- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Подкрепете българските учители
http://nasheto-budeshte.free.bg/ - този сайт и форума към него имат за цел да покрепят българските учители в тяхната борба.
Влезте и напишете вашето мнение за проблема
Teo
Лоши или не учителите заслужават поне 50% увеличение на заплатите!Неможе учител ,със заплата 250 лв да излезне пред некакви пикли и келеши с телефони за 500 лв да има самочувствие и да преподава!Нека стачкуват и получат поне 50% увеличение,100% ми се вижда малко нереално Министерството да го направи.
Но от друга страна ..........ще бъде несправедливо,защото в мойто училище в часовете по АЕ госпожата ни говореше за некакви сериали и нищо не учехме дори и да имахме желание![]()
Като цяло подрепям исканията и се надявам да се отсеят добрите от гадните плакалници дето нищо не правят![]()
Ами според мен от една страна учителите са прави...как може хората да искат хубаво образование като хората които учат децата им получават една мизерна заплата.В днешно време с тези пари и сметките не можеш да си платиш камо ли да издържаш семсйствоИ все пак 100% няма кой да им даде
Да ги искат на части...както при пенсионерите.Увеличиха ги с 10% после с още 10%.На тях примерно може да е с по 20% или нещо от тоя сорт,но 100% просто няма как да получат
![]()
аз напълно ги подкрепям! в тая държава няма никакво равновесие!
как може,министъра където не си върши изобщо работата не е направил нищо да взима по няколко хиляди! а учителите където всеки делник едни по половин ден други по цял...стоят и се занимават с по 20-30 пикли и пикльовци с извинение,всеки от който си прави каквото иска в часа,а те трябва да ги възпитат,да ги накарат да млъкнат,да ги слушат с двете уши и да попият всичко което казват! (в 4ислото с пиклите вклю4вам и себе си)да не си помислите 4е вси4ки други са съкс а аз съм изклю4ение! никой родител не може да отдели толкова време на детето си колкото у4ителите отделят за нас! и накрая какво...у4ителите със по 2,3 висши образования и трудов стаж взимат по 200-300лв????? е г-н министре,що не сравним вашата работа с тази на у4ителите? кой според вас трябва наистина да взима хиледарката?
а? вие може да сте най забутания селянин,който с връзки е успял....но тва не озна4ава 4е струвате нещо!
я и ние да помислим малко за нас саммите у4еници!>? по4ти вси4ки работят на по 2,3 места и на следващия ден у4етялят като дойде и като му е криво и като е изморен и неволно се разтовари в/у нас...нима това е добра обстановка за у4ене? не....да се замислим за вси4ко!
Да не забравяме, че г-н Министъра е и преподавател.(В Нов български, ако не се лъжа...)
Подкрепям учителите, няма да се горещя напразно.Дано до седмица има развитие по темата и то в тяхна полза.Подписах се, толкова от мен, имат пълната ми подкрепа.
Преподавател ли - ебати - той е адвокат по професия. Нищо не разбира от учителство. Горките студенти - нищо сигурно не научават при тоя гейтац.Първоначално написано от be_true
Иначе подкрепям исканията на учителите и ги смятам за свъсем нормални и че може да се изпълнят. Нека вземат малко пари от соациалните помощи на циганите, които си лежат по цял ден и държавата им дава пари за това нещо. Относно постепенното увеличаване на заплатите, не съм съгласна, че трябва да стане така. Сега ще ви обадя защо. Живеем в държава, където ни упраляват корумпирани, лъжещи копеленца. Ако се съгласят на постепенно увеличаване на заплатата, ще си получат първите десет ли двайсет ли процента и толкоз. А 20-40 лева нищо не оправят.
Memento moriendum esse!
То НБУ и без това е "специално" заведениеПървоначално написано от ThunderGoddess
![]()
Иначе, да, имаш право....к'ви са тея помощи за ци...така де, ромите....къщи им построиха, ама къщи ти казвам, както си трябва![]()
Подкрепям гиНе може една чистачка да взима 200 лв.,а учител малко над нея
На запад една от най-добре платените професии е преподавателската дейтост.В Гърция най-високи заплати взимат учителите
Като ще правим цените в страната по европейски образец,то и заплатите трябва да се вдигнат
![]()
![]()
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
хах, ама наистина ме разсмя...при нас никога не става както трябваПървоначално написано от ledenakrasota
Е, зат'ва има и матури с нулев смисъл, зат'ва въведохме тестова форма на изпита след 7-ми клас...както и да е...
Матурите не ги е налагал гейтаца. Матурите са наложени според европейско правило, т.е наложени са от европейския съюз. На запад учениците от всички държави ги държатПървоначално написано от be_true
А че заплатата на българския учител е унизителна просто няма смисъл да го коментираме - то е очевадно...
Memento moriendum esse!
E,maй aз съм единствената,която няма да се подпише и да ги подкрепи!Причини:
1.ГОЛЯМА част от учителите НЕ заслужават увеличение,затова,че си клатат краката и някой ученици знаят повече и от тях!
2.Учителкия ден на учителя е понякога 45мин.Как може да искаш 100% увеличение,затова,че днеска си дошъл за един учебен час.
3.Да не говорим,че аз съм била свидетел и на пияни учители в часове..
4.В едно училище има поне 1 учител,които не си влиза редовно в часовете или само се отбива за малко и си тръгва(г-на ми по Физкултура)
4.Държавата ни е в преход,как Министерсвтото може да им даде 100% увеличение,да не са само те в тази държава,само те и медиците![]()
5.Мойта майка работи от 5:00 сутринта и се прибира в 15:00-за този труд 10 часа на крак,тя също получава 300лв.
Не мисля,че трябва така да се напада Министерството и Държавата,първа година сме в Европейския Съюз и на всички им е ясно,че не сме една от НАЙ-богатите държави на земята,и е абсурдно една учителка да получава 800лвЧакай те бе къде тръгнахте,по тази логика,още милиони хора трябва да стачкуват заради малките си заплати,НЕ е справедливо спрямо другите хора..Кой е учителят???За да иска толко много пари и от къде Министарът ще може да им дава толко много пари,на всичкото отгоре заради някакви прищявки на учителите ние ще отучваме през лятната ваканция
...100% ще им даде,КОГАТО заслужат!Та един банкер не получава толко,а е заслужено та едни учители
..20% са им достатъчни..
Лично мнение![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Не го заслужават! Ако сега им вдигнат заплатите ще последват нови стачки от други сфери.
Съгласна съм, че някои учители заслужават увеличение на заплатата. Но има и такива, както каза sladkish_14 , които с нищо не са зслужили това увеличение. Приятелка ми е разказвала, че в едно училище (няма да споменавам кое) учителката им по английски, няма и бегла представа какво прави в часа и какъв предмет преподава. Само един пример давам.
Иначе на преподавателите, които заслужават да се вдигне заплатата.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
не ги подкрепям![]()
![]()
нима като получат повече пари ние ще получим по-добро образование
едва ли
да настина някои заслужават защот си разбират от работата ноо в повечето случаи говорим за жени пиещи кафе и крещящи по учениците
а пък за тия по детските градини да не говоря
аа и също така как може да заплашват да провалят годината
на някои от тази година им зависи бъдещето .... бъдещи гимназисти или студенти
ако изпуснат материала после няма да го наваксат лесно
аа и после след стачката нали се сещате че ще си наваксат пропуснатите дни от наще ваканции
не подценявам учителската професия но не ги подкрепям
![]()
П.П. а пък и 100% е нереално![]()
.!.
me4tata mi e da stana u4itelka kolkoto i absyrdno da zvu4i v tova vreme! vseki e stalan ne6to vblagodarenie na svoite y4iteli! roditelite i y4itelite gradqt b1de6teto na naciqta! zatova zaplatite na vseki 4estno rabote6t 4ovek trqbva da se yveli4at! da si y4itel e edna ot nai otgovornite trydni i svqti profesii! dryg e v1prosa 4e dne6nite prepodavateli nqmat motiv da prepodavat ka4estveno a bezredioto gi ynijava! trqbva da se sprat y4ini4eskite svoevoliq! nujen e red!
moje bi zvy4a konservativno i seriozno no problem1t e seriozen!
za tezi kato men koito 6te polagat matyri dogodina a i tazi godina propusnatite 4asove igraqt lo6a 6ega! U4ENICI SME ZA DA U4IM A NE ZA DA VISIM PO KAFETATA!
Първоначално написано от sasha_90
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Bankerite poluchavali po-malko ot 800 leva li?!I si zaslujavali parite?!Първоначално написано от sladkish_14
Moje li da popitam s kakvo po-tochno sa si gi zaslujili,a?Koi bili lekarite i uchitelite-ia da te pitam ako vsichki lekari se vdignat na stachka i prekratiat praktikata si kakvo chte pravich ti!Ili kak chte stanech"dostoen banker"bez pomochta na uchitelite!Znaech li kolko e ujasen lekarskiat trud?!I kak se bahtiat po dni i nochti(savsem bukvalno-imat nochtni dejurstva)zaradi mirizlivi babichki i glezeni dechurliga kato teb?!A nakraia da poluchich 300lv.-ebi mu maykata!Tova e obida!Chto ne stanech edin lekar ili uchitel kato e tolkova lesno?Bankerat cial den si stoi zad edno buro,pred komputar,v luksozna banka(zachtoto BG bankite sa luksozni,a bolnicite i povecheto uchilichta-DUPKI)i si podava parichkite,smiatka si...Eto za t'va chte se mahna ot taia darjava,zaradi hora kato teb!Za sajalenie politicite ni sa sachtite layna,che i po-zle!
Първоначално написано от malko mace
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Нищо друго няма да кажа
И пак НЕ заслужават(повечето)пък и кои е казал,че лекарите получават по 300лв
Я се усазнай малко,лекарите не получават по-толко!
И всеки учи за добра заплата,който си намери хубава работа я има,който не-я няма...Това си е негов проблем,пък ти ако искаш седи тук..все тая
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
ми немога да ги подкрепя.Съгласна съм че трябва да се увеличат заплатите, но със 100 %Някои учители и сегашната си заплата не заслужават. Но пък мисля че трябва да се увеличи заплатата на тези, които имат по-добра квалификация и учениците ги харесват
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи
Не искат и не обещават те...
Нопоследък цялата ни държава се вдига на стачка...таксиметрови шофьори...сега и учители...Мисля че 100% увеличение е повече от невъзможно!!!Безотговонра държава...и някои учители са безотговорни...както и учиниците де!!!Защо не стачкуваха ваканцията...А сега???Аз иам изпити и тн...Но ето, че всеки гледа себе си...така че...Да не би само учителите да имат заплата 300 лв...Някои учители преподават частни уроци и в други училища ходят...така че!!!Стачката ще повлияе единствено на нас,защото вместо сега да си градим бъдещето лично аз цял ден седя и нищо не правя...Всички стачкуват..всички са вечно недоволни...Всички обяснявате, че са с не знам колко си висши...Еми що са станали учители тогава...Може би щото обичат децата...Вярно е , че и децата им тровят нервите...Но всеки си избира пътя в живота...Това е моето мнение...Не ме нападайтЕ!!!![]()
за някой не6та си права,но майка ти не ба4ка пове4е от пове4ето у4ители,пове4ето (с някои изклю4ения)ходят рано към 7:30 в у4или6те и свър6ват към 5-6 4аса... отделно всеки ден имат да си подготвят материала който трябва да предават следва6тия ден,макар 4е го знят,винаги един у4ител отделя по 2,3 4аса да по4ете...аз ли4но не съм сре6тала у4ителка/у4ител който да идва на у4или6те само за 1 у4ебен 4ас,няма у4ител с такава програма(поне в мойто у4или6те)не съм виждала пиян/пияна у4ител/ка ...така4е хора като у4ителите и лекарите са най важните,и именно те трябва да полу4ават най високите заплати в държавата,а не 6ибаните 6офиори!майка ти какво работи?има хора с мизерна заплата,но знае6 ли за6то им е такава заплтата?за6тото някои сиг нямат и основно образование,за какво да протестират тогава?у4ителите са у4или толкова години,а за лекарите да не говорим,това 300лв е направо мизерия,да не говорим 4е има у4ители (сега се се6там за госпожата ми по Бг)които имат 33 години стаж,как може такава заплата да зима?Първоначално написано от sladkish_14
а хора като 6офиорите,на които не им се знае кфо е образованието да зимат 600-800лв (не помня коя от 2те суми бе6е)и да 4акам аз 40-50 мин рейс,и накрая да ми се стоварят 4-5 рейса,и на вси4кото отгоре 6офиора да има претенций да не му седим на вратата,за6тото сме пре4или...баси наглите съ6тества,ПОДКРЕПЯМ У4ИТЕЛИТЕ напълно
и sladkish|_14,ни6то ли4но,просто и аз изказвам мнение като вси4ки останали...
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.