.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Помощ за есе

Здравейте,
    искам да попитам и по точно ви моля за следното.Скоро имам входящо ниво по литература и то е есе на темата "Най-българските символи". Моля ако някой е писал такова есе да ми помогне. Благодаря Ви предварително!!!!

mi nqmam takova ese no vinagi e po dobre da go napi6e6 sam zatova se probai sam a moje bi spored men trqbva da pi6e6 za azbukata i kakvo 6te sme bez neq ako q nqma6e.ae uspeh ot men

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Най-лесно е да седна и да ти напиша едно есе,на тази тема,но въпросът е ти сам/а да го сътвориш.Учителят да прецени,твоите възможности,а не нечии други и все пак ето ти малко помощ,под фолманта на маркери.
    Бълг.знаме
    Гербът
    Оригиналите на ценни книжа и книги свързани с възходите и паданията на държавата ни в миналото.

Общо взето се опитай да направиш паралел между съвремието и миналото.Разсъждавай над това,до каква степен са се съхранили традициите и чувството на патриотизъм сред народа.Помисли над това дали в сегашните модерни времена,хората се сащат за корените си историята си.Сравни трите възлови компонента- минало настояще бъдеще.взаимносвързани са.....това е в общи линии.Късмет....
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

*шопската салата
    **ракията

Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Хихи и мама каза за шопската салата,звучеше ми абсурдно но.....
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Да. Аз за символите се сетих ама там е работата, че тая тема никак не ми е по вкуса. Е мерси все пак !!!

Да, ЦвЕтИт0 е права. Но само гледай да не се отклониш от основната тема, като тръгваш да разсъждаваш за "трите възлови компонента". В началото можеш да си изясниш съдържанието на понятието "символ", ама без тривиални реторични въпроси като увод. И не се концентрирай само върху знамето, герба и т.н. Символ може да е българската роза например, може да е някоя мелодия... всичко, което носи емоционален заряд, kоето е въплъщение на българщината и на националния дух. Наистина можеш да направиш паралел за символите в миналото (например конската опашка при прабългарите), настоящето (изброяваш каквото се сетиш), можеш да споменеш тези, които са се съхранили, като истински и непреходни (мартеничката например) и дори да направиш прогноза за бъдещето. Успех, дано не е късно!

Edit: Чшшш, абе на вас ви дават темите за класна предварително? О.о И ви дават есета??? Ех, да ви имам късмета!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си