- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
пак ще си позволя да кажа нещо по темата за притеснителността.нещо което стана току що даже.понеже трябва да си направя снимки на пениса относно моя проблем със свръхчувствителността а нямам добро апаратче поисках от един много добър приятел да ми услужи.той ми го донесе и ме попита за какво ми е и аз му казах-имам проблеми с пениса ,боли ме при пиане и трябва да се снимам нали да се види все пак визуално какво е положението.ама въобще без да ми пукаи какво-той въобще не се шашна-попита ме точно какво ми е и каза ок на мен не ми трябва скоро прави там снимките.всичко това е нормално разберете.даже понеже трябва да ходя на лекар преди и трябваше да изляза от работа казах и на колежката защо излизам
смело напред
![]()
Е да разбирам че когато го кажя ще ми олекне обаче на всички ни се струва не естествено да говорим с родителите си за товаглупава работа, но е така.Няма къде да отида рано или късно ще трябва да се подложя на тая срамотия
ама за момента ми е по-добре късно.Не че ми е одобно така, но болката е малка срама е голям
![]()
naiven, как може да те е срам от нещо,което за мен не е срамно,а и да те е срам точно от родителите ти.недей така ,ако искаш като мене да си легнеш с жена чак на 24г и сега на 30 г още съм с проблема.ти ще преодолееш притеснението само ако им споделиш,какво ще чакаш?да станеш на зряла възраст ли?недейте така бе хора,да се срамувате от родителите си?пък и от докторите?как може от доктор на когото това му е специалността и само такива пишки гледа да те е срам?на доктор всичко се показва,той е затова там,а не да ходиш при него без проблем и да се хвалишсега аз не ви криткувам ,искам да ви помогна,щото и аз бях така,но на мен едно време нямаше кой да ми ги каже тия неща ,нямаше форуми и т.н.
След подобен пост едва ли някой би ти отговорил , но понеже съм добра душа ще го направя .Първоначално написано от HauBeH
Като първо искам да ти кажа , щом си националист е хубаво и да знаеш националният език.Той между другото ти е и роден .
Немога , неможеш - това са две думи . Ако ти стани - пише се по друг начин , обрязън - също се пише по друг начин .Думата БАРА се използва по дворове и градинки .
Сега за проблема ти - Нито си откраднал нещо , нито си пребил някого , та да се срамуваш .
Относно мастурбирането - зависи от това за колко време организмът ти ще се справи със зарастването на раната .Средно между 15 и 20 дни е нужно да се въздържиш .
Относно начина на оправяне - това може да каже единствено лекаря след преглед. В момента това е все едно да правиш секс по телефона .
Не виждам абсолютно никаква логика в желанието ти именно жена да те преглежда .
В случая се търси добър специалист , а дали е жена или мъж , дали е 30 годишен/на ИЛИ 55 годишен/на - това е без значение , важното е да е специалист и да свърши добре работата .
Щом се притесняваш от обрязване - трябвало е още като малък да започнеш да си го оголваш - примерно при уриниране и къпане .
Мой съсед , който има две момчета , вече на 28 и 25 г . Ги беше научил още от 6-7 годишни да го правят . Баба им се възмущаваше и разправяше на всички какво ги учел .
Колкото до обрязАният пенис - Освен турците , заедно с останалият мюсюлмански свят обрязване се прави и на евреите ,индусите , разните племена в Африка и Австралия , над 80% от американците .В Австралия и южна Америка е все по-разпространено , както и вече в Европа.
Обрязването все повече навлиза в развитите страни , като превантивна мярка срещу дискутираните тук проблеми , от чисто естетическа и хигиенна гледна точка .
Аз съм обрязан по свое желание и нео се срамувам от това .Не се чувствам по-малко българин , отколкото ти .
Не знам защо но имам странното чувство че не всички които се представят за малки са наистина такива.Мисля че го праят нарочно,за да не си кажат "аз съм станал на 20,пък още съм с този проблем..тее сега кажат..до сега какво чака",което е адски тъпо.Аз от четенето на темата срешнах доста 14год. интересно как толкова от малко знаят какво и къде да търсят.Не казвам че всички лъжат,просто имам чувството че една част от тях го праят.
Намерих си лекар и операцията ще ми е към 20 октомври .
Има хора , които още от малки разбират , че имат някакъв проблем . Аз също имах като малък лек проблем , който разреших с масажи и игра , без да ми е казвал някой и без да съм чел , както и без да съм ходил по доктори и дори не съм и споменавал на никой . По мое време имаше само ограничен брой книжки .Без интернет , Без каквато и да било специализирана литература .Първоначално написано от deardevil
На 14 даже вече е късно човек да осъзнае , че има проблем . За съжаление в България ниската хигиенна и полова култура водят до множество проблеми , от които един е дискутираният в темата .
Абсолютно съм съгласен ! Единствената грешка до момента в живота ми е ,че не си взех мерки навреме за фимозата - 19 годишен съм . Докато съм жив ще съжалявам за това !Първоначално написано от georgi12
Приятели имам проблем!Вече мина повече от месец,а още имам оток и то не малък.Гледам че на хората им минава след 10 ден че и по рано ...
Скоро би трябвало да спадне, различно е при всеки. Отиди при хирурга, който ти е правил операцията, за да разбереш дали трябва да се притесняваш или всичко е наред.
Имам следния проблем:При нормално състояние в 90% от случаите се забелва нормално главичката,а в състояние на ерекция се забелва на около 70%.Веднъж я забелих до край но връщането на кожичката беше малко по-трудно от обикновено.Някакви съвети?
аз имам проблем с пениса ама не знам какъв е точно. Значи отдолу където попринцип тябва да е гемчето аз нямам гем а препуциумът е закрепен директно за главето. Някой знае ли как се лекува този проблем ( обрязване или някакъв вид др операция). и при какъв вид доктор трябва да отида btw мога да постна снимка
http://www.male-initiation.net/libra.../fren_att.html
от снимка щеше да има смисъл САМО ако е твоя!Първоначално написано от lupi
Разбира се, че имаш „гем“ - при теб той просто изглежда малко по-различно от другите 70%.
Но не е нещо невиждано и нечувано. В Медицината даже си има точно име на състоянието.
Решението зависи от функционалната годност на пениса – при нормална полова такава не се налага никакво „рязане“.
При дeфицит е възможно делтовидният гем да бъде отстранен.
без посочена възраст - всякакви съвети са безпредметни!Първоначално написано от dgdef
пиши ми на ЛС ако обичашПървоначално написано от deardevil
не ми се коментира!Първоначално написано от HauBeH
виж ТОВА:
http://www.pravoslavieto.com/calenda...e_Gospodne.htm
[quote]без посочена възраст - всякакви съвети са безпредметни!
16 год.
Пичове не се притеснявайте споделяйте, няма нищо страшно, родителите са ви най-близките хора! Събирате кураж и казвате и после ще ви 3413 пъти по-готино![]()
Здравеите отново и от мен. Мина един месец след обрязването ми и конците ми паднаха, мастурбирам си 4ат пат и вси4ко е ок, но се появи един проблем- в основата на глави4ката, под ръб4ето ми пари при допир(например като си обувам гащите), понякога по-силно, понякога по4ти не се усеща, но главно когато вървя много време или като си ударя малко по-мощна 4екия. С 2 думи- мястото там(особено от двете страни на гема и страни4но по ръб4ето на основата) е бая 4увствително. Нормално ли е това?
24/м съм 1 месец от операцията.
Още не си преодолял напълно чувствителността, според мен е нормално. Едно момче ми сподели, че в началото след операцията след мастурбация му се е зачервявал и го е болял малко, сега му е минало. Дано и при теб да мине скоро![]()
Мерси много, бях се притеснил, маи тряя да спра да гърмя пистолета за седмица, което за мен си е цяла трагедия, ама караи- ше търпим :Д Лошото е, 4е работата ми е с много джижение, а и в момента няма как да си правя баните- ползвам едно крем4е с невен. Отокът ми е някаква мъни4ка изолирана то4ица, която до 2-3 дни няма да я има. Дано паренето да се оправи бързоПървоначално написано от haidutin1
![]()
Абсолютно прав си . Това го разбрах и аз ама много, много късноооПървоначално написано от Mitara6ki
Как мислите - дали възстановяването след обрязване ще ми отнеме по-малко време, при положение, че няма да ми пипат гема, който вече е отрязан преди половин година? Питам, защото гледам, че повечето от хората разправят, че най-дълго им е се е възстановявала областта, където е бил гема.
Вижда ми се логично това, сигурно ще се оправиш по-бързо. Стискаме палци!