.

Виж резултатите на анкетата: ТрЯБвА ЛИ дА СЕ вЪвеДАт ЗАдълЖитЕлнИ ЧасОвЕ

Гласували
146. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • МИ,едва ли има какво още да науча

11 7,53%
  • НЕ,би ме било срам и цял час ще си зяпам обувките

6 4,11%
  • ДА,мн.е важно да овели4им сексуалните си познания

118 80,82%
  • НЕ,мисля че у4илището не е подходящо място да се учи за секса

11 7,53%
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 100
    Мега фен Аватара на koalka
    Според мен трябва да има такива часове, добра идея би било да се въведат.И особено при учениците от 6-ти до 8-ми клас, които правят секс толкова рано, но и в горните класове, защото това, че са по-големи, пак нищо не означава.Не е зле да е веднъж седмично по един час, така може би повече хора ще посещават(ако са по-малко).

mi bi bilo hubavo ama men li4no men ne me gree smisal ako nqkoi e dostata4no otgovoren predi da pravi sex sha s obrazova pone malko ina4e ne e dostata4no gotov za seks tva 4e nqkoi sha mi obqsnqva kak se slaga prezervativ ne promenq nishto
    Толкова те търсих,че земятя заприлича цялята на теб,толкова те исках,че нарекох с името ти всяка моя вещ.

Супер фен Аватара на naMy4Ho_KoTe
    Град
    Захарен памук
    Аз съм за часовете по сексология и то не само 2-3 в годината. Според мен трябва да включват не само начините за предпазване от болести и бременност, но и съвети за това как да доставим удоволствие на партньора, пък и на самите себе си. Както и много подробно обяснение на мъжката и женската анатомия.

RAWRR, я си е*и майката. Ходи се занимавай с нещо полезно, не с клевети. Де*ба и пиклата.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от naMy4Ho_KoTe
    Аз съм за часовете по сексология и то не само 2-3 в годината. Според мен трябва да включват не само начините за предпазване от болести и бременност, но и съвети за това как да доставим удоволствие на партньора, пък и на самите себе си. Както и много подробно обяснение на мъжката и женската анатомия.
    Да, бе да! Да 10-12 годишни пикли да се обясняват такива неща. как пък не! По мое лично мнение сексуалното възпитание не е работа на училището. В училище не ви учат как да пишкате, акате, как да се храните, да се обличате, къпете. Има 1 институция, която се грижи за това-семейството! В семейството трябва да се проведе подобно възпитание, както са ни научили как да се храним без да се омажем целите. Нали сексът беше просто физическа нужда? Училището задоволява интелектуалните потребности, а семейството се справя с физическите.
    За жалост семействата са основно 2 типа-консерви, които и дума не казват за секс, защото е нещо срамно и безотговорни, на които не им пука, че 12 годишната им щерка има гадже на 20 и се праскат редовно.
    Аз не бих си позволила да пусна детенцето
    ми в 4-ти клас на подобно нещо. В 4-ти клас да се учи там на роден край, пререзказ, съчинение, смятане да 1000. В 4-ти клас не искам да го учат какво е секс, какво е презерватив, какво е френска любов и как да си прави клизма. Сори, ама не ща! Аз не съм се учила в училище. За жалост не съм се учила и у дома, защото сексът е тема табу. Как съм се научила си е моя работа, но съм придобила значително висока сексуална култура.
    В заключение ще кажа, че подобни часове не е лошо да има, но в гимназията и то да са само няколко пъти годишно.
    Аз на моето дете до 8-ми клас няма да казвам как да задоволи партньорът си в леглото, а ще му кажа да не прави секс, докато не може да се оправя сам за последствиета. Защото мама е почнала на 20, ама е мислила с главата си и не е търсила чужда помощ. А това, че 12 годишните правят секс е проблем техн и на родителите им. Техен, защото бързат да вземат всичко от живота и на родителите им, защото не се интересуват от отрочеттата си грам!

Град
    Захарен памук
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Цитирай Първоначално написано от naMy4Ho_KoTe
    Да, бе да! Да 10-12 годишни пикли да се обясняват такива неща. как пък не! По мое лично мнение сексуалното възпитание не е работа на училището. В училище не ви учат как да пишкате, акате, как да се храните, да се обличате, къпете. Има 1 институция, която се грижи за това-семейството! В семейството трябва да се проведе подобно възпитание, както са ни научили как да се храним без да се омажем целите. Нали сексът беше просто физическа нужда? Училището задоволява интелектуалните потребности, а семейството се справя с физическите.
    За жалост семействата са основно 2 типа-консерви, които и дума не казват за секс, защото е нещо срамно и безотговорни, на които не им пука, че 12 годишната им щерка има гадже на 20 и се праскат редовно.
    Аз не бих си позволила да пусна детенцето
    ми в 4-ти клас на подобно нещо. В 4-ти клас да се учи там на роден край, пререзказ, съчинение, смятане да 1000. В 4-ти клас не искам да го учат какво е секс, какво е презерватив, какво е френска любов и как да си прави клизма. Сори, ама не ща! Аз не съм се учила в училище. За жалост не съм се учила и у дома, защото сексът е тема табу. Как съм се научила си е моя работа, но съм придобила значително висока сексуална култура.
    В заключение ще кажа, че подобни часове не е лошо да има, но в гимназията и то да са само няколко пъти годишно.
    Аз на моето дете до 8-ми клас няма да казвам как да задоволи партньорът си в леглото, а ще му кажа да не прави секс, докато не може да се оправя сам за последствиета. Защото мама е почнала на 20, ама е мислила с главата си и не е търсила чужда помощ. А това, че 12 годишните правят секс е проблем техн и на родителите им. Техен, защото бързат да вземат всичко от живота и на родителите им, защото не се интересуват от отрочеттата си грам!
    Специално за това, за което ме изкритикува, не го насочих към 12-13 годишна аудитория. Защото ми е тъпо когато 18 годишно момиче ме попита къде трябва да се пипа, че да й стане хубаво.

RAWRR, я си е*и майката. Ходи се занимавай с нещо полезно, не с клевети. Де*ба и пиклата.

Град
    Асеновград, България
    krem4et0, за жалост, все още има много деца, чийто родители са възпитавани по много консервативен начин. В тези семейства сексът е тема табу. На тези деца им се налага да учат за секса от съучениците си по много отвратителен начин. Аз също съм против да има такива часове в начален етап от обучението, но смятам за добре, в по горните класове да се въведат.
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

Град
    Захарен памук
    Цитирай Първоначално написано от swords1010
    krem4et0, за жалост, все още има много деца, чийто родители са възпитавани по много консервативен начин. В тези семейства сексът е тема табу. На тези деца им се налага да учат за секса от съучениците си по много отвратителен начин. Аз също съм против да има такива часове в начален етап от обучението, но смятам за добре, в по горните класове да се въведат.
    Съгласна съм. На мен лично ми беше много трудно да намеря нужната ми информация, тъй като баща ми си има много проблеми на главата и няма да седне да ми обяснява.. А пък нямам майка, която да ми обясни. Поне личната ми лекарка каза, че мога да разговарям с една гинеколожка, когато имам въпроси. Но иначе всичката информация, която разполагам в момента, трябваше да я пресявам от интернет, книги и приятелки.

Град
    Свищов
    А аз как съм се научила? Не е било от мама и тате, но не е било и в училище. Също не е било от съученици.......Интернет, книги, статии, за сексуалното ми здраве от гинеколозите...........
    Чета бе хора!
    Не казвам, че това се прави(за сексуалното възпитание у дома), но това е правилиният подход. За жалост ще минат доста години докато се случи в България, но все пак.........
    И не мисля, че е нужно някой учител да ти обяснява как да задоволиш приятеля си. Първо учителят едва ли има нужния опит предвид, че е поне от моето поколение, а ние не се праскамме със всички по всички начини. Второ това си е строго индивидуално. 3-то си е жив инстинкт!
    И не на последно място-учителската институция вече няма авторитет! Жалко искам да съм учителка по икономика в средно училище догодина, ама като гледам младежите след мен............нещо се разколебавам!

Град
    Асеновград, България
    А аз как съм се научила? Не е било от мама и тате, но не е било и в училище. Също не е било от съученици.......Интернет, книги, статии, за сексуалното ми здраве от гинеколозите...........
    Чета бе хора!
    Не казвам, че това се прави(за сексуалното възпитание у дома), но това е правилиният подход. За жалост ще минат доста години докато се случи в България, но все пак.........
    И не мисля, че е нужно някой учител да ти обяснява как да задоволиш приятеля си. Първо учителят едва ли има нужния опит предвид, че е поне от моето поколение, а ние не се праскамме със всички по всички начини. Второ това си е строго индивидуално. 3-то си е жив инстинкт!
    И не на последно място-учителската институция вече няма авторитет! Жалко искам да съм учителка по икономика в средно училище догодина, ама като гледам младежите след мен............нещо се разколебавам!
    Аз също съм получил само една малка част от познанията които имам от родителите си, всичко останало което знам, съм го прочел някъде. Не казвам, че тряабва някои да учи децата как да задоволят партньорите си. Смятам, че един подобен час на месец е достатъчен, час в който да разберат, че сексът не е само удоволствие а и отговорност, да разберат какво могат да си причинят ако не внимават достатъчно и как да се предпазят от него. Час в който да получат елементарна сексуална култура, останалото със сигурност ще научат със времето. Но това си е мое мнение.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Ami az ot edna strana sum suglasna s krem4et0 za6toto moje mn da povliae na psihikata na edno malko dete da bude zapoznato ot tolkova malko sus sexa (vupreki 4e na men maika mi na 9-10 mi obiasni gore doly kak stoiat ne6tata i tova opredeleno ne me razvrati). Ot dryga strana oba4e sled kato taka i taka ima tolkova sly4ai na DECA koito vodiat redoven polov jivot bez da sa naiasno s nai-elementarnite ne6ta bi bilo dobre pone niakoi ne6ta da se kajat v y4ili6te.Az kato biah v Germania v 6ti klas imahme 4as v koito ni obiasniavaha sa SPIN-a,za tova kak se predava,kak se slagat prezervativite(dadoha ni po edno durveno podobie na mujki polov organ i prezervativi i se redyvahme da gi slagame),kakvi sa simptomite,kakvi drygi veneri4eski bolesti ima...Ne sa ni kazali kak da dostaviame ydovolstvie na niakoi ili ne6to takova ami prosto ni zapoznaha s riskovete.Spored men be6e razymno kato se ima predvid 4e tam e razre6eno da se pravi sex na 14.V Kipur imahme takuv 4as edva v 10ti klas za6toto horata tyk sa dosta konservativni no dale4e ne be6e tolkova poy4itelno i ne ni obiasniha vsi4ko podrobno.Ne sum zapoznata dali v Bulgaria ima izob6to takiva 4asove no spored men bi bilo dobre da se napraviat prosto za da znaiat decata kakvi riskove nosiat postupkite im.
    Kolkoto do tova 4e tezi ne6ta triabva da se y4at v ku6ti sum suglasna no e fakt 4e ima stra6no mn roditeli koito se sramyvat da govoriat za tezi ne6ta s decata si ili puk smiatat 4e na 16-17 sa o6te malkil.Imah priatelka koiato na 12 za purvi put pravi sex s misulta 4e bebetata se kypyvat ot magazina za6toto taka i be6e kazala maika i !!!! Tova estestveno e moje bi naistina kraino no vse pak ne viarvam da e edinstvenata s tolkova niska seksyalna kyltyra.Spored men hora koito ne sa gotovi da govoriat za sex s decata si ne sa gotovi da imat takiva za6toto kato gi li6avat ot takiva razgovori zastra6avat zdraveto im.Tova estestveno e moe li4no mnenie i malko se otkloniavam ot temata za tova spiram.

Град
    Свищов
    Подобен час в гимназията. В 4-ти клас да ги учат, че има много важни неща в живота като цености и морал.........другото ще дойде от самсебе си. Опа, и това трябва да го направи семейството
    Училището не е вездесъщо. То не замества родителя, а само го допълва!

Голям фен
    Град
    Тялом в София,Духом някъде по морето :)))
    Чета бе хора!
    Ти четеш,но не вси1ки са като тебе и четат. Преди известно време разбрах,че едно от съседчетата ми е бременно,а е на 14 години!!! И майката и бащата са изключително разбрани и добри хора,грижат си се за децата,но какво става....едното от тях е бременно на 14 години! И те сигурно са говорили с момичето за секса,ама колко ги е слушало то се вижда от резултатът. Малко са тези,които наистина се интересуват и четат.Повечето карат на това какво ми каза Гошко,Пешко и еди кой си друг от квартала. Ако си мислиш,че едно момче на 14-15 години го влече да чете за яйчници,матки и болести,предавани по полов път много се лъжеш. Айде при момичетата може и да има тук таме някое по-съвестно,но като ги гледам единственото нещо,което ги вълнува е с кое момче да се забие. Тези часове ще са от полза,защото малко или много тийнеджърите ще се вслушат в тоза какво се говори

Град
    Асеновград, България
    Цитирай Първоначално написано от sinful`girl
    Чета бе хора!
    Ти четеш,но не вси1ки са като тебе и четат. Преди известно време разбрах,че едно от съседчетата ми е бременно,а е на 14 години!!! И майката и бащата са изключително разбрани и добри хора,грижат си се за децата,но какво става....едното от тях е бременно на 14 години! И те сигурно са говорили с момичето за секса,ама колко ги е слушало то се вижда от резултатът. Малко са тези,които наистина се интересуват и четат.Повечето карат на това какво ми каза Гошко,Пешко и еди кой си друг от квартала. Ако си мислиш,че едно момче на 14-15 години го влече да чете за яйчници,матки и болести,предавани по полов път много се лъжеш. Айде при момичетата може и да има тук таме някое по-съвестно,но като ги гледам единственото нещо,което ги вълнува е с кое момче да се забие. Тези часове ще са от полза,защото малко или много тийнеджърите ще се вслушат в тоза какво се говори
    +1. sinful`girl , а мен как ме интересува, че чета такива работи, всичко си е до човека.

Подобен час в гимназията. В 4-ти клас да ги учат, че има много важни неща в живота като цености и морал.........другото ще дойде от самсебе си. Опа, и това трябва да го направи семейството
    Училището не е вездесъщо. То не замества родителя, а само го допълва!
    Това го подкрепям напълно

Тhe Beast
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от sinful`girl
    Чета бе хора!
    Верно си е.Кат нямаш акъл в главата колкото и да ти говорят няма ефект

mn qsno 4e trqbva da ima takiva 4asove v1v u4ili6te.mn qko 6te bade cql klas sa ebat kat ludi baxti kefa.

Фен
    Град
    s0mewhere over the ra!nbow
    Няма нищо срамно в това да се говори за секс в училище , и това трябва да е в периода може би в 5-6-7 клас , докато все още децата не знаят кво е и са в равитието си.Съвсем нормално е .

като гледам тоя форум (като цяло) такива часове са КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНИ!!!!!

Град
    Plovdiv
    То хуу часове ами на мойта приятелка като имат от време на време такива и тая дето им говори само простотии ръси знае по малко от ученичките.... кво правим тогава
    Е, животът е кратък...Твърде кратък да го изживееш като лош човек.

Tози,който не цени ,това което има, не го заслужава.

Град
    Варна
    Ами.. да. Не че ще ни кажат нещо, което вече нз... но ще е забавно.. пък и още един час за развлечения.. не е излишен
    is my religion

Голям фен
    Град
    botevgrad
    Ами няма да ни е в минус на всички

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Аз съм за това да има часове по сексология в общообразователните училища. Сексът не е срамно нещо,а напротив напълно нормална част от живота на всеки един човек.Колкото повече знаем за него,толкова по-добре. В момента се въртим в един омагьосан кръг в който родители и учители си прехвърлят топката и на по-голямата част от тях не им стиска да напарвят нещо по въпроса с цел изграждане на по-добра и обширна сексуална култура сред младото поколение.Не всички родители са готови да говорят с децата си на тази тема,така,че училището остава може би по-добрия вариант.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Re: ЧасоВЕ По СекСолОГиЯ в ДаСКалО

Цитирай Първоначално написано от lilit_666
    Какво мислите по темата да се въведът такива часове и КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ ДА ВКЛЮЧВА УЧЕБНИЯ ПЛАН?Трябва ли да има оценки?
    Колко 4аса трябва да има на седмица,или да е 2,3 часа в год.?
    Обосновете се!
    (надявам се темата да Ви е интересна)
    Ний имахме и ТО ко бягахме или ако влизахме обесноявахме на тез които не разбират ... яко е!!!
    Fitness Forever

смятам ,че трябва да има по 2 часа седмично и да има и оценки - само за купона , щото представете си вдигат едно момче на дъската и го изпитват за вагиналния секс смях или момиче за оралната любов
    Hey mister DJ , put a record on , I wanna dance with my baby ! And when the music starts I never wanna stop ....
    God is a DJ,
    Life is a dancefloor,
    Love is the rhythm
    You are the MUSIC ...

Град
    Свищов
    Аз не казвам, че идеята е лоша. Определено сексуалната култура на подрастващите е ужасна. Но казвам, че с 1 час седмично няма да се промени нищо. И това се дължи на неуважение към учителската институция и към училището като цяло. Това неуважение от своя страна се насажда в емейството с реплики от рода-я виж тоя се прави на голямата работа и на всезнаещ. Не го слушай-той не може да изкарва пари..........
    За това казвам, че семейството е на първо място. То трябва да насади ценности, морал, принципи. То трябва да насади и уважение към учителя и училището. И не на последно място трябва да не се държи свободно и разпуснато с детето си. Родителите са отговорни за него до пълнолетие, за това трябва да се грижат за него до тогава. А не да го пускат навън без да се интересуват от средата му, не да му позволяват да пуши, пие и да ходи по дискотеки още на 12-13........
    Семейството не е това, което беше. Аз оплювам моето заради прекаления консерватизъм, но от друга страна съм си изградила здрав морал, уважение и висока ценностна система.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    помня една подобна "лекция", в 8-ми клас сигурно е била, в голямата зала в училище сме събрани 7 класа по на 14-15 години и пак го имаше големият смях от част от мъжката аудитория

и още нещо, което казаха - лекторите не се чувстваха свободни да говорят по темата
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си