.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли у4ителите да са с по високи заплати?

Гласували
138. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Естествено 4е не!

53 38,41%
  • Да!

85 61,59%
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 171
    Голям фен
    ot u4itel do u4itel ima razlika. smqtam 4e trqbvat po golemi zaplati no 25% na si4ki daskali i da se izmislqt nqkvi premiii na po dobrite li ili i az neznam, no sym tvyrdo protiv edin daskal po fizkultura ili risuvane da vzema kolkoto edin minior!!!!! a za kvo iskat izvednyj si4ko? za kvo go praqt na na6 gryb? da eba tqxnata mama
    Лошо е да си пиян и да няма кой да те подпре, но по-лошо е да си влюбен и да няма кой да те разбере!

Нееееееее!!!! Никфи кинти!!! НЕДОСТОЕН ТРУД - НЕДОСТОЙНА ЗАПЛАТА!!!

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от Maimunche_f
    И за какво да им ги учеличават? За това, че са на половин работен ден? За това, че цяло лято нищо не правят? За това, че на нищо не ни учат? За това, че в часовете говорят за всичко останало освен по учебния материал? Малко да се замислят преди да искат нещо! Много малко са учителите, които наистина си вършат работата!!!

След като си свършат работния ден, те се прибират и почват да си подготвят уроците за другия ден.
    А и след като свършим и преди да започнем те са на работа, така че отпуската им е по-малка от лятната ваканция.
    Да, има и несъвестни учители, но много от даскалите си вършат работата.
    Както казах в началото - до главата им са много проблеми, а със 300 лева на месец не се живее.
    хъхъ..

Мега фен Аватара на sasha_90
    Заслужават,НО само тези,които си вършат добре работата.-става въпрос за 100% увеличение.

Всеки,който си върши добри работата заслужава достойна заплата-за да се изхрани.

a az iskam samo da vi vida tiq kadeto govorte 4e ne zaslujavat po golemi zaplati kak 6e se 4yvstvate ako i dvamata vi roditeli izkarvaha po 300 lv ma mesec . 6oto vie har4ite parikite na mama i na tatko i hi4 ne mislite 4e tezi y4iteli se blaskat da vi nay4at na ne6o i ako tva ne stava to vinata ne e v tqh, a v tiq y4enici deto ne vdqvat ni6o. Moqta maika e y4itelka i po 7 y4ebni 4asa se zanimava s nqkakvi tam poluidioti(pove4eto) da moje da im pi6e troika pone i na vs otgore polu4ava 300 lv zaplata. emiiii egasi i darjavata. 6toto nikioi ministar ne misli 4e tiq y4iteli imat semeiistva da hranqt;

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари.Та по темата,ако увеличението на заплатите им даде по-голяма мотивация,всеотдайност и желание да вършат качествено работата си -ДА .

ami estestveno 4e da. Vie ako ste y4iteli blaskatese po cql den da prepodavata da proverqbate kontrolni i da 4etete yrocite za 300lv, s ysmivka li 6e hodite na rabota

Град
    Pink Paradise
    Определено заслужават по-високи заплати. Защото в крайна сметка, ние учениците, не сме от най-кротките същества. И не друг, а учителите си хабят нервите. Но... Различни учители, различни хора.
    Добре... човек, който учи више образование. Завършва го. И знае, че за него е предопределено да е учител. Влиза в клас... Започва да преподава... Следващия път така става, че изпитва "гъзара" на класа. Той естествено, нищо не знае. След като му пишат 2ката, той почва да заплашва учителя, как ще каже на баща му, и как баща му ще го уволни...
    Това не е нормално... Увеличение е нужно.
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Град
    ...средата на нищото...
    Колко глупости, само на първата страница!
    Аз няма да казвам фък оф на тези, които са малко заблуденички, че мислят тъй щото даскалите да не получат увеличение. Пък авторът на темата дори не е казал защо мисли, че не заслужават увеличение. На друг пък, "толко" го учили, че не заслужават. 3-ти споделя, че щяло нам ко си да станело, ако сички почнали да искат по 100 процента. Я мили душички, незапознати, кажете колко е месечната ЧИСТА заплата на един преподавател в системата на средното образование?? И колко прави 100 процента от тази заплата?!
    Колко добре те учат учителите, FernandoTorres`fan? Кажи какво разбираш по "добро" учене и защо не те учат добре! Явно имаш желание да се учиш, ама даскалите те спират, така ли? ЩО ЗА НЕЛЕП ДОВОД! Всеки, който има желание намира начина! Ако си мислиш, че на учителя работата му е да те научи на това какво е храносмилателна система или какво е present perfect, разбирасе наливайки ти го в главата, си в заблуда. За 12 години никой не може да те научи на нищо! Работата на преподавателя е да те научи как да се справяш сам. Работата му е да те научи да учиш. Защото утре вече си завършил и навлизаш в живота, печелиш пари със знание, придобити, но и усъвършенствани от самия теб. Ако ти не можеш да си усъвършенстваш знанията няма да стане. Даскалът ти предава материал, който сам трябва да научиш, забележи, САМ!
    Котарана, достатъчни за какво? За да си платят данъците, цащото са честни хора и да си купят хляб и сол, евентуално мляко, от 40 стотинки. И хоп, чакаме вече следваща мизерна сумица, която простата държава се е решила със 300 зора да им даде. Защо, Котарана, трябва общ работник или зидар да получават 2 или 3 пъти по-високи заплати от един учител? Няма по-важна професия. Всичко е свързано. Ако лекърят не си свърши работата страдам аз. Ако архитектът не си свърши работата пак аз ще страдам. Ако учителят не си свърши работата кой старада, бъдещото поколение. Не казвам, че само даскалите заслужават повишение. Казвом само, че не може един учител да получава 300 лв., а мазачът на строежа отсреща, който я има основно, я няма да получава 550-600 лв. Той да не би да има учителското образование, да не би да може да го оставиш пред 30 деца и да обясни защо това тав го маже там, а не отгоре. Да не говорим, че половината така мажат, че ръчичките си оставят, а другата половина са в Италия и мажат за хиляди. Но там учителите получават заслуженото! Опровергайте ме, ако можете!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от FeeL_The_BeaT
    Определено заслужават по-високи заплати. Защото в крайна сметка, ние учениците, не сме от най-кротките същества. И не друг, а учителите си хабят нервите. Но... Различни учители, различни хора.
    Добре... човек, който учи више образование. Завършва го. И знае, че за него е предопределено да е учител. Влиза в клас... Започва да преподава... Следващия път така става, че изпитва "гъзара" на класа. Той естествено, нищо не знае. След като му пишат 2ката, той почва да заплашва учителя, как ще каже на баща му, и как баща му ще го уволни...
    Искам да ми обясниш как ще уволниш някого от държавна работа ? Като го заплашва има съд !!! И вие изкарахте лапетата някакви чудовища еми не е така.. я се разправяй ти с едно , я се разправяй с някой чичка или лелка дето е по нагъл от 10 хлапета взети заедно. И това , че учителите не могат да въведат дисциплина си е техен проблем , аз искам да може да посягат на учениците , при животните (каквито са повечето българи) боя е единственото решение.. А за няколко поста над мене... майка ми е на държавна работа и взима 280 лв заплата , обаче не се оплаква и само едно нещо казва "280 , ама сигурни!" , защото когато почнеш държавна знаеш , че ще се пенсионираш там , а сега повечето дето работят на частно не се знае кога ще ги изгонят като мръсни котенца и държавната работа винаги има привилегии... Малко са парите на учителите , но не само на тях и безпаричието е масово вече ..

П.С. Сори за многоточието лош навик.

Град
    LuNaTa
    be da ne sa samo uchitelite zle...spovecheto hora v balgariq sa nisko plateni..tochno daskalite nqma za kvo da se oplakvat imat na den po nqkolko chasa sabota i nedelq pochivat i imat vakancii i to plateni..ko gi podkrepqt nqkoi hora...za mene ne zaslijavat po visoki zaplati..i ako sa pod 300 lv i ko.,..kat ne im iznasq i iskat poveche pari mi da si namerqt dr rabota be...to ako tehnite pari sa malko.to trq cqla balgariq da stachkuva...mani gi tez daskali..NIKVO UVELICHENIE ne zaslujavat!
    това 4е имам путка,не ме прави путка!!!!!!

Цитирай Първоначално написано от rihannka
    be da ne sa samo uchitelite zle...spovecheto hora v balgariq sa nisko plateni..tochno daskalite nqma za kvo da se oplakvat imat na den po nqkolko chasa sabota i nedelq pochivat i imat vakancii i to plateni..ko gi podkrepqt nqkoi hora...za mene ne zaslijavat po visoki zaplati..i ako sa pod 300 lv i ko.,..kat ne im iznasq i iskat poveche pari mi da si namerqt dr rabota be...to ako tehnite pari sa malko.to trq cqla balgariq da stachkuva...mani gi tez daskali..NIKVO UVELICHENIE ne zaslujavat!
    ПРОЧЕТИ МИНАЛИТЕ МНЕНИЯ! ТЕ РЕАЛНО НЕ ПОЧИВАТ, ЗАЩОТО СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЧАСОВЕТЕ, В КОИТО ТИ СИГУРНО ДЪВЧЕШ ДЪВКА И ИГРАЕШ КАРТИ.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Град
    LuNaTa
    `Death`Whore``
    male gorkite daskali..nqmat pochivka gokrite da im se klanim...am maika mi kat bahti 12 chasa na den ima li pochuvka be ..a q mi kaji ima li nqkva pochivka..ko ne pochivali..ko im e na tqh be pishat na daskata ili sedqt na buroto i govorqt..nishto im nqma na tqh...da vqrno che te ni obrazovat mn qsno..ama ne sa tolkova zle kolkoto gi izkarvate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Малката, я не говори по този начин. Тези хора най-малкото имат висше образование. Когато ти изкараш диплома от университет, различен от НБУ, ще имаш право да ги съдиш.

Град
    LuNaTa
    be shte si govorq kakto iskam..imam pravo da si izkaja mnenieto po vaprosa..tva che sme na razlichni mneniq e dr vapros..

Град
    LuNaTa
    exploitedteen
    ti pak mn znaish grimirvam li se .svarki praq li.ko se zaqjdate s mene be..kakto kazah imame razlichni mneniq...vii ste saglasni az ne..i ko tolkova stnalo..bahti maloumnite hora ste d a se zaqjdate s horata v foruma..tuka seki moje da si ijkaje mnenieto pak vii veche napravo sha go ubiite s kamani..

Град
    ...средата на нищото...
    Цитирай Първоначално написано от ArTanDra
    Цитирай Първоначално написано от FeeL_The_BeaT
    Искам да ми обясниш как ще уволниш някого от държавна работа ? Като го заплашва има съд !!! И вие изкарахте лапетата някакви чудовища еми не е така.. я се разправяй ти с едно , я се разправяй с някой чичка или лелка дето е по нагъл от 10 хлапета взети заедно. И това , че учителите не могат да въведат дисциплина си е техен проблем , аз искам да може да посягат на учениците , при животните (каквито са повечето българи) боя е единственото решение.. А за няколко поста над мене... майка ми е на държавна работа и взима 280 лв заплата , обаче не се оплаква и само едно нещо казва "280 , ама сигурни!" , защото когато почнеш държавна знаеш , че ще се пенсионираш там , а сега повечето дето работят на частно не се знае кога ще ги изгонят като мръсни котенца и държавната работа винаги има привилегии... Малко са парите на учителите , но не само на тях и безпаричието е масово вече ..

П.С. Сори за многоточието лош навик.
    Ти пък и ти все е дно не живееш в България. Естествено, че можеш да уволниш някого от държавна работа. То това е най-лесното нещо, стигжа връзки да имаш. Как става така, че госпожата по английски език казва на гъзара, чийто баща е на една банка генералният директор, да запази тишина, защото пречи (дори "млъкни" не му каза) и той й се ИЗКРЕЩЯВА в лицето: "Госпоо, нема на мене да ми казвате кво да праа, ясно ли Ви е, бе?". При което от цялата суматоха в час стана гробна тишина, госпожата се обърна и продължи да прави упражненията си, без никаква реацкия. Аз бас ловя, че ако тя му беше направила нещо (оплакване до директора) той щеше да доведе тати и да стане така, че или даскалката или 1000 лв., например. Щото уча в елитно училище и този индивид със сигурност не е влязал честно като мен. И само как звучи, на какмо прилича учител да се оплаква на директор от ученик!!! Срам! А баща ти на тебе колко получава? Щото майка ти с тия 280 лв. надали карате много весело. Извинявай, но 280 лв. са ужасно малко. Да, сигурни са, но са 280. Моите подители също не получават много, но си се лишавам. Да, живее се, но трудно, много трудно! Да, безпаричието е масово, цените са високи. Това е щото има е частници, но това е друга тема.

Град
    LuNaTa
    1-ako iskam i na kitaiski shte pisha ti nemojesh da mi kajesh na kakav ezik da pisha
    2-vaobshte ne me interesuva nqkakav ot foruma kakvo mnenie ima za mene...ne me poznavash za da sadish ot mneniqta mi za men
    3-Dobre obqsni mi..kolko sa zle uchitelite shtom ne sam qsno..prosto mi obqsni ..

Град
    София
    Ами зависи от учителя,щото по физе мота и плащат само да си пие кафенцето,докато по БГ е мноу добра и верно ни учи на нешо.За тфа по физе на тая да и плащат 10 лв месечно колкото да има за кафенце,а на др колкото си пожелаят

Град
    ...средата на нищото...
    1-ako iskam i na kitaiski shte pisha ti nemojesh da mi kajesh na kakav ezik da pisha
    2-vaobshte ne me interesuva nqkakav ot foruma kakvo mnenie ima za mene...ne me poznavash za da sadish ot mneniqta mi za men
    3-Dobre obqsni mi..kolko sa zle uchitelite shtom ne sam qsno..prosto mi obqsni ..
    1. В България официалният език не е българска лексика с латински букви. Друга е. А на китайски бас лова, че не можеш да пишеш. Форумът си има правила! Ти, ако не ти харесват, недей влиза тук!
    2. А в един форум по визията ли се съди, бе? Мале, майко..
    3. Учителите са много зле, не седят 12 часа на бюрото или дъската и не "си говорят" най-вече, не ви просто "образоват"! Те такива като тебе не могат да бъдат образовани! Те получават 300 лв., в света военните и лекарите, и учителите са най-добре заплащаните! И си има причина за това, я да видим дали сама ще се сетиш коя е тя!

ti pak mn znaish grimirvam li se...vii ste saglasni az ne...tuka seki moje da si ijkaje mnenieto pak vii veche napravo sha go ubiite s kamani..

Явно няма и до НБУ да стигнеш...

Град
    LuNaTa
    v ochite na drugite sam selqnka..abe ei samo az li pisha na latinica..maloumnik smotan...i ne mi se chete temata..se pak sam selqnka i nemoga da cheta...nali se seshtash

Ти си пиши на латиница, но поне грамотно. В училище да не ви учат на:
    ний
    вий
    тйе

Град
    LuNaTa
    `Death`Whore``
    oh kolko sme ustoumni...vliza li ti v rabotata do kade shte stigna...q si gledai majleto i ne se zaqjdai s horata..mn si zaqdliva majleto ne te li zadovolqva be?

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    rihannka, по-добре спри да се излагаш.
    хъхъ..

`Death`Whore``
    oh kolko sme ustoumni...vliza li ti v rabotata do kade shte stigna...q si gledai majleto i ne se zaqjdai s horata..mn si zaqdliva majleto ne te li zadovolqva be?

Благодаря, че развесели болния ми ден.

И бтв...кога съм била остроумна? Аз говоря сериозно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си