- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Трябва ли у4ителите да са с по високи заплати?
Някой заслежават други не.
Всъщност мисля, че в момента се въвежда система за заплащане според заслугите. Аз ако стана учителка, няма да получавам 400 лева дори със съответното образование.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
imenno...Първоначално написано от PR0
Във всеки един от нас се крие някой друг,намери го и го опознай,спаси го и ще спасиш света!
Първоначално написано от `Death`Whore``
Следователно не трябва да ставаш учителка
![]()
Защо реши така? Никой не трябва да става, след като му трябва опит.
може би заслужават някакво увеличение, но 100% в никакъв случейне можем да слагаме всички учители под общ знаменател, било то за добри и лоши ( говоря за качеството на работата им)
ne moje da stane ama v nqkoi yniversitet kudeto znae 4e zapla6taneto e na nivo i otgovarq na standartite...Първоначално написано от Forslor
Във всеки един от нас се крие някой друг,намери го и го опознай,спаси го и ще спасиш света!
ne moje da stane ama v nqkoi yniversitet kudeto znae 4e zapla6taneto e na nivo i otgovarq na standartite...[/quote]Първоначално написано от MaRiNkA_16
Може би само в НБУ има високи заплати. А рпеподавателите вършат много по-малко работа от учителите. Те си барат ташаците само.
Каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари.Та по темата,ако увеличението на заплатите им даде по-голяма мотивация,всеотдайност и желание да вършат качествено работата си -ДА.
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари.Та по темата,ако увеличението на заплатите им даде по-голяма мотивация,всеотдайност и желание да вършат качествено работата си -ДА.
![]()
И аз така мисля. Техните пари са символични!!! + това трябва да включим техните многобройни измрели нервни клетки, падането на гласовете им, болките в главата, високото кръвно и др. заболявания, прихванати от нашето изродско държание... заслужават много по-вече...Първоначално написано от N0_feAR
Тъжно е, когато някой си отива,
тежко е, когато си останал сам
и в един залисан ден разбираш,
че не си дете, а вече си голям...
Забелязали ли сте, че почти всички учители често посягат към чашката? Немалко от тях са си направо алкохолици. Не са такива, защото им е здрава психиката...
аз съм ПРОТИВ!!!!!!!!!! дано им ги намалят дано...днес тая класната ме заплаши,4е няма да ми даде диплома,щото не и дадох 20лв...13 за некви щори,които на никой не трябват...още 3лв за тъпото даскало и 2 за електронното
...стават 18...и аз и викам'Госпожо ма те стават 18лв' и тя 'Е,нищо вие дайте 20лв...голяма работа 2 лв.''
![]()
![]()
![]()
![]()
...може ли такова нещо?! В ста4ка са,а искат пари!!! Да им еба майката проста!!!!
![]()
...и аз и казах,4е мама няма да даде сега,щото сме в ста4ка и тя вика''Аз няма да ти дам диплома докато не ги изплатиш!Ти няма да ме въртиш така,разбра ли?''
...дееба и ку4ката скапана...дано си съсипе репотацията дано!!!
Много детски отговори гледам... 'Много ясно че не'... И кое му е ясното? Порастнете. Реално погледнато ако не са учителите пред вас няма никакво бъдеще. Единици че са тези, които ще успеят да се оправят, без образование. От друга страна замисляли ли сте се какво им е на учителите? Цял ден в една стая с 25-26 човека, които ти надуват главата и не, че им е проблем да седят в час и да направят някое друго упражнение или да научат някой друг урок, но просто не го правят защото 'са задължени' и са винаги на опаки и срещу системата и винаги учителите били виновни за това и онова, били гадни и злобни и тем подобни детски изказвания. Тяхното не е ли труд? Чесно ли е циганина с я има я няма 3ти клас да взима по 15-20лв. на ден като хамал, а на учителя като му покажеш 15лв да му светват очите? Вие ако се трудите и не ви оценяват труда, как бихте се почувствали? Много е лесно да гледаш през твойте очи, воден от предрасъдъци, но срещу теб седи и друг човек със същите права като теб и със своите си проблеми.
x-PeRiMenT-браво,подкрепям мнението ти,но същевременно не всички учители заслужават заплатите им да бъдат увеличени.Права си за това,че всеки труд трябва да се цени,но все пак....
Вярно. Съгласен съм, но на това по принцип му казват безнес. Ако имаш някаква стока, към която има интерес - продаваш. В случая - знания. Те хората за това са учили и това умеят все пак. Ако нямаха нужда от пари едва ли биха си жертва ли личното време за да преподават частни уроци.Първоначално написано от 182+44_4adel
Да...
Не
1. За да имаш частни уроци, трябва да си работил доста време, а за да имаш толкова частни уроци, трябва да си много реномиран и да те препоръчват и колегите...Първоначално написано от 182+44_4adel
2. Къде е другата работа? 10 часа на ден...а и един частен урок е около 10 лева.
3. Кога ще се подготвят за тези уроци?
Случайно майкати да ти е учителка по немски или др предмет ?Първоначално написано от exploitedteen
Та за стачката... аз си имам причини да не я подкрепям. Абе да има някакво увеличение ама да не е 100%![]()
Всъщност сега се сетих...в моето квартално училище 1/3 от учителките са с богати съпрузи.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мъжът на класната ми е милионер например.
nqma lo6o neka vdignat zaplatite na u4itelite no pone s 100 lv kakvo e tova 100% q malko pomislete ima hora na koito rabotata im e svarzana s 4ove6ki jivot i kakvo iskate da kajete 4e edni u4iteli trqbva da vzimat pove4e ( ili tolkova kolkoto ) edin doktor ili revizor naprimer q stiga q si predstavete ako slu4aino dignat s 100% zaplatite na u4itelite kakvo 6te stane - vsi4ki 6te se vdignat na sta4ka (za inflaciata da ne govorim) ami u4enicite, ako tazi sta4ka prodalji dalgo vreme te 6te trqbva da u4at i prez vakanciata ili po lo6o moje da vi anulirat godinata
Всеки учител си е за себе си! Има такива които наистина мн се стараят ама има др които не хаят и само гледат да им мине часа по-бързо! Преди време бяха споменали нещо че ще определят заплатите според участието на учениците в олимпиади. Според мен това е мн честно и логично. Това показва че учителят учи на нещо децата![]()
според мен трябва да им дадът увеличението не може в македония да взимат по големи заплати ,а да не говорим за румъния ,където взимат с пъти повече