.
Затворена тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Guest

"таковане" се спряга неправилно на голи гъз

източних: Бунтарите форум

Българският език - най-богат.

Събрали се учени - лингвисти на симпозиум, за да обсъждат езиковите проблеми. По едно време така се обърнала посоката на дискусията, че всеки взел да хвали колко съвършен е неговият език, как дадено чувство можело най-добре да се изрази и т. н. Нашият представител слушал, слушал, па накрая му писнало да слуша глупости, станал и теглил следната реч:
    "Дами и господа, моите почитания към вашите езици, но няма по-богат и цветист език от българския. хайде кажете - има ли език, в който да има една такава дума, която да може да замести всяка друга дума в този език? Няма! А на Български има - това е думата "такова".

американският делегат не повярвал и казал "Не го вярвам това, че една дума може да замести коя да е дума в езика, аз лично ще проверя това!"
    Разбира се Mr. Smith заповядайте в БГ да проверите!

И така мистър Томас Смит хванал самолета, прелетял океана и още веднага на аерогара София решил да пробва вълшебната дума. Отишъл на информацията и казал: "Моля ви, таковайте ми едно такси" - няма проблем, служителката набрала един номер и таксито пристига.

Изненаданият Мистър Смит се качва в таксито и казва на шофьора:
    "Моля ви таковайте ме до най-луксозния хотел в София" - няма проблем - бум в Шератон. Още по-изненадан отива на рецепцията и казва:
    "Моля ви таковайте ми една стая за 5 нощувки" - няма проблем регистрират го дават му ключа и момчето му занася багажа до стаята. Томас е като треснат, но продължава да тества думата не вярвайки на ушите и очите си - сяда в ресторанта и казва:
    "Моля ви таковайте ми мешана такова с шопска такова и едно такова Каберне Совиньон" - след малко иде мешаната скара, шопската салата и виното.
    "Oh my God, he was right - it really works" признал накрая Тома неверни. На сутринта станал и тръгнал към банята, но се сетил, че предишната вечер му направила впечатление една старинна сграда недалеч от хотела и един минувач го информирал, че това е Централна Баня, та нашият човек решил да я пробва как е, щото в неговата модерна държава няма такива работи. Влезнал човека да се къпе, но там нямало четка с дълга дръжка, с която да си търка гърба и той помолил един пич да му сапуниса гърба с думите
    "Моля ви, таковайте ме отзад". При което оня се оказал услужлив човечец - (ми чужденец все пак - няма да го оставим с впечатлението, че не сме гостоприемни я!) - и съответно го "таковал".

Томас Смит останал доста изненадан от събитията, но си замълчал (все пак чужда държава, може пък тук това да е нормално) и като се върнал в Щатите - споделил си преживяванията, при което доцент Ганев се плеснал по челото и казал, о, аз забравих да ви предупредя колега, че "таковане" се спряга неправилно на гол гъз ...

Супер фен
    тва е виц на поне десет години - чувал съм го още като щурците и ФСБ бяха на мода

Супер фен
    Град
    в заведение за душевно болни
    яко е
    няма любов

Guest
    Цитирай Първоначално написано от assd
    тва е виц на поне десет години - чувал съм го още като щурците и ФСБ бяха на мода
    я! ти си дядо ве какво правиш тука, а?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Deus ex machina
    взех си пенсията и викам д аси платя нета, да се порадвам на младежта

Guest
    хахаха добре, добре

Късметилия...аз колко време питах за пенсия ,ама никой не ме насочи на никъде
    A qui

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Erica
    аз ще те насоча ама трябва да ми подържиш бастунЯ .... не друго, ми тежи много и да мога да ти посоча посоката правилно

Цитирай Първоначално написано от Erica
    аз ще те насоча ама трябва да ми подържиш бастунЯ .... не друго, ми тежи много и да мога да ти посоча посоката правилно
    Ама много ми треперят ръцете...
    A qui

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Забавно е, ама все пак т.11

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си