Случвало ли се е във вашето семейство да останете без пари - да не можете да си платите сметките, да си купите хляб и така нататък..?
Или парите да ви стигат само за това и нито за дрешка, нито за нещо друго?
Какво правите в такива случаи?
В момента ние сме така. Парите, с които разполагаме аз и мама, са 28 лева, имайки предвид, че от 1ви се започва плащенето на сметките, които са 200 лева (+кредитите). Мама е безработна, защото началото на месеца затвориха фирмата, в която работеше. Баща ми е в чужбина - отказват да му плащат и скоро ще се прибере..
За щастие си купих учебници, но покрай училището постоянно изникват и други разходи - я пари за униформи, я за застраховки.. Свърши ми пастата за зъби, а имам проблемни венци и ми струва около пет лева.. И ей такива неща постоянно смятам и ми става едно такова тежко..
Какво да правя, идея си нямам. Как ще се оправим, не знам..
И ме хвана яд за нещо друго - ако знаех добре английски примерно, щях да превеждам у дома и да ми плащат, ама не.. На 15 съм - никаква друга работа не мога да си намеря. Мама в момента си търси и сигурно ще стане чистачка, сервитьорка или нещо подобно за мизерна заплата, която ще вземе чак след месец и ще я даде Цялата за заема, който ще вземем от някого, за сметките, които сега трябва да платим... Пък с кво ще преживяваме, не знам.
Как да ходя на училище, да се забавлявам и да се държа нормално, след като дори храната си измервам в стотинки, събирам, изваждам, смятам и въздъхвам горчиво - стига толкова ядене за днес..
Не знам и аз кво искам, като се обяснявам тука, обаче тва ми е последният шанс да кажа на някого - след няколко дни ми спират нета, а на човек от 'реалността' няма шанс да се изповядам.