.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30
    Guest

Вярно ли е това за бенките?

Naistina li ako se sreje nqkoia benka si hvanal rak na kojata?Benkata ne e zali4ena.Te4e6e kruv ot neq no sega i nqma ni6to su6tata si e.Shte mi kajete li purvite priznaci na rak na kojata za da znam.PLSs

Ами за рак не съм сигорна, но съм чувала, че не е добре да ги режем или чешем!

Град
    СофиЯ
    Цитирай Първоначално написано от KillSwitchEngage
    Никакъ рак , не се притисняваи а се погрижи да не се инфектира!
    Съгласна съМ!

Голям фен Аватара на ivakavlad
    Град
    София
    за рак трудна работа това се случва в много малък процент от случейте такаче чак рак трудна работа а първите белези на рак на кожата са доста забележими няма как да ги пропуснеш получава се големичко синьо петно което става все по голямо това е мъртва тъкан която се распространява по цялата кожа и няма лечение защото засяга и вътрешната част на кожата и ако се премахне умрялата кожа на човек с рак на кожата тои просто ще умре от загуба на кръв но не се притесняваи промивай мястото редовно с спирт и риванол може да сложиш и малко кислородна вода ако искаш също така няма да е зле да сложиш и 1 лепенка завсеки случай за да е по сигурно че няма да се инфектира
    Аз съм МОМЧЕ R.I.P. липсваш ми боже колко ми липсваш защо трябваше да става така мамкаму

Град
    Пловдив
    И аз съм чувала,че ако се чоплят се хваща рак,но незнам истина ли е.

E az q srqzah predi mesec i tq si zarasna i sega si e su6tata.Vse si mislq 4e ako ne6to e trqbvalo da stava do mesec e 6tqlo da stane

Възможно е бенките,които имаме да са ракови образувания.Никой лекар предварително не може да ти каже твоята каква е .Но след отстраняването и това става ясно.Дори има смъртни случаи от нехайство.Това разбира се не означава,че и твоята е такава,не знам какъв е шанса,но отиди на лекар за всеки случай.
    Симптомите могат да се проявят и по-късно.

Град
    Асеновград, България
    Вярно е, но не важи за всички бенки!

Бенките – бомба със закъснител

Съществуват най-различни бенки – плоски, изпъкнали, висящи на краче, космати, червени, черни, сини, кафяви. Човек се ражда с част от бенковото си наследство "една от мама, една от тате, една от баба …", а след половото съзряване се появяват и останалите.
    Бенките могат да бъдат десетки, даже стотици, по кожата на един и същ човек. Повечето си кротуват. Нито растат, нито се променят. Други обаче, пускат косми, нарастват, променят цвета си.
    Кои са опасни:
    Опасни са тъмнокафявите и черните плоски бенки. При разчопляне, удар, напичане на слънце, претриване от обувки, дрехи, верижки, гердани – те могат да се изродят и да се превърнат в най-жестокия тумор известен на медицината – меланомът (рак на кожата).
    Ако някой притежава бенка от описания тип най-добре е да се консултира незабавно с дерматолог.
    Препоръчва се "опасните" бенки, особено такива разположени на места свързани с хронично травмиране или излагане на слънце, да бъдат премахнати хирургично, заедно с ивица от заобикалящата ги кожа. Има специални хирургични техники, които гарантират възстановяване на кожния участък без белег. Това е най-сигурният начин да се предпазите, а иначе избягвайте чоплене, удар, триене, излагане на слънце на "заподозряната" бенка.
    Как да познаем израждането …
    Бенката започва да боли, разкървавява се, цветът на някои нейни участъци се променя, нараства. Ако това ви се случи веднага се обърнете към кожен лекар.
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

Една приятелка от моя клас си разчопка бенка и след известно време сподели,че и става лошо,че пика кръв...ходиха с маика и на лекар и се останови,че е рак на кожата..но е лечимо!!
    Известно време си биеше някакви инжекции и сега вече е ок....
    Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    една приятелка на майка ми я оперираха от тва.. смисъл бенката беше опасна за нея ии тряяше да я махнат

Животът е адът описан в Библията!

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Liar
    Възможно е бенките,които имаме да са ракови образувания.Никой лекар предварително не може да ти каже твоята каква е .Но след отстраняването и това става ясно.Дори има смъртни случаи от нехайство.Това разбира се не означава,че и твоята е такава,не знам какъв е шанса,но отиди на лекар за всеки случай.
    Симптомите могат да се проявят и по-късно.
    Точно така!
    Хубаво е да ходиш от време на време на дерматолог, но не за разчоплена бенка, а на профилактичен(просто да прегледа кожата ти).
    Аз като се замисля, ако трябва да ми отстранят всички бенки и кожата около тях...ще си остана без епидермис Спокойно!

Цитирай Първоначално написано от _BoSSy_
    Една приятелка от моя клас си разчопка бенка и след известно време сподели,че и става лошо,че пика кръв...ходиха с маика и на лекар и се останови,че е рак на кожата..но е лечимо!!
    само да те информирам, че рака на кожата е един от най-коварните и много трудно лечими. Това дето го пишеш или си го измисляш или нещо не си разбрал/а.

Имаше още един компетентен, дето обяснява за симптомите пък...

Началните фази на рак обикновено са безсимптомни
    Ако се случи КАКВОТО и да е нараняване на бенка или някоя безпричинно започне да расте, да се разранява или да се приема различни форми - ВЕДНАГА НА ЛЕКАР!!!!!

Цитирай Първоначално написано от raindrop
    само да те информирам, че рака на кожата е един от най-коварните и много трудно лечими. Това дето го пишеш или си го измисляш или нещо не си разбрал/а.

Имаше още един компетентен, дето обяснява за симптомите пък...

Началните фази на рак обикновено са безсимптомни
    Ако се случи КАКВОТО и да е нараняване на бенка или някоя безпричинно започне да расте, да се разранява или да се приема различни форми - ВЕДНАГА НА ЛЕКАР!!!!!
    ЪЪЪ.. първо-няма смисъл да си измислям!!!
    Второ- понеже си мн компетентен/а ще те светна,че има доброкачествен и злокачествен рак на кожата,които се лекуват с химиотерапия,лъчелечение,х ирургическа намеса.. и т.н..И точно началните фази на рак са:кървене,загуба на тегло,отпадналост..(как реши,че са безсимптомни.. не ми е ясно.. )Има много по-КОВАРНИ болести и мн по-ТРУДНО ЛЕЧИМИ!!!
    Ако съм сгрешила-поправи ме!

И аз имам въпрос по темата. Преди 6 години си разчоплих без да искам една бенка. Сега искам да разбера какво е положението, та какво трябва да направя - да отида при личния лекар, за да ми даде направление за дерматолог или...?
    Едва, когато нещо си отиде, едва, когато с нещо се простиш,
    разбираш колко много ти е нужно... и започваш да тъжиш.
    И знаеш, че не ще се върне вече, и празното местенце те боли.
    Дори светът надолу да обърнеш, пак не ще го върнеш ти.

Град
    На гРаниЦаТа мЕждУ ФанТаzИRта и ReaLностТа :)
    mm az imah takava benka na dupeto be6e dosta golqma i ima6e rusi rusi kosym4eta ..be6e dosta nepriqtna na gledane i na dopir.hodihme na kojen lekyr koito ni prati pri hirurg koito vednaga otse4e 4e tr se mahne i q mahnaha posle ot isledvaneto se ustanovi 4e ako ne be6e mahnata sled 10-tina godini 6te6e da mi syzdade dosta seriozni problemi

Второ- понеже си мн компетентен/а ще те светна,че има доброкачествен и злокачествен рак на кожата,които се лекуват с химиотерапия,лъчелечение,х ирургическа намеса.. и т.н..И точно началните фази на рак са:кървене,загуба на тегло,отпадналост..(как реши,че са безсимптомни.. не ми е ясно.. )Има много по-КОВАРНИ болести и мн по-ТРУДНО ЛЕЧИМИ!!!
    Бенките сами по себе са представляват доброкачествени тумори.
    "Рак" е наименование, използвано за злокачествените новообразувания. Доброкачествените тумори не са рак. Факт е, че ракът на кожата може да се диагностицира сравнително рано, поради видимостта и с просто око на промените в тъканта, но кръв в урината не е особено чест симптом при това състояние.
    Лъчелечението, химиоптерапията се използват преди всичко за лечение на злокачествени заболявания.
    При доброкачествени тумори също се използва медикаментозно лечение, но в случая с кожата се предпочита и хирургична намеса. Химио- и лъчетерапия са излишни, тъй като доброкачествените тумори не метастазират и могат просто да се изрежат.

Вероятно в случая с твоята приятелка е ставало въпрос за някаква дисплазия (структурна промяна на тъканта), която не е рак, но е преканцероза (може да прерастне в рак). съгласи се, че информацията, която си получил/а от приятелката ти малко не пасва, защото ако е рак - режат, облъчват, назначават цитостатици и се лежи в болница (поне известно време)

ето още малко информация от Клиниката по дерматология към ВМА за интересуващите се:

http://www.dermatology-bg.com/patient-mm2.php
    http://www.dermatology-bg.com/patient-nevus.php

П.С. Не познавам по-коварно заболяване от рака, ако се съди по тежестта на протичане и процента от населението, който засяга.

Фен
    Град
    Kazanlak
    Ами те бемките са си ракови образования - за това не е хубаво да се дупчат, чоплят или режат.... Но въпреки това, това не значи, че ако ги човъркаш ще хванеш рак на кожата
    You're a looser. But I'm not.

Цитирай Първоначално написано от raindrop
    Бенките сами по себе са представляват доброкачествени тумори.
    "Рак" е наименование, използвано за злокачествените новообразувания. Доброкачествените тумори не са рак. Факт е, че ракът на кожата може да се диагностицира сравнително рано, поради видимостта и с просто око на промените в тъканта, но кръв в урината не е особено чест симптом при това състояние.
    Лъчелечението, химиоптерапията се използват преди всичко за лечение на злокачествени заболявания.
    При доброкачествени тумори също се използва медикаментозно лечение, но в случая с кожата се предпочита и хирургична намеса. Химио- и лъчетерапия са излишни, тъй като доброкачествените тумори не метастазират и могат просто да се изрежат.

Вероятно в случая с твоята приятелка е ставало въпрос за някаква дисплазия (структурна промяна на тъканта), която не е рак, но е преканцероза (може да прерастне в рак). съгласи се, че информацията, която си получил/а от приятелката ти малко не пасва, защото ако е рак - режат, облъчват, назначават цитостатици и се лежи в болница (поне известно време)

ето още малко информация от Клиниката по дерматология към ВМА за интересуващите се:

http://www.dermatology-bg.com/patient-mm2.php
    http://www.dermatology-bg.com/patient-nevus.php

П.С. Не познавам по-коварно заболяване от рака, ако се съди по тежестта на протичане и процента от населението, който засяга.
    O.K. благодаря за инфото тогава

Попринцип ,ако бенката кърви,расте или просто променя формата и цвета си,незабавно трябва да се консултира с лекар.Хубаво е ако ще си режете бенките да идете на дерматолог и той да ви ги махне.Самата процедура е режат бенката и малка част от кожата около нея и шият кожата.
    А за рака на кожата -може да се образува и от прекалено излагане на слънце/много,ама много/

Three words.Eight letters.Say them and im yours..

И аз веднъж си разраних бемка до кръв, но тя пак си израстна. Проблеми не съм имала, но знае ли се... Предполагам, че чак рак няма да хванеш, но внимавай с бемките.

до кога ще се повтаря едно и също? Мисля, че изяснихме въпроса..

Град
    Bikini Bottom
    Цитирай Първоначално написано от the_black_angel
    Пълни глупости Аз имам една бенка на ицето (то там имам поже4е но тази е малко по голиама) и когато биах малак само иа 4оплех засхтото мислех 4е схе се махне, и бесхе станала на рана. Но тогажа разбрах 4е бенките са ракожи образожания а НЕ рак. Жредно е да се 4оплиат засхтото мойе да се инфектират

Цитирай Първоначално написано от chipi_kaoo
    Цитирай Първоначално написано от the_black_angel
    Пълни глупости Аз имам една бенка на ицето (то там имам поже4е но тази е малко по голиама) и когато биах малак само иа 4оплех засхтото мислех 4е схе се махне, и бесхе станала на рана. Но тогажа разбрах 4е бенките са ракожи образожания а НЕ рак. Жредно е да се 4оплиат засхтото мойе да се инфектират
    Да....също е много яко да използваш "Ш" вместо цифрата "6","Ч" вместо
    "4" и "Я", вместо "иа".
    Пробвай!Голям кеф е!
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

Супер фен Аватара на BlueAvalanche
    Град
    Delije sever
    Е имам една бенка на лицето, която често страда от самобръсначката, но мисля да нямам рак
    Jebem te u usta, jebem te u oko

i az imam benka na liceto malka e no kogato izpolzvam samobrasna4kata ne q naranqvam

q kajete kolko benki imate po tqloto?
    az imam 11
    ,,Човек е щастлив,когато притежава това,което сам обича,а не това,което другите харесват!!!''

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си