Нека обобщя фазите и добавя свой коментар към тях: 1. "Той е готов да направи всичко за мен, обаче аз не го обичам, и все пак ми е хубаво да сме заедно, защото няма друг балък, който да реши да върши толкова неща за мен, затова засега ще го разигравам..." - това е най-малкото егоистично, ако някой пита мен; 2. "Абе нещо не ми е кеф да го лъжа, проклетата съвест се обажда, ще взема да му споделя какво чувствам, каквото ще да става..."; 3. "Казах му и той отказа да сме заедно, бил наранен" - разговорът очи в очи е най-доброто решение и това да не иска да сте заедно повече е най-нормалната реакция на човек, който обича някого, но не му се отвръща на чувствата; 4. "Ама аз ще го обикна, трябва ми още малко време, при мен не може да стане веднага!" - за 6 месеца ми се струва, че си имала достатъчно време да обикнеш приятеля си, че за това време даже сигурно си можела и да го намразиш... ако питаш мен, обичала си го, и все още го обичаш по някакъв начин, но просто ти самата не знаеш какво е това чувство любов, може би не си готова още...; 5. "Най-накрая той ми даде шанс да се съберем отново, но аз споделих, че няма да мога да живея така с гузната си съвест, затова отново заради мен сме разделени" - въпреки нараненото си сърце, той ти е дал втори шанс, според мен малко са способни на това, явно той наистина много те обича, щом е готов въпреки всичко да ти прости... Само не ми е ясно защо е трябвало да се държиш като пача и пак да се връщаш пак в началото, а именно и двамата да сте с разбити души и разделени, без да усещате, че щастието е точно под носа ти (по-скоро ти без да усещаш, досега не съм видяла някакъв грешен ход от негова страна...). Според мен е трябвало малко да помислиш за всички последствия от действията си, като се започне от лъжите (в който случай и аз не разбирам кого си лъгала, него, себе си или и двамата) и се стигне до това точно когато си постигнала това той някак си да опита да забрави мъката и да сте отново заедно, ти да решиш, че няма смисъл заради постъпката ти и отново си провалила всичко.
Това, естествено, е лично мое мнение, но аз по никакъв начин не бих могла да оправдая поведението ти...