Цитирай Първоначално написано от mechtaq_za_teb
Говорих с дерамтолог и той ми каза, че спирта изобщо не влияе добре на кожата на лицето! Тоест, че след време могат да станат страшни проблеми. Затова се отказах от това. Не искам да налагам мнение, просто споделям. По-добре си направи консултация с лекар преди да използваш такива неща. Може решението на проблема да е другаде. Успех!
Дам, спирта влияе ако го разнасяш на цялото лице, особено ако на 2/3 от лицето нямаш пъпки или си със суха кожа. Спирта изсушава и затова ако някой реши да го прилага върху пъпки значи ВЪРХУ ПЪПКИ, а не върху цялото лице. Няма какво да ти стане ако го мажеш върху тях, в самите пъпки се съдържа себум, който е излишен. За мен 10000 пъти по - добре да дам 1 лев и стотинки за един спирт, който ще го ползвам с месеци, а не доста по - голяма сума, за нещо което ще ми стои на етажерката и ще събира прах.

Wrathchild, точно така. Крем здраве е за кожни раздразнения. Крем Бочко е за бебета против подсичане. В сайта им пише и че е против акне, но със сигурност го пише само като реклама и за да печелят пари. Чудно какво ли ще направи този крем като го сложите в/у пъпка. Има 2 варианта : да ви запуши порите или да ви раздразни пъпката и тя да стане двойно по - 'страшна' така да се изразя.