- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- НЕ СМЕ НИЕ ВИНОВНИ ДА ВДИГАМЕ СТА4КА :D
И аз съм на мнение,че министъра няма да посмее да ни вземе от ваканциите.![]()
А иначе съм изцяло и напълно ПРОТИВ стачката!!!
Начи хората дето бъркат по цял ден зиме и лете цимент,мажат,варосват и всикото там дето го правят могат да вземат по 180-200 лева и може да си изхранват семействата(уж),а даскалите дето не бачкат 2 месеца в годината и бачкат до обед им са малко 250-250 лева!!
Баща ми може всеки ден да тръгва от нас 5 часа и да се връща по тъмно,по цял ден да стой по шахтите и муфите,да се катери по стълбове и да прикача телефони на скапани бабички,да стой на морко,на вън и да му зяпат,да копае в разни села да прикача пак телефони на скапани бабички и да взема 300 лева,и може да изхранва още 3ма човека освен него,а тия шибаняци даскалите им било малко!!Както каза един друг потребител(мн уважаван от мене) "кво реват,да не вдигат чували с цимент по цял ден"!!
Като ги гледам даскалите всеки ден с различни костюми,с ланците и пръстените,напарфюмирани.. ямали пари,айде бе.
...
А..я чакайте малко.Имат право да стачкуват, защото нестига, че по цял ден се тровят със същества като нас, а и взимат малко пари.
"Тровят си нервите със същества като нас" С други думи творят си нервите защото по цял ден само си пишете бележки,приказвате,шумите, тговаряте на учителите,не си учите,правите се на големи..а така ли трябва да бъде?Някъде да е написано "говорете,не слушайте" и т.н. Малоумници..
Аааах,че не сме във миналото да видите кво е образувание...
Хората са жестоки и безмозъчни същества,които унижожават всичко около себе си,за да изживеят краткия си и безличен живот.
тва че ние наи много сме пострадали го повтарям още от началото всички се радват че не сме на даскало обаче там кадето исках да кандидатсвам и все още искам във седми неможе затва чаак сега мога да кандидатствам и гледаи кво стана
Най-готино ще е да учим,но учителите да се драпат по оная работа и да не правим нищо в часовете.
The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever
невероятна грамотност.Ти сигурно си много образУвана ,а не образОвана.Първоначално написано от Tazuma_girl
![]()
Не визирах себе си, но няма значение.Първоначално написано от Tazuma_girl
Като цяло наистина държанието на учениците е ужасно.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
С тая стачка ще ни разкажат играта. Поставили са някакви непостижими условия на министерството и нямало да спрат стачката докато не им ги изпълнят. Хич не им пука, че ние ще сме тези, които ще са най-ощетени от цялата история.
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
Не думай,всезнайнико.Първоначално написано от kahn
![]()
Хората са жестоки и безмозъчни същества,които унижожават всичко около себе си,за да изживеят краткия си и безличен живот.
Пффф учителите прекаряват не чаткат ли че няма парией на тва му викам аз цирк.Нямам против да им увелицат заплатите но постепенно.Явно не чаткат че ние сме най-ощетени яяя те няма да учат през ваканцията няма да учат през Съботите и Неделите вярно ще идват да ни преподават ама след тва са свободни пфф
![]()
.А ако се стигне до ануриране блякссссс ще полудея какво вместо да ни помогнат да си прекараме лятото весело ще учим да бе.И мисля че от стачка от наса странна няма смисъл напротив положението ще се усложни още повоче другото което е някой хора казват че сме били ядосвали учителите ами нека си изградят авторитет бе кво е тва да ти се лигави и ти да стойш като паметник.Давам пример моя клас нямаме такъв проблем защото сме прекрасен глас и по дисциплина и по успех но учителите са изградили авторитет през нас и за тва-
Не знам и аз какво да мисля за тая стачка... Вярно е, че даже в Румъния и Сърбия даскалите получават повече от наште, вярно е, че при тия цени не се живее и ние сме говедца, ама 100% от раз не съм съгласна. Това с диференцираното заплащане ми се струваше добра идея, че какви екземпляри има... Чакаме развоя на събитията.
ve4e nz kvo da mislq.napalno sam obarkana.........v na6to dasaklo ve4e 1 sedmica ne sme u4ili,ama ne e 4estno zaradi sta4kata na daskalite posle nii da otu4vame.az li4no ne podkrepqm sta4kata..........samo dasaklite li sa s malki zaplati....
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ...
Първо, не съм щастлива от мисълта за провалена учебна година, ама в крайна сметка какво всички хукнаха да се самосъжаляват? Ако случайно годината бъде провалена, ще е такава за всички ни! Я се стегнете малко де!в Румъния и Сърбия даскалите получават повече от наште, вярно е, че при тия цени не се живее и ние сме говедца, ама 100% от раз не съм съгласна.
В Румъния учителите вземат средна заплата от около 1000 български лева! Нашите тука се блъскат за по 250... това е 1/4 ако не ме лъже мозъка...
Относно за 100% увеличение : Вие като се пазарите с някого не казвате ли нещо от рода : 20ст, другия - не, 60ст. И в крайна сметка не избирате ли нещо междинно? От рода на 45 ст? Хората се пазарят! Пределно им е ясно , че няма да получат целите 100%, обаче представете си че се хванат за 20%? Министъра ще се пазари за 5-10% и пак нищо! Затова казват 100% - за да получат ПОНЕ 50%!
Никой не е толкова тъп, за да реши , че ще вземе стопроцентно увеличение...
За отучването - по принцип всеки предмет си има по поне 10 часа, които могат да бъдат изпуснати без кой знае какви щети. Тия 10 часа са за упражнение, извънредни контролни и така нататък.
Може да ни поскъсят някоя ваканция, обаче за ученето в събота и особено за неделя - не мисля че ще се случи, още повече, че никой няма право да кара учителите ни да отработват нещо, за което не са вземали заплати. Защото в момента те не вземат пари за туй, че стачкуват.
Министъра не му стиска да ни анулира годината, просто щото вече хората ще го подпалят направо.
Ей за това ви казвам - стига се вайкахте всички!
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
Всеки иска по-добър живот, ама няма да стане изведнъж.
именно именно!!!Първоначално написано от Steli{P}
толкоз ли не проумяха 4е сега няма как да им ги увели4ат заплатите с 100%? 6те им ги вдигат постепенно,и 2008 ве4е 6те са с 100% отгоре? кво ощще ста4куват? не става на момента...МАЛОУНИ ЛИ СА ИЛИ ДА?
леле ве4е много се нервя...днес отивам в даскало,да питам класната и защо ПОДЯВОЛИТЕ ОЩЕ СТА4КУВАТ?? КАТО НЯМА СМИСЪЛ....кво доесега с години са се примирявали със заплатите си а сега не могат да из4акат 2,3 месеца? сти бе??
![]()
ама те хубаво ще обърнат у4ениците и родителите срещу тях! хубави4ко..
=D> ох браво cherry_girl успокоиме...и наистина има голям смисъл в думите ти мерси много!
тъй, тъйПървоначално написано от Cherry_girl@_@
![]()
Пък и не стаам за организатор..![]()
Абе хора. вие луди ли сте...
1. Държавата има пари. Просто вместо да ги дадат на учителите някой си е купил вила, кола, яхта или нещо друго...
2. Вдругите държави след 20- 23 дни са им повишавали заплатите(например в Румъния, дето винаги се е смятало, че са много по-зле от нас)
3. Не ви ли е срам...за някакъв си месец ми реват тука. Ще си наваксате, не се бойте. Срамота е горките учители да получават мизерни стотинки, за толкова труд и усилия, които влагат в това ние, да станем по-умни. Как може тези, коио са отговорни за духовото здраве на нацията( ако мога така да се изразя, кой разбрал - разбрал) да плучават такова заплащане.Подкрепям стачката. Тези хора просто имат смелостта да се изправят сред стадото овце, които смо се оплакват, че нямат пари, да вдигнат глави и гордо да отстояват правото си на достойно зплащане!
Първоначално написано от lLady_MooN_RaiN
Абе на мен не ми пречи да си наваксам е! Не е в това проблема! Гадното е че заради тази стачка може да си провалим годината! Цяла 1 година! И на тебе няма да ти е хубаво да повтаряш нали?!
Съгласна съм, че не са им високи заплатите, ама като ги гледам НЯКОИ УЧИТЕЛИ не полагат кой знае какъв труд, с който да си я заслужат!!!
Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevataNe davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !
Заради НЯКОИ учители не бива другите да получавт стотинки, а за годината не се тревожи...Не го ли виждате тоя мишок...не му стиска да на анулира годината...
Абе хора мноо сте зле,как не разбрахте,че синдикатите и учителите НЕ искат 100% увеличение на момента!Още от самото начало ,те искат поетапно увеличение,като до Декември 2008 да е станало 100%от сегашните заплатите!Като не сте информирани,айде не пишете глупости!Първоначално написано от the empress
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Здравейте хора. Аз съм от Френската гимназия и оше мин. год бях свидетел как започна всичко. Учителите ни решиха символично да стачкуват като напишат на вси1ки 6 ( за да може всички да получават стипендии. А ако някои желае може да дари парите на училището). Много се радвам че го направиха, защото така показаха че си държат на думата и не се поддават на заплахи от страна на министъра. На мен лично не ми е заради оценките ( защото аз си ги бях изкарала) а заради твърдостта и отстояването на позиции. Последното нешо, което учителите ми ми казаха мин. година беше " другата година няма да започне нормално, защото ще има стачка". И наистина бяха прави. ВСИЧКИ СТАЧКУВАТ! Аз ГИ подкрепям напълно,защото след семейството училището е твоят втори дом, а учителите твоите наставници, възпитатели, приятели. Образованието е един от ГЛАВНИТЕ фактори за просперитета на нацията. Учителите трябва да бъдат уважавани, а това става все по- рядко. Представете си как се чувства една жена/мъж прекарал мн тежки години в университета, а после се изправя пред 27 разлигавени тинейджъри и се опитва да ми разясни дълбоката красота на науките.....Децата (в повечето селучай) не го уважават....но по-страшното е че и държавата не го уважава ( с тази малка заплата). Наистина е хубаво че се опитват да накарат държавата да ги уважава.....В =Румъния е станало, защото родителите са се дигналии на пртести. Но според мен сега няма да стане, зщото не са единни. Тук стачкуват, там не стачкува, някъде стачкуват половината....Наистина е гадно да седиш месеци наред без пари, но в крайна сметка успехът изисква жертви. Ако някои от моите родители беше уител аз щях да се задоволявам с по- малко 1, 2 месеца, но щах да го подкрепя.Ако всички са единни ще постигнат целта си! Освен това заплащането не трябва да бъде еднакво за вси1ки. Когати някой учител, на който не му изняся чуе тази подробност веднага отказва да стачкува... Например мойта госпожа по химия (която ми преподава на френски) получава за преподаването на чужд език 14 лева. Тя каза че тези пари и стигат за кафето пз меьдучасието за един месец. Представям си коко труд е положила, а сега плучава 14 лева, за езика които е учила толкова години........Последно ще кажа че учебната год ще се провали, ако до ч ви дек не се учи.
Айде откъсни ми главата сега... Те медиите едно си знаят. Това за поетапното увеличение наскоро го разбрах.Абе хора мноо сте зле,как не разбрахте,че синдикатите и учителите НЕ искат 100% увеличение на момента!Още от самото начало ,те искат поетапно увеличение,като до Декември 2008 да е станало 100%от сегашните заплатите!Като не сте информирани,айде не пишете глупости!
Именно. Аз си нямах и на представа какво им е на учителите ни, докато майка ми , която е завършила за учител, не си беше намерила работа преди 2-3 години в Преслав.Първоначално написано от Lolla
Направо бях потресена от това което тя разправяше (тогава бях май 5 клас) - тя преподаваше на ученици от 11 и 12 клас ако не се лъжа. В едното училище, където си допълваше часовете, учениците не благоволяваха да се появят даже в часа й (химия) а в другото да не разправям че не е за разказване... и ти се блъскаш там от сутрин до вечер, опитваш се да им налееш малко акъл в главите и накрая какво? 200 лева... Добре че беше по заместване и другата учителка се завърна. Не бях щастлива че майка ми си няма работа, но се радвах че като се прибира вечер не е кълбо от нерви, което по инерция крещи, щото така е в училището...
Проявете малко разбиране към учителите си! Вие ги виждате за по 1 час и после се захващате да нервите следващия даскал... Ами на тях какво им е ? По пет часа на ден за по 40 минути...Вие си го сметнете какво е.
Ако случайно някой учител успее да накара учениците си да млъкнат, той веднага добива прякори и е нарочен за "гадняр" и т.н... А човекът просто се опитва да не изперка!
А защо стачкуват учителите толкова упорито ?
Ами защото шофьорите в София се вдигнаха на стачка и за една нощ и заплатите им се вдигнаха. Нямам нищо против тях, обаче в изявленията по новините се чуваше следното "Ами те ни заплашиха, че ще блокират града и затова..." Добре бе, да блокираш града по ли е страшно от това да си останеш необразован? Да провалиш учебна година?
Министърът НЯМА да обяви годината за анулирана, не се тревожете за това. Просто хората са много настроени против него и няма да посмее.
Само дано по-скоро им увеличи заплатите на хората, че туй да не получаваш никакъв доход не е работа.
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
Така еее.Учителите искат почти неизпълняеми неща.Но вярвам че министъра има пари които да даде за увеличаване на заплатат на учителите.Друг въпрос е че няма желание.Ние учениците сме ощетени винагии независимо от това дали има стачка или неее,просто този път когато стачката приключи и пак тръгнем на училище,трябва ясно да покажем че не ние сме виновни за стачката и съответнно ако изискват от нас да учим три урока за следващия път да покажем че това просто няма начин как да стане.Първоначално написано от Steli{P}
![]()
Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.
Направих си труда да прочета всички страници на темата, с единствената цел да се опитам да ви обясня че човек не е хубаво да говори за неща, които не разбира. Извадих една малка част от глупостите ви, които ми направиха по-"силно" впечатление.
Tazuma_girl написа:
И аз съм на мнение,че министъра няма да посмее да ни вземе от ваканциите. Twisted Evil
А иначе съм изцяло и напълно ПРОТИВ стачката!!!
Начи хората дето бъркат по цял ден зиме и лете цимент,мажат,варосват и всикото там дето го правят могат да вземат по 180-200 лева и може да си изхранват семействата(уж),а даскалите дето не бачкат 2 месеца в годината и бачкат до обед им са малко 250-250 лева!!
Баща ми може всеки ден да тръгва от нас 5 часа и да се връща по тъмно,по цял ден да стой по шахтите и муфите,да се катери по стълбове и да прикача телефони на скапани бабички,да стой на морко,на вън и да му зяпат,да копае в разни села да прикача пак телефони на скапани бабички и да взема 300 лева,и може да изхранва още 3ма човека освен него,а тия шибаняци даскалите им било малко!!Както каза един друг потребител(мн уважаван от мене) "кво реват,да не вдигат чували с цимент по цял ден"!!
Като ги гледам даскалите всеки ден с различни костюми,с ланците и пръстените,напарфюмирани.. ямали пари,айде бе.
Не се засягай от думите ми, нямам нищо против баща ти и работата му, обаче това е такъв вид труд, който може да се прави от 80% от мъжете. За него не се изисква завършена магистратура, нито пък някаква чак толкова специялно обучение/не казвам че не се изисква никакво обучение, а просто че занаята може да се овладее за 2-3 месеца, а не за 4г. както е при учителите/. Така че на каква основа заплащането на един работник трябва да е изравнено с това на учителите? Учителите, които са най-важната част от едно от най-важните звена на една държава - образованието. А относно това дали министъра "ще посмее" да анулира годината... мисля че той няма чак толкова голяма свобода на избора в този случай. То си има закони и наредби където се казва "минималния брой учебни дни е ..." и ако този брой не може да се изпълни, годината се анулира.
PaRty'GirL написа:
i ako ima nuleva godina pone da pii6at 6-ci na vsi4ki Wink
ili ako se polu4i ne6to takova az mislq da stavam 4astna u4enu4ka 6te hodq samo po izpiti i tova e
PaRty'GirL, само да ти изясня какво означава нулева година. Представи си просто че това е нещо като лятната ваканция, само че продължава 1 година, и с тази разлика че по време на тази ваканция, няма да можеш да ходиш на никакви изпити за взимане на класове като частен ученик, защото просто няма да има такива. А това за 6-ците...кви шестици като няма да има учебна година?
sweety_blondy написа:
[size=18]Off i az dneska razgovarqh s moq daskal po izobrazitelno i toi mi kaza che negovata zaplata e 320 leva , i nqma smisal da stachkuva zashtoto predi 3 god sa stachkuvali pak i e nqmalo rezultat ..
стачка от такъв мащаб не е имало със сигурност в последните 59 години, а може би никога не е имало, но за последното не мога да съм сигурен.
protoss написа:
sladkish_14 написа:
Най-тъпите същества са учителите
Brick wall
АБЕ вие ТЪПИ ли сте ве?!
Трябва да подкрепим учителите каквото и да става!
Министъра трябва да си ходи и тогава всички проблеми ще се решат!
По-добре да се анулира годината, но да се въведе ред най-накрая!
Говориш като типичен пенсионер Laughing и на тях министъра им е виновен, държавата им е виновна, глобалното затопляне също... според теб какво ще се промени ако министъра си подаде оставката. На негово място временно ще дойде настоящия заместник-министър, после ще изберат някой друг... и какво? Проблема в момента не може да се реши от министъра, проблема не може да се реши от никой! Защото в държавата няма пари. Единственото което ще се направи е обещание за постепенно увеличение на заплатите. Нещо, което и сегашния министър може да предприеме.
sladko_teenche_v написа:
V moito daskalo u4itelkite kazvat 4e i nie sme vinovni za sta4kata za6toto ne se durjim kakto trqbva v 4as i taka natatuk!!! Rolling Eyes
А ти на колко си години извинявай Laughing
YOU STAND YOUR GROUND AND FIGHT!!!
-Where's Zed?
-Zed's dead, baby. Zed's dead.
никога няма да отида на училище в събота или неделя, или по време на някоя ваканция. не съм аз този, който е стачкувал, така че не могат да ме накарат и като ми кажат да идвам събота или неделя на у-ще ще им покажа само това![]()