- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Преди 2 дена и аз си лепнах диагноата късо гемче...
Мога да му оголвам главичката почти без проблем като при надървено състояние се събира под главикчката малко кожичка. Нормално ли е да ми е по чувствителна главичката, а и също така възможно ли е късото гемче да ограничава пишока да достигне пълния си потенциалако правя секс с презерватив има ли възможност от късане или да се усакатя
Прочети първата страница на темата.Първоначално написано от jicatakz
Напълно нормално е да ти е чувствителна главичката. Да, също така късият гем може да попречи на пениса да еректира напълно.
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Здравейте, на 2 март 2011 г. ме оперираха от фимоза, заради празниците ще може да ми махнат превръзката в понеделник (7.3.2011), вчера и днес си правих бани със смрадлика, и малко ме стяга, и като че ли кожата на члена ми се поду. Въпроса ми е мога ми да се къпя както съм с превръзката. Първите две сутрини имах и еякулация придружена с болка, тази сутрин нямах, но в продължение на три часа през определен интервал от време се възбуждах което не беше приятно, мога ли да пия валериан, защото четох че успокоявал и не може да се възбуждаш следователно. Отдолу на главичката имам съвсем малко кръв, няколко капки, днес се опитах да си махна превръзката, но видях конците и се отказах. Дайте съвет как да постъпя. Главичката ми е толкова чувствителна, че не мога да ходя с беля, а само с анцуг и го придърпвам напред за да не се докосва до главичката или превръзката, защото боли.
Не се къпи още, дори да сложиш торбичка с ластик, при мен влизаше малко вода, но бе6е спряло кървенето вече и раните бяха с корички, пък и само се навлажняваше, така че изчакаи още 3-4 дена преди да почнеш да се къпеш и се опитай да ограничиш водата колкото се може повече, да не стига до пениса. Моят доктор ми каза че не трябва сапун да попада там, поне през първите 20 дена. Нз за подуването, но на мен целия ми пенис беше подут след операцията и на нищо не приличаше 2-3 дена, ако лекарят ти е казал, че той ще ти свали превръзката, остави го, но принципно не е нищо специално, той просто я махна при мен, 1 ден след операцията и ми сложи марли, колкото да не ми се цапа белиото от кръвта, иначе е нормално първите дни да кървиш малко и да при ерекция боли, но ще стискаш зъби и при мен беше така, то всяка шибана сутрин е такаама след 2 седмици вече почти не се усеща болка. Моя лекар ми каза, че валериан и подобни би ми изписал, ако имаха някакъв ефект. А иначе отностно чувствителността, аз ходех прегърбен първите дни, но след време дори не ти прави впечатление, сега ми е 19ти ден и не усещам допира, дори с дънки, а мен ме оперираха и от къс гем и имах шевове и по главичката.
Недей да пиеш успокоителни, няма да ти помогнат.Тези ерекции, колкото и да са неприятни, са необходими всичко да зарастне както трябва.Представи си че нямаш 30 дена никакви ерекции, викаш си чудесно-няма да ме боли, няма да кърви.И когато всичко е вече зарастнало и решиш да го пробваш, да се окаже че е зарастнало доста по стегнато отколкото трябва...
Избягвай миенето и мокренето на раната, защото може с водата да се инфектираш.И понеже все пак трябва да се къпеш, го увивай в найлон с ластик, а след като се изкъпеш, му прави една баня със смрадлика, която евентуално би трябвало да неутрализира попаднали микроби.
Напълно нормално е да ти се заголва докрай - така и трябва. Ако неможеше тогава щеше да е проблем.![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Какво се прави като се разкаса KЪСО ГЕМЧЕ ?
Трябва незабавна консултация с личен лекар или уролог. Късото гемче може да се скъса насилствено при мастурбация или при полов контакт...
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Такаа....мина и 1 година о моета операция.Бях опериран от късо гемче и частично обрязване.
Хора мога да ви кажа само едно,ако имате този проблем го оправяйте на време,нито е страшно нито боли много.
От падането на последния конец (да чукна на дърво) нямам абсолютно никакви проблеми.Заголвам уголвам преголвамдоста е хигиенично мие се без напрежение на всякъде
и на приятелката и разказвам играта :P не се срамувайте да отидете на лекар или да споделите с родителите ви,те за това са родители
Успех на всички
![]()
П.П Някой изпитва ли трудност с ножките ? смисъл да му се прави якоаз не издържах на 8-9ден от операцията направих една злобарка,после го топнах в лидокаина ииии готово... :P
Един прятел ме мита дали има друг начин за премахване на KЪСО ГЕМЧЕ без оперативно
Хора моля ви помогнете !!Минаха 2 дена от операцията ми за фимоза казаха ми утре да отида на вторичен...Обаче не мога да си махна превръзката-лекопласта го махнах обаче бинта,който е най-отдолу не мога-зараснал е с раната!Много ме боли,а не искам оня лекар да я маха щото е някакъв супер груб!Кой знае как ще дърпа!Моля помогнете да я кисна в риванол ли,във вода ли ?? Незнам моля бързо![]()
Здравейте! 6-ти ден след операция за къс гем съм и имам 1 вапрос. Значи преди, при еректирало положение, със малко болка успявах да го забеля под пръстена на главичката но по надоло от главичката неможеше. Та сега след операцията, едва днес се престраших да го забеля при еректирало положение : кожата слиза по лесно надоло, но след пръстена на главата кожичката отново се набира и като че ли неможе да слезе по надоло и нещо все още ми дърпа самата главичка (като френулума преди). Кажете ми това от какво може да е и нормално ли е, защото започвам да се притеснявам леко.![]()
![]()
Виждам че има хора,които гледат темата,моля вижте предишния ми пост и отговорете( сега пак се опитах да го махна,но се къса нещо и боли-не виждам добре,защото има кръв!
а ти защо не четеш какво е писано във всичките тези 270 страници?!Първоначално написано от bossbgm
на втори ден е рано да се сваля превръзката, но щом ти пречи, още повече, че вече си започнал - най-лесният начин това да стане е като се използва отвара от смрадлика.
отварата се приготвя по начина описан на кутията за промивка на лигавици. разтвора трябва да не е прекалено концентриран. не бива да бъде и нито горещ нито студен, а топъл с приятна за тялото температура.
киснеш пишока със все превръзка в подходящо съдче. превръзката пада сама или с много малко помощ.
подсушава се внимателно много добре. намазва се/напръсква се с какъвто препарат е предписан и се слага нова ако трябва.
Първоначално написано от batkodoki
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:P :P
![]()
и + това я махам,защото главичката е побеляла вече-не се оросява и пикая с някаква тънка струя
![]()
Здравейте!Проблемът ми е следният...имам съмнения за късо гемче....значи при еректирало и при нормално състояние си забелвам без проблем(при нормаално с малко повече напън)..никъде не се събира , но точно там където е френлиума просто се едно той дърпа кожичката надолу и тя някак си се отделя от главичката с около 1 см.Това нещо го нямаше преди да мастурбирам....всичко беше нормално , но изведнъж започнах да уринирам на пръски,мислих че е нормално....и така...Това със френлума не знам как се появи...просто...някакви съвети?![]()
![]()
Донякъде стана-донякъде не!Топих пишока към 10 минути и задната част и дясната излязоха много лесно,без болки,но от ляво точно до гемчето има някаква рана и бинта е залепнал за нея...Много боли като опитам да скъсам раната.Сега сложих отгоре компрес с риванол и към 9:30 ше топя пак![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
И все пак не искам лекаря да го махаа
(
Извинявайте,може да съм малко досаден вече с тея мои въпроси,но...Та другият ми въпрос е - махнах марлята топя го,мажа го,правя марли...ходих на лекар(той пък излезе много добър човек-като кажа боли СПИРА ВЕДНАГА!) Но вчера (18,3) забелязах,че (незнам как се казва МОЛЯ НЕ СЕ СМЕЙТЕ) тази тръба под гемчето,по която минава урината,частта от към гемчето (по-горната част) около 3 см от нея е подута и зачервена!Също така преди като ходех до тоалетна като се отпусна урината тръква почти веднага (с тънка,но силна струя),но сега тръгва след около 5 секунди и и много слабо...Друг въпрос : гемчето,и около 2 см наляво от него,където са шевовете (там не виждам такива) е подуто и бяло,като го стисна боли.... Това е!Моля помогнете...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
batkodoki Моля отговори ;( Извинявайте,може да съм малко досаден вече с тея мои въпроси,но...Та другият ми въпрос е - махнах марлята топя го,мажа го,правя марли...ходих на лекар(той пък излезе много добър човек-като кажа боли СПИРА ВЕДНАГА!) Но вчера (18,3) забелязах,че (незнам как се казва МОЛЯ НЕ СЕ СМЕЙТЕ ) тази тръба под гемчето,по която минава урината,частта от към гемчето (по-горната част) около 3 см от нея е подута и зачервена!Също така преди като ходех до тоалетна като се отпусна урината тръква почти веднага (с тънка,но силна струя),но сега тръгва след около 5 секунди и и много слабо...Друг въпрос : гемчето,и около 2 см наляво от него,където са шевовете (там не виждам такива) е подуто и бяло,като го стисна боли.... Това е!Моля помогнете...много се притеснявам вече...на 12 съм...4 дена минаха....
Стига си се плашил-това все пак е операция, рана е.Нормално е да има странни цветове, подувания, малко болка.Не стискай и не дърпай-прави си баните, каквото друго ти е казал доктора.
Докато зарастне, а това не става за няколко дена, ще има оттоци.
На колко години си?Не можах да разбера от кое точно се оплакваш-болка, дискомфорт...?
Пичове оперираха ме от фимоза на 13 юни миналата година , всичко е наред ,само където там където е рязал скалпела има някакви белези а пък , където ми беше оттока е станало нещо като малка торбичка. Та да питам имам ли повод за притеснение или с времето всичко ще се оправи ?