.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Повишение на ученическите стипендии.А защо не ?

След като има вероятност да се повишaт учителските заплати, защо да неповишaт и стипендиите на учениците със същия процент? Според мен и според почти всички хора от моето училище, така ще е справедливо. Вие какво мислите по въпроса ?

Мега фен Аватара на Blab
    пффф...ти чуваш ли се, въобще
    Не стига, че те стимулират да учиш и ти дават някакви пари...'баси злетата, честно...я се осъзнайте!

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    А студентските стипендии ?
    - Всички авто-части на едно място!

Супер фен Аватара на psycho_girl
    Град
    остров, наречен Утопия

Re: Повишение на ученическите стипендии.А защо не ?

Цитирай Първоначално написано от monnddeo
    След като има вероятност да се повишaт учителските заплати, защо да неповишaт и стипендиите на учениците със същия процент? Според мен и според почти всички хора от моето училище, така ще е справедливо. Вие какво мислите по въпроса ?
    Ученическите стипендии не зависят от учителските заплати
    те си определят от минималната работна заплата - някакъв процент от нея са
    само ще кажа че стипендиите си стоят в размер на 21 лева поне от 1998 година
    be careful what you wish for 'cause you just might get it

Голям фен Аватара на BlueDevil
    Град
    Велико Търново
    Хмм.. бях цитирала някъде за сипендиите едно нещо, но сега ще ви го преразкажа, че не ми се търси.
    До 2000 година в закона има един ред, който казва, че стипендийте трябва да са 35% от минималната работна заплата. 1998 заплатата е 67лв., стипендията е определена от нея, после запатата се вдига, стипендията си седи и накрая за по-лесно махат този ред от закона. И така вече 10 години нещата са си все същите. А 35% от 180лв. хич не са малко за стипендия....

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Blue_Devil{F}
    Хмм.. бях цитирала някъде за сипендиите едно нещо, но сега ще ви го преразкажа, че не ми се търси.
    До 2000 година в закона има един ред, който казва, че стипендийте трябва да са 35% от минималната работна заплата. 1998 заплатата е 67лв., стипендията е определена от нея, после запатата се вдига, стипендията си седи и накрая за по-лесно махат този ред от закона. И така вече 10 години нещата са си все същите. А 35% от 180лв. хич не са малко за стипендия....
    63 лв?Мхм...след 5-6 години може би...

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Колко получаваш. В Свищов е 50 лв на база успеха от последните 2 семестъра. За пълно 6 от 2-та семестъра е 60 лв. Сега ще вземам толкова най-сетне, защото все си влачех до сега по 1 5-ца. А имам само 2 за 3 години следване, но разпределени по мн кофти начин

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Колко получаваш. В Свищов е 50 лв на база успеха от последните 2 семестъра. За пълно 6 от 2-та семестъра е 60 лв. Сега ще вземам толкова най-сетне, защото все си влачех до сега по 1 5-ца. А имам само 2 за 3 години следване, но разпределени по мн кофти начин
    у0у ето това се нарича студент като гледах тия покрай мен, вече си мислех, че е невъзможно да имаш отлични оценки в университета...

а във вашия университет гледат ли дохода на родителите? защото при нас до колкото разбрах т'ва било 'мн важно' за стипендиите, за общежитията... или просто трябва да си едва ли-не връзкар, за да вземеш стипендия по успех пхах
    ще го видя как е..., но ако е вярно... хм...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

ми стачкувайте бре
    ПРОДАВАМ МЕДИЦИНСКИ ИЗВИНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ от лекарка с два печата.Цена 50ст..За повече бройки намаление.София 0886159452

Мега фен Аватара на sasha_90
    Да,и аз искам да увеличат стипендиите.Ще бъде хубаво.

Град
    (: Русе :)
    Цитирай Първоначално написано от be_true
    пффф...ти чуваш ли се, въобще
    Не стига, че те стимулират да учиш и ти дават някакви пари...'баси злетата, честно...я се осъзнайте!
    ан така ... те да земат на васички, всички приходи да им увеличат ....
    So free

Цитирай Първоначално написано от sexita
    хахаха...айде утре и ние на стачка заради стипендиите
    =D>
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Град
    Sofia
    Хахахаха леле целия български народ RUSH кой по напред да получи пари...стига алчност, стига ... Достатъчно ще ни преебат учебната година, та да се натресем и ние с някакви искания.Пък и кой ни слуша нас учениците(и студентите), ние сме последното стъпало на всичко

Голям фен
    Май като не ходите на училище се чудите какви глупости да измислите.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    у0у ето това се нарича студент като гледах тия покрай мен, вече си мислех, че е невъзможно да имаш отлични оценки в университета...

а във вашия университет гледат ли дохода на родителите? защото при нас до колкото разбрах т'ва било 'мн важно' за стипендиите, за общежитията... или просто трябва да си едва ли-не връзкар, за да вземеш стипендия по успех пхах
    ще го видя как е..., но ако е вярно... хм...
    То си е на точкова система. Но е направена така, че хората с успех над 5 винаги вземат стипендии, ако ще дохода на човек от семейството за месец да е 1000 лв.
    Успехът се умножава по определени стойности, а после от произведението се вади дохода на член от семейството за месеца.
    Стойностите са: от 4.00(толкова е минималното, за да кандидатсваш за стипендия) до 4.99 е 100
    от 5 до 5.49 е по 200
    от 5.50 до 6 е по 300
    Смятам, че е направен доста добре и справедливо така. Отличниците да си получават стипендия. Аз все имам над 1500 точки.

Град
    У нас Си (=

Re: Повишение на ученическите стипендии.А защо не ?

Цитирай Първоначално написано от monnddeo
    Недейте така, че министърът току виж получил удар и умрял от толкова много искания за ПАРИ(нали вместо в джоба му и в тези на колегите му , те "се давят и не са оползотворени"..естствено.. ного е по-важно те да си направят вилички на 6те обитаеми континента, пък кучетата ги яли учителите) К'во ли си вика горкия човечец за тия даскали, пък сега и ние да се вдигнем

hora kajete ne6to pove4e kato naprimer ot koi klas se po4va da se vzima stipendiq?
    iii ne e li na vsi4ki edna i sy6ta 6oto taka s1m 4uvala
    (i se izvinqvam 4e pi6a s tezi bukvi no dr gi nqmam :S)
    Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си