- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Смисълът на човешкия живот ?
Чудих се къде да пусна темата и на края реших, че ще е тук.
Случи се нещо вчера, което ме накара да се замисля над това за какво всъщност живеем ние? Има ли смисъл от толкова много болка и тъга? И защо щастливите моменти са толкова малко? Каква за бога е мисията ни на тази смотана планета?
Може темата да ви се стори тъпа, но ще се радвам ако побеседваме върху това.
т.1
крем4ет0
>>> House Music <<<
според мен не че лошите неща , които ни се случват преобладават, ами просто не сме свикнали да се радваме истински на малките нещаразбира се че има смисъл да живеем, а всъщност точно това е живота - да се бориш .... просто мислете по-позитивно бре хора :roll
Момиче съм
смисълът е да имаш луда младост и спокойна старост!да намериш своята истинска любов и да си умреш спокойно... не бъди песимистка но живота е хубаво нещо! не му мисли... забавлявай се
Raise your fist!
Да имв смисъл,всеки го разбира по различен начин.Вяно е,че за да намериш истинското щастие,трябва да преживееш твърде много мъка и тъга,но все пак си заслужава,казвам го от личен опит.
Всеки сам избира своя път,своите приятели.Няма нищо случайно на този свят и всичко и добро и лошо,рано или късно се връща.
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Смисъла е да постигнеш нещо и да живееш по свои правила,да се забавляваш и да имаш всичко,което искаш от живота.
Има радост,но има и тъга.Какъв е смисъла?Смисъла е в онези малки нещица,които ни правят щастливи.Наспример една безсънна нощ с приятелки и забавления,зелениете училища и всички онези клюки.Това ми доставя радост,а радостта носи смисъл в живота ми.
Смисъла на живота? Ядеш, сереш, ебеш ... и пукваш... тва е ...
Според "Пътеводителя" смисълът на живота май беше 47...или 42 не помня вечеСпоред Сартр смисълът на живота е в смъртта, а Конфуций е казал, че ако сутринта разбереш смисъла на живота вечерта може да умреш. С други думи тази тема е широко експлоатирана и предизвиква въпроси от много отдавна. И отговор няма. И може би не трябва да го разбираме. Защото общото мнение е убедено, че има някакъв много голям замисъл, някаква вечна истина, към която всички трябва да се стремим. Ами ако смисъл няма? Ако смисъла е в това, че ти съществуваш тук и сега и четеш тези думи? Според една теория разумът на човека е нещо като болест, непредвидено изменение, тумор. Може би дори цялото човечество е грешка. Неуспял експеримент? И тогава къде отива вечният смисъл? Живей живата се максимално пълноценно е открий смисъл в твоя живот. Света сам ще се погрижи за себе си.
Първоначално написано от KillSwitchEngage
![]()
![]()
![]()
Смисълът е да го живеем, както ни харесва на нас...до колкото това е възможно.
Смисълът е да създадем поколение. Такъв е смисълът на живота на всяко същество.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Живея да си дялкам железа на струг.Кат си зема де,ся нема мъни.![]()
смисълът е че няма смисъл
Да създадеш поколение, което да си чупи главата над философския въпрос "Какъв е смисъла на живота". ХАхахха![]()
Memento moriendum esse!
На същото мнение съм ..просто винаги трябва да се гледа от положителната страна ..тъй като ако за всичко гледаме от лошата страна на нещата със сигорност живота няма да е хубав и по-точно ние ще си го направим такъвПървоначално написано от MostHated
Смисъл-всеки си мисли,че живота е нещо изключително сложно и оплетено и следователно има велик смисъл, аз пък си мисля че е едно огромно недоразумениеКакъв смисъл има в това да се родиш,да се развиеш,да тръгнеш на училище, после да си скъсаш нервите да влезеш в университет и да завършиш специалност да речем атомна физика,след това да работиш като ненормален в някое заведение за бързо хранене или да караш такси,какъв е смисълът в това да създадеш поколение,което мисли само за алкохол ,секс и самоубийства,за пари и всякакви други безсмислени работи. Какъв е смисъла да остарееш и внукът ти наркоман да ти изнесе всички мебели,които си купил със зор ,благодарение на таксиметровата професия и накрая да умреш от рак в адски мъки...за съжаляние това става с едно 85% от хората,за мене тука смисъл няма но пък ми е интересно какво ще стане на татък...може би смисъла идва след това...
Mали с какви житейски въпроси си запълвате екзестенциятаКаква ни е мисия на живота? Мисията все сам си я прави. За всеки смисъла на живот е различен. Един иска кариера и пари за друг смисъла да топне чушката в чушкопека. Разни хора разни идеали.
Ест!Първоначално написано от Novkov
Абе остъй ги да си разсъждават децата...
![]()
Let The BEAT Control Your Body
Смисъл-има!Сама трябва да го откриеш,а междувремено си изживей хубаво младините и си купонясвай....Според мен този въпрос трябва да се зададе на старини
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Въпроса не се отнася за мен лично, а по принцип.
/само да доуточня/
>>> House Music <<<
Ъ къф беше ОТГОВОРЪТ?42 ли беше бе?
ами никой не знае,някой хора са на земята за да са щастливи,други не..