- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Не бе, пънкарче глупаво, няма да може да ти се оправи фимозата без операция и така ще си останеш докато преминеш към задгробния живот. Разбира се, ако искаш може и така да си седиш дотогава. Затова ще е задължителна, само ако се усложни нещо.
Ако кожичката минава ръбчето (короната) и застава зад короната и н е те стяга и няма болка - нямаш фимоза , ако те стяга и имаш болка , която е средна или силна -имаш фимоза . СлАко е първото - след тренировки и известно време ще се оправи . Ако е второто -Уролог.Първоначално написано от kPucn0
Може и дори да нямаш късо гемче . Нормално е да се накланя надолу -зависи обаче колко .Първоначално написано от FourWords
Моята главичка също се накланяше надолу . С течение на времето гемчето се изтъни и полека се скъса .
Не виждам от това , което си описал да имаш фимоза - казваш , че при ерекция кожичката се забелва малко след главичката , което е показно , че нямаш проблем .
Виж , вече ако искаш по желание обрязване - това е съвсем друга тема .
EMPYRIOS ,потърси д-р милен Кацаров за консултация.
kPucn0, поправи ме ако греша, но не си споделил каква ти е възрастта.
Това, което имах предвид,е че ако сега си примерно на 14 и имаш някаква лека форма на фимоза (все пак казваш, че изпитваш съвсем лека болка при забелване, която се търпи) ще има някакъв шанс тази фимоза да се оправи с повече "тренировки" с подходящи мазила, смазки и т.н., но ПАК ТРЯБВА ДА ТЕ ВИДИ ЛЕКАР! Ако станеш примерно на 17 операцията ще е задължителна, защото ще е единственото решение на проблема, няма да стане с мазила и игрички. Сега организмът ти расте най-интензивно и затова е възможно без операция.
Приятели забелязах,че когато не съм ходил до тоалет по малка нужда главичката ми исъхва и губя чувствителност,но когато се исходя се овлажнява леко въпреки че се подсушавам със памук и тогава пак почва да боли там кадето е влажничко ...
Ее, перфектни новини..Начи все пак ше имаш перфектна пишкаПървоначално написано от Ambient
![]()
![]()
А иначе, отностно онова със размекването на кожата..И аз това съм забелязал.Мога да го забеля в ерекция само под душа или малко след като се изкъпя..И щом момчето каза, че е успял..А, дано се оправя и аз без операция =]]
Първоначално написано от eliyiy
Еми, скоро ще правя 14.Първоначално написано от haidutin1
![]()
Един живот, Един отбор, ЕДИН СПАРТАК !
Ценни точки към актива....ХЕЙ, Спартак, ти си шампион! А на Тича ... от слон !
1918 !
Здрасти пък съм азПървоначално написано от georgi12
Нека продължа историята си.Та казах на баща си и той има познат уролог при това много добър и каза че ще ме заведе.Естествено като всеки нормален човек бях притеснен ,но баща ми ме успокои и каза, че каквото зависи от него ще го направи (за което съм му много благодарен
).Та днес сутринта посетих уролога.Наложи се да го почакам 15-20 минути докато ме извика(сториха ми се направо часове
).Та обясних на човека проблема си и той ми вика "аде сабувай гащите" и ме тикна на едно легло и аз пя му викам "чакай поне да си махна колана де" :P Тази атмосфера общо взето мe отпусна
.Каза ми че имам съвсем лека форма на фимоза и може без операция да се размине но по-добре било операция.Питах го какво горе долу представлява операцията и ми каза че тва дето ми дърпа кожичката трябва да се резне и това е няма никакви аномалии и такива
.Също така ми каза че съм избрал идеалният момент защото това ако не се коригира сега пръстенчето или там дето ми стяга нз как се вика щяло да се стегне още и тогава нещата да се усложнят.Та това е общо взето
.мисля тоя месец да си коригирам малкия проблем.Каза ми че възстановяването ми щяло да бъде много бързо в рамките на няколко дена
.та който от вас има проблем нека сподели и да отиде на уролог и няма какво да ви е срам от него за него това е ежедневие той даже ме избъзика за проблема ми мн са пекани тия уролози ей
![]()
FourWords, браво!Видя ли, че няма нищо срамно и сложно да кажеш на родителите си!Те винаги ще те разберат!Само не разбрах какъв тип операция ще ти правят?Първоначално написано от FourWords
ами няма да ме обрязва напълно (макар че ми каза ако искам може и пълно да е било желание на клиента но според него в този случай не било необходимо) ами просто това което ми пречи да си го заголя докрай ще се премахне.Всъщност това което ми пречи да си го забеля докрай е само от лявата страна но ми пречи на дясната.незнам дали го обясних много добре надявам се да доби представа.Мисля да се доверя на човека защото е приятел на баща ми,завеждащ на урология е и има огромен опит
П.С. А и забравих да питам уролога нещо сега се сетих.Според вас в моя случай ще трябва ли нещо да се шие защото само как да го нарека..кожичка(връв) трябва да се отстрани?съжалявам за глупавия въпрос но не разбирам.
pro4etoh po-golqmata 4ast ot foruma i imam tozi problem ot dosta vreme no me e sram da si go priznaq a tova ve4e e golqm kompleks za men. nikoga ne mi e pre4ilo za kakvoto i da bilo kakto v polov kontakt s nqkoi taka i za urinirane i vs ostanalo.problema e 4e sam ve4e na 27godini i nz kak 6te se otrazi tova na manipulaciite koito 6te trqbva da pretarpq.po4ti na 100% sam sigiren 4e imam fimoza i kaso gem4e prosto iskam mnenieto na hora kato men molq za otgovor sled koeto 6te izpratq snimki i kakvoto kajete. blagodarq predvaritelno
Ами аз мога да ти кажа, че съм на 22 и много ме е яд, че спах досега. Направих си операция от къс гем през април, сега септември планирам да ми го обрежат напълно, понеже имам и фимоза. Така, че действай и ти!
djakm,не се притеснявай,аз преди месец си направих операцията,имах придобита фимоза.Аз сьм на 42 години.мисля че годините не се проблем.Почти сьм се вьстановил.според мен няма значение на колко си.в болницата ,предния ден оперираха един дядо на 75 години от фимоза.Не можах да повярвам.Вьстановяването зависи от това,как хирурга си е свьршил работата.според мен.Успехи на всички.Ако някой иска да пита нещо,с радост ще му отговоря.
По обясненията, които даваш си мисля, че имаш късо гемче.По-нагоре беше писал, че урологът ти е открил и лека форма на фимоза!Ами да , ще трябва да се шие след като се премахне гемчето.Дано само да не ти се налага повторна интервенция и да има ефект тази!Първоначално написано от FourWords
Здр,ами това,че си на 27 год. няма значение толкова.При обрязването няма ограничение за възрастта.В Америка ги обрязват новородени,В други страни по-късно.Но веднъж бях гледал "Отечествен фронт" и там 1 човек разказа как направил обрязване на мъж на 40 и кусур години по медицински причини!Така, че възрастта може само да възпрепятства по-бързото възстановяване,нищо повече!Няма от какво да се притесняваш или пък да се срамуваш, отиди на лекар - уролог,андролог,хирург в скоро време! И ако наистина имаш фимоза,то тя ще се оправи единствено и само чрез пълното обрязване(ако си до 13-14 год. тогава би могло и без, в твоя случай няма как)!Първоначално написано от djakm
mn blagodarq za tova 4e vzehte otno6enie i po moq problem, naistina prosto trqbva da se re6i i poneje vsi4ki vav foruma sa mn po-malki mi be6e stranno i ne znaeh kak da reagiram! ako nqkoi moje da prepora4a naistina dobar hirurg 6te sam mn blagodaren ako mi pi6ete na li4en koordinatite mu! otnovo blagodarq na vsi4ki!!!
mnogo dobra tema, dosta pomagabravo na BatkoDoki
Незабвано отивай на лекар!Първоначално написано от haydutina
Има ли друго решение на проблема със свръхчувствителността?Пре и малко се сетих за съветите "Дръжте го забелен в гащите" и реших да пробвам..Ами само докато се тръкна първият път в боксерките и просто ми идваше да си забия главата в бюрото..Проблема е, че ако ми приложат пълно обрязване не знам дали ше мога да търпя да стои заголен в гащите..
Това с "Дръжте го забелен в гащите" ми се струва,че го е правил човек, който е нямал подобен проблем.Аз не виждам да има друг вариант за премахване на свръхчувствителността освен с пълно обрязване.Аз имах просто уникална свръхчувствителност,бях мн зле, не можех да си допра пръста до главичката,изпитвах ужасна болка, с вървенето беше също гадно.Може би превръзките и баните със смрадликата ми помогнаха,но с времето се свиква.Ако имаш фимоза не чакай, ами се оперирай!Първоначално написано от TykaSePisheNick
Между другото урологът,на който ходех ми каза,че последно обрязвал 90 годишен дядо,така че възрастта наистина не е проблем...,а мойта операция ще я насроча за края на тази седмица или началото на другата,от Варна съм и ще се оперирам при тази шефката на окръжна болница,тя била най-добрата във Варна,бивша шефка и на урологията,така че се надявам всичко да мине по вода,но естествено съм и много притеснен![]()
Няма от какво да се притесняваш!Операцията си е под упойка,после ти се изписват болкоуспокояващи,ако спазваш всичко както трябва по процедурите със смрадликата няма да имаш проблеми!Каква ще ти бъде по-точно операцията?Първоначално написано от Lyricon
Mersi pi4ove
Ами до колкото знам имам малка форма на фимоза..В покои го забелвам без нищо да усещам, а като съм по водата и опитам във ерекция, само леко ми пощипва като започна да го забелвам и като мина средата се усеща същото щипене, обаче мога да го забеля докрай.Обаче ако пробвам на сухо, стигам до средата и въпреки да усещам същото пощипване като под вода, не мога повече да го забеля..И в момента събирам кураж да кажа на наш'те..Първоначално написано от xavi