.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Тема: Туризъм

Kalungata^^^^^^^^^^^^
    Guest

Туризъм

Хай Хай Хай на всички...
    Моля Ви, кажете, споделете мнението си за туризма като специалност!
    След като се завърши като какво може да се бачка?
    Според Вас в кой ВУЗ е най-добре за кандидатстване ?
    Знам, че трябва да се учи по Английски и География, но ако има други неща, който трябва да се учат и правят моля кажете...
    Моля за съвет и препоръка всички запознати с темата.....
    Наистина очаквам реални мнения и Благодаря предварително !!!

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Ще следа темата.За в бъдеще и аз мисля да следвам туризъм
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Guest
    Във УХТ- гр. Пловдив се кандидатсва с химия+чужд език или математика + чужд език, като всички изпити са тестове.

Guest
    Mn hubava specialnost kandidatstva se s geografiq i ezik (ang nemski frenski ili ruski) su6to ot kum rabota e dosta 6iroka specialnost s mn vuzmojnosti za u4ene nai dobre sofiiskiq no tazi godina bala za turizum v SU be6e ot nai visokite su6to i v unss e hubavo za dr grad osven sofiq ne moga da kaja za pove4e informaciq kakvo moje6 da raboti6 sled kato zavur6i6 vlez v saita na UNSS ili SU tam ima informaciq za vsi4ki specialnosti

И аз мисля да кандидатствам с Английски и География във Варна,но още ми е рано...
    И аз бих искала да узная какво може да се работи след като завършиш туризъм.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    Аз също смятам да кандидатствам с география и английски език, тази година ще съм 12-ти клас.

Специалността е наистина много интересна, а и предлага доста перспективи за работа... След като завършиш можеш да бъдеш назначен като служител/управител в туристическо бюро или агенция, отговорник в търговски зали, управител на хотел/заведение/мотел... Също имаш възможност да работиш като организатор на екскурзии, екскурзовод, организатор на спортно-занимателни дейности

Eто ти някои полезни линкове
    http://www.uni-sofia.bg/geo/tourism+bg.html
    http://www.btu.bg/bg/Strukture/Tourc.../trcollege.htm
    http://www.kadedaucha.com/?id=236&pid=528

Само че в УНСС освен резултатите от конкурсните изпити, се взимат и оценките от цялата диплома, а моята като гледам няма да е от най-високите, за това лично за мен като вариант отпада (защо не учих, когато имах възможност?)

Пожелавам ти успех, може случайно да се окажем колеги!
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    И аз мисля да кандидатствам с Английски и География във Варна,но още ми е рано...
    И аз бих искала да узная какво може да се работи след като завършиш туризъм.
    й0у искаш да ми станеш колега във Варна?

ето к'во представлява Туризма в ИУ-Варна:
    туризъм

Обучаващите се в тази специалност получават основни и специализирани знания на макро- и микроравнище за вътрешния и международния туризъм.

Завършилите специалността са в състояние да се реализират на ключови позиции в управлението на предприятия, професионални формирования, неправителствени и правителствени институции в сферата на туризма, хотелиерството, ресторантьорството, търговията, транспорта, комуникациите, научноизследователски учебни центрове и др.
    не учите математика... (рай!), учите и редовно 2 езика...

иии като цяло ми се струва за тая специалност, че т'ва, за което учиш да го работиш... можеш да го работиш и без да го учиш... в смисъл такъв, че повечето 'туристи' искат да станат екскурзоводи или администратори в няк'ви големи хотели, илиии управители на големи хотели, или в няк'ви агенциии да правят маршрути дрън-бръм...

познавам хора, дето се занимават точно с т'ва и без да са завършили туризъм...

Майката му е да знаеш езици... с 2 езика и нагоре ставаш ценен кадър...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    sh3_1s_7h3_0n3 и аз стигнах до тези изводи, защото екскурзовод не искам да ставам, а за другото си ми трябват само езици. Но за мен си смяам, че би ми било добре и в УНСС "Икономика на туризма". Според мен с тази специалност можеш да работиш и едното и другото. Не че ми е първото желание, но не бих се разочаровала ако влезна там И ми се струва по-добре отколкото Туризма

Мен много ми харесва даже смятам в университета да кандиствам с туризъм.Дедазнам много ме влеце тва нещо и ме кефи.Даже нещо промених мнението си искам да съм ексурзовот или нещо подобно можеби и администратол в някой голям хотел на морето.Ех мечти мечти.но това е друг въпрос да кажа аз съм точно в такава паралелка с туризъм в гимназията съм и изучава усилена английски(един по образование смисъл както си го учат всички но много по усилено и друг анг.според професията.Също и география.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си