- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Уролога бачка само делнични дни...Явно няма да ходя на даскало този понеделник защото сам 1ва смяна а той е само сутрин...Ще ви пиша веднага като мине но да ви кажа честно вече не ме и интересува какво ще ми правят...да боли да кърви се ми е едно..Нещо ме налегна депресията (отново) и сдадох багажа..Като мине ще ви пиша
Иначе сам на 14 години..
Благодаря ти за въпроса!Първоначално написано от xavi
Синехии имах на 6 ,леката форма на фимоза на 13, а обрязването на 35.
Аз също съжалявам,че не го направих по=рано.
Уверявам те ,че само страха е голям.Болката е малка , търпима е!Първоначално написано от render360
Мене болката не ме итнересува..хич не се вълнувам от тази операция...просто отсякаде сдадох всичко имам чусвстото че всички ме мразят вече..Мое да хода на психолог![]()
...
Момче,няма от какво да се притесняваш! Горе главата!Операцията ще мине,проблема ти ще се оправи и всичко ще бъде наред!Никой не те мрази,ти просто си вкарваш такива фимли най-вероятно!Всички ти мислят доброто и здравето!Успех и кураж!И да пишеш за възстановяването!Първоначално написано от render360
![]()
ЗдравейтееееЗначи знам че имам фимоза днеска ходих на уролог ... същия дето преди 3 седмици ми предписа някво кремче защото бил по-добре без обрязване да мине цялата работа . Да ама нищо не стана с тоя крем и утре влизам в болница ... 2 дни ще седя 1вия ще ми правят някви изследвания а 2рия е операцията ...
Лекаря ми каза , че ще бъде с пълна упойка и ... абе общо взето пълен кеф
Много се радвам че най-сетне ще мога да си ползвам малкия пълноценно
Само 1 въпрос ако може ... при пълното обрязване гемчето директно ли се маха или трябва да помоля хирурга да ми го махне смисъл ... дали върви заедно с обрязването
![]()
Айиде мерси предварително ако някой отговори ако не след 2-3 дена ще пиша как е минала операцията
![]()
Здравей![]()
в случай, че ти си настоял за пълна упойка, мога да ти кажа, че не е най-добрият избор за такава операция, ако погледнеш по-назад в темата ще разбереш и защо... писано е по темата. На мен операцията ми я направиха с местна упоика, както и на повечето от опериралите се и мога да ти кажа, че не боли.Вече ако доктора е преценил, че трябва да те оперира с пълна упойка е друга работа. Гемчето ще ти го махне споко
айде успех и да пишеш как е минало
![]()
Хора наистина не мога да повярвам !Ей сега родителите ми са разговаряли и ми казват че не дават да си направя пълно обрязване защото можело да ми създаде проблеми като се преместя в по-голям град където хората мразят мюсюлманите ... Що за тъпа логика
Това че ще съм обрязан не ме пвари мюсюлманин !
![]()
И ся искат с пластика да стане сичко ... оф напрао нз кво да правя откачам от нерви ...
![]()
![]()
Кажи им, че, ако сега не ти дадат да се обрежеш, ще го направиш като станеш на 18 и пак няма да те спрат. На колко години са майка ти и баща ти, че мислят така? 13? 15? Много повърхностно.Първоначално написано от Sx0rDie
Сори за въпроса, ама що за малоумщина е това? Това, че си обрязан не те прави мюсюлманин. В Америка имаше една много полезна практика, при раждането на всяко дете, да се питат родителите дали искат обрязване. В Америка по тази логика трябва да е пълно с мюсюлмани. Да бе да.![]()
Така е. На това му се казва ограничено мислене. Обрязването по никакъв начин не те прави с друга религия, разбирания и т.н. Не че не може пластиката да реши проблема, но според повечето хора обрязването е по-ефикасно. Мисля, че съфорумецът с псевдоним cvetomir4o беше си направил пластика, може да го попиташ до каква степен е успешна и сега какви проблеми му създава. И това само защото лекарят решил, че ще стане, но не го направил както трябва. А за пълната упойка - наистина не би трябвало да е така, по принцип се прави с местна и няма проблеми, казаха ли ти защо ще е с пълна? И още нещо - на колко години си, че родителите ти правят такива спънки с необоснованите си възражения?
Здравейте момчета. Аз искам да попитам коя упойка е по добре пълна или местна и защо ? Търсих доста в темата, но нещо не можах да открия. Извинявам се. Благодаря предварително и лек ден))
Първоначално написано от BekoA
Просто прочетох това и се запитах защо ?
Доколкото аз бях чел пълната анестезия влияе на мозъка и на нервната система, убиват се мозъчни клетки, поради което е препоръчително да се избягва в случаите, когато е възможно... моля някой да ме поправи ако грешаСъветвам всеки, който се колебае между пълна и местна упойка, да избере местната, операцията се извършва за 20-30 минути, не боли, няма да ви оставят да гледате как ви кълцат инструмента и забравяте за проблема
![]()
При мен вече е 19-ти ден след операцията и нещата според мен не са особено добре. Около главичката, където са шевовете, всичко е в ранички и корички вече 12-13 дни, между които се виждат и конците, твърдите топчета също си седят. Чувствителността поне се подобрява с всеки изминал ден, правя баните със смрадлика сутрин и вечер като се чудя дали да продължавам още...![]()
И при мен е така. Само че, аз съм в 18-тия ден. Толкова много втвърдена кръв има, че направо... И още главичката ми е извъртяна спрямо препуциума. Поне избих гъбите!![]()
Интересно кой ви е казал , че на 20-я ден вече всичко ще е ок?
И при двамата - щом имате сухи корички не виждам какъв ви е проблема .Раните по ръцете си ги влачите с месеци , ама там не виждате какво е . Спокойно - щом има твърди корички , те ще си паднат сами . Конците също ще си паднат сами .
Искрено съжарявам , че родителите ти мислят така . За съжаление са поставили здравето ти на второ място , а хорските приказки на първо.Прочети Цветомирчо какво е написал по -назад в темата - че 3 месеца след пластиката проблемът си седи .Поговори пак с родителите си .Попитай ги като отидете в по-голямия град ти по улиците гол ли ще ходиш , та другите ще те мразят.Първоначално написано от Sx0rDie
Както по-нагоре е споменато и аз също съм го писал няколко пъти обрязването се практикува в много страни по всички континенти .Мюсюлмани , юдеи , индуси , християни , разните му племена в Африка , Австралия ,южна Америка , както и 70% от американците са обрязани . В Америка например необрязаният се счита за нечистоплътен .
amk933 , в Америка новороденото момченце се обрязва без да бъдат питани родителите . Ако те заявят , че не желаят , тогава не се обрязва.
Не е вярно това. Никой няма да ти обреже детето, ако не си поискаш, но ще те попитат дали искаш. Въпросът е, че се практикува доста. Никой няма да те мисли за нечистоплътен, ако не си се обрязал. Да не ти го пише на челото?Първоначално написано от georgi12
Просто е разпространено повече.
П.С: От моите приятели само евреите за обрязани всички. Иначе от другите (християни) са много малко, обрязаните по рождение.![]()
Ми, на мен ми го каза доцентът, който ме оперира. И също, че шевовете щяли да паднат около 10-тия ден.Първоначално написано от georgi12
В момента имам в устата си шевове , които са на 8 дни вече и помен няма от изгниването им .Ще кажете - в устата трябва и да изгният по-бавно . Да прави сте , но итези с които е шито онова място трябва да са здрави .Забравяте , че имате ерекции , от които пениса уверичава двойно дължината си , движенията са са постоянни ( местоположението му в различните части на денонощието ). Конците трябва да са все пак здрави .Урологът, който ме оперира е водещ в България . Каза ми , че конците падат между 15 и 20 ден. Така и стана , изключая един отдолу , който просто много бързо изгни и ми донесе много главоболия . Тъй , че - колкото по-късно - толкова по-добре
Хора преди 10 минути се върнах от болницата ... лежах 2 денаМи кво да ви кажа оказа се че и лекарят е съученик на майка и познайте къв избор имах ... пластика ми казаха и това е ... Лекаря каза , че като стана на 18 и още мисля че искам да се обрежа да ида пак ... Та ся да кажа за операцията - лекаря не ме е питал с каква упойка искам той директно заяви , че ще е с пълна ... Бързо мина операцията като се събудих само малко ме пареше , но не ме е боляло изобщо ! Значи шевовете са вътрешни , в момента мога да си забелвам главата , но още имам оток на кожата и ми седи като боздуган
Даде ми един спрей да си пръскам раните и ми каза , че след 2-3 дни вече мога да се къпя без да си крия пишока и каза че след 5-6 дни конците трябва да почнат да падат ! Интерестно ми е баче дали като ми паднат конците ще успея да забеля в ерекция щото малко се съмнявам а ако не успея на родителите ми ще им го очукам в главата .... можеше вече да съм си обрязан вместо още 3 години да чакам ....
![]()
![]()
![]()
Именно, не виждам смисъл да си третираш така пишока.Дано да нямаш проблеми да не се занимаваш повече.Глупаво е че така са постъпили родителите ти.Аз съм обрязан и не се чувствам по-малко българин и не ми пука какво ще кажат другите защото те хабер си нямат за кво иде реч така че... успех с възстановяването и пиши ако има проблеми да помагаме.Според мен е малко рано след 2 3 ден да се къпеш,но аз не съм лекар все пак.
Начи аз преди малко се изкапах уж чанти ау ама то си се намокри ... ама ... те шевовете са подкожни смисал под самата кожа са и за да ги видя трябва да забеля ... той доктора майче даже каза че самите рани мога след 3тия ден а че ся мога да си се капя спокойно ...![]()
cvetomir4o написа:
Здравйте , аз преди време бях писал тук. Имах фимоза спред лекаря беше леко изразена.Имах два варианта "Пластика" или Обрязване.
Избрах пластиката , защото не исках да съм обрязан. Но лекаря даде гаранция че и двете вършат работа....
..... Да не говорим, че сега мога да забеля само в спокойно състояние, а в ерекция не.
Това е след 3 месеца от операцията.
Дано при теб да не е така.
Преди няколко години от този форум научих за фимозата и предприех мерки. От може би 2-3 години съм обрязан напълно, и честно казано се "родих" след тази интервенция. За момчетата, които сега минават през това, искам да ви кажа, че никой НЕограничен човек няма да ви се присмее! Обратното, като разберат, че "джаскате" по 1-2 часа като животни, може пък и да ви последват. Не се страхувайте от операцията,кратка и безболезнена е. След това има лека, но търпима болка няколко дни. Само 1 съвет - не избързвайте да се "пипате" вечер, или да радвате приятелките си, че може да ви изиграе лоша шега.
Когато ти се припие,не си купуваш кръчма..
Защо тогава, когато ти се прие*е си хващаш приятелка?