моят съвет е: не гледай Животът е прекрасен, Морфов отдавна залитна към ниското, а това е връх. (с кебапчета и чалга). //Донев не прави театър, а пари. Но добре съзнавам, че това не е преобладаващо сред масите мнение.

по мое мнение Хамлет на Гърдев е изключително слаб спектакъл, изпълнен с неадекватни сценични решения (според мен режисьорски, при все работата на 3-мата най-добри сценографи у нас, почти гениални дори). ще спомена само японския мост, невидим за всички на партера, закупили най-скъпите билети в салона, използването на ложите, всяка от които извън полезрението на 50+% от салона и т.н., и т.н.
прочитът, освен гласност на новия превод на проф. Шурбанов, за съжаление, не предлага нищо ново. музикалната среда считам за гениален маркетингов ход. тя включва тотални хитови парчета, които към премиерна дата осъществяваха незабавни асоциации към блокбъстърни филмови и телевизионни заглавия, а на места дори преки заемки на визуализациите им.
мизансценът на места включва абсолютно нефункционални, ненужни и дори абсурдни(в смисъла на смешни) масовки, но това си е режисьорската визия за пиесата.
като цяло, смятам, че Гърдев е много по-интересен за слушане (до едно време), отколкото за гледане. а също и че се справя по-добре с камерни текстове и пространства, но... да

....

спектакълът на Маргарита Младенова не съм го гледала още.

//баси хейта сипах. да ми се прощава, не е с лошо.