- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Повишение на ученическите стипендии.А защо не ?
След като има вероятност да се повишaт учителските заплати, защо да неповишaт и стипендиите на учениците със същия процент? Според мен и според почти всички хора от моето училище, така ще е справедливо. Вие какво мислите по въпроса ?
пффф...ти чуваш ли се, въобще![]()
Не стига, че те стимулират да учиш и ти дават някакви пари...'баси злетата, честно...я се осъзнайте!
Ученическите стипендии не зависят от учителските заплатиПървоначално написано от monnddeo
те си определят от минималната работна заплата - някакъв процент от нея са
само ще кажа че стипендиите си стоят в размер на 21 лева поне от 1998 година![]()
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Хмм.. бях цитирала някъде за сипендиите едно нещо, но сега ще ви го преразкажа, че не ми се търси.
До 2000 година в закона има един ред, който казва, че стипендийте трябва да са 35% от минималната работна заплата. 1998 заплатата е 67лв., стипендията е определена от нея, после запатата се вдига, стипендията си седи и накрая за по-лесно махат този ред от закона. И така вече 10 години нещата са си все същите. А 35% от 180лв. хич не са малко за стипендия....
63 лв?Мхм...след 5-6 години може би...Първоначално написано от Blue_Devil{F}
![]()
Колко получаваш. В Свищов е 50 лв на база успеха от последните 2 семестъра. За пълно 6 от 2-та семестъра е 60 лв. Сега ще вземам толкова най-сетне, защото все си влачех до сега по 1 5-ца. А имам само 2 за 3 години следване, но разпределени по мн кофти начинПървоначално написано от thefreak
![]()
у0у ето това се нарича студентПървоначално написано от krem4et0
като гледах тия покрай мен, вече си мислех, че е невъзможно да имаш отлични оценки в университета...
![]()
а във вашия университет гледат ли дохода на родителите? защото при нас до колкото разбрах т'ва било 'мн важно' за стипендиите, за общежитията... или просто трябва да си едва ли-не връзкар, за да вземеш стипендия по успех пхах![]()
ще го видя как е..., но ако е вярно...хм...
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
ми стачкувайте бре![]()
ПРОДАВАМ МЕДИЦИНСКИ ИЗВИНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ от лекарка с два печата.Цена 50ст..За повече бройки намаление.София 0886159452
ан така ... те да земат на васички, всички приходи да им увеличат ....Първоначално написано от be_true
![]()
![]()
![]()
So free
=D>Първоначално написано от sexita
![]()
![]()
![]()
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Хахахаха леле целия български народ RUSH кой по напред да получи пари...стига алчност, стига ... Достатъчно ще ни преебат учебната година, та да се натресем и ние с някакви искания.Пък и кой ни слуша нас учениците(и студентите), ние сме последното стъпало на всичко![]()
Май като не ходите на училище се чудите какви глупости да измислите.
То си е на точкова система. Но е направена така, че хората с успех над 5 винаги вземат стипендии, ако ще дохода на човек от семейството за месец да е 1000 лв.Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Успехът се умножава по определени стойности, а после от произведението се вади дохода на член от семейството за месеца.
Стойностите са: от 4.00(толкова е минималното, за да кандидатсваш за стипендия) до 4.99 е 100
от 5 до 5.49 е по 200
от 5.50 до 6 е по 300
Смятам, че е направен доста добре и справедливо така. Отличниците да си получават стипендия. Аз все имам над 1500 точки.
Недейте така, че министърът току виж получил удар и умрял от толкова много искания за ПАРИ(нали вместо в джоба му и в тези на колегите му , те "се давят и не са оползотворени"..естствено.. ного е по-важно те да си направят вилички на 6те обитаеми континента, пък кучетата ги яли учителите)Първоначално написано от monnddeo
К'во ли си вика горкия човечец за тия даскали, пък сега и ние да се вдигнем
![]()
![]()
hora kajete ne6to pove4e kato naprimer ot koi klas se po4va da se vzima stipendiq?
iii ne e li na vsi4ki edna i sy6ta6oto taka s1m 4uvala
![]()
(i se izvinqvam 4e pi6a s tezi bukvi no dr gi nqmam :S)
Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти!