- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- притеснение ... 7 клас съм и ще кандидатствам...
Ти къде мислиш да кандидатстваш?
Кой,аз ли?Аз искам в НФСГ,Испанската...може и 1/2 АнглийскаПървоначално написано от Enchantress
Мисля си и за Класи4еската
Но най-много искам в НФСГ или Испанската
За това търся уроци,които да са добри
![]()
Хора,моля ви,кажете къде сте ходили на курсово обо4ение,4е се забърках тотално!Не мога да нямеря хубави уроциПървоначално написано от SuNsEt
![]()
Ами за другите нищо не мога да ти кажа,аз кандидатствах в Класическата.Не знам дали знаеш,там приемът е отделен-държиш си изпити в гимназията.Повече информация има на саита на училището(www.ngdek.com).Ако наистина решиш,че искаш в класическата да влезеш,моят съвет е уроци по история и литература при учители от гимназията,само те могат да те подготвят както трябва,щото знаят какви точно са изискванията,учене и малко късмет.Поне аз така влязох.Ако ти трябва още информация пиши на ЛС.Първоначално написано от SuNsEt
аз като се замисля-и аз се бях тоотално панокьосала!!
добре че бяха уроците
нз сега какъв ще е изпитът ,но миналата година беше супер лесен(освен по математика де),но нямах проблеми с кандидатстването-сега съм си в 91 нег
препоръчвам ви уроците там![]()
![]()
И аз се притеснявах. Не бях учил през годината, ама завърших с 6 шестици и с 8 петици. И за изпита не учих, само си прочетох там произведенията по литература и много се притеснявах. Не се бях подготвил. То на изпитите се преписваше, ама аз не преписвах и си изкарах 4,80 и 4,10. Просто беше много лесно, а и отговаряй на всички въпроси, там се разчита и на късметАбе долу/горе изкарах по-висока оценка от най-големите зубъри в класа, дето цяла година бяха на частни и имаха само шестици. Не че знаех повече, ами налучквах отговорите
![]()
''Нема от к'во да се притесняваш''
П.П. Ама ти си учи де, не може да се разчита само на късмета.![]()
Steel is my body and fire is my blood.
Най-важното е да не се притесняваш. Знам го от опит. 7ми клас бях на няколко пробни изпити и на първия се сдухах. Изкарах две тройки по БЕЛ и математика.Мой съвет е да ходиш на колкото се може повече пробни изпити , за да претръпнеш и после на реалния изпит да не ти пука. Познавам много мой съученици, които бяха големи мозъци, но на самия изпит се притесняваха толкова много , че изпозабравиха половината материал.
Пожелавам ти УСПЕХ !![]()
П.П. Наблегни на математиката , защото на мен ми се стори малко гаден теста![]()
Ами аз бях 7 клас преди две години!Ходих на уроци,имах много шестици,всички ми казваха:"ооо,теб ще те приемат навсякъде!"и накрая знаете ли какво стана?Отидох на изпит по математика и така се притесних (аз съм си такава попринцип) и имах 2!След като разбрахме оценките майка ми и баща ми казаха само да не се притеснявам!И си изкарах 8 клас и пак влязох в гимназия!Така че просто те съветвам едно - не прави моята грешка,не се притеснявай!КЪСМЕТ!
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Ами аз бях 7 клас преди две години!Ходих на уроци,имах много шестици,всички ми казваха:"ооо,теб ще те приемат навсякъде!"и накрая знаете ли какво стана?Отидох на изпит по математика и така се притесних (аз съм си такава попринцип) и имах 2!След като разбрахме оценките майка ми и баща ми казаха само да не се притеснявам!И си изкарах 8 клас и пак влязох в гимназия!Така че просто те съветвам едно - не прави моята грешка,не се притеснявай!КЪСМЕТ!
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Изобщо не съм се притеснявала...
Попринцип съм си такава.А и специално за тъпия изпит не виждам кек ще ти помогне притеснението.
Просто не се натягайте много. Въобще не ги слушайте, че не трябва да излизате навън, да спрете всякакво цъкане на компа и т.н. Карайте я по-спокойно и не се целете задължително към училищата с най-висок бал. И с по-ниски оценки може да попаднете в добро даскало
За курсове - по-добре на частно. И ако си намерете свестен даскал можете да минете хем тънко, хем да се занимава само с вас. Докато на курсовете по математика така и не схващах половината неща.
*съвет - наблягайте на логическите задачи по математика, на изпита те бяха 1/3 от всички
*съвет - не избирайте училището само според приятелите си, които ще имате там. Аз примерно имах само 3 познати и то не в моя клас и не ми пречи да съм доволен![]()
УХ и аз съм 7ми клас и тая година ще канидатствам....Искам да вляза във френската или испанската (София)....Ходя на курсове по бг и математика и когато е нужно и на допълнителни частни уроци....Стремя се да се справям в училище в рамиките на 5тици и 6тици и се надявам да вляза там , където си мечтая.....И аз съм много притеснена и постоянно ми минават през главата глупости като "ами ако се изложа...." , "ако не вляза никъде...." Но вярвам , че с мн труд всичко е възможноАко някой е кандидатствал във Фр и Испанска плс да пише на лично малко повечко инфо .....
![]()
И на мене ми беше супер притснено особено 2рия срок а на изпитите изобщо не ми пукаше! Квот направа направа ... ии са съм във НФСГПървоначално написано от Анонимко
FL1rT мн вярно! \/
Тов@ че сЪм усмиХнат@ не 0зн@чаВа че сЪм щаСтлива, з@щ0то еднА усмиВка м0же д@ сКрие хИляДи сЪлЗи!
4etoh 4etoh 4etoh nakraq se qdosah!
8mi klas sum v smg..
otnosno balovete est 4e momi4etata vlizat s po visok bal i to ne za6toto sa po umni (v ob6tiq slu4ei)a prosto sqdat da zubrqt...i kvo be6e tva s sportistite!?s po visoki balove ne vlizat tam kudeto nqma delenie na momi4eta i mom4eta (pr smg)
otnosno gimnaziite i izborut spored men vinagi e po dobre da se u4i v ezikova ili matemati4eska za6toto sled kato zavur6i6 ima6 mn pove4e vuzmojnosti...ne 4e kogato si v nfsg ntbg stroitelniqt ili ne6to takova nqma6 vuzmojnosti oba4e ako otide6 v stoitelniq i posle re6i6 4e nqma da stava6 arhitekt ili injiner e bilo mn po dobre da nau4i6 ezik pr...
otnostno pritesnenieto ...emi az cqla godina bqh sig 4e 6te si vlqza kudeto iskam cqla godina oba4e se 4udih kak 6te gi izkaram tiq izpiti i na izpitite vuob6te ne sum bila pritesnena...nz spored men prosto nqma recepta za tva...ili v denq na izpita osuznava6 4e trqbva da se stredoto4i6 i ne misli6 kvo 6te kajat mama tatko baba dqdo vui4o 4i4o lelq i tn. ili se panira6 i ni6to ne pravi6 na testovete.ako iska6 denq predi izpita zubri ako iska6 gledai tv ako iska6 revi cql den nqma nikvo zna4enie.puk tva za lqganeto rano kusmet az li4no mn vreme se vurtqh v legloto predi da zaspq
hodi na vsqkakvi probni izpiti...re6avi testove...i po math naistina e mn vajno kogato ne6to ne razbira6 da pita6 prosto e mn vajno da pita6 za6toto ako nqma6 vuprosi ili ni6to ne si razbrala ili te e sram da pita6...
tolkova ot men
p.s ne sum 4ela pravilata i ako e zabaraneno da se pi6e s latinskata azbuka mn se izvinqvam![]()
Отидох на изпитите с нагласата " каквото и да стане не ми пука ", писах каквото писах и си отидох на почивка, после разбрах, че съм се справил. Изобщо не съм се притеснявал
Jebem te u usta, jebem te u oko
има кирилизаатор, не ми е ясно какъв ви е проблемът да цъкате копченцето над поста си и да спестите мъченията на съфорумците си...*моите няма нужда, аз не чета латиница*
няма да ви лъжа, приятелчета, изпитът не е за всеки.ако сте си умнички и запомнили в час - суперско.ако сте по-глуповати, но имате "познати" - минавате, ако сте средни и без връзки - ще си седите в кварталното не по свое желание.затова са изпитите..няма начин всички да са с бал над 32-3...при мен се получи с добри учители, почти без учене, с бира, купони и нощи пред компютъра.ах... *носталгия*
Ми аз преди две години кандидатствах.Изобщо не съм се притеснявала,не съм зубрела като луда.На уроци ходех само по математика(и то не съм се готвела специално за изпитите,ами по принцип за 4асовете).По БЕЛ ходех на СИП-тоест даскалката ни диктуваше теми и ние си ги имахме на готово.Аз не съм се притеснявала,не съм си мислела,4е специално трябва да изкарам висока оценка,просто исках да се махна от старото даскало.Темите по литература съм по4нала да у4а 1 месец преди изпита някъде(някои ги знаех отпеди,защото сме правили класни и контролни на тях),по математика не съм се готвела много,само тва което съм решавала на уроците.Когато аз кандидатствах не бяха тестове,затова не можеше много да се преписва,но аз си сверих зада4ата с моми4ето пред мен![]()
![]()
.Сега когато е с тесове,имаш голям шанс с налу4квания.Но аз те съветвам да не се притесняваш.Има пробни изпити,отиди,за да видиш какво е,а не на изпита да се паникиосаш и да забравиш всичко(не ти го пожелавам).Айде много успех от мен!!!
мда.. и аз кандитатствах тая година, и БАЛ-а за момичетата е по-голям .. и т'ва е много гадно..ама в крайна сметка ... ако си се подготвяш и ако си учиш, няма да имаш ядове.. по БГ много хубаво си научи правилата за писане, щот на нас повечето въпроиси такива ни бяха ..
абе няма какво да му се притесняваш толкова .. ще мине.. където те приемат, значи там ти е бил късмета!
P.S.и гледай в даскалото по БГ и математика да имашп високи оценки за годината, щот иначе .. после по трудно ще приемат
ай поздрави![]()
![]()
![]()
![]()
Можеш да кажеш на света, че се прибирам.. обратно там където принадлежа! И знам, че царството ми ме очаква и е простило моите грешки!
Мене ме обзе тая треска 2 месеца преди изпита...сега е забавно ама тогава не беше...Та в крайна сметка ме приеха където искахНе се притеснявай много,защото аз лично после разбрах че не е имало нужда от притеснения. Всичко ще мине добре
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
През повечето време ме болеше фара за изпитите. Гледах да се занимавам със всичко друго, освен с математика и български.Особено по български, "учех" само за пред наште, изобщо не ме вълнуваше. Аз кандидатствах преди мнооого години, когато можехме да кандидатстваме с български ИЛИ математика и имаше и тест. Накрая изкарах такива оценки, че влязох в най-елитната паралелка в града. Та така се справих със стреса.
![]()
И аз съм 7-ми клас и засега съм се насочила към 164испанска или 2ра английскаХодя на уроци и да се надяваме,че изпитите няма да са стресови.
Някой да е чувал хубави мнения за испанската?![]()