вагинална промивка .
Относно спрея - нямам идея за него .Това също е част от гореспоменатата книга .
Лично аз когато имам голями болки , наранявания и т.н. използвам Арника Монтана в разреждане 15 СН .Т ова е хомеопатичен продукт , който няма странични действия и работния диапазон му е от новородено на 1 ден , до пациенти в преклонна възраст на смъртно легло.
Извинявай , че пак ще те контрирам , ама как така хем е много леко изразена и в същият момент в отпуснато (покой ) си забелвал малко а в ерекция хич.Ако този доктор ти е казал наистина , че е много леко изразена , то тогава какво ли би било в нормално изразена ?Първоначално написано от cvetomir4o
днеска бях на уролог и ми каза,че имам фимоза и трябва пълно обрязване и то с частична упойка,от което всъщност ме е малко страхи сигурно към 1ви някаде ще си я правя или малко по-късно,нз още
Аз вчера ти казах диагнозата и решението какво е !Оттук нататък кураж, нам нищо страшно и успех!Първоначално написано от Lyricon
Само да ви питам също , нормално ли е при уриниране да усещам срязваща болка..Даже неможах да се изпикая като хората...Може ли да има проблем в превръзките , да са повечко стегнати или това е просто нормална реакция след скорошната операция и на другия ден няма да е толкова болезнено уринирането ...?![]()
![]()
![]()