.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Прецаках си лицето...

Здравейте, на 14 години имах сериозен проблем с акнето и чух доста добри отзиви за салициловия спирт и хлорнитромицина.Да, ама бях достатъчно тъп, че си взимах от 2%-овия спирт и си измазвах цялото лице.И, ето, година след това резултата е на лице. (буквално). Лицето ми започва да се сбръчква, кожата е станала ужасно суха, а преди беше мазна... Е, чакам съвети... До колкото знам, все още съм в пубертета и процеса е обратим - хормони бушуват, кожата регенерира и т.н.
    П.П. Знам, че съм се прецакал, не ми трябват мнения от рода на "Мале, колко си зле и други такива.А, да и моля, не ме съветвайте да отида на дерматолог, за това мога да се досетя и сам. Искам да ми кажете някакви народни мазила или витамини за регенериране на кожата... Благодаря предварително.

Град
    tam!!! (love) ~>
    едно въпросче само...колко процентов трябва да се взема за нормални резултати!?

Ами предполагам, че и сам си се досетил да си вземеш хидратиращ крем, който да използваш за през деня. Иначе можеш да опиташ да си направиш маска на лицето с мед. Наклепваш се хубавичко, стоиш 20-тина минути и след това измиваш. Мога да ти препоръчам и да си вземеш Етерично масло за суха кожа (на Икаров например). Аз използвам масло за чувствителна кожа и съм много доволна. Само че не можеш да го исползваш през деня ( не и ако искаш да излизаш, но ако ще си стоиш вкъщи става), защото все пак е масло - кожата ти ще лъщи. Затова аз го използвам вечер. Намазвам се преди да си легна и то си действа през цялата нощ. За сега това. Ако се сетя за още нещо пак ще пиша. Успех!

Супер фен Аватара на ubuntu
    Град
    в Русия съм
    МОй човек мисля че си усетил тръпката на народните простотии... и продължаваш да питаш за още отивай там кадето му е мястото хората в болниците не хапят ... могат да ти помогнат но не и да ти навредят колкото ти сам си си навредил . . . И все пак може да си вземеш NIVEA SOFT овлажнява кожата - понеже аз съм със суха кожа и през зимата когато е студено започва да ми се бели лицето го ползвам и има добър ефект !
    Най-много мразя когато някоя обикновена кифла ми се прави на кроасан !!!

Цитирай Първоначално написано от LuCiFer`s AngeL
    Ами предполагам, че и сам си се досетил да си вземеш хидратиращ крем, който да използваш за през деня. Иначе можеш да опиташ да си направиш маска на лицето с мед. Наклепваш се хубавичко, стоиш 20-тина минути и след това измиваш. Мога да ти препоръчам и да си вземеш Етерично масло за суха кожа (на Икаров например). Аз използвам масло за чувствителна кожа и съм много доволна. Само че не можеш да го исползваш през деня ( не и ако искаш да излизаш, но ако ще си стоиш вкъщи става), защото все пак е масло - кожата ти ще лъщи. Затова аз го използвам вечер. Намазвам се преди да си легна и то си действа през цялата нощ. За сега това. Ако се сетя за още нещо пак ще пиша. Успех!
    Я кажи пак,само мед върху лицето слагаш,така ли?

Цитирай Първоначално написано от GerSity
    едно въпросче само...колко процентов трябва да се взема за нормални резултати!?
    Съветвам те въобще да не се занимаваш.Купувай си крем Здраве и си мий лицето редовно.Вечер измивай лицето си с тоалетно мляко.Това е за нормални тийнейджъри. Ако твоето е болестно състояние, сама се сещаш - иди на дерматолог.Той ще ти изпише лекарства и т.н. Но те съветвам - не се занимавай с спирт(как бих се радвал някой да ми го каже т'ва и на мен преди една година...)

До другите 2-ма - благодаря за съветите, ще се възползвам, но не отказвам още.

Цитирай Първоначално написано от m1t3t0
    еми да. Само за това се сещам да е подходящо за суха кожа. Както казах - наклепваш се по лицето с мед, стоиш и после измиваш. Това е!

Цитирай Първоначално написано от m1t3t0
    еми да. Само за това се сещам да е подходящо за суха кожа. Както казах - наклепваш се по лицето с мед, стоиш и после измиваш. Това е!
    Ще го пробвам,че и на мене доста суха ми стана кожата мерси за инфото

салициловия спирт върши работа като лосион, ама със крем отгоре.
    аз лично имах проблеми по едно време и ми предписаха някъф лосинон с антибиотик Зинерит се казва. малко е скъпичък (18лв.) ама определено е най-доброто което съм ползвала.
    другите лептени и боклуци недей...
    гледаш на някъде и очакваш нещо да се случи.а като се замислиш се случват неща на които ние казваме,че нищо не се случва! е извинявайте ама вятъра също се случва...!?

Град
    СофиЯ
    Предимно за акне се използва 1%-вия силицилов спирт.....другия е по-силен...
    Може да се маже цялото лице, но поне през 1 ден (с 2%-вия), а с другия може и всеки ден.

Супер фен Аватара на i'm so excited!
    аз лично правя така (нямам акне де, но кожата става хубава).
    вечер преди да си легна чистя с тоалетно мляко, измивам с една пяна за лице и мацам с 1% салицилов спирт.
    сутрин ставам измивам със същата пяна и мажа с нещо хидратиращо или детски крем бочко.
    след 4 дена процедурки в моемнта нямам нито 1 пъпка на лицето (да чукам на дърво )
    иначе бочко ти препоръчвам , мазно мазнооо
    алелуя.

Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~
    Както ти казаха по-горе-маска от мед и също така хидратиращ крем.
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

ILI bo4ko ili krem zdrave te pone nqma da ti navredqt
    ili si napravi maska s trici i zehtin toi omaznqva kojata i qpravi meka uspeh ama si idi na lekar tva e seriozno useh

Re: Прецаках си лицето...

preporu4vam slednoto:1 uzrql banan,1 lugitza med i edna zehtin,olio ili nqkakvo dr. maslo.ma4ka6 banana/ama da ne e zelen /slaga6 meda i zehtina,razburkva6 hubavo i se klepoti6.izmiva se s hladka voda. ne se buzikam.az imah stra6no dehidratirana koja na rutzete i tova pomogna/na dopir prez zimata bqh kato pila /nadqvam se i na ti pomogne.

Гадно наистина
    Можеш да се опиташ поне малко да оправиш щетите.Вземи си качествена козметика колкото и да е скъпа,все пак това е лицето ти.
    Като за начало си купи някакъв хубав хидратиращ крем,например на La Roche Tolleriane е много хубав и съдържа витамини,струва горе долу 22лв.Козметиката им се продава в по големите хипермаркети и в Бонжура на Славейков.Направи си някаква маска за лице Смесват се един жълтък,една супена лъжица кокосово масло(на Икаров),една лъжичка билков мед и малко кисело мляко.Слагаш си я на лицето и седиш 15 минути след това отмиваш.Друго незнам какво да ти кажа

ЛИЦЕЕЕЕ

Mani mani ta i az nali sam qk i az da si zema 2% salicilov mani tva ta i sq se maja s nekakav DALACIN N tva dali pomaga nqkoi moje li da mi kaje ???

Попринцип този тип медикаменти се използват кокретно върху появила се пъпка , а не върху цялото лице . Според мен трябва да престанеш със спиртовете и да си вземеш хидратиращи продукти за лице , а най-добре е да отиден при дерматолог - той знае най- добре как да да постъпи в твоя случай.

Re: Прецаках си лицето...

Цитирай Първоначално написано от 0wn3r
    Здравейте, на 14 години имах сериозен проблем с акнето и чух доста добри отзиви за салициловия спирт и хлорнитромицина.Да, ама бях достатъчно тъп, че си взимах от 2%-овия спирт и си измазвах цялото лице.И, ето, година след това резултата е на лице. (буквално). Лицето ми започва да се сбръчква, кожата е станала ужасно суха, а преди беше мазна... Е, чакам съвети... До колкото знам, все още съм в пубертета и процеса е обратим - хормони бушуват, кожата регенерира и т.н.
    П.П. Знам, че съм се прецакал, не ми трябват мнения от рода на "Мале, колко си зле и други такива.А, да и моля, не ме съветвайте да отида на дерматолог, за това мога да се досетя и сам. Искам да ми кажете някакви народни мазила или витамини за регенериране на кожата... Благодаря предварително.
    lele gorki4kia da mislq 4e tr da si vzeme6 hidratira6t krem i to na clinique ot 3te stupki pri tova. otidi na vito6ka v onia hubavia magazin ili v beauty zonata i tam govori s nqkoe mommi4e da ti napravi test za kakuv tip koga si, no si vzemi mnogo omuznqva6t du6o...kakk moge sas spirt... 6e se opravi6 spoko spoko
    Testis unus,testis nullus...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си