.
Отговор в тема
Страница 92 от 233 ПървиПърви ... 4282888990919293949596102142192 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 276 до 2 300 от общо 5802
    Цитирай Първоначално написано от negative
    Как мислите - дали възстановяването след обрязване ще ми отнеме по-малко време, при положение, че няма да ми пипат гема, който вече е отрязан преди половин година? Питам, защото гледам, че повечето от хората разправят, че най-дълго им е се е възстановявала областта, където е бил гема.
    Аз преди обрязването нямах също гем - просто нямах , не е опериран и въпреки всичко там зарастна най-трудно поради куп причини - немърливост от моя страна . Неправилна форма на обрязване отдолу, ниско обрязване - на 10 мм под главичката .

Така,аз вчера след дълго чакане се оперирах от късото гемче..очаквах доста по-голями болки,но слава богу търпи се.Иначе операцията протече някъде около 20 минути..в 12 без 15 влезнах в операционната,последваха нормалните разговори от анестезиолога и упойката,която беше Пълна!Към 12 и 15 помна,че се събудих вече в количка и чакайки асансьора..поседях в болницата до към 16 часа и се прибрах.Днес направих една промивка,после пак и така..често казано съм супер доволен,защото аз имах невероятен страх от операции,но се радвам,че всичко свърши.Сега само трябва да се възстановя.
    Гледам,че има доста хора,които се притесняват да говорят с родителите си за това,но повярвайте ми рано или късно ще ви се наложи,така че колкото по-рано толкова по-добре,а също така има такива,които си мислят,че могат да го карат и без да премахват късия гем..е значи сте доста смели..доктора и на мен обясни,както още пише в първия пост,че оттам минават артерии и при късането на гема се къса и артерия и който е учил по Биология знае,че почва едно цръцкане на кръв и такива работи:))Не се притеснявайте!
    Успех на всичкИ!

И какво излиза за пореден път - че страхът е най-голямата болка .
    Сигурен съм , че повечето от вас ще потвърдят мнението , че порязан пръст боли повече от обрязан пенис .
    При последния болката е някак си по-странна , но в никакъв случай нетърпима . Относно упойката в главичката на пениса - това при локална - боли повече , като се взема кръв за изследване ( ако може да се нарече въобще болка )Отколкото пробождането долу .
    Надявам се миналите през операции за сетен път да споделят относно болката , защото все ще има такива , които не са прочели всичко и ще им е от полза да се прочете отново .
    Мисля , че Батко Доки би било добре да раздели тази тема на няколко подтеми , защото вече наистина темата набъбна и се забатачи здраво .

georgi12,съгласен съм.Доста хора ми говореха пък и четох за някаква непоносима болка,но вече 2ри ден аз нямам проблем..може би след някой друг ден като паднат конците и в състояние на ерекция ще боли,но се надявам да не е така,ще видим.При мен упойката бе пълна,но при местната най-вероятно болката идва от мисълта ти, че ще те боднат точно там,а всъщност не усещаш кой знае какво.Не се страхувайте

При всеки е различно,преди да ми бият упойката(местна) доктора ми почисти главичката-беше ужасно,тресях се от болка,доктора каза че попадам в челната десятка по свръхчувствителност.Прост не беше виждала бял свят,и затова така...след като ми биха упойката по се търпеще,но докато ме почистваше се тресях целия...не искам да си спомням даже...

Що? Почистват те с нещо, което пари, или от търкането с памучето (или каквото е там)?

От чувствителноста...не от някакаво мазило...просто като почистваше с марлята се получава едно търкане и адски много ме боля защото на мен цялата главичка ми беше скрита и не беше свикнала средата

Цитирай Първоначално написано от batkodoki
    Цитирай Първоначално написано от lupi
    аз имам проблем с пениса ама не знам какъв е точно. Значи отдолу където попринцип тябва да е гемчето аз нямам гем а препуциумът е закрепен директно за главето. Някой знае ли как се лекува този проблем ( обрязване или някакъв вид др операция). и при какъв вид доктор трябва да отида btw мога да постна снимка
    http://www.male-initiation.net/libra.../fren_att.html
    от снимка щеше да има смисъл САМО ако е твоя!

Разбира се, че имаш „гем“ - при теб той просто изглежда малко по-различно от другите 70%.
    Но не е нещо невиждано и нечувано. В Медицината даже си има точно име на състоянието.

Решението зависи от функционалната годност на пениса – при нормална полова такава не се налага никакво „рязане“.
    При дeфицит е възможно делтовидният гем да бъде отстранен.
    a ако искаш мога да ти изпратя снимка на пощтата а и също така можеш ли да ми пишеш на ли4но съобщение да ми разясниш някой неща ?

Значи здравейте на всички ... На 15 години съм и ... ясно ми е , че имам фимоза Така утре съм запазил час за лекар (гп от което трябва да зема направление за гинеколог ако не се лъжа) Мисля да настоявам да ми махнат гемчето и искам пълно обрязване ... ясно ми е че 1вите дни ще боли и че възтановяването трае повече от месец , но ... от изчетеното тук реших че пълна е по-добре ! Надявам се да имам късмет и още утре да ме оперират , че да минава сичко по-бързо Искам да питам ... някой знае ли как да се намалят болките от първите няколко нощи защото разбрах че те са най-болезнени (когато ти стане и ти се опънат конците) и също така това промиване със смрадлика какво точно представлява ... трябва да си потопя пишката в разтвора ли какво ? (не че нещо ама имам чувството че много ще боли първите дни като го правя тва ) Това са въпросите ми за сега надявам се утре вече да пиша как е минала операцията :P

***20.10*****
    Нищо не стана ... урологът ми каза че съм имал стеснен пръстен и фимоза но каза че с гимнастика трябвал да се оправи вика не може да можеш да забелваш в нормално състояние а в ерекция да не можеш каза и че ако до 3 седмици няма ефект от гимнастиката да ида пак щели да ми цепнат пръстена ... смятам след 3 седмици да ида и да му заявя директно че искам да си ме обрежат а не някви цепеници мехлемчета ау ... само дето ще бавим процеса

Град
    софия
    ами то вече едно е дали има нужда от обрязване ,друго дали искаш да те обрежатсега нека специалиста да каже ,но понякога гимнастиката помага.понякога не.при всеки е различно.съдя по себе си-аз не знам дали съм имал фимоза всъщност ,но с игра и гимнастика както се ,казва ,мога да кажа ,че кожата ми се дърпа много по назад.пак казвам-споделям моя си опит.при всеки е различно.иначе знаеш как е.по принцип си има едно правило,а в този случай важи още повече-отиди при други лекари за мнение

Привет,

искам да попитам следните неща:

- болницата има ли апаратура за извършване на лазерна /безкръвна/ операция;
    - питат ли ви каква упойка искате, локална или пълна;
    - какви са мненията за хирурзите, как се отнесоха към вас и т.н, казаха ли ви след операцията какво трябва да правите до пълно възстановяване;
    - колко горе-долу ви излезе цялата операция?

Благодаря предварително!

Град
    софия
    дано ти отговрят за Плевен,аз съм в София и не знам,но може ли да споделиш или някой друг да каже за безкръвната лазерна оперция.тя само за гемче ли е или става и за обрязване?

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от hyljown
    Привет,

искам да попитам тези, които са оперирани следните неща:

- болницата има ли апаратура за извършване на лазерна /безкръвна/ операция;
    - какви са мненията за хирурзите там, как се отнесоха към вас и т.н, казаха ли ви след операцията какво трябва да правите до пълно възстановяване;

Благодаря предварително!
    здравей

аз също благодаря за включването, но имам една ЗНАЧИТЕЛНА забележка:

- в тази Тема по презумпция сме постигнали съгласие, че касае взаимопомощ, солидарност, съчувствие и Подкрепа на Пишконосци - Индивиди и в никакъв, ама в никакъв случай НЕ МОЖЕ да бъде територия на РЕКЛАМА (освен на отрицателна такава, от първо лице единствено число, в нещо като "черен списък")!

С общи усилия сме успели да опазим този Стандарт на Обективност и точно за това сме стигнали до 154 стр, 2296 мнения и 197060 влизания.
    И точно с този стандарт сме влезли на 2-ро или 1- во място в индексацията на Гугъл!

Та, бдейки - ще помоля глуповато формулираната реклама на горепосоченият център да бъде изтрита от Правоимащ!!! Благодаря!

(а за казаният Център и аз бих говорил, но не по този начин и не така...)

Цитирай Първоначално написано от batkodoki
    Цитирай Първоначално написано от hyljown
    Привет,

искам да попитам следните неща:

- какви са мненията за хирурзите там, как се отнесоха към вас и т.н, казаха ли ви след операцията какво трябва да правите до пълно възстановяване;

Благодаря предварително!
    здравей

аз също благодаря за включването, но имам една ЗНАЧИТЕЛНА забележка:

- в тази Тема по презумпция сме постигнали съгласие, че касае взаимопомощ, солидарност, съчувствие и Подкрепа на Пишконосци - Индивиди и в никакъв, ама в никакъв случай НЕ МОЖЕ да бъде територия на РЕКЛАМА (освен на отрицателна такава, от първо лице единствено число, в нещо като "черен списък")!

С общи усилия сме успели да опазим този Стандарт на Обективност и точно за това сме стигнали до 154 стр, 2296 мнения и 197060 влизания.
    И точно с този стандарт сме влезли на 2-ро или 1- во място в индексацията на Гугъл!

Та, бдейки - ще помоля глуповато формулираната реклама на горепосоченият център да бъде изтрита от Правоимащ!!! Благодаря!

(а за казаният Център и аз бих говорил, но не по този начин и не така...)
    Искрено се извинявам, че съм оставил такова впечатление! Сам изтрих името на центъра, просто точно от търсене в Google видях, че някой беше писал нещо за центъра в тази тема, та реших да попитам. Извиявам се повторно!

Написах този post само да се извиня, но ще съм благодарен, ако ми драснеш няколко реда информация, за клиниката на ЛС.

(Някой модератор/или batkodoki (като прочете мнението ми) да редактира и неговото, където ме е цитирал и се вижда името на клиниката)

Поздрави.

Разбрахме се с batkodoki!

---

Искам да попитам момчетата, които са претърпяли операцията, преди да отидете на хирург, ходили ли сте на уролог и задължително ли е всъщност, примерно може ли да отида да се обрежа, без първо да съм ходил на уролог, знам, че ако отида на уролог (с направление), операцията ще ми излезе почти без пари, а в другия случай се плащаше нещо, предпочитам всичко да свърши колкото се може по-бързо.

Аз взех направление от личния и отидох при уролога, който ми направи и операцията. Каза ми, че по принцип трябва да се плати нещо, но на мен нищо не ми взеха.

Благодаря на всички вас ,които ми ударихте рамо в трудния за мен период . Вече нямам фимоза и се чувствам като нов човек . Момчета нито да кажеш на родителите си е трудно , нито пък операцията е тежка .За това ако имате проблем споделяйте и действайте на време , не оставяйте проблемите ви да ви докарат до нервен срив както стана при мен .
    В момента се възтановявам и всичко е ок , лошото е само ,че може би няма никога да мога да си ползвам оная работа по предназначение но .. такъв е животът !

Град
    софия
    getopa как така няма да можеш да си ползваш онази работа по предназначение?за какво говориш бе човек?

По всяка вероятност е сънувал някакъв кошмар .

Град
    софия
    поговорих си с момчето.вижте момчета ,аз съм на 30 години и съм имал всичките тези притеснения ,които вие цитирате.това е нещо нормално.ненормалното е ,което и аз съм го правил,е да се затвориш в себе си ,да се самоотречеш и да откажеш да решиш проблема.но това води ли до оправяне?не ,напротив води до влошаване и след това в крайна сметка имате по сериозен проблем за оправяне.това е като страха от зъболекаря.имаш някакъв малък кариес ,ама тее страх от зъболекаря и не ходиш да те оправи.и какво става - отиваш накрая пак при него вече със много по-сериозен проблем.най-тъпото е ,че в повечето случай даже нямате проблем

Момчета при мен днеска се извърши операцията и мина като по-вода! Искам само да ви кажа, че и притесненията за операцията са излишни като притесненията да кажете на родителите си!Единственото, което усетих през цялото време е боцкането на иглите за упойката, но то почти не се усеща, дори за кръв като ви бодат боли 5 пъти повече! И понеже на мен ми удължиха и гемчето, ме заболя малко от електрическия нож, но веднага казах и ми сложиха още 1 упойка и пак всичко мина като по-вода!Дори след това не ме болеше, единствено остава неприятното усещане, от това, че главичката е много чуствителна и докато свикне, предполагам ще е така!Но искам да кажа, който да има каквито и да е притеснения, не отлагайте кажете на родителите си, самата операция е лека и ви изписват веднага след това пък и няма от какво да се срамувате!Всичките ми приятели знаят за това, дори приятелката ми и всички се отнасят с разбиране, няма нищо срамно!Няма да казвам къде ме оперираха, но и докторите бяха безапелационни,говорехме си с тях докато траеше операцията, че даже се и шегувахме Така че не позволявайте този сравнително малък проблем да ви смаже психиката, не си заслужава, особено като видите болни в урологията с далеч по-големи проблеми!

Имам един въпрос.Тая нощ станах 2 пъти през ноща и имах ерекция нали, болеше ме ама мина, но забелязах, че главичката ми е станала по-лилава на цвят.Има ли място за притеснение или е нормално?

Няма място за притеснение . Цветовете се менят - от лилаво към тъмно-синьо , нормално е , защото все пак е имало хирургическа интервенция ,имало е и травми , докато са траели процедурите . Възможно е и стволът да поморавее.
    Пиши ми на Л.С. къде и кой те е оперирал .Имам и няколко други питания , които ако желаеш можем да обсъдим на л.с.

Здравейте!
    Искам да искажа огромни благодарности на всички писали в тази толкова важна тема!

С удоволствие бих описал всичко около моята операция, но първо имам един "проблем" за решаване-
    тази глава ще ме побърка- мястото е много чувствително и наболява. Пробвах ваничките с калиев перманганат и смрадлика- но няма ли нещо по-ефикасно?!
    Друго, което трябва да отбележа- когато ми е "спаднал" има кожа върху главата(както казват някои- "капачка"), а когато е в ерекция си е забелен перфектно. Не ми е постоянно "гол", ако може така да се изразя. Бях опериран от фимоза и късо гемче.
    Всякакви идей и съвети в тази насока са добре дошли...
    Благодаря.

(операцията ми беше на 9ти октомври, 17 годишен съм)

и...за всички, които се страхуват и се колебаят- НЯМА НИЩО СТРАШНО (ще ви разкажа в подробности тези дни....,
    но просто да знаете- колкото по-рано решите проблема си-толкова по-добре, казвам го от личен опит).
    And what would be humans without love?
    RARE , said Death!

При голям процент главичката е чувствителна .Имай малко търпение . Носи превръзка докато свикне поне малко . Прави бани саво със Смрадлиска . Калиевият перманганат при дори и малко предозиране изгаря . Не ползвай Йодасепт повече от три дни л
    Щом в покой главичката е покрита частично , значи и обрязването е частично . Предполагам са те попитали дали да е частично или пълно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си